• 9.373.568 stemmen

My Bloody Valentine (2009)

Horror / Thriller | 101 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: My Bloody Valentine 3D

Geregisseerd door: Patrick Lussier

Met onder meer: Jensen Ackles, Jaime King en Kerr Smith

Releasedatum: 12 maart 2009

Plot My Bloody Valentine

"He's gonna break your heart."

Tom keert terug naar zijn geboorteplaats op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht slachtpartij, die het leven kostte aan 22 mensen. Tom wordt beschuldigd van de moorden en het lijkt dat zijn oude vlam Sarah de enige is die gelooft dat hij onschuldig is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Macmanus

Macmanus

Aardige Kermisattractie

3d op deze manier zal het nooit helemaal worden. Natuurlijk ziet het er soms leuk uit, en wellicht wordt het allemaal nog beter. Maar je hebt een bril op je kop en de echt leuke meerwaarde van het effect is als er dingen op je af komen. Daarom ook niet onbegrijpelijk dat het horror genre er weer mee komt. Maar als de film even een soort van verhalend begint te worden is het effect een beetje zinloos. Ben benieuwd of James Cameron en consorten het echt een meerwaarde kunnen geven.

Hier is het duidelijk een gimmick. En zeker een gimmick met potentie. Vooral de dingen die recht op je af komen met hoge snelheid deden me wel even schrikken. Beetje jammer dat het veel te weinig echt gedaan werd. Dat is vooral waar deze film een beetje mee te kampen heeft. Soms werkt het wel en het goor is best leuk. De film wil ook helemaal niets anders zijn dan een gimmick. En dat helpt, naast een stukje waar de twee hoofdrolspelers over een brug lopen en wat vertellen. Is het toch voornamelijk slashen in een niet al te lange film.

Maar het mist daardoor ook wel een beetje de nodige sfeer. Beetje hart voor een boeiende belichting of stijlvolle niet per se goede acteurs is er niet echt. Ook een niet over het hoofd te zien feit waarom franse horror films vaak veel beter zijn. Hebben ook mooie dames in de hoofdrol, maar ze hebben toch vaak ook een echt vrouwelijke uitstraling, en niet zo een huppelkutje imago wat je veel te veel tegen komt in de US horrors.

Al met al wel eens leuk om te doen, hoewel ik de prijs van 12.50 wel wat veel vind, gelukkig kon ik gratis.

3 sterren.

avatar van totalreject

totalreject

Verrassende horrorfilm met leuke kills.

De originele MBV werd in de slasherboom van de jaren 80 uitgebracht.

Vandaag de dag is de slasher gereduceerd tot slappe remakes uit die tijd.

Zo ook MBV.

Hoewel ik een fan ben Van Jason Voorhees en de Friday the 13th films kan ik nu wel zeggen dat deze remake een stuk beter heeft uitgepakt dan de slappe F13 remake die vorige maand in premiere ging.

De kills hier zijn een stuk bruter (zo hadden ze dat ook moeten doen in F13, dat had tenminste bij Jason gepast) en de spanning is hier ook van een beter niveau.

Het verhaal stelt nog steeds niet veel voor, maar je blijft toch gissen naar de uitkomst tijdens de film.

3-D is een gimmick die we ook al zagen in de jaren 80 (Friday the 13th Part 3, Jaws 3) en ik had hier niet teveel van verwacht.

Toch pakt het best leuk uit. Het enige nadeel is dat het beeld soms bij snelle bewegingen een beetje vaag overkomt. Ook hoorde ik klachten over dat de ondertiteling vaag zou zijn. Toen ik daarop begon te letten bleek dat inderdaad, maar alleen tijdens bepaalde scenes. Geen idee waar dat aan heeft gelegen.

Al met al heb ik me prima vermaakt met deze mix tussen Friday the 13th en Scream. (tenminste, zo is hij het best te omschrijven voor mensen zoals ik, die het origineel niet hebben gezien).

avatar van Moon__

Moon__

evalish schreef:

Ik vind een verschrikkelijk movie!

een slechte ondertiteling, want iemand praat, maar kwam de ondertiteling niet aan. En het is niet spannend genoeg.. Ik had eigenlijk meer van verwacht, en de verhaallijn ligt niet goed in elkaar, want einde blijf je toch twijfelen oif wie 's slachter is of niet.

dat is wel jammer! tegenwoordig zie je 3D niet zo vaak.(het lijkt nu wel trend worden) anyway.. mijn mening.

2,0*waard. Sorru!

helemaal mee eens, (samen met haar gaan kijken xD)

ondertiteling vond ik idd erg slecht dacht eerst door het 3-D effect te komen, maar het kan ook dat het slecht is gemaakt. (is van belang voor mij en evalish, omdat we doof zijn )

anyway, het verhaallijn vind ik beetje slap, want dat zulke verhaallijnen komen wel voor bij andere films. kan nu even geen voorbeeld bedenken.

de spanningsmeter is ook niet heel hoog, het kon beter. ik had ook veel meer verwacht, jammer!

maargoed, het 3-D effecten blijft leuk! ^^

avatar van rep_robert

Leuk filmpje tussendoor, goede schrikmomenten, bloederige 3-D kills, wat goed werkte in deze film.
Soms waren de subs wel even irritant maar het 3-D ziet er gruwelijk mooi uit en je hebt soms echt het gevoel dat je er middenin zit.
En niet te vergeten: Megan, wat zag die er mooi uit zeg!

Er waren wel een aantal van die standaard film dingen waar ik me wel aan irriteerde in de bios zoals.

- Er worden allemaal moorden gepleegd, maar dr is niet/nauwelijks extra politie op de been?

- Waarom sluiten 2 mooie dames in hun eentje s'avonds laat een supermarkt af terwijl er dreiging van een moordenaar is? Ik bedoel...is er geen avondklok of zo in zo'n situatie...

-Waarom lopen die agenten toch naar binnen als ze weten dat de moordenaar binnen is en dan niet eens voor versterking vragen via de radio in de politie auto?
Vervolgens gaan ze het huis binnen en zijn de deuren niet eens op slot? Terwijl er zoals eerder vermeld de dreiging is van een moordenaar in de buurt.

- Het einde... Sarah heeft verdomme het pistool op Tom(de killer) gericht en dan vindt die Axel het zo nodig om hem proberen te meppen, wat uiteraard niet lukt.
Wat volgt is een dom gevecht terwijl je afvraagt waarom Sarah die Tom niet gewoon neerschiet???
Even later krijgt Sarah de mogelijkheid, maar schiet ze veel te laat en een paar seconde later uiteraard hardstikke scheef als hij wegrent. Gewoon uberdom hoe ze met dat pistool omgaan.

Het lijken misschien veel kritiekpunten, maar het is maar een klein gedeelte van het geheel, maar zorgt er wel voor dat deze film niet een hogere waardering krijgt.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik zat naast rep_robert tijdens de film en was het roerend eens met de kritiekpunten.

Ook van mij krijgt deze film 3 sterren. Paar momenten waren helaas onlogisch en enigszins voorspelbaar;

Ik zag al lang en breed aankomen dat Megan degene was die gepakt zou worden in de supermarkt scéne en waarom loopt Sarah vervolgens nieuwsgierig naar het raam toe? Overtreft nieuwsgierigheid de wil om te overleven hier?! Kom op zeg!

Nog steeds wacht ik op een goeie horrorfilm die niet de voorspelbare onnozele momenten van de hoofdrolspelers bevat.

Wanneer houden ze nou eens op met het eeuwig wegrennen en vervolgens struikelen van hoofdrolspelers? Waarom komen ze er pas aan het einde van de film achter dat Tom 7 jaar in een gesticht heeft gezeten terwijl hij in het begin al hoofdverdachte was? Konden ze dat niet eerder opzoeken ofzo?

Al met al (zeker in 3d) een leuke film, maar aan logica is behoorlijk ingeboet moet ik zeggen.

3 sterren dus!

avatar van The Oceanic Six

Wat een drol van een film zeg. Ik had het vooraf moeten weten maar eigenwijs dat ik ben en horrorliefhebber die ik ben wilde ik hem toch zien. Dus gister met een vriend bekeken maar na 10 minuten zagen we al dat dit echt slecht was.

Neem de bekende slasherfilms (Halloween, Friday the 13th etc) en meng het wat en je krijgt dit. Ene Harry Warden die vroeger een half dorp uit heeft gemoord keert terug en whoehoe wat een spanning. Not. Allemaal zo voorspelbaar zeg. Een stel tieners en wat andere stereotypes die niks toevoegen en alleen als slachtvoer dienen lopen in beeld te huppelen tot de B ster Harry met zijn pikhouweel hen afmaakt. De kills zijn op 1 of 2 na allemaal zo ongeinspireerd en suf en bovenal niet al te wreed dat het al snel verveeld. Neem daarbij het stupide verhaal met dito ''verrassende'' plotwending op het einde plus het belabberde acteerwerk en je hebt weer een slasherhorror zoals er al 10.000 zijn. Doe mij maar lekker Halloween met Michael Myers.

avatar van Zinema

Alleen in 3D te pruimen.

Zoals een goede 3D betaamt uiteraard. Alhoewel, 'Dial M For Murder' zal daar een uitzondering op zijn, hoogstwaarschijnlijk.

Na de klassieker 'Night Of The Living Dead' die een remake kreeg in het drie-dimensionale jasje, moest ook deze horrorklassieker hetzelfde lot ondergaan. En net zoals bij die film is het hier ook huilen met de pet op. De acteerprestaties zijn van een gemiddelde TV-productie, de soundtrack doeltreffend maar zeer clichématig en het verhaal.. Tsja.. Maar toch. Ik heb iets met dat brilletje. Alsof ik een soort van opgepimpte en afgeslankte viewmaster in mijn bezit heb. Een vriend van me mocht de polarisatie-versie in de bios aanschouwen. En geloof me, het 3D-effect in de bioscoop is vele malen mooier dan die vanaf DVD. Dan moet je namelijk het blauw-rode, danwel groen-rode brilletje op. Maar toch opnieuw. Zelfs dan zijn de 3D-effecten nog steeds niet te versmaden. Ofwel erg prettig. Ik had namelijk het geluk zo een DVDtje te mogen aanschouwen.

Ik wacht al jaren op een SE-DVD van 'Jaws-3D' en 'Friday The 13th Part 3D' die ik destijds, met veel plezier, drie-dimensionaal in de bios mocht beleven. Ik heb de snijrandjes op de neus en wangen van het ongetwijfeld gratis meegeleverde kartonnen brilletje er graag voor over. En als iemand ooit nog eens de originele 3D versie van het eerder genoemde Hitchcock-meesterwerk wil gaan uitbrengen, houd ik mij ook van harte aanbevolen. Voor nu moeten we het doen met de Boltjes en Shrekjes en af en toe een verdwaalde horror.

Maar ik dwaal af.. Terug naar 'My Bloody Valentine 3D'. De film zelf is hoogstens twee sterren waard, maar houd het brilletje op en voila! Er is zowaar een sterretje bijgekomen. Puur voor de algehele ervaring. En ook al kijk je na afloop nog minstens een half uur scheel, dan houd je gewoon het brilletje op. Niemand die het ziet...

Goed.

avatar van Elineloves

Elineloves

Net gekeken.. aardig filmpje moet ik zeggen.

Niet bijzonder spannend, maar het was wel vermakelijk. Hier en daar een paar schrikmomenten, einde was idd een 'leuke' plotwending. Maargoed, verder was de film vrij voorspelbaar, zeker betreft de dader.. alleen het motief was me niet duidelijk, dat werd later opgehelderd.

Leuk voor één keer.

Zeer pover.

Gaat niet echt goed met die Amerikaanse remakes de laatste tijd. Film vliegt er in ieder geval in, en hoewel eigenlijk al vanaf scene 1 duidelijk is dat er geen acteertalent verspilt is aan deze film, noch een geweldige regisseur of cinematograaf, zitten er best een paar lollige kills in.

Jammer genoeg heb je het beste dan wel al gehad. Het aantal manieren dat je iemand met een houweel kan vermoorden is voorspelbaar beperkt en de poging tot plot is echt tenenkrommend. Verder weer zo'n hoop TV-acteurtjes die ze beter nooit van de beeldbuis weggehaald hadden.

Vreselijke sof met een dramatisch einde. Enkel de kills zijn wel grappig, maar ze zijn snel en ook zo weer vergeten. Verder ook een beetje irritant dat je iets te duidelijk ziet waar normaal gezien de 3D had gezeten. Lijkt me verder in 3D niet bepaald leuker ofzo.

avatar van tijn79

tijn79

Lekker ranzige stukken,

Lekker sfeertje, acteerwerk was wat mij betreft ook dik in orde.

Alleen af en toe wat voorspelbaar, maar ach de film is het allemaal dubbel en dwars waard!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Toch nog wel een vermakelijke horror. Niet veel bijzonders, erg voorspelbaar en eigenlijk gewoon één foute boel, maar ik heb me wel vermaakt. Een paar prima moordscénes, een paar schikscénes en een aardig sfeertje zorgen voor een 2,5 van mijn kant. Vooral een beetje jammer van de twist op het einde.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

totaal niet een bijzondere film! het begint nog wel aardig. maar het word steeds minder dan raad ik toch friday the 13 aan die is harder en leuker...

avatar van Metalfist

Metalfist

He's gonna break your heart

Tegenwoordig is de 3D-film precies weer aan een serieuze opmars bezig, vooral bij de horror-films valt dit heel hard op terwijl er vroeger toch ook al genoeg 3D zooi was te vinden. Het lijkt mij toch nog altijd meer iets voor pretparken. Ik heb het al een aantal keer uitgeprobeerd maar spijtig genoeg krijg ik er in de cinema al snel hoofdpijn van. Ik heb hier dus ook maar naar de gewone 2D versie gekeken.

Wat in My Bloody Valentine zonder twijfel een pluspunt is zijn de kills. Cool in beeld gebracht en op sommige punten echt origineel. De moorden met het pikhouweel zijn lekker bruut en bloederig maar mijn favoriet blijft toch wel wanneer hij iemand deels onthoofd met een schup. Zag er zo vet uit. Ik heb er trouwens ook geen spijt van dat ik de 2D versie heb gezien want buiten hier en daar is een uithaal van de moordenaar met zijn pikhouweel heb ik geen potentiële 3D zaken gezien.

Het verhaal is op sommige punten teleurstellend. Vooral omdat het einde zo onlogisch is en eigenlijk wordt verknald. Ik weet niet of het ook zo in het origineel is maar het was verschrikkelijk idioot dat je constant ziet dat onze mijnwerker Tom aanvalt en dan blijkt dat Tom een gespleten persoonlijkheid heeft. Dit zie je vooral in de mijn zelf waar Tom opgesloten geraakt in een kooi. Gewoon een manier om een zogezegde onvoorspelbare maar onmogelijke plottwist te tonen. Toch wel teleurstellend want ik was benieuwd hoe het ging uitdraaien.

Qua acteerprestaties is My Bloody Valentine hetzelfde als bijna elke horror remake die tegenwoordig uitkomt. Het trekt op geen klote. De hoofdpersonen Tom, Axel en Sarah worden nog redelijk neergezet maar die Betsy Rue als Irene was gewoon tenenkrommend slecht. Ook de manier hoe ze aan haar eind komt sloeg nergens op. Laten we maar even compleet naakt met een pistool achter iemand aanlopen om dan terug weg te lopen en te schuilen achter een zelfgemaakt schild van een bed...

Leuk om eens gezien te hebben voor de moorden maar niet meer dan dat.

avatar van huVILEub

huVILEub

(Ik heb hem in 3-D gekeken)

De acteurs waren slecht en het verhaal is al oud maar kwam in deze film er niet echt mooi uit. Enkele leuke killermomenten.

In 3-D waren deze extra leuk maar verder houd ik niet van 3-D,

de kleuren worden slechter en in dialogen is het irritant tot nep.

In de bios gaat dat nog wel, maar thuis?

avatar van Vascago

Vascago

Ik heb de film in 2-D gekeken en vond het fantastisch. Het origineel is na The Prowler mijn favoriete slasher en ik had hier totaal niets van verwacht. Zeker na de remakes van Halloween en Friday. De sfeer in het origineel valt absoluut niet te overtreffen, maar deze film doet een dappere poging. Maar als je de sfeer en sound van het origineel niet kunt overtreffen, moet je met wat anders aankomen, nl heel veel bloederige moorden. En dat is precies wat deze film biedt: Gigantische hoeveelheden bloed en gore. Ziet er allemaal prima uit. Ook het acteerwerk viel me 100% mee en de sound is ook goed. En ook visueel ziet alles er gewoon goed uit: De mijntunnels zijn een fantastische setting en de killer ziet er weer spectaculair uit. Ik heb hier echt van genoten.

Absoluut niet beter dan het origineel, maar voor mij toch een uiterst geslaagde remake.

avatar van maxo922

maxo922

Op alle vlakken voldoende, behalve acteren en cliché. cliché krijgt van mij een tien, da's dus niet goed. Acteren krijgt een onvoldoende, dat was erg vervelend. 3-D was erg geinig voor een keertje.

Voor de rest een gewoon vermakelijk filmpje. * 3,0

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vond hem best wel tegenvallen.

Origineel heb ik niet gezien dus daar kan ik niks over zeggen. Het plot is wel vermakelijk en er zitten ook zeker wel een paar leuke acties in. Ook de onvoorspelbaarheid op het einde hield het interessant.

Het acteren daarentegen was wel ronduit slecht.

Maar waar ging ik deze film voor kijken? juist voor de 3-D.. die bar slecht was. Ik heb wel eens iets in 3D gezien, juist daardoor had ik me zo op deze film verheugd. De 3D beelden waren saai en/of zo voorbij.

Normaal had ik het een leuk filmpje gevonden, maar door de acteerprestaties en het feit dat ze het zo nodig '3D' moesten maken toch net geen voldoende.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ik heb hem ergens half mei '09 gezien in de cinema in 3D, dat wil zeggen dat je zo'n "nerdy" LCD-bril op je neus krijgt geduwd die niet zou misstaan in een jaren '60 film, héél trendy
Probleem met die brilletjes is dat ze ervoor zorgen dat je de film erg donker te zien krijgt, het is alsof je naar een tv zit te kijken met de helderheid op nul.
Bij zo'n film die zich hoofdzakelijk 's nachts en in donkere mijnschachten afspeelt weet je dus wat te verwachten...

Het 3D-effect blijft indrukwekkend, maar ik vindt het nog het best tot zijn recht komen in Animatiefilms, in een gewone film blijft er blijkbaar een deel van het scherm wazig, niet altijd maar toch regelmatig genoeg om op te vallen, laat ik het kinderziektes noemen van een hernieuwde manier om film te beleven...

Maar laat ik het nu even over de inhoud hebben, oh boy !
Komt er "gore" in voor...? Check !
Komt er frontaal vrouwelijk naakt in voor...? Double Check !!

Is het spannend, baadt hij in een grimmige sfeer of is hij grappig....? NOPE !!
Dit resulteert in een ongeïnspireerde slasherfilm die nergens méér is dan middelmatig, ook al is hij in 3D opgenomen met een mega-budget.

Ik wil ook nog even terugkomen op dat vrouwelijk naakt.
Je ziet open en bloot een koppel vrijen, vervolgens loopt die volwassen vrouw poedelnaakt op straat rond, mooi frontaal in beeld.
Maar op de plaats waar je een lustopwekkende zwarte driehoek van schaamhaar verwacht zie je een kaalgeschoren vagina...

Als er nu iets is waar een échte man op afknapt is het een kale poes, als je wel kickt op zo'n gladgeschoren doos raadt ik je aan een psychiater te raadplegen die ervaring heeft met pedofiele gevallen.
Daar vond ik dus niets aan, zonde van die scène want voor de rest was het een prachtexemplaar van de vrouwelijke soort

5,5/10.
Een gemiste kans om 3D razend populair te maken, ik denk dat het succes nog enkele jaren beperkt zal blijven tot het genre der 3D-Animatiefilms.
Op tv zal hij er waarschijnlijk beter uitzien, maar omdat het zo oninteressant werd gefilmd zit ik daar niet meteen op te wachten.

Filmsite : http://www.mybloodyvalentin...

avatar van jordandejong

jordandejong

Ik had deze gekocht met de 3-d brilletjes. Blijkt het dat het thuis helemaal niet werkt en dat ik alleen maar dubbel beeld zag.

Ik ben hem maar verder gaan kijken op 2-d en wat ik daar zag beviel me erg goed.

De moorden zijn erg goed, en het mijnerspak voegde er extra spanning aan toe.

Nu is een keer geen Jason Voorhees, Michael myers, Pinhead, of Leatherface. Maar een moordernaar die we tot nu toe met deze film erbij maar 2 keeer hebben gezien.

Voor mij een 3,5* omdat de moorden er erg goed uitzagen en er een goede spanning was. Ik kan hem nog niet vergelijken met het orgineel want die ga ik binnenkort bekijken.

avatar van Theunissen

Mijn god wat een waardeloze 13 in een dozijn slasher met alle standaard cliches erin was dit. Werkelijk niets was verrassend aan deze film en wie de dader is heb je ook gelijk door. Goh Tom keert na 10 jaar terug en dan beginnen opeens de moorden weer, ja ja ja precies nadat Tom is teruggekeerd wat een toeval zeg. Dat is toch gewoon te belachelijk voor woorden om zoiets tegenwoordig nog te verzinnen.

Het mag dan wel een horror/thriller heten maar voor mij was toch het hoogtepunt van de film iets wat niet met horror/thriller te maken had namelijk de schone Betsy Rue. Ze speelde maar kort in de film maar ze waar zeer nadrukkelijk aanwezig door compleet naakt door het beeld te lopen en te rennen. Normaal gesproken is in dit soort films alleen de boezem te zien maar bij Betsy Rue was zelfs haar geschoren poes regelmatig te zien

Nee dit was echt een film om snel te vergeten (m.u.v. natuurlijk Betsy Rue).

avatar van Aapje81

Aapje81

Het orgineel heb ik niet gezien maar ik kan me moeilijk voorstellen dat die veel slechter zal zijn dan deze overbodige horrorprent die op alle fronten te weinig overtuigt.

De killer is niet dreigend, spanning is er nauwelijks en ook de effecten heb ik wel eens beter gezien. Het absolute dieptepunt is echter het acteerwerk. Vooral de mannen bakte er weinig van.

De dames deden het redelijk. Jaime King was leuk om naar te kijken en sprak haar zinnen nog met enige overtuiging uit. En puur voor het oog was Megan Boone ook nog wel leuk maar zij heeft net zoveel acteertalent als haar evenbeeld Megan Fox.

Alles bijelkaar had dit wel wat entertainment waarde maar zelfs voor een horrorfilm was dit ondermaats.

Zwakke film.

avatar van cynta

cynta

Ja, zo slecht zie je ze niet vaak. Niet spannend, voorspelbaar en met de personages leefde ik geen moment mee, omdat je als kijker niet meer te weten komt dan hun naam en wie het met wie heeft gedaan. Erg jammer.

avatar van DVD-T

DVD-T

Best aardig uitgewerkt, maar ook niet meer dan dat. Erg standaard verhaaltje en wat leuke moorden.

De clichés vliegen je werkelijk om de oren. Een verhaal wat we al vaker hebben gezien, en weer slechterik met een masker. Toch blijft My Bloody Valentine de hele film lang vermaken. Komt vooral door de leuke moorden die er in zitten verweven. Heb de 3D versie maar een kleine tien minuten vol gehouden en ben daarna weer overgeschakeld naar 2D. Jammer dat het gewoon niet werkt. Laatst The Final Destination nog gekeken op dvd in 3D en daar komt het toch wel goed uit de verf. Het kan dus wel. Hier werkt het gewoon niet. Gelukkig in 2D nog best vermakelijk.

Er komt heel wat bruut hack en slash werk voorbij, en een pikhouweel is gewoon een fijn moordwapen. Verder erg standaard allemaal, en ik heb dan verder ook niet veel bijzonders kunnen ontdekken. Allemaal netjes volgens het boekje. Acteerwerk was wel erg slecht, en niemand sprong er dan ook echt bovenuit.

avatar van Halcyon

Halcyon

Slappe remake die begeestering mist. Op de vertolking van Kerr Smith en twee brute moorden na stelt deze film dan ook bitter weinig voor. Van de locaties wordt te weinig gebruik gemaakt, iets wat in het origineel uit '81 wel anders was. Spanning is er nauwelijks, de meeste moorden zijn saai in beeld gebracht en de schrikmomenten missen hun effect. Ook de muziek is volledig inwisselbaar met honderd andere belabberde soundtracks. Het einde wordt nog redelijk boeiend gebracht omwille van de toenemende paranoia omtrent de identiteit van de moordenaar. Merkwaardig genoeg worden met het oog op die finale onthulling alle regels overtreden: je kan als kijker nooit weten wie de dader is, omdat er een welbepaalde scène is waar hij zowel met als zonder vermomming in beeld is, in hetzelfde shot nota bene!. Men probeert dit achteraf te verklaren, maar de werkelijkheid is dat je als kijker op een oneerlijke manier bij de neus genomen bent.

avatar van Musicer

Musicer

Het ziet eruit als een goedkope slasherfilm en bij momenten is het ook niet meer dan dat, maar toch is My Bloody Valentine entertainend en spannend genoeg om je aandacht erbij te houden.

Het is echter zo dat deze film erg teert op de gimmick van 3D, nog redelijk nieuw voor het horrorgenre in standaard releases. Ik heb 'm in 2D gezien en ook al is het geen topfilm, toch voel ik wel de neiging om 'm eens aan te schaffen om 'm ook in 3D te kunnen zien - het 3D-trucje werkt dus wel en verklaart volgens mij ook de relatief goede box office die de film gekend heeft, want het verhaal en acteerprestaties zijn bij momenten erg zwak. Ik vermoed ook dat als men met hetzelfde eindresultaat een aantal jaren later afgekomen zou zijn, dit nooit de bioscoopzalen gehaald zou hebben.

De drie hoofdrollen zijn nog redelijk goed, al stelt Ackles toch wel teleur: in Supernatural heeft hij al bewezen veel beter te kunnen. Daarnaast haalt het overbodig naakt het niveau wat naar beneden, maar laten we daarover niet klagen. Ook de eindtwist is een sterk pijnpunt: gespleten persoonlijkheid weergeven is al niet zo makkelijk in een film en er is bewijs van dat het toch erg goed uitgevoerd kan worden (zie Fight Club), maar om de identiteit van de killer ermee te verschuilen door in bepaalde scènes gewoon in zijn perspectief te gaan kijken is gewoon valsspelen. Er zijn weliswaar eerdere hints die doen vermoeden dat er iets mis is in Tom's hoofd, maar het past nu eenmaal niet in een horrorfilm en ik kan de kritiek erop ook begrijpen.

Ik stoor me er niet te veel aan. Het laat de pret niet drukken en de film toont maar eens hoe creatief je niet kan zijn met een houweel. De kills zijn erg goed in beeld gebracht en het over-the-topgehalte (het oog aan het begin v/d film o.a.) dragen alleen maar bij aan het campyness gevoel van de film, wat het perfect maakt voor een avondje met vrienden achteruitzakken.

3* (2.80*). Binnen een tijdje eens zien of de 3D ook echt iets toevoegt op het kleine scherm.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

I guess he's back.

Moet m'n mening toch weer wat bijstellen na het herzien van deze Bloody Valentine. Een erg vermakelijke remake die z'n naam redelijk eer aan doet. Flink wat gehak en de daarbij horende liters rood op de muren.

Weinig tot geen aanleiding, gewoon wat bot hak werk met een op papier erg leuk wapen, in praktijk minstens zo leuk eigenlijk . Hoewel het zorgt voor beperking van de creativiteit wordt er toch best veel mee gedaan, wist de film makkelijk te voorzien van een aardige bodycount.

Daar is alles eigenlijk wel mee gezegd, de kills zijn tof en aanwezig, wat wil je nog meer? Niets, wat mij betreft. Het einde was nogal lame, maar dat mocht de pret verder niet drukken, prima horrorvoer dat vanzelfsprekend niet goed gewaardeerd wordt, maar er bij mij in blijft gaan als zoete koek.

Van 3 naar 4.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het langzamerhante begin van de 3D rage. Al vond ik dit vergeleken met vele andere slashers niet echt heel bijzonder. Het is allemaal wel leuk opgebouwd en alles is vrij doorsnee, maar ik had wel veel meer spectaculaire kills en gore verwacht wat deze film deed beloven en het was nogal vrij mild en voorzichtig (op die ene onderkaakscene na) dus met een 3D bril kom je nog best wel bedrogen uit. Daarvoor kan je nog beter Piranha of Final Destination 4-5 voor opzetten. Maar verder heb ik me nog wel weten te vermaken hiermee en het was nog wel even lekker onderuitzakken voor stereotype slasherhorror. Het einde was ook nog vrij sterk.

Verder gewoon zeker wel vermakelijk, maar er zijn betere splatters.

avatar van jipt

jipt

Heb de 3D-gimmick op de DVD na 1 minuut stop gezet. Alles was rood/blauw en onscherp door het 3D en dat is jammer want de film was leuk en de 3D-kills lekker bloederig. Goede killer ook. wel 3,5*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Good old Tom Atkins (The Fog, Halloween3) en wat kills hier en daar zijn genieten, maar verder is dit, vooral in het begin, een rommelige en inwisselbare remake. Het voorspelbare einde is ook niet echt een meerwaarde. Matig.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

De originele film uit 1981 was nog wel een redelijk aardige sluip-en-steek-film maar om er nou een remake van gaan zitten maken ....ik was er in ieder geval niet opgekomen, maar ach dan ligt er daar zo'n goedkope DVD met 3D-brilletjes en ach toch maar even voor het 3D-effect.

Groot nadeel is dat je wat meer moet focussen en met van die supersnelle bijlscenes krijgen we van het hele effect nauwelijks wat mee, nauwelijks aan te raden op een paar grappige effectjes na.

Verhaal, personages allemaal te slap, nauwelijks spanning en bloederiger en smeriger valt ook wel te vinden, zeker grimmiger.