• 9.374.484 stemmen

My Bloody Valentine (2009)

Horror / Thriller | 101 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: My Bloody Valentine 3D

Geregisseerd door: Patrick Lussier

Met onder meer: Jensen Ackles, Jaime King en Kerr Smith

Releasedatum: 12 maart 2009

Plot My Bloody Valentine

"He's gonna break your heart."

Tom keert terug naar zijn geboorteplaats op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht slachtpartij, die het leven kostte aan 22 mensen. Tom wordt beschuldigd van de moorden en het lijkt dat zijn oude vlam Sarah de enige is die gelooft dat hij onschuldig is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Leno

Leno

Doordat de film zo vol cliché's zit en het verhaal al zovaak is gebruikt is de film bij tijd en wijle saai. De gorescenes zijn echter wel aardig en de climax is ook niet slecht, al wordt er al wel een vrij duidelijke hint gegeven eerder in de film als Tom in die kooi zit en de 'moordenaar' aan de andere kant van de tralies exact hetzelfde beweegt als Tom.
Er had in ieder geval wat meer humor in gemogen en de setting had ook beter benut kunnen worden, nu is het allemaal te mager om te kunnen boeien.

avatar van AHWA

AHWA

Flut.

Alleen de moordscenes zijn grappig. Niet eng, want je ziet ze mijlenver van tevoren aankomen, maar gewoon fout grappig. Acteerwerk stelt verder niets voor, het is eigenlijk meer een kwestie dat je vanaf het begin zit te raden wie de echte dader is.

Snap ook niet waarom dit in 3D moest. Heb hem in 2D gezien en dat was al slecht. 1.5*

avatar van Q Jones

Q Jones

Leuk door het 3D effect (gezien in de goede oude tijd dat je nog niet extra hoefde te betallen) Maar had de film geen 3D was het weer de zoveelste voorspelbare horror film

avatar van cynta

cynta

Ja, zo slecht zie je ze niet vaak. Niet spannend, voorspelbaar en met de personages leefde ik geen moment mee, omdat je als kijker niet meer te weten komt dan hun naam en wie het met wie heeft gedaan. Erg jammer.

avatar van DVD-T

DVD-T

Best aardig uitgewerkt, maar ook niet meer dan dat. Erg standaard verhaaltje en wat leuke moorden.

De clichés vliegen je werkelijk om de oren. Een verhaal wat we al vaker hebben gezien, en weer slechterik met een masker. Toch blijft My Bloody Valentine de hele film lang vermaken. Komt vooral door de leuke moorden die er in zitten verweven. Heb de 3D versie maar een kleine tien minuten vol gehouden en ben daarna weer overgeschakeld naar 2D. Jammer dat het gewoon niet werkt. Laatst The Final Destination nog gekeken op dvd in 3D en daar komt het toch wel goed uit de verf. Het kan dus wel. Hier werkt het gewoon niet. Gelukkig in 2D nog best vermakelijk.

Er komt heel wat bruut hack en slash werk voorbij, en een pikhouweel is gewoon een fijn moordwapen. Verder erg standaard allemaal, en ik heb dan verder ook niet veel bijzonders kunnen ontdekken. Allemaal netjes volgens het boekje. Acteerwerk was wel erg slecht, en niemand sprong er dan ook echt bovenuit.

avatar van Jesse93

Jesse93

Je kon door een paar shots zien dat de film echt gemaakt was voor 3D zoals toen er een onderkaak door het beeld vloog of een boomstronk op je afkwam.Maar door de slechte ervaringen die ik heb gelezen ben ik maar meteen met de 2D versie begonnen.

De moorden waren niet al te spectaculair en ik ergerde me er erg aan dat sommige mensen plotseling omvielen. Er waren ook niet veel mensen die de kans kregen om wat terug te doen of weg te rennen, waardoor het niet erg spannend werd.

Vanaf de helft dacht ik dat Alex de moordenaar was, maar dat had ik dus goed mis op het eind. Vind zo'n plot wisseling altijd wel leuk. Door het gebrek aan spanning, wat ik zoek in een horror, geef ik het een *2,5.

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Lekker hakken! Best grappig. Ik heb hem in 3D gekeken, ik was niet overdonderd. Gewoon een Slasherfilm.

avatar van Halcyon

Halcyon

Slappe remake die begeestering mist. Op de vertolking van Kerr Smith en twee brute moorden na stelt deze film dan ook bitter weinig voor. Van de locaties wordt te weinig gebruik gemaakt, iets wat in het origineel uit '81 wel anders was. Spanning is er nauwelijks, de meeste moorden zijn saai in beeld gebracht en de schrikmomenten missen hun effect. Ook de muziek is volledig inwisselbaar met honderd andere belabberde soundtracks. Het einde wordt nog redelijk boeiend gebracht omwille van de toenemende paranoia omtrent de identiteit van de moordenaar. Merkwaardig genoeg worden met het oog op die finale onthulling alle regels overtreden: je kan als kijker nooit weten wie de dader is, omdat er een welbepaalde scène is waar hij zowel met als zonder vermomming in beeld is, in hetzelfde shot nota bene!. Men probeert dit achteraf te verklaren, maar de werkelijkheid is dat je als kijker op een oneerlijke manier bij de neus genomen bent.

avatar van Crimecassano

Crimecassano

typisch voorbeeld van een slechte voorspelbare horror. de slachtscenes waren wel grappig..

avatar van FillumGek

FillumGek

Doorsnee hakfilm die nergens in uitblinkt maar wel lekker wegkijkt. De finale is, zoals Halcyon al aangaf, raar en oneerlijk. Tevens is het echt een raadsel wat King met een gun in d'r klauwen doet terwijl ze schijnbaar niet weet waar de trigger zit.

avatar van Musicer

Musicer

Het ziet eruit als een goedkope slasherfilm en bij momenten is het ook niet meer dan dat, maar toch is My Bloody Valentine entertainend en spannend genoeg om je aandacht erbij te houden.

Het is echter zo dat deze film erg teert op de gimmick van 3D, nog redelijk nieuw voor het horrorgenre in standaard releases. Ik heb 'm in 2D gezien en ook al is het geen topfilm, toch voel ik wel de neiging om 'm eens aan te schaffen om 'm ook in 3D te kunnen zien - het 3D-trucje werkt dus wel en verklaart volgens mij ook de relatief goede box office die de film gekend heeft, want het verhaal en acteerprestaties zijn bij momenten erg zwak. Ik vermoed ook dat als men met hetzelfde eindresultaat een aantal jaren later afgekomen zou zijn, dit nooit de bioscoopzalen gehaald zou hebben.

De drie hoofdrollen zijn nog redelijk goed, al stelt Ackles toch wel teleur: in Supernatural heeft hij al bewezen veel beter te kunnen. Daarnaast haalt het overbodig naakt het niveau wat naar beneden, maar laten we daarover niet klagen. Ook de eindtwist is een sterk pijnpunt: gespleten persoonlijkheid weergeven is al niet zo makkelijk in een film en er is bewijs van dat het toch erg goed uitgevoerd kan worden (zie Fight Club), maar om de identiteit van de killer ermee te verschuilen door in bepaalde scènes gewoon in zijn perspectief te gaan kijken is gewoon valsspelen. Er zijn weliswaar eerdere hints die doen vermoeden dat er iets mis is in Tom's hoofd, maar het past nu eenmaal niet in een horrorfilm en ik kan de kritiek erop ook begrijpen.

Ik stoor me er niet te veel aan. Het laat de pret niet drukken en de film toont maar eens hoe creatief je niet kan zijn met een houweel. De kills zijn erg goed in beeld gebracht en het over-the-topgehalte (het oog aan het begin v/d film o.a.) dragen alleen maar bij aan het campyness gevoel van de film, wat het perfect maakt voor een avondje met vrienden achteruitzakken.

3* (2.80*). Binnen een tijdje eens zien of de 3D ook echt iets toevoegt op het kleine scherm.

avatar van La Barca

La Barca

Heb deze film anderhalf jaar geleden in de bios (3D) voor het laatst gezien. Vond de 3D uitwerking juist wel netjes in deze film, heb afgelopen jaar films gezien waar het geen enkele vorm van toevoeging heeft aangezien er in de 3D net zo weinig gebeurt als in de 2D.

Heb me eigenlijk niet gestoord aan de cliche's die in deze film aanwezig zijn. Je ziet het in elke horror/slasherfilm weer terugkomen. De kills waren erg goed uitgewerkt en lekker over the top. Dat heeft bij mij veeel goed gemaakt De plottwist kon je uiteraard al doorhebben toen in de mijn bleek dat de moordenaar precies dezelfde bewegingen had als de hoofdrolspeler

Vond deze remake veeeeeeeeel beter dan iedere andere remake in de laatste jaren (F13, Halloween enz enz )

*2,5

avatar van Joera

Joera

Hele saaie film. Totaal geen spannende momenten. Helemaal geen opbouw naar iets spannends, gewoon gelijk afslachten. Ook amper schrikmomenten. Alleen de afslachtscenes hebben ze lekker goor en overdreven gemaakt. De verhaallijn is ook erg saai.

avatar van marcelvkan

marcelvkan

2 lekkere vrouwen maken deze film tot 1.5 *...

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Is me erg meegevallen, helaas met uitzondering van de eindsprint die te plichtmatig en, het ergste nog, te braafjes werd uitgevoerd (ook al was het een aardig idee om van de dader een 'dubbele persoon' te maken). Er werd toch lekker naartoe opgebouwd: beetje 'The prowler' (zie de outfit, ook al lees ik hier nu dat het gewoon een remake is ), een naakte dame die vijf minuten rondbanjert alvorens ---, een kleine mens aan een pikhouweel, een stuk of wat erg leuke slasher- aka hacker-scenes en een aardig dramatisch gegeven gecombineerd met een whodunnit-insteek. Beetje half-om-half gehakt dus, die het meest naar een voldoende neigt. Op naar het origineel.

3,0*.

avatar van Annickje

Annickje

Erg goede effecten en vettte moorden.

Alleen de 3D werkte bij mij op de tv niet zo goed.

Ik vind de film erg vermakelijk en er zat een goed tempo in.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

I guess he's back.

Moet m'n mening toch weer wat bijstellen na het herzien van deze Bloody Valentine. Een erg vermakelijke remake die z'n naam redelijk eer aan doet. Flink wat gehak en de daarbij horende liters rood op de muren.

Weinig tot geen aanleiding, gewoon wat bot hak werk met een op papier erg leuk wapen, in praktijk minstens zo leuk eigenlijk . Hoewel het zorgt voor beperking van de creativiteit wordt er toch best veel mee gedaan, wist de film makkelijk te voorzien van een aardige bodycount.

Daar is alles eigenlijk wel mee gezegd, de kills zijn tof en aanwezig, wat wil je nog meer? Niets, wat mij betreft. Het einde was nogal lame, maar dat mocht de pret verder niet drukken, prima horrorvoer dat vanzelfsprekend niet goed gewaardeerd wordt, maar er bij mij in blijft gaan als zoete koek.

Van 3 naar 4.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Keek hem de eerste keer 3D en nu na de herziening niet. Vond hem ook zonder 3D erg vermakelijk.

Spanning wordt hier niet echt gecreëerd, maar daar moet deze film het ook niet echt van hebben.

Heb het originele nooit gezien, maar ik vond de moorden erg leuk bedacht, de effecten waren goed en clichés vind je natuurlijk in elke horrorfilm wel. Ik erger mij er niet echt aan, zolang de film erg vermakelijk blijft, 3.5*

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Erg vermakelijk en goed te bekijken film.

Mijn eerste 3D ervaring op mijn nieuwe Sony Bravia set. Na aanschaf van onze Sony Bravia Bluray Home cinema set heb ik meteen een software update uitgevoerd. En achteraf bleek deze er dus voor te zorgen dat de bluray-speler ook overweg kan met 3D-discs. En ik had net deze bluray al voor ongeveer 10 euro gekocht na het zien van een scene op Film1.

Ik heb de film in 2D zitten kijken en heb veel slechtere films gezien. En het oog wil ook wat natuurlijk Zelfs een full frontal naakte Betsy Rude (Irene) zónder opplak schaamhaar dus zonder schaamte haar motelkamer uitloopt en zo een prooi wordt voor onze 'mijnwerker'

En 's avonds alleen in huis in een schemerige woonkamer naar dit soort films kijken, maakt een film ook spannender, dan wanneer je hem met je partner of met vrienden in een goed verlichte kamer zit te kijken. Al dacht ik na het zien van de eerste slachtpartij waarbij het hoofd van een van de meiden gehalveerd werd met een schop en haar lichaam op de grond viel en de rest vanhaar hoofd op de schop bleef liggen dat het met de sfx helemaal verkeerd uit zou pakken. Maar niks is minder waar gebleken.

Na de film in 2D even lukraak wat van de 3D-versie zitten kijken. Je ziet 3D, maar de personen en auto´s e.d. lijken wel gewoon 2D in een 3D omgeving neergezet te zijn. Een soort kijkdoos/ervaring. Alleen een scene na zo´n 18 minuten zag er erg indrukwekkend 3D uit. Bijna vanaf de grond gefilmd een onhooglopend landweggetje. Dat was wel indrukwekkend om even te zien. Maar om een film in 3D te moeten zien met een brilletje op je hoofd zie ik mijzelf nog niet snel doen. Zeker niet als ik niet alleen naar een film kijk.

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Heel zwakke film vond ik. Om te beginnen is die Jensen Ackles een van de beroerdste acteurs die ik in jaren aan het werk heb gezien. Daarnaast is deze film zo onwaarschijnlijk voorspelbaar. Ik weet dat dat een karaktertrek van wel meer horrorfilms / slashers is, maar hier ging het er toch een beetje over: bij het gros van de moorden kon ik min of meer exact voorspellen wanneer de moordenaar tevoorschijn ging komen. De ontknoping op het einde was een beetje verrassend (ik had eerlijk gezegd mijn geld op de sheriff gezet, maar soit), maar ook dat was niet bepaald goed uitgewerkt en volstond helemaal niet om de film voldoende spanning mee te geven. Neem daar nog eens saaie en oerlompe personages én lachwekkend slechte gore-effects bij, en je weet dat deze film op alle vlakken tekortschiet. Alleen die Megan Boone, knap ding!

avatar van erik1677

erik1677

Donders, wat een heerlijke slasher is dit.

Alle cliches komen natuurlijk weer voorbij, maar dat interseert me niks, want laat ik daar nu net van houden.

Deze versie is mischien nog wel beter dan het orgineel, ook alis die ook heel erg goed.

Heerlijke gore,lekkere meiden,onbenullig acteerwerk en spanning.\]

En met klap op de vuurpijl doen er ook nog een paar ouwe rotten in deze film mee, tenminste ik meende er wat te herkennen.

nee, ik denk dat menig horrorfreak deze film wel kan waarderen, en daar schaar ik mezelf natuurlijk ook onder.

En eindelijk weer eens mooi camerawerk, inplaats van die drukke mtv-beelden.

Echt prachtig allemaal in beeld gebracht, als je nou 3d kijkt of niet.

Zo zie ik ze graag.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

!

avatar van artwarrior

artwarrior

lekkere film...dun verhaal...slap geacteerd en dat past precies bij deze cliche slasher film...jammer dat ik hem niet in 3d gezien heb...want de scenes met 3d-actie waren overduidelijk..ik denk dat film de 3d ook nodig heeft om onderscheidend te zijn...kijk deze film met een paar bange vrienden en je hebt een lachwekkende avond...

avatar van Pestiis

Pestiis

Gister op mijn nieuwe blu-ray apparaat gezien met echt megavet geluid op een full HD TV in 3D in 't stikkedonker!!!

Ik ga 'm nog een keer kijken in gewoon 2D ff kijken offie dan NOG zo vet is...

Wat artwarrior hieronder ook al zegt... niet bijster briljant geacteerd, en t verhaal zuigt priesterballen, maar da maakt een slasherfilm tot wat hij moet zijn... voeg daar nog een hoop ranzigheid aan toe en laat het bloed rijkelijk vloeien en voila!

al met al een film die IK (persoonlijk) 3,5* waardig vind!

avatar van Stewie Griffin

Stewie Griffin

Pff...

Echt een slechte film, er zit nog net een verhaal in.

Alleen de moordscenes zijn wel leuk, en zeker in 3D, daarom geef ik hem nog net 1,5*.

avatar van Noodless

Noodless

Gewoon heel vermakelijk in zijn genre. Simpel, goed tempo en veel leuke moordscènes.

7/10

avatar van rep_robert

Vandaag de film herzien en ik blijf bij mijn eerste recensie ( My Bloody Valentine (2009) ). Kills zijn meer dan aardig en behoorlijk creatief. Daarnaast zit het met de gore ook meer dan prima.

Oh zo jammer is het dus verder dat er een paar domme momenten in de film zitten en dat het einde flink ontspoort. Echt heel slecht het einde, haalf toch een punt van de film af.

Waardering blijft op 2,5* staan.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Gigantisch veel opgeleverd deze film . 100.000.000!?

avatar van kicke

kicke

een 12 in het dozijn horrorfilm . Geen opwindend verhaal. geen "ik zit op het puntje van mijn stoel"film. Als je echt niks te doen heb een leuk tijdverdrijf

avatar van Akron777

Akron777

Ik heb deze voor een paar euro zien liggen, maar ik vraag me af of deze in 2D ook nog goed tot zijn recht komt?