• 9.375.523 stemmen

My Bloody Valentine (2009)

Horror / Thriller | 101 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: My Bloody Valentine 3D

Geregisseerd door: Patrick Lussier

Met onder meer: Jensen Ackles, Jaime King en Kerr Smith

Releasedatum: 12 maart 2009

Plot My Bloody Valentine

"He's gonna break your heart."

Tom keert terug naar zijn geboorteplaats op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht slachtpartij, die het leven kostte aan 22 mensen. Tom wordt beschuldigd van de moorden en het lijkt dat zijn oude vlam Sarah de enige is die gelooft dat hij onschuldig is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Chattingforum

Chattingforum

De film heeft een beetje teveel weg van Saw of Scream of in ieder geval die film die elk jaar rond Halloween uitgebracht word en pas rond 8 januari hier in NL is...Met al die gruwelijke doden...Alleen nu de mijn versie...

Ik had niks te doen vandaag en vond hem wel leuk...Voorral de muziek erin was erg leuk:) De stuff zelf was int begin een beetje verwarrend van waarom doet een man dat nou, maar werd uiteindelijk wel wat duidelijker... Van mij mag er een vervolg komen, hou wel van die gruwelijke moorden:)

Wel irriteerd mij een ding! Dat wijf had haar man en haar grote liefde gewoon niet moeten schieten...

avatar van huVILEub

huVILEub

Chattingforum schreef:

Je hebt misschien enigzins gelijk, maar ik moet zeggen dat (het eerste deel van) Saw hier niet bij thuishoort. Dat was een zeer goede film, alleen jammer van de (vele) gevolgen erop.

avatar van yeyo

yeyo

Een film als My Bloody Valentine heeft gegarandeerd weinig in z'n mars, dus zijn het vooral details die de prent eventueel vermakelijk kunnen maken.

De makers zijn er zich hier blijkbaar van bewust dat het niet altijd gemakkelijk is om spanning te creëren, dus dat wordt bijgevolg niet eens geprobeerd. In de plaats daarvan krijgen we een spectaculaire opeenvolging van de meest gruwelijke moorden en zelfs frontaal naakt (een onmisbaar element in jaren '70-80 slashers, dat in de hedendaagse varianten niet zoveel meer voorkomt). De moordenaar is bijzonder amusant: een houweel is een enorm stoer moordwapen en zijn mijnwerkersuitrusting heeft iets bovennatuurlijk.

Het acteerwerk is natuurlijk barslecht, maar er zijn wel enkele toffe personages (die twee gepensioneerde flikken bijvoorbeeld) en de film is in zijn geheel zeker entertainend genoeg. Ik zal toch ook zeker het origineel is bekijken.

avatar van sander.h

sander.h

Mwa, matigjes.

Om te beginnen al niet spannend. De introductie van de killer is om te huilen: ineens liggen er duizend lijken en begint er een klopjacht, zo maar "out of the blue".

Dan de film zelf, het acteerwerk is niet bijzonder storend, alleen heeft Jensen Ackles hetzelfde euvel als een Keanu Reeves: het komt er niet echt uit. Waarschijnlijk een combinatie van een "ik-probeer-het-anders-wel-heel-erg"-frons en een op de een of andere manier misplaatst (nep?) duister stemgeluid.

Op zich was de film verder niet vervelend om naar te kijken, waarschijnlijk omdat de sfeer an sich wel goed is getroffen. Echter tussen de verschillende moord-scenes lijkt het verhaal af en toe het onderspit te delven en dat is jammer, want de spanning wil zo nooit lekker op gang komen.

Waar ik me verder heel erg aan stoorde is die eindscene, waarin teruggegrepen wordt op eerdere scenes uit de film om aan te tonen wie de moordenaar is en net te doen alsof het om een spectaculaire ontknoping gaat.

Bij Sixth Sense werkte dit bijvoorbeeld heel goed, aangezien het daar daadwerkelijk om een spectaculaire ontknoping ging, maar hier slaat het werkelijk nergens op. Hoe dom denkt de makers dat we zijn?

Maar goed, door de sfeer in het pittoreske dorpje en de leuke moorden toch nog 2,5*

avatar van Gamepy

Gamepy

Vrij standaard horrorfilmpje die hier en daar weet te boeien

de bad guy met houweel had wel iets cools maar voor de rest weinig vernieuwends.

Een enorm gemiste kans is dat de 3D versie op dvd totaal niet werkt. 10 minuten liggen klooien met van die kartonnen brilletjes die voor geen meter werken en dan maar de gewone 2d versie opgezet.

Jammer

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Gamepy schreef:

Jammer

Wat de 3D met die kartonnen gekleurde brilletjes betreft moet ik je volmondig gelijk geven, dat werkt NIET !

De enige 3D die de moeite waard is om te zien is die in de cinema met de LCD-Brilletjes, dat geeft een héél mooi resultaat.

Het blijft voor mij een raadsel dat ze die versies blijven uitbrengen met deze afgrijselijk slechte 3D weergave erbij.

Diegenen die hem niet in de cinema in 3D hebben gezien gaan dan denken van: is dit nu die nieuwe 3D...? en gaan misschien afhaken van het hele concept !! De filmmakers kunnen zich evengoed in de voet schieten dan dat ze zulke slechte versies uitbrengen op DVD of Blu Ray, niet te begrijpen....

avatar van huVILEub

huVILEub

Klopt ik vond bij deze film de 3D uitermate storend. Ik vond het maar stom dat 3D. Maar nu ik Avatar heb gezien, zie ik dat 3D wel mooi kan zijn. Jammer van deze film. Het leidde me erg af. Hierdoor vond ik hem misschien wel slechter dan hij eigenlijk is.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Vermakelijke film maar verder niet bijster origineel. Slachten, slachten en nog een slachten. Zag er overigens wel leuk uit, helemaal in 3D!

avatar van rensiemetal

rensiemetal

Ik vond de 3D zeer teleurstellend.

Het leek net of ik alles dubbel zag, maar het kan ook aan mij liggen hoor.

Ik heb die 3D brillen weggepleurd na 5 minuten en zonder brilletje verder gekeken.

avatar van marvinhc

marvinhc

3d werkt alleen in de bioscoop komt het uit op dvd dan werkt het voor geen meter.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

marvinhc schreef:

toch komen er binnenkort 3d tv's..

avatar van Blarown

Blarown

ik heb hem 1 keer zonder 3D-brillen gezien en een keer met, maar ik en mijn vriend kwamen er naar een kwartier pas achter dat we de brilletjes verkeerd omhadden, daarom was hij zo onduidelijk, maar toen we de brilletjes wel goed op zetten zat er niet veel verandering in, wat een teleurstelling...

avatar van Da G

Da G

DonOswaldo schreef:

toch komen er binnenkort 3d tv's..

toch komen er een tijdje later (2/3 jaar voor de consument) 3dtv's zonder dat je een brilletje nodig hebt:)

avatar van The Hidden

The Hidden

Ietwat te lange film. 3D op DVD was rampzalig, dus 2D gekeken na 10 min. Coole killer, dat wel, en over the top killings. Mwa leuk wegkijkertje, die me nieuwsgierig maakt naar het origineel. 2.5*

avatar van rensiemetal

rensiemetal

3D was inderdaad rampzalig.

Ook ik heb na 10 minuten verder gekeken op 2D.

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Normaal ben ik fan van horrorfilms, maar bij deze heb ik écht heel erg m'n best moeten doen gewoon om hem uit te zien.

Was de moeite niet, totaal niet.

Slecht geacteerd, verhaal viel wel mee op zich.

Half puntje voor de moeite, die ze niet echt hebben gedaan naar mijn mening.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Slechte film, slecht geacteerd, ongelovige personages waar je totaal niks bij kan voelen. De over the top moorden en gore redden de film nog een beetje, maar dat kan de film echt niet redden van zijn verschrikkelijke ondergang. Ik kan er niks anders over zeggen. Amerika moet sowieso eens stoppen met die verschrikkelijke remakes. Ik zie 9 van de 10 keer toch veel liever het origineel. De originele My Bloody Valentine was tenminste een slasher zoals die hoort te zijn.

avatar van katjaken

katjaken

Heb hem uitgekeken, vond de film niet echt wauw. Eerder een low-budgetfilm met een paar spannende momenten. Een film zoals dertien in een dozijn.

avatar van jordandejong

jordandejong

Ik had deze gekocht met de 3-d brilletjes. Blijkt het dat het thuis helemaal niet werkt en dat ik alleen maar dubbel beeld zag.

Ik ben hem maar verder gaan kijken op 2-d en wat ik daar zag beviel me erg goed.

De moorden zijn erg goed, en het mijnerspak voegde er extra spanning aan toe.

Nu is een keer geen Jason Voorhees, Michael myers, Pinhead, of Leatherface. Maar een moordernaar die we tot nu toe met deze film erbij maar 2 keeer hebben gezien.

Voor mij een 3,5* omdat de moorden er erg goed uitzagen en er een goede spanning was. Ik kan hem nog niet vergelijken met het orgineel want die ga ik binnenkort bekijken.

avatar van Boeikens

Boeikens

Meevaller.

Komt niet veel voor maar hier vind ik de remake beter dan het origineel.

De 3-d uitgave op DVD valt tegen, na 20 min stopgezet en herbegonnen in 2-D. 3-D werkt blijkbaar enkel op cinemascherm.

Standaard slasher met redelijke kills en goede fx.

Passend sfeertje en sound maar weinig spanning daar zéééér voorspelbaar. Het einde is reeds gekend na 5 min.

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Niet mijn soort film .. Ik heb hem zoiezo niet gezien in 3D helaas, maar ik betwijfel of dat veel aan mijn mening erover zou doen veranderen.

Een ontzettende 10 in een dozijn film ..

Geen doordacht verhaal.. standaard.. Weer van die ontzettend vervelend tieners..Come on..

Ach. Ik heb hem uitgekeken. Had niks te doen. Dan gaat het wel !

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

de mijn-uitrusting doet het hem wel, degelijke horror

avatar van Riddierid

Riddierid

Niet eng ofzo en dat is erg jammer want ik dacht dat het een erg enge film zou gaan worden maja jammer verder wel een redelijke film

avatar van nightbreed

nightbreed

Dankzij de gore nog net genietbaar. Verhaal, dialogen en acteerwerk zijn natuurlijk waardeloos.

avatar van Theunissen

Mijn god wat een waardeloze 13 in een dozijn slasher met alle standaard cliches erin was dit. Werkelijk niets was verrassend aan deze film en wie de dader is heb je ook gelijk door. Goh Tom keert na 10 jaar terug en dan beginnen opeens de moorden weer, ja ja ja precies nadat Tom is teruggekeerd wat een toeval zeg. Dat is toch gewoon te belachelijk voor woorden om zoiets tegenwoordig nog te verzinnen.

Het mag dan wel een horror/thriller heten maar voor mij was toch het hoogtepunt van de film iets wat niet met horror/thriller te maken had namelijk de schone Betsy Rue. Ze speelde maar kort in de film maar ze waar zeer nadrukkelijk aanwezig door compleet naakt door het beeld te lopen en te rennen. Normaal gesproken is in dit soort films alleen de boezem te zien maar bij Betsy Rue was zelfs haar geschoren poes regelmatig te zien

Nee dit was echt een film om snel te vergeten (m.u.v. natuurlijk Betsy Rue).

avatar van xJennyyy

xJennyyy

vinden jullie hem echt allemaal zo slecht, ik ben misschien niet zo kieskeurig dan misschien, maar vond het echt een goeie...

lekker goor...

avatar van Aapje81

Aapje81

Het orgineel heb ik niet gezien maar ik kan me moeilijk voorstellen dat die veel slechter zal zijn dan deze overbodige horrorprent die op alle fronten te weinig overtuigt.

De killer is niet dreigend, spanning is er nauwelijks en ook de effecten heb ik wel eens beter gezien. Het absolute dieptepunt is echter het acteerwerk. Vooral de mannen bakte er weinig van.

De dames deden het redelijk. Jaime King was leuk om naar te kijken en sprak haar zinnen nog met enige overtuiging uit. En puur voor het oog was Megan Boone ook nog wel leuk maar zij heeft net zoveel acteertalent als haar evenbeeld Megan Fox.

Alles bijelkaar had dit wel wat entertainment waarde maar zelfs voor een horrorfilm was dit ondermaats.

Zwakke film.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Passabel maar redelijk saai en voorspelbaar (wat weer te verwachten is natuurlijk ). Eng of spannend wordt het nergens.

avatar van Decec

Decec

Horrorfilm is niets voor mij..brrr..

avatar van filmofiel

filmofiel

Matige film, 3D werkt fantastisch...alleen moet je wel weten welke soort bril je nodig hebt: Rood-Cyaan (Rood, links; Cyaan rechts),

Colorcode (Amberkleurig, links; donkerblauw rechts), Trioscopic (Groen, links en magenta, rechts). Bij deze film een trioscopic bril en dan is 3D perfect.