Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Patrick Lussier
Met onder meer: Jensen Ackles, Jaime King en Kerr Smith
Releasedatum: 12 maart 2009
Plot My Bloody Valentine
"He's gonna break your heart."
Tom keert terug naar zijn geboorteplaats op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht slachtpartij, die het leven kostte aan 22 mensen. Tom wordt beschuldigd van de moorden en het lijkt dat zijn oude vlam Sarah de enige is die gelooft dat hij onschuldig is.
Tom Hanniger
Megan
Deputy Ferris
Rosa
T.S.S.A.
Helemaal geen slechte film. Dat was mijn eerste reactie toen ik het brilletje van mijn hoofd haalde.
Natuurlijk 3D is het ding in deze film maar het verhaal was zo slecht nog niet. Voorspelbaar maar niet vreselijk slecht. Het is gewoon het verhaal wat je bij een slasher moet verwachten.
Nou ben ik een vrij groot fan van slasher-horror films. Als je dat niet bent maar echt voor het verhaal en de plotwendingen deze film kijkt kan ik me voorstellen dat je met 2* of lager eindigt. Ik ging daarentegen met het juiste gevoel deze film in en kwam er daarom ook met een wat positiever gevoel uit. De 3D effecten waren ontzettend mooi en zorgde voor een totaal andere beleving (incl. een dosis hoofdpijn van de ondertiteling maar dat lees ik hier meer
Al met al dus een toffe bioscoop ervaring maar zonder het 3D zou het een 13 in een dozijn slasher geweest zijn.
3,5* (2,5* voor het verhaal en 1* erbij voor het 3D effect)
Leuk filmpje tussendoor, goede schrikmomenten, bloederige 3-D kills, wat goed werkte in deze film.
Soms waren de subs wel even irritant maar het 3-D ziet er gruwelijk mooi uit en je hebt soms echt het gevoel dat je er middenin zit.
En niet te vergeten: Megan, wat zag die er mooi uit zeg!
Er waren wel een aantal van die standaard film dingen waar ik me wel aan irriteerde in de bios zoals.
- Er worden allemaal moorden gepleegd, maar dr is niet/nauwelijks extra politie op de been?
- Waarom sluiten 2 mooie dames in hun eentje s'avonds laat een supermarkt af terwijl er dreiging van een moordenaar is? Ik bedoel...is er geen avondklok of zo in zo'n situatie...
-Waarom lopen die agenten toch naar binnen als ze weten dat de moordenaar binnen is en dan niet eens voor versterking vragen via de radio in de politie auto?
Vervolgens gaan ze het huis binnen en zijn de deuren niet eens op slot? Terwijl er zoals eerder vermeld de dreiging is van een moordenaar in de buurt.
- Het einde... Sarah heeft verdomme het pistool op Tom(de killer) gericht en dan vindt die Axel het zo nodig om hem proberen te meppen, wat uiteraard niet lukt.
Wat volgt is een dom gevecht terwijl je afvraagt waarom Sarah die Tom niet gewoon neerschiet???
Even later krijgt Sarah de mogelijkheid, maar schiet ze veel te laat en een paar seconde later uiteraard hardstikke scheef als hij wegrent. Gewoon uberdom hoe ze met dat pistool omgaan.
Het lijken misschien veel kritiekpunten, maar het is maar een klein gedeelte van het geheel, maar zorgt er wel voor dat deze film niet een hogere waardering krijgt.
$pecial
Vandaag gezien en ik moet zeggen dat ik hem iets vond tegenvallen;
De acteer prestaties zijn ondermaats, oké dat niet iets nieuws in een horrorfilm, maar het stoorde mij af en toe wel in deze film.
Het verhaal stelt helemaal niets voor en er wordt ook weinig opgebouwd qua verhaallijn.
Personages zijn vlak en niet interessant.. Cliché horror elementen..
Wat deze film dan er toe doet dat het boven de andere middelmatige horrors laat uitsteken is dan het 3d effect. Dit effect vond ik op het begin een beetje storend, je had af en toe moeite met het scherp stellen, je moet het op een of andere manier toch leren kijken. Na een half uur kijken is het een stuk prettiger, dat vond ik persoonlijk maar je kan er ook erge hoofdpijn van krijgen.
De echte 3d effecten waren een tikkeltje schaars in deze film, maar dat is enerzijds ook goed want anders werd het een film gemaakt puur en alleen gemaakt voor de 3d effecten en dat is deze niet. Dit is een film met de 3d effecten als een toegevoegde waarde, pluspunt dus!
Enkele gore-momenten waren om te smullen! Daar kijk ik zulke films voor.
Al met al, een aardige film, niets bijzonders maar zeker geen misbaksel. 2,5 *
Sjoerdow
Ik zat naast rep_robert tijdens de film en was het roerend eens met de kritiekpunten.
Ook van mij krijgt deze film 3 sterren. Paar momenten waren helaas onlogisch en enigszins voorspelbaar;
Ik zag al lang en breed aankomen dat Megan degene was die gepakt zou worden in de supermarkt scéne en waarom loopt Sarah vervolgens nieuwsgierig naar het raam toe? Overtreft nieuwsgierigheid de wil om te overleven hier?! Kom op zeg!
Nog steeds wacht ik op een goeie horrorfilm die niet de voorspelbare onnozele momenten van de hoofdrolspelers bevat.
Wanneer houden ze nou eens op met het eeuwig wegrennen en vervolgens struikelen van hoofdrolspelers? Waarom komen ze er pas aan het einde van de film achter dat Tom 7 jaar in een gesticht heeft gezeten terwijl hij in het begin al hoofdverdachte was? Konden ze dat niet eerder opzoeken ofzo?
Al met al (zeker in 3d) een leuke film, maar aan logica is behoorlijk ingeboet moet ik zeggen.
3 sterren dus!
namingway24
Mijn speciale dank gaat uit naar Betsy Rue voor haar memorabele scène.
Mijn eerste 3D ervaring en beviel super en het was een
erg leuke film beter dan verwacht.
Paar scene's waren goed goor en dat is zoals het hoort bij horror
3,5 ster
davincstyle
Heb hem gisteravond in de bios gezien en ik vond hem indrukwekkend. Ik als horror liefhebber vond het een vrij gore en bloederige film. Groffe moorden en ook zeker de effecten waren groots !
Het verhaal rond deze film is ook erg goed gedaan !
Ik geef een 4,5 voor deze film !
Chloe Moretz
Ik hoop dat deze horror film bruter is dan Friday The 13th (remake)
J-fan
Ik hoop dat deze horror film bruter is dan Friday The 13th (remake)
Het is zeker een veeel betere film dan Friday the 13th
Maar das ook niet zo moeilijk, want Friday the 13th was echt niks.
adinda
Wat een tegenvaller...de 3D effecten vielen tegen, en het verhaal sloeg nergens op. Tè voorspelbaar.
wenniie
Omdat het een 3d film is had ik er misschien wat teveel van verwacht. Er zaten wel een paar enge momenten tussen. Maar ik vond hem in het algemeen behoorlijk tegenvallen. Zonder 3d was hij net zo leuk geweest, en de momenten kwamen niet echt dichter bij je. Het had makkelijk gekunt zonder 3d.
Er zat niet echt een super duidelijk verhaal in, dat vond ik jammer.
totalreject
Er zat niet echt een super duidelijk verhaal in, dat vond ik jammer.
Nou, het verhaal hadden ze niet duidelijker kunnen maken volgens mij. :S
Tjurk
Wauw! Wat een gave film! Extra leuk, omdat het is 3D is. Daarom is hij ook zo eng. Anders was het gewoon en standaard slasher-film. Dat is het nu nog steeds eigenlijk, maar als je een 3Dbril op hebt is hij zoo veel leuker! Echt heel mooi gefilmd. De cameraman had de beste filmpunten uitgezocht om vanuit te filmen. Zodat als je ernaar kijkt, het lijkt alsof je er echt 'in' zit. Mooie film mooie film.
Michaelpitt
Ik vond het wel érg knap van de moordenaar dat hij Megan in een paar seconden kon doodrammen, het hart uit het lichaam kon rukken, in een doosje kon doen en met bloed tekst op de muur schrijven. Want daarna moest hij alweer achter Sarah aan.
Pacino87
Redelijk goede film... de 3D effecten maken de film extra leuk en spannend. Wel gaaf met zo'n bril op kijken.. net of je zelf in die film zit
wel een aanrader
ken1976
Gisteren deze film gezien in de bios. En ik moet zeggen dat het verhaal me echt heel erg tegenviel. De akteurs waren niet van de bovenste plank en zit te weinig spanning in de film ( heb niet eens op het puntje van mijn stoel gezeten)
De 3D effects waren wel leuk om te zien. Maar in mijn ogen waren dat er veelste weinig!(kan ze op 1 hand tellen) Dat vond ik echt jammer , omdat de film het juist van de 3D moet hebben!
Echt heel jammer, maar ik moet deze film toch beoordelen op het geheel en daarom geef ik hem ,2,5 sterren!
Ik hoop dat final destination 3D en Iceage 3D , meer aan mijn verwachtingen voldoen......
FrisoBoei
Het 3d maakte het nog een leuk filmpje maar voor de rest was het wel slecht. Slecht verhaal, slechte ontknoping en af en toe wat domme dingen er in.
FrisoBoei
Twee van de domme dingen idd die ik bedoelde. Lijkt mij dat er gelijk wel de Fbi bij wordt eghaald als er zo iets zieks gebeurd!
Verder vind ik het ook uberhaubt vaag dat die Tom zo doordraait en gaat moorden. Hij heeft toen tien jaar geleden niet eens echt een moord gezien dacht ik? Alleen zag ie die lijken en werd ie bijna vermoord door die gast. Ok ziekelijk maar om nou zo psycho te worden?
Maar verhaal is idd niet echt belangrijk bij een slasher als deze. Maar zelfs een simpel verhaal mag nog wel een beetje kloppen vind ik.
Jessen0wnt
Wanneer? Geen idee! Maar wanneer de film op dvd uitkomt, kan ik hem dan ook kopen in 3D, met een brilletje erbij? Kan hem nog niet kijken, door leeftijd... I know, really despred!
dragonlady1982
wil ik ook wel weten.
normaal had ik hem wel in de bioscoop gekeken maar helaas draaide de film hier niet.
J-fan
wil ik ook wel weten.
Via www.amazon.co.uk kun je hem al bestellen, maar hij wordt pas ergens in juni naar je toegestuurd. Er zitten wel wat verzendkosten bij en volgens mij maar 2 brilletjes. Afijn, ik heb het zelf allemaal nog niet zo geod bekeken. Maar wat ik tot nu toe van mensen heb gehoord gaat de dvd ongeveer 30 euro kosten en of dat met 4 of 2 brilletjes is weet ik niet (de één zegt namelijk 2 de ander weer 4). Maar waarschijnlijk is het kopen via amazon (let op co.uk! niet .com, die is veel duurder) veel goedkoper (ondanks de verzendkosten).
dragonlady1982
hoi j-fan
bedankt voor de site.
heb op de site gekeken
maar je kunt alleen met creditcards betalen,helaas.
Jessen0wnt
Koop ik um liever in de winkel, ik kan nog wel even wachten. Aan de reacties te zijn is het ook weer niet zo'n te gekke! xD
aerts007
Ik heb gisteren deze gezien,zonder brilletje weliswaar.
Ik vond er dan ook geen bal aan,het leek op sommige momenten wel een of ander parodie.Wie de dader is zie je al van mijlenver,en spanning..,niets van gemerkt. Misschien dat het met 3D effecten beter overkomt,doet natuurlijk niets aan het verhaal. 2 povere punten.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Standaard film, maar met mede door de 3 D effecten interessant om naar te kijken. Kan me wel voorstellen dat zonder het 3D-brilletje er geen bal aan is.
Hij is spannender dan het origineel, maar bevat op zich weinig spannende momenten of schrikmomenten. De leukste scènes waren die van het warenhuis en de leukste scène van de originele film (de vallende mijnpakken) komt ook hier weer terug (welliswaar iets minder geslaagd).
Leuk dat de film niet de strikte slasherformule afloopt (de moordenaar blijkt diegene te zijn die ze al van in het begin verdenken, iets wat zelden voorkomt in een slasherfilm, want de meest verdachte is meestal niet de moordenaar, hier dus wel.
Er zitten genoeg 3D effecten in, maar ze zijn zeker niet allemaal geslaagd. Enkele zijn zéér leuk, anderen dan weer bijzonder knullig.
Al bij al een standaard remake, beter dan het origineel, maar zeker geen pottenbreker. Alhoewel ik mij kan voorstellen dat het mooi opbrengt die 3D films. Of het een echte doorbraak gaat kennen weet ik niet, tot op de dag van vandaag vind ik het nog steeds probeersels.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan