• 9.378.603 stemmen

Friday the 13th (2009)

Horror | 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Genre: Horror

Speelduur: 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jared Padalecki, Derek Mears en Amanda Righetti

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot Friday the 13th

"Welcome to Crystal Lake."

Een groep jongeren trekt de bossen van Crystal Lake in, waar een groot aantal wietplanten zou groeien. Echter dwaalt er een zieke geest rond die de jongeren één voor één op gruwelijke wijze afslacht. Zes weken later trekt een groepje vrienden in een luxe vakantievilla om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ze komen in contact met Clay, een jongen die opzoek is naar zijn zus die zes weken daarvoor op mysterieuze wijze in de omgeving van Crystal Lake verdween. Wanneer Clay met een meisje uit het vriendengroepje op onderzoek uitgaat, in de hoop zijn zus terug te vinden, doen ze een verschrikkelijke ontdekking.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Ik hou ervan.

avatar van bollepeer

bollepeer

Anna bij Nacht schreef:

Het allom bekende liedje. Tieten laten zien = sterven.

Tieners komen op een kamp. Eentje weet een urban-legend verhaal te vertellen over dat kamp, in dit geval over Jason. Niemand neemt het serieus. Er is echter één zemelmeisje die het toch niet helemaal vertrouwt en dan kan de slachtpartij beginnen...

En bovenstaande is niet eens gefilmd met en knipoog, maar moet serieus een sfeertje neerzetten voor de rest van de film. Tja...

Waarom is dit deel gemaakt, dat het midden houdt tussen een remake en een nieuw deel? Ik mis de gezelligheid ( ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven) uit de oudere delen.

Jason lijkt in deze film meer op Leatherface, zoals hij daar woont en zijn slachtoffers verzamelt. Ipv. de hersenloze moordmachine, uit de eerdere delen. Hierdoor krijgt hij ook iets meer een "hij- zou- weleens-echt- kunnen- bestaan- status", maar dat hoeft mij niet zo. Het moorden heeft ie ook een beetje tot kunst verheven, zo creatief mogelijk. Maar Jason met pijl en boog gaat me toch te ver.

Het is niet vervelend om naar te kijken, maar ook niet heel vermakelijk. Het blijft een beetje in het midden, vandaar 2*.

je hebt wel helemaal gelijk, maar toch blijft het amusant

avatar van cm_punk

cm_punk

Meer "tits & Ass" dan eng. Om zo orginele films te gaan verneuken...

avatar van Rufio

Rufio

Spartaan1986 schreef:

De bedscene van Julianna Guill en Travis van Winkle was toch wel het hoogtepunt.

Dat was inderdaad de moeite. De rest van de film daarentegen was een grote teleurstelling! Het begin met de twee groepen jongeren die na mekaar op het kamp komen was echt wel dom uitgewerkt!

avatar van efacsen

efacsen

Leuke film, had niet al te veel verwacht van deze film, maar het bleek een alleraardigste film te wezen. Had iets meer horror en minder saaie dialogen in gemogen. Erg vermakelijk allemaal, nergens echt spannend maar zeker vermakelijk. 4 sterren, moet het origineel maar eens gaan zien.

cm_punk schreef:

Meer "tits & Ass" dan eng.

So?

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Geen slechte remake

zeer entertainend

avatar van pizza maniak

pizza maniak

Vond het eigenlijk een teleurstelling. Heb hem een paar dagen na house of wax gezien en moet zeggen dat ik house of wax echt wel beter vond. Deze is gewoon niet spannend en de gebeurtenissen worden maar wat op een hoopje gegooid. Daarnaast zijn er nog de meest irritante tieners die de ene stomiteit na de anderen begaan. Vond de originele versie echt tien keer beter.

avatar van -shureun

-shureun

Echt een vreselijke film, het leek meer op komedie dan op horror

Grindpad

lekker filmpie, niet te moeilijk over doen

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Best passabele versie van deze oeroude slasher.

avatar van Aapje81

Aapje81

Nietszeggende verfilming die nauwelijks iets toevoegd aan het orgineel. Het slechte acteerwerk en de vervelende personages helpen ook niet echt mee.

Tegenvaller

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit is met afstand de koning van de clichéfilms. Zonder enige schaamte wordt van cliché naar cliché gehopt.

avatar van jameszle

jameszle

Goeie film, maar krijg niet bepaald een horror gevoel bij deze film.

Ondanks het *** einde toch nog een leuke film

* 4.0

avatar van starwars321

starwars321

dit is meer een remake van deel 1,2 en 3

avatar van Leno

Leno

Voorspelbare 13 in een dozijn horrorfilm die nergens verrassend is, maar dat mag geen verrassing zijn. Dat de film verder ook totaal niet boeit is wel jammer en de karakters zijn bovendien vrij irritant en nooit interessant. Mede ook hierdoor wordt het nooit spannend en de gore is ook weinig fantasievol.

avatar van Decec

Decec

Vreselijk horrorfilm...

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Sjezus wat is dit een standaard, en megaslecht, formulewerkje geworden zeg. Waar TCM nog wel lekker sfeervol was met een paar aardige kills is hier werkelijk alles te voorspellen aan. En dan bedoel ik dus de stelletjes, de volgorde wie er aan gaan, de spanningsmomenten, de moorden etc.

En dan heb ik het nog niet eens over al die neptieten gehad

avatar van Decec

Decec

Bob Gray schreef:

En dan heb ik het nog niet eens over al die neptieten gehad

Kijk eens even.. vind ik ook

Grindpad

die neptieten heb ik dan weer totaal geen moeite mee persoonlijk.

en al zeker niet het paar van de dame met het bruine haar bij het kampvuur in het begin van de film

(dat ietwat vulgaire type dat bijv. ook heel goed in een pornofilm had kunnen spelen, in theorie)

avatar van ASman

ASman

Nee, met die 'neptieten' was ik bijzonder blij

Naomi Watts

Gister maar weer herzien omdat ik het gevoel dat er ruimte voor verbetering inzat en dat voorgevoel klopte.

Wat mij betreft de beste slasher die ik ooit zag. Vooral het hele jaren 80 slasher gevoel wordt hier weer tot leven gewekt en de rough edges die er in de jaren 80 waren worden hier weggewerkt en tot in de puntjes geperfectioneerd. Geen dames met fucked up hairdo's en lichamen om de rillingen van te krijgen, die hebben plaats moeten maken voor bimbo's met veel sexual radiation en een voorgevel om trots op te wezen. Ook zijn de sexscenes hier een stuk beter, toch een zeer belangrijk element in dit genre.

Ook vind ik het erg tof dat er gebeurtenissen uit meerdere originele films in deze film is gepropt. Jason vindt zijn masker, zonder dat we hier wat delen door moeten worstelen met die stomme zak over zijn hoofd. Toffe cast ook, vooral Guill en Ford weten wat ze moeten brengen in een film als deze. Overduidelijk dat het beide ook grote horrorfans zijn. Diora Baird was hier ook wel op zijn plaats geweest, de horror vixen bij uitstek imo. Maar Padalecki is ook wel een geniale cast, die is door Supernatural toch wel een icoon geworden. Escarpeta is ook hilarisch. Heerlijk dat gespeel met slasher stereotypes.

Ook is het grotendeels formulewerk maar die formule maakt dit soort slashers gewoon erg cool. En ik hoop dat er meer moderne eighties slashers komen, deze is iig zeer geslaagd en zonder twijfel één van mijn favoriete horrorfilmpjes of all time. Puur omdat de kenmerken die dit soort films definiëren of een charme meegeeft gewoon aanwezig zijn en nog beter uitgewerkt zijn. Gelukkig heeft Rob Zombie dit niet in handen gekregen.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Naomi Watts schreef:

Daar ben ik het dus helemaal mee eens.

Btw, irriteerde die Japanner je ook niet met z'n grapjes?

Naomi Watts

Aaron Yoo ja, erg vervelende gast. Bijna net zo vervelend als Leonardo Nam, deed hij me ook erg aan denken.

avatar van bollepeer

bollepeer

Naomi Watts schreef:

jah ik heb me ook mateloos geergerd aan die kerel. vooral in die schuur. ik was blij dat hij daar vermoord werd

Grindpad

da's de bedoeling toch ook juist?

tieners moeten zo irritant mogelijk zijn zodat je lekker JEEEE!!! kan roepen als ze bruut worden afgeslacht.

da's nou net het hele punt van de slasher!

Naomi Watts

De humor in de slashers hoort niet van het niveau te zijn van pubers die deze film nog niet eens mogen zien. En beetje gek dat hij de enige irritante tiener is die er rondloopt, als het de case was wat jij oppert dan was iedereen wel annoying geweest.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Grindpad schreef:

da's de bedoeling toch ook juist?

da's nou net het hele punt van de slasher!

Natuurlijk heeft die irritante houding een functie in zulke films, maar dan liever irritant zoals dat rijke vriendje (eigenaar van het huisje) en niet een mannetje die er de hele film stoned rondloopt met een stomme lach op z'n gezicht en geforceerde grapjes maakt (de schoenscene ). Gelukkig gaan zulke types als eerste dood.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Inderdaad op de standaard hack&slash-werk automaat. Alles is te voorspellen. Dit had net zo goed Chainsaw, Halloween en Wrong turn kunnen zijn. Gemiste kans na zo'n 30 jaar!

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Naomi Watts schreef:

. Gelukkig heeft Rob Zombie dit niet in handen gekregen.

Met al z'n beperkingen toch een veel interessantere horror regisseur dan deze man. The Devil's Rejects was ronduit geniaal. Oke Halloween was niet fantastisch ( en deed het origineel zeker geen eer aan) maar hij weet er nog wel z'n eigen draai aan te geven, al dan niet geslaagd.

Nee ik kijk veel meer uit naar nieuwer werk van Zombie dan van weer één of andere remake van deze geitenbreier( al was de remake van TCM wel tof).

slashertienercabin in the woodsaxe murdercamp counselor jason vorhees黑色星期五friday the 13th 黑色星期五 teen scream