• 9.375.568 stemmen

Friday the 13th (2009)

Horror | 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Genre: Horror

Speelduur: 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jared Padalecki, Derek Mears en Amanda Righetti

Releasedatum: 12 februari 2009

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Friday the 13th

"Welcome to Crystal Lake."

Een groep jongeren trekt de bossen van Crystal Lake in, waar een groot aantal wietplanten zou groeien. Echter dwaalt er een zieke geest rond die de jongeren één voor één op gruwelijke wijze afslacht. Zes weken later trekt een groepje vrienden in een luxe vakantievilla om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ze komen in contact met Clay, een jongen die opzoek is naar zijn zus die zes weken daarvoor op mysterieuze wijze in de omgeving van Crystal Lake verdween. Wanneer Clay met een meisje uit het vriendengroepje op onderzoek uitgaat, in de hoop zijn zus terug te vinden, doen ze een verschrikkelijke ontdekking.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik moet zeggen hier erg naar uit te kijken. Ik vond het eerste deel erg potentieel maar met veel te weiig dynamiek geregiseerd. Het was nogal een saaie futloze, met P.O.V's volgedrukte film die met momenten tamelijk de tenen deed krommen.

Maar het principe van Jason, een meer, een kamp en een groep jongeren vind ik absoluut niet verkeerd voor horror.

avatar van COBHC

COBHC

Wat zo goed is aan de originele Friday The 13th is die geweldige creepy 80's sfeer. Dit zullen ze in de remake nooit kunnen bereiken. Toch ben ik stiekem wel benieuwd naar de remake, want je weet maar nooit hoe het gaat worden. Als het maar niet zo'n verkrachting wordt als ze bij Prom Night en April Fool's Day hebben gedaan. Ik hoop dat ze wel dat creepy echoplay geluid gaan gebruiken.

We kunnen allemaal wel door blijven zeuren over al die achterlijke remakes, maar Hollywood gaat er gewoon mee door. Het enigste wat we kunnen doen is hopen dat het een goede film wordt.

COBHC schreef:

Ik sluit mij hier volledig bij aan. De sfeer van de originele zal nooit bereikt kunnen worden.

Ik vind die eighty-tieners overtuigender dan die dertigers van nu die voor tiener moeten doorgaan. Ik kijk ook uit naar deze film, maar ik vrees ervoor dat ook deze film erg verkracht gaat worden zoals april fool's day, black christmas, prom night en halloween. Fingers crossed !!

Friday the 13 th schreef:

Halloween was toch meer een prequel dan een echte remake?

Metalfist schreef:

Halloween was toch meer een prequel dan een echte remake?

Ze ginger dieper in het verleden van de jonge Michael, maar voor de rest zijn het dezelfde characters als in de originele.

Dan is het dus inderdaad een prequel

Metalfist schreef:

Dan is het dus inderdaad een prequel

Ok een stukje prequel dan de rest bleef hetzelfde

• 2023 stemmen

Het ziet er naaruit dat deze vrouw de nieuwe Pamela Voorhees gaat spelen. Ze lijkt wel een beetje op de oude, maar toch, er zal maar altijd één Pamela Voorhees blijven en dat is Betsy Palmer.

Ze hadden haar gevraagd voor Freddy VS. Jason, waarom nu niet meer? Ook al is ze in de 80

avatar van Max en Joep

Max en Joep

de nieuwe moeder Voorhees vind ik aantrekkelijk, een MILF

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Friday the 13 th schreef:

Ze hadden haar gevraagd voor Freddy VS. Jason, waarom nu niet meer?

Men wil Palmer hoogstwaarschijnlijk niet terug, omdat deze Friday totaal los moet staan van de originele serie. Ze maken in deze film gebruik van bestaande personages en titels, maar maken geen vervolg op de al bestaande Friday the 13th reeks. Beetje vergelijkbaar met The Texas Chainsaw Massacre remake, die ook losstaat van de originele Chainsaw quadrilogy.

Hooguit vragen ze Palmer voor een hele kleine cameo, maar daar zal 't bij blijven.

avatar van film88888

film88888

Remake's moeten voor mij niet altijd het zelfde als het orgineel zijn, en zo hoop ik dus bij deze dat ze Pamela eruit laten, en voor toch een remake dat ze Jason Voorhees er in plaatsen, en ja met hockey masker.

film88888 schreef:

Pamela krijgt in deze film een kleine rol. Vooral in het verleden van Jason zal ze een rol spelen. Ze komt helaas (vind ik) niet als moordenaar. Maar dit is ook normaal hé, de rest van de films draaide allemaal rond Jason, dus.....

avatar van COBHC

COBHC

Hoe kan er nou al op deze film gestemd zijn? Hij komt toch pas uit in 2009?

avatar van Film Pegasus

Wel een heel snelle jongen blijkbaar. In eigen land zou de film maar eerst gelanceerd worden tegen februari 2009, dus zelfs een illegale pindakaas kan niet.

Metalfist

Waarschijnlijk wou hij gewoon op het eerste deel stemmen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Plaatje ziet er in ieder geval wel sfeervol uit.

• 2023 stemmen

Did you know a young boy drowned the year before those two others were killed? The counselors weren't paying any attention... They were making love while that young boy drowned. His name was Jason. I was working the day that it happened. Preparing meals... here. I was the cook. Jason should've been watched. Every minute. He was... He wasn't a very good swimmer. We can go now... dear.

My only son...sweet, innocent Jason...You had him drowned, you never paid any attention..Look what you did to him! Look what you did to him!!""

Kill her, Mommy! Kill her! Don't let her get away, Mommy! Don't let her live!

I won't, Jason. I won't!

Zijn dit niet de sterkste dialogen in een horrorfilm ooit? Alleen Betsy Palmer kan dit vertellen, schitterend. Alleen voor deze paar zinnen, kan ik de originele film BLIJVEN bekijken. Ik denk dat de remake erg zijn best zal moeten doen om nog maar te kunnen tippen aan de sfeer in het origineel. Ik hoop echt niet dat hij standaard wordt met enkele scares en that's it. Ik hou mijn hart vast, wil echt niet dat het prachtige origineel verkracht wordt. De cast in de orignele was zo fantastisch.

avatar van Halcyon

Halcyon

Mooi plaatje inderdaad. Doet me wat aan Hatchet denken.

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

Na de remake van The Texas Chainsaw Massacre had ik veel vertrouwen in Marcus Nispel gehad. Maar waarom hij dan daarna films als Frankenstein en Pathfinder gemaakt heeft, vind ik onbegrijpelijk.

Ik ben niet zo een fan van Friday the 13th movies, maar hopelijk zal deze film wel goed worden.

Anders mag Nispel van mij wel stoppen. Genoeg geweest.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

het zal wel een onderhoudende remake worden.

het orgineel is immers perfect remake materiaal.

je hoeft je eigenlijk maar een vrij weinig regels/structuur te houden en het orgineel heeft tevens geen geheel eigen aparte status of sfeer waar je makkelijk de mist mee kunt ingaan.

makkelijk scoren dus lijkt me.

avatar van Judiith^

Judiith^

Ik ben benieuwd. Cast is redelijk goed.

Lui (crew films)

ik ben zo vreselijk benieuwd naar deze film, de poster ziet er ook leuk uit

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Trailer: http://www.worstpreviews.com/trailer.php?id=158&item=0

Niet echt my cup of tea geloof ik, hoewel ik het origineel vrij cool vond.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hmm.. Ik zag Michael Bay in beeld staan.

Lui (crew films)

oei... nu ik dit filmpje heb gezien vind ik het totaal niet op de andere friday the 13th-films kijken, dit lijkt mij iets totaal nieuws

avatar van Remi

Remi

Nou, ben benieuwd...

avatar van gotti

Judiith^ schreef:

Ik ben benieuwd. Cast is redelijk goed.

Ja? Heb d'r nog nooit van gehoord. Lijken me nogal B-sterretjes...

gotti schreef:

Ja? Heb d'r nog nooit van gehoord. Lijken me nogal B-sterretjes...

lijkt mij ook, net als in alle friday the 13th films

avatar van Brucas

Brucas

Aan de trailer te zien lijkt deze film echt goed te worden!

Halloween vond ik wat minder omdat ze te veel lieten zien van Michael's verleden, de film had totaal geen spanning in het eerste deel.

Dus bij deze film hoop ik dat er veel spanning zal zijn, maar de trailer belooft veel!

Ik vind hem wel een beetje op TCM lijken, die trailer!

• 2023 stemmen

Trailer ziet er erg standaard uit, maar de film zal toch nog een gemiddelde score weten te behalen bij zijn release en op zich wel vermakelijk zijn.

En eeuh ben ik de enige die dat hockeymasker nu echt niet angstaanjagend vind? Zelfs de zak in deel 2 is enger.

slashertienercabin in the woodsaxe murdercamp counselor jason vorhees黑色星期五friday the 13th 黑色星期五 teen scream