The Texas Chainsaw Massacre (2003)

mijn stem
3,20
1863 stemmen

Verenigde Staten
Horror
98 minuten

geregisseerd door Marcus Nispel
met Jessica Biel, Jonathan Tucker en Eric Balfour

Een groepje jongeren zijn op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken die even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.

909 BERICHTEN 40 MENINGEN
zoeken in:
4,5
0
geplaatst: 13 februari 2015, 19:03 uur [permalink]
De film wordt gehaat door de critici en in ieder geval klopt de kritiek dat het verhaal weinig origineel is: de seriemoordenaar Ed Gein heeft onder meer de inspiratie gegeven voor 'Psycho' (1960), 'The Texas Chainsaw Massacre' (1974) en 'The Silence of the Lambs' (1991) en critici vinden met name de remake van 'The Texas Chainsaw Massacre' uit 2003 erg slecht omdat het slechts een bloederige slasher-versie biedt van het verhaal. Maar toch vind ik de versie van 2003 erg goed: opnieuw is de film heel sfeervol, waardoor je de desbetreffende macabare wereld wordt ingezogen, en levert het 'gore'-element precies het gruwel-effect dat van de film zo'n klassieker maakte. Hoe slecht de film ook is (Roger Ebert schrijft: "A contemptible film: Vile, ugly and brutal"), zelfs de hater moet toegeven dat de film effectief is: "I can't imagine why anyone would want to make a movie like this, and yet it's well-made, well-acted, and all too effective."
The Texas Chainsaw Massacre Movie Review (1974) | Roger Ebert - rogerebert.com

avatar van sandero16
4,0
0
geplaatst: 27 maart 2015, 17:50 uur [permalink]
Leuke film om naar te kijken .

er gebeurt veel en het zit goed in mekaar . Veel gore actie .

Niet alles was geslaagd , zoals het langdradige eindstuk.

Verder toppie, helemaal mijn ding. Creepy sfeer

4*

avatar van Argyle
4,0
0
geplaatst: 28 juli 2015, 10:46 uur [permalink]
Leuke horror film. Alleen om het zien van jessica biel is het kijken van deze film al waard.

4.0

avatar van U96
4,0
0
U96
geplaatst: 7 oktober 2015, 05:31 uur [permalink]
de enige remake tot nu toe die ik niet minder vind dan het origineel, super horror filmpje!!!!

avatar van Tommy De Vito
4,0
0
geplaatst: 16 november 2015, 10:04 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Uitstekende film die genoeg horror-ingrediënten in huis heeft, om er lekker op los te griezelen. Althans ik vond deze remake erg spannend, vooral toen ik hem voor het eerst in de bioscoop zag.

De openingsscène van de film, de zwart-wit beelden in het huis van de Hewitts, is sterk. Met name de 'stem' die verteld onder andere; The events of that day were to lead to one of the most bizarre crimes in the annals of American history. The Texas Chainsaw Massacre. Heerlijk, en pakkend tegelijk. Vervolgens zien een groep jongeren in hun busje door de VS rijden, met een goed (bijpassend) nummer 'Sweet Home Alabama' op de achtergrond. Het is afwachten wanneer het misgaat. Ik zal over het verhaal niet verder uitweiden, aangezien het vrij bekend is.

De film heeft genoeg te bieden, met name de sfeer vind ik top. De hele film lang hangt er een creepy sfeer. De schrikmomenten zijn dik in orde, de opbouwende spanning en natuurlijk Thomas 'Leatherface' Hewitt. Klassieke horrorpersonage, die met zijn kettingzaag werkelijk niks heel laat. De cast is prima. R. Lee Ermey (Sherrif Hoyt/Hewitt) acteert er lekker op los. Perfect gecast, aangezien hij de looks van een echte sherrif heeft. Dit was ook de (grote) doorbraak van Biel.

Al met al, is dit een vermakelijke, enge horrorfilm. This is the only known image of Thomas Hewitt, the man they call Leatherface. The case today still remains open. 👍

2,5
0
geplaatst: 24 mei 2016, 09:36 uur [permalink]
Ik zag dat Fox The Texas Chainsaw Massacre zou uitzenden. Fijn, een klassieker die ik nog nooit gezien had. Vanaf het eerste shot (na de intro) merkte ik echter dat er iets niet in (of aan?) de haak zat. Dat was toch zeker niet het liefelijke snoetje van Jessica Biel dat ik daar vooraan in de RV zag zitten? Snel Moviemeter gecheckt, en ja hoor, het bleek een remake te zijn. Bummer! Aangezien de scores hier toch nog redelijk meevielen de film toch verder gekeken.

En inderdaad, ik vond dit best een leuke horror. En stuk minder gore dan ik had verwacht wel. In feite zie je zelden echt iets. Maar er wordt degelijk geacteerd, er zitten een aantal mooie shots in en het voelt lekker gestoord. Mijn favoriet op dat vlak is eigenlijk de "sheriff".

Ik verwacht dat het origineel wel nog een stuk gruiziger en vuiler zal zijn. Maar ik heb er geen spijt van dat ik deze remake gekeken heb.

Er blijken ook veel meer films van de zijn dan ik dacht. In een ver verleden heb ik ooit deel 2 gezien, maar daar blijkt het niet mee opgehouden te zijn.

avatar van John Milton
3,5
0
geplaatst: 29 juli 2016, 17:23 uur [permalink]
"I'm sorry, but how often do girls blow their heads off in this shithole town?"

Half puntje erbij voor mij. Hoogstaand of origineel is het niet, maar ik vind het alsnog een zeer vermakelijke remake. De rechtstreekse vergelijking met het origineel maak ik niet, want dat is te lang geleden dat ik die zag. Tieners komen in afgelegen gebied waar krankzinnige familie ze af wil maken. En dat is een uitstekende gelegenheid om het topstrakke lijf van Jessica Biel te laten zien, moet regisseur Marcus Nispel hebben gedacht. Witte tanktop, strakke jeans en daarna zoveel mogelijk nat maken met sprinklers, valpartijtjes in water en wat voor excuus hij maar kon bedenken. En die camera als het even kan altijd op hetzelfde gericht. Zo'n film is het wel een beetje. Not that I'm complaining. 🙂

Bij vlagen spannend, en een beetje gorigheid, al wordt het nergens echt gruwelijk.

3,5*, naar boven afgerond

avatar van keimpeS
3,5
0
geplaatst: 27 augustus 2016, 19:40 uur [permalink]
Een goede remake van het orgineel van Tobe Hooper's versie uit 1974. De remake heeft wel z'n eigen verhaal & is niet een copy van het orgineel, ook wel wat spannende gruwelijke scene's, de film heeft gewoon de juiste sfeer.

Jessica Biel in haar witte topje dat had ik wel in de bioscoop willen zien en in imax dan graag, wauw mooie dame!

2,0
0
geplaatst: 19 februari, 20:44 uur [permalink]
Het origineel any day over this one.........