• 9.375.076 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Horror | 98 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen

Releasedatum: 22 januari 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Texas Chainsaw Massacre

"What you know about fear...doesn't even come close."

Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.

avatar van stinissen

Eindelijk weer een ouderwetse Horror zonder humor, ook al is het een remake, de film wist ruim anderhalf uur te boeien. Een paar flinke schrik momenten, een paar gore beelden en een mooie Jessica Biel maakte het voor mijn een lekkere nacht een dikke 7 dus 3.5 *

avatar van ToNe

ToNe

ik vond het echt 'typisch'...
itt. het origineel is het explicieter, al haalt 't de creepy atmosfeer van het origineel niet.

het werd al meteen duidelijk dat het geen regelrechte remake zou gaan worden. niet dat het erg is of zo.
alleen vervalt het helaas wel in clichés.
het was duidelijk wie het uiteindelijk zou gaan overleven, alleen de manier waarop was wel erg flauw [in mijn optiek] en voorspelbaar.

het origineel was erg apart in de zin dat de hoofdrolspeelster/slachtoffer geen schijn van kans heeft. de manier waarop alles gefilmd wordt, plaatst de kijker in haar schoenen. we zitten in dezelfde achtbaan vol gruwel.
de hoofdrolspeelster ontsnapt ook dankzij een moment van onachtzaamheid zonder één of ander vorm van wraakneming.

niks van dat alles in 2003.
ik geinde al in het begin dat jessica biel waarschijnlijk als een supervrouw a la sidney prescott, improviserend, de overhand zou gaan krijgen in het kat-en muisspel en nog ermee wegkomt ook.
en raad eens. ze is leatherface te slim af en schept de sheriif daarnaast ook nog van de weg wanneer ze ontsnapt.
dertien in een dozijn.

en wat is er toch met die irritante blagen in die nieuwe horrorfilms?!

Matige remake. Af en toe best spannende momenten, maar over het algemeen mist het precies datgene wat het origineel zo goed maakte, namelijk de sfeer.

Overigens is het niet echt een remake, want het speelt in de huidige tijd. Best vreemd aangezien het in 1973 zou moeten spelen.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Was inderdaad niet de flop die ik had verwacht, in tegendeel zelfs, qua ballen komt de nieuwe TCM zelfs nog best in de buurt van het origineel, zij het niet door de groezelige griezelsfeer, maar door de rijkelijk over het scherm gesmeerde walgelijkheden. Hoe hebben ze dit ooit langs de Amerikaanse filmkeuring gekregen?

Toch is het wel jammer dat er zo kwistig gestrooid werd met ingewanden en ledematen, de gore was nou echt niet het aspect dat het origineel zo sterk maakte. Wel goed was de twist op de omkadering met de gevonden 'footage' waarin Leatherface nog een laatste keer zijn ding mag doen.

Ook aan de ontknoping werd naar mijn mening net iets teveel gesleuteld, en dat plotlijntje met de gestolen baby vond ik al helemaal niet geslaagd. Bovendien zijn de personages in de remake over de hele lijn een stuk idioter, wat soms best ergerlijk is. Je WEET toch dat je door een woeste maniak achterna wordt gezeten niet in een schuurtje moet vluchten? In het origineel reageren de personages veel instinctiever, wat het natuurlijk een stuk geloofwaardiger maakt.

En jammer is trouwens ook dat het beruchte family dinner de remake niet heeft gehaald. Dat was toch wel een van de sterkste scènes uit het origineel.

Aan de positieve kant stonden dan weer de prima acteerprestaties van Jessica Biel (wat kan die meid goed bang zijn, zeg), de heerlijke scènes met Leatherface (nog steeds Tha Man!) en de goede sfeerschepping, al wordt het op sommige momenten wel erg sadistisch.

Maar toch, een redelijk geslaagde remake van een film die eigenlijk geen remake behoefde.

avatar van Hannibal

Hannibal

De hoofdlijn van het verhaal is hetzelfde als de oude versie, maar verder is het eigenlijk een totaal andere film. Ik vond hem eerlijk gezegd niet tegenvallen. Gruwelijk is hij inderdaad wel, maar dat is te verwachten, maar minder luguber als de originele versie. Ik miste wel een legendarische scene die in de oude film zat: [jammer]knip*ik kan geen spoilers voor andere films plaatsen*knip [/jammer] Het is eigenlijk geen remake, maar een nieuwe film over hetzelfde onderwerp. Ik vond het origineel net iets angstaanjagender, daarom voor deze 3.5*, en voor de oude 4*

avatar van Halcyon

Halcyon

Zonder twijfel een waardige remake van het origineel! OK, deze remake heeft z’n zwakke punten, maar hij heeft er ook een heleboel sterke. Laten we alles even op een rijtje zetten.

Ben deze film gaan huren, enerzijds uit nieuwsgierigheid naar de manier waarop een van m’n favoriete horrorfilms aller tijden in een nieuw kleedje is gestopt, anderzijds om nog eens goed te kunnen griezelen. Op beide aspecten wist deze film me te bekoren. Ik heb me geen seconde verveeld en was aangenaam verrast door de manier waarop men deze remake heeft aangepakt. Op heel wat vlakken afwijkend van het origineel, maar globaal gezien toch dezelfde waanzinnigheid behoudend. Toch slaagt deze nieuwe TCM spijtig genoeg slechts met momenten in het overbrengen van die groezelige, broeierige sfeer van het origineel. Daarentegen weet hij er wel van het begin tot het einde de spanning in te houden, iets waar de originele versie soms dan weer wat moeite mee had. Ik had wel de indruk dat regisseur Nispel het allemaal iets té dirty wou maken, zodat het eigenlijk een beetje z’n effect miste. Het recente Hostel slaagt hier toch een stuk beter in vind ik persoonlijk.

Op de acteurs valt overigens weinig aan te merken, vooral Biel en Tucker doen het erg goed als respectievelijk scream queen en wijsneus. Voor Biel toch helemaal wat anders dan 7th Heaven. Verder ben ik ook zeer opgetogen over de prachtige fotografie die sporadisch die sfeer uit ’73 op het scherm weet te toveren. Die maïsvelden, de blauwe lucht met mooi afgelijnde witte wolken, de stoffige weggetjes, … erg professioneel gedaan allemaal. Om nog maar te zwijgen over de stukjes live-footage aan het begin en einde van de film; erg creepy en verontrustend.

Wel had ik graag een klein beetje meer gore gezien. Nuja, de gore was er wel, maar wat mij betreft mocht die iets explicieter gefilmd worden. Nu was het me nog net een tikkeltje te braaf allemaal. De spanningsopbouw naar die slachtpartijen toe was dan weer wel erg goed; ik denk dan vooral aan de scène met de waspalen en de scène waar Biel zich schuilhoudt in een kamertje en af en toe door een gaatje naar buiten piept. Klasse!

Ben blij om te zien dat deze remake helemaal geen verkrachting is van Hoopers meesterwerk, ook al komt hij niet meteen in de buurt van het origineel. Ik vraag me trouwens af wat hij er zelf van vond. Iemand die hier meer over weet?

Aardige remake. Op bepaalde punten beter, hier en daar minder dan het origineel. In het geheel net dat ietsje leuker.

Toch wel fijn dat ze deze keer een cinematograaf ingehuurd hebben. Zag de eerste er nog uit als een slecht geschoten 70s home video, krijg je hier een hoop mooie, sfeervolle plaatsjes voorgeschoteld. Met name het huis (van buiten) en het bos (met het invallend licht) zagen er prachtig uit.

Dat boet misschien wat aan groezeligheid in, maar om eerlijk te zijn, dit soort filmpjes moeten het bij mij al lang niet meer hebben van spanning oid. Bij deze (en ook het origineel) zit ik redelijk gelaten te kijken naar wat er zich afspeelt. De laatste nagelbijter die ik zag was denk ik Haute Tension, een slasher die een keer wél effectief was.

Film bevat een paar erg mooie scenes, beetje jammer dat de sterkste helemaal vooraan zit, met namede zelfmoord van die liftster. Zag er geweldig uit. Verder nog wat grappige scenes met die sheriff (ik herkende hem aan z'n stem, vreemd genoeg).

Minder was vooral het einde. De onsterfelijke leatherface en dat eeuwige geloop begonnen mij een beetje te vervelen. Het diner, veruit de sterkste scene uit het origineel, zat hier jammer genoeg ook niet in.

3.5* haalt deze film niet, daarvoor was het einde een beetje teveel een sleur. 3.0*, voor een goeie remake die het origineel net dat ietsje verbetert. Maar nog steeds verre van een meesterwerk.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Meevaller! Deze lag al een tijdje stof te verzamelen bij mij in de kast aangezien ik dacht hier met een zielloze remake te doen te hebben. Het orgineel wat ik heel lang geleden wel eens gezien heb vond ik wel okay, lekker cult, beetje tegen het amateuristische aan.

De 2003 versie slaat een heel andere weg in en gaat voor moderne gelikte high definition cinematografie met knallende DTS sound. Alhoewel ik het origineel meer charme vind hebben vond ik de looks van deze film toch wel mooi. Een soort van donkere, broeierige, low key a la David Fincher zeg maar.

Wat ik wel heel jammer vind (en hier laten de makers imo belangrijke punten liggen) is dat er totaal geen seventies feeling in zit en dat terwijl het verhaal in 1973 hoort te spelen. Sorry, maar met een oude Dodge en een Lynnard Skynnard muziekje kom je er niet bij mij... Nee het is in 2003 geschoten en zo voelen de film en de karakters dan ook aan.

Over het acteerwerk kan ik kort zijn. Niet briljant maar dat hoeft ook niet bij dit soort films. Jessica Biel steelt de show, op de vlucht voor meneer Leatherface, met haar geschreeuw maar vooral met haar ritmisch meedeinende boezem boven haar tekorte en doorweekte naveltruitje . Een hele prestatie al zeg ik het zelf...

Ook leuk om de drill instructor uit Full Metal Jacket weer eens goed bezig te zien, erg leuke bijrol.

Niet briljant, lichtelijk overbodig maar toch zeker ook amusant. 3*

avatar van otherfool

otherfool

Pittige remake waarin een hoop geweld en het natte t-shirt van Biel centraal staan. Eigenlijk vond ik het origineel niet eens zo leuk dus dit was, zonder dat de film echt geweldig is, nog een meevaller ook.

2,5*.

avatar van killerfreak

killerfreak

Heb nooit het origineel gezien, dus heb ik ook zonder vooroordelen naar deze versie gekeken. Vond het een redelijk geslaagd horrorfilmpje met redelijke acteerprestaties, spannende scènes en bijhorende (spannende) muziek. Kortom, zeker de moeite waard om te kijken, maar het had allemaal net iets beter gekund, waardoor ik er toch 'maar' 3* aan kan geven...

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Redelijke horror, die inderdaad een goede sfeer heeft en lugubere scenes. Niet heel spannend, maar toch een vermakelijke horrorfilm. Naar mijn mening niet veel beter dan het origineel die ik nog wil herzien. Wel goed is dat alle moorden goed in beeld worden gebracht. Zo mag je het van een horror als deze verwachten!

3 sterren van mij.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vandaag nog eens geprobeerd.

Tja, veel beter dan de gemiddelde slasherfilm van tegenwoordig, zoals Wrong Turn, Mind hunters en Valentyn, vind ik hem niet.

Heb jaren geleden het origineel ook een paar keer op video gezien en die was ontzettend amateurachtig, deze is dan wel professioneler gemaakt, maar echt veel beter vind ik hem ook niet.

Nergens echt spannend of origineel.

3 sterren.

avatar van Theunissen

M.u.v. de sadistische politieagent vond ik er weinig aan. Er zitten een paar leuke scènes in en dan heb je wet wel gehad. Spannend of eng vond ik deze film nooit. Heb deze film helaas destijds in de bioscoop gezien.

avatar van Nathan013

Nathan013

J8R schreef:

Heerlijke film, heb m toen in de bios gezien en direct op dvd gehaald toen het kon. Ben echt liefhebber van dit soort films.. Gewoon verstand uit zetten en lekker kijken naar een spannende film .. toppertje.. 4.5 sterren

inderdaad het is een super spannende film zonder al te veel verhaal maar dat maakt niet uit omdat de spanning er zo goed inzit. niet zo goor maar meer eng. voor mij ook perfect filmpje. andere spannende film zo als deze ( wel iets minder goor ) is Breakdown.

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik vond deze film eigenlijk totaal anders dan het origineel. Het verhaal is ongeveer hetzelfde, maar de uitwerking was heel anders.

Door spelen met mist en licht vond ik dat er een goede sfeer werd gecreëerd. Een paar schrikmomenten (met name door geluid, maar ze werken wel) en genoeg ranzigheden. Ik vond Leatherface en zijn familie hier wel minder dan in het origineel.

Mooiste stuk was het uitzoomen met de camera door het hoofd van die meid die zelfmoord pleegde.

avatar van Spetie

Redelijke remake, maar het origineel is (iets) beter, hoewel ik dat trouwens ook geen topper vind. De film heeft zijn goede momenten, is af en toe best bloederig, maar daarnaast is het allemaal erg voorspelbaar en vol clichés. Toch kijkt het op zich allemaal best lekker vlot weg. Cinematografisch ziet de film er op sommige momenten in ieder geval erg goed uit. Daarnaast bezit de film wel weer erg weinig sfeer, iets wat de oude versie dan weer wel bezit. Het geheel is allemaal redelijk vermakelijk en onderhoudend, maar echt spannend wordt het nooit.

dikke 2,5*

avatar van rep_robert

Redelijke remake!

De film begint lekker, mooie beelden en een korte samenvatting met de (verder fletse) karakters.
De film komt verder wat langzaam op gang, maar als eenmaal de pret is begonnen gaat het ook echt los.
Leatherface is lekker sadistisch en er hangt de hele tijd een lekkere onheilspellende sfeer over de film heen.
Biel doet het verder ook ok als hoofdrolspeelster, geen awardbreaking prestatie verder. Gewoon degelijk.

De actiemomenten(moorden) zelf vind ik minder in beeld gebracht, slecht camerawerk en het is nauwelijks te volgen wat er gebeurd.
Kan echt beter, dit wist mij nauwelijks te bekoren.

De momenten met de politieagent zijn wel prachtig, (heb de film al eerder gezien, dus ik wist dat hij bad ass was) lekkere klootzak die zeer overtuigend overkomt.

Het einde vond ik dan wel weer minder, mede door onlogische handelingen van Biel's personage.
Heb je eindelijk iemand gevonden die je wegbrengt, ga je hysterisch doen daar voor in de auto(a la begin vd film). Logisch dat hij dan stopt ja!
Het loopt met een sissertje af verder
, dat is dan ook weer flauw.

Al met al een redelijke remake met een beklemmende sfeer en setting, die nergens uitschiet wegens slordig cameragebruik en hier en daar ongeloofwaardig handelen van de personages.
Heb me verder wel vermaakt met de film.

avatar van misterwhite

misterwhite

De eerste keer toen ik de film zag was ik echt onder de indruk. De 2de keer vond ik hem al veel minder. Maar toch nog echt heel spannend.

De film is niet geschikt voor de gevoelige kijkers, ik heb er zelf nooit veel last van gehad maar vrienden van mij wel. Ze hadden zelfs moeite voor deze uit te kijken. Natuurlijk is het minder bloederig en shockered tegen Cannibal Holocaust maar toch komen er zieke stukken in.

Het leuke aan deze film is dat er goeie schrikmomenten in zitten, vooral de eerste keer krijg je af en toe het gevoel van een veel te hoge hartslag.

Het verhaal was maar zwakjes, maar toch niet volledig slecht. Er zaten leuke onthullende dingen in.

Ik hou het op 3.5*.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Matig

Veelste cliche, zoals bijvoorbeeld die grap, waar iemand zogenaamd wordt beet genomen. Zo'n grap zie je tegenwoordig in elke horror film.

En je weet jammer genoeg als snel wie het overleefd. Dat vond ik een erg sterk minpunt.

Jessica biel vond ik best redelijk, alleen was ze wel een paar keer beetje irritant.

Zelf vond ik het bloed in deze film wel mee vallen, maar dat komt misschien omdat ze bij Veronica dingen eruit hebben geknipt?

Wrong turn, een film die er een beetje op lijkt, vond ik veel beter.

Men zegt dat dit een waargebeurd verhaal, maar dan ben ik benieuwd wat er echt aan is.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

brabusRUS schreef:

Helemaal niets, behalve dat Leatherface een beetje gebaseerd is op een echte moordenaar.

Ondanks het tijdstip toch maar weer gekeken met het origineel nog vers in het geheugen. Vind het wel een redelijke film. De groezeligheid, vreemde hillbillies en relatief weinig gore hebben ze gelukkig overeind gehouden. Zoals je mag verwachten zijn het camerawerk en de sfeer in orde en uiteraard een paar lekkere meiden. De rommel en ranzigheid in het huis komen nu een stuk geloofwaardiger over ('74 was super low budget).

Een gevolg van remakes is dat je (onbewust) naar verschillen gaat kijken, zeker als het origineel een klassieker is zoals in dit geval. Het authentieke van de originele horrors met ieder een eigen (film)stijl zijn niet te behouden waardoor remakes allemaal op elkaar lijken.

Jammergenoeg is de lifter niet een zelfde soort mafkees (een erg gaaf personage in het origineel), maar de keuze voor de zelfmoord is wel leuk gevonden en past wat meer in deze tijd van hardheid. Denk dat het even "schokkend" is als het zelf-verminken van de originele lifter destijds. Een groot gemis vind ik wel de diner-scene, die het meest bizar en kenmerkend was van het origineel, om van 'grandpa' nog maar te zwijgen. Calvaire heeft dat beter opgepikt.

Het is ook wel een verschil met de oorspronkelijke versie die door het bizarre ook grappig is, terwijl deze film alleen spannend wil zijn. Leatherface is een stuk creepier maar ook minder onderdanig naar z'n vader, en dus minder zielig en eng tegelijk (wat ik juist een leuke combinatie vond). Eigenlijk wordt het niet echt spannend.
De allerlaatste scene met de twee agenten had wat mij betreft niet gehoeven, die plotselinge handcamera om nog de schijn van 'waargebeurd' overeind te willen houden, komt te gekunsteld over. Al met al een redelijke film, die wel wat meer bizarheid had mogen bevatten zoals de '74 versie.

avatar van donnie darko

donnie darko

Beter dan ik had verwacht. In zijn geheel best spannend, niet slecht geacteerd, en een leuke opbouw.. Maar natuurlijk niets baanbrekends.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch maar de remake aanschouwt. En dit valt vergeleken met het orgineel tegen. Wat in het orgineel realistisch moest wezen veranderd nu in een standaard tienerhorrortje. Het begint allemaal best spannend en het verhaal komt ook gewoon op het zelfte neer als het orgineel. De stukken: met dat getraumatiseerde meid die zelfmoord pleegt, die agent, en dat huis met dat gestoorde familie en natuurlijk de beruchte leatherface was weer leuk om te zien. Maar het lijkt wel alsof het hier maar weinig om angst gaat en de film word ook niet bepaald eng. Al helemaal aan het einde als we te maken krijgen met een behoorlijk straaltje heldendom. Ipv zwaar getraumatiseerd weten te ontsnappen door bij iemand achter in een pick up te springen (1974) Krijgen we hier de oh zo stoere hoofdrolspeelster die die gestoorde agent slim af weet te zijn en hem een paar keer met de auto overrijd en vervolgens met een stoere blik wegrijden. Gewoon erg onrealistisch als je dit een remake wil noemen. Wel vond ik de hoofdrolspeelster gespeeld door Jessica Biel er wel lekker uit zien.

Voor de rest gewoon een minderwaardige remake. De orgineel is stukken beter. Maar toch weet deze wel weg te kijken.

avatar van maxo922

maxo922

Aardige film...

Genoeg spanning, goede sfeer noem het maar op blablabla.

Helaas had ik een erg leeg gevoel bij deze film. Dat ligt niet aan 't acteerwerk, dat overigens redelijk belabberd was. Ik denk dat het lag aan de voorspelbaarheid van deze film. Scènes werden erg langdradig. Een goed voorbeeld daarvan zijn: de beginscene en de eindscène. Werkelijk, een achtervolging is leuk, maar verliest toch echt zijn spanning na een minuut of 10. Misschien ook omdat ik deel 2 als eerste zag.

Uiteindelijk wel een voldoende waard, omdat het toch wel aardig gruwelijk is allemaal.

* 3,0

avatar van shrink

shrink

Super film. Spannend en creepy. Die oude bocht uit de jaren 70 is wel nostalgisch, maar brengt op een normale breedbeeld bij mij geen schrikeffecten.

avatar van scholtie

scholtie

Mijn favoriete horror film.

Leuk dat de moordenaar gebaseerd is op Ed Gein (is trouwens ook nog een film over gemaakt genaamd: Ed Gein: The Butcher of Plainfield. Deze is wel minder dan de texas chainsaw Masacre.) De meest geweldige toevoeging vindt ik nog wel de kettingzaag.

Jessica Biel is ook geweldig in deze film ook helemaal te geweldig

avatar van Elineloves

Elineloves

Oh god, niet wéér een tiener horrorfilm waarbij een groep vrienden een psycho killer tegen het lijf lopen, die vervolgens de arme kindjes één voor een begint af te slachten...

Wel dus!

And thank the lord. Dit is een héérlijk genrefilmpje dat nergens zijn geloofwaardigheid verliest. De inwoners zijn creepy, angstaanjagend en bezorgen je een beklemmend en akelig gevoel. Om maar te zwijgen over de sheriff, wat een vreselijke vent! Geweldige rol ook van Ermey. Natuurlijk weet je dat het film is, maar ik zat echt te wachten op het moment dat hij dood zou gaan. ''Die !@#$%, dieeee!''

De schrikmomenten volgden elkaar ook in een rap tempo op waardoor de spanning geen moment minder was.

Voor mij is het absoluut een puntje-op-je-stoel horror, vol met prachtige acteurs en actrices die hun rol magnifiek neerzetten. Het overtreft voor mij zeer zeker het origineel.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Opgepoetste remake van de horror-klassieker. Naar mijn gevoel iets minder rauw en freaky dan het origineel. Toch is de ziel bewaard gebleven en is deze versie zeker te genieten (of juist niet!) door jongere generaties.

avatar van DVD-T

DVD-T

Een remake die toch gelijkwaardig is aan het origineel. Niet hetzelfde maar op andere punten erg sterk.

Het spannende en het psychologische wat in het origineel erg aanwezig is, is hier wat meer naar de achtergrond gedrukt. Hier komt de gore wat meer naar voren. Nispel weet een erg onheilspellende sfeer neer te zetten, dit dankzij de fijne belichting en de rauwe cameravoering. Helaas komt dit niet in de buurt van de haast documentaire achtige cameravoering van de oudere versie. Verhaal is verder hetzelfde, wel met wat andere personages. Acteerwerk is degelijk te noemen, maar niet echt speciaal. Muziek is me af en toe net iets te bombastisch en bij momenten net iets te hard afgemixt. Neemt je wel wat uit de film. Verder blijft de Hewitt familie intrigerend om naar te kijken, en wordt de mysterie rond deze familie goed in stand gehouden. Jammer dat dit in het overbodige The Beginning compleet om zeep word geholpen. De marteling gaan werkelijk door merg en been, zeker door de manier dus waarop het in beeld gebracht is. Design is ook verbluffend mooi en erg creepy.

avatar van The Oceanic Six

Nadat ik kort terug het origineel uit 1974 opnieuw zag en bepaald niet onder de indruk was, daar was het gisteravond tijd voor de remake uit 2003. De remake stond me altijd bij als de beste TCM en daar blijf ik ook bij.

Sure, er valt genoeg op de remake aan te merken (matig acteerwerk, de suspense is er weinig), maar daar tegenover staan wel een paar prima pluspunten. Zo wordt in deze film veel meer ranzigheid getoond. En dan doel ik niet op bloed, maar op het macabere in de woning van Leatherface. Ranzige badkuipen, potjes, vloeren etc..
In het origineel vond ik dit gewoon veel te karig weergegeven.

Wel jammer dat de creapy familie uit deel 1 hier matig vertegenwoordigd is. Leatherface is veel te intelligent en doet bijna alles goed. Dat is wel wat overdreven. De leukste van het stel in deze remake blijft de sheriff (I smell bullshit ) die lekker psychotisch tekeer kan gaan.
De cast met slachtoffers was bijzonder zwak. Alleen Jessica Biel was ruim de moeite, maar vooral door haar lichaam. Jee, wat een lekker ding zeg! Het is vast geen toeval dat ze in een wit topje liep terwijl op het einde van de film nog eens de sprinklerinstallatie aan schoot

Deze remake toont meer geweld en meer bloed. Echt spannend is het niet, maar amusant wel. Ik heb me tenminste hier weer goed mee vermaakt. Zeker de intro van de film (de zelfmoord) als het slot (drie maal vol over de sheriff heen gereden) bevielen me goed. Daartussen was het van wisselend niveau.

Er stonden 4*, maar dat worden er 3,5*

avatar van maxroelofs

maxroelofs

deze film op mijn ipod gekeken.

moet zeggen dat ik hem toch onderschat had, in het begin vond ik de film namelijk ontzettend creepy! die vrouw-in-de-auto-scène bedoel ik hier natuurlijk. Helaas wist de film deze spanning verder in de film nergens terug te winnen.

De film draagt een hele grijze sfeer met zich mee die hier en daar een beetje opwaait door een cirkelzaag scène. acteurs speelden redelijk.

Er zitten in deze film toch echt wel een aantal ''prachtige'' scènes. zoals als ze in de gang staat en je plots die cirkelzaag aan hoort gaan, dat stuk daarna dat die man zo tussen de doeken door hem achtervolgde was wel wat cliché maar ontzettend sterk. Dan was er natuurlijk ook nog de vleeshaak scène. Ongelooflijk hoe lang hij het nog vol gehouden heeft

grootste meevaller van de film was toch wel die vrouw die zo lang bleef leven.

goede horror maar weet maar heel soms echt spannend/eng te zijn.