The Texas Chainsaw Massacre (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Marcus Nispel
Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen
Releasedatum: 22 januari 2004
Bekijk via Videoland
Plot The Texas Chainsaw Massacre
"What you know about fear...doesn't even come close."
Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.
Erin Hardesty
Sheriff Hoyt
Jedidiah
The Hitchhiker
Henrietta
Beste scene vond ik als dat mannetje achterin de politiewagen opeens een fles voor z'n harses krijgt. Was best wel onverwachts lomp
Safri
Viel me 100 procent mee deze 'remake'. Hij haalt het niet bij het origineel, maar biedt toch genoeg horror en macabere scenes om de fans niet compleet teleur te stellen. Het was alleen beter geweest als het niet de naam had gehad van het origineel, want er verschillen nogal wat scenes.
Ik vind het gewoon een geslaagde rip off en stukken beter dan Jeepers creepers, Wrong turn etc.
Beste 'rip off' vind ik echter nog steeds House of 1000 corpses, die zoveel vindingrijkheden heeft dat het soms zelfs het origineel overstijgt.
Menni
Met stomheid geslagen.. Me zelden ZO beledigd gevoeld. Ik ga dit even laten bezinken en dan besluiten of ik er nog woorden aan vuil ga maken. Schandalig.
VERD
Wow. Kicku filmpje hoor. Behoorlijk ziek. Zeg Menni wil je je mening nog onderbouwen ?? Begrijp hem namelijk niet helemaal................. Okay het is een remake maar tenminste wel 1 van de betere remake's. Lekkere sfeer, coole shots. Niets mis mee !
bioscoopzaal
Was inderdaad niet de flop die ik had verwacht, in tegendeel zelfs, qua ballen komt de nieuwe TCM zelfs nog best in de buurt van het origineel, zij het niet door de groezelige griezelsfeer, maar door de rijkelijk over het scherm gesmeerde walgelijkheden. Hoe hebben ze dit ooit langs de Amerikaanse filmkeuring gekregen?
Toch is het wel jammer dat er zo kwistig gestrooid werd met ingewanden en ledematen, de gore was nou echt niet het aspect dat het origineel zo sterk maakte. Wel goed was de twist op de omkadering met de gevonden 'footage' waarin Leatherface nog een laatste keer zijn ding mag doen.
Ook aan de ontknoping werd naar mijn mening net iets teveel gesleuteld, en dat plotlijntje met de gestolen baby vond ik al helemaal niet geslaagd. Bovendien zijn de personages in de remake over de hele lijn een stuk idioter, wat soms best ergerlijk is. Je WEET toch dat je door een woeste maniak achterna wordt gezeten niet in een schuurtje moet vluchten? In het origineel reageren de personages veel instinctiever, wat het natuurlijk een stuk geloofwaardiger maakt.
En jammer is trouwens ook dat het beruchte family dinner de remake niet heeft gehaald. Dat was toch wel een van de sterkste scènes uit het origineel.
Aan de positieve kant stonden dan weer de prima acteerprestaties van Jessica Biel (wat kan die meid goed bang zijn, zeg), de heerlijke scènes met Leatherface (nog steeds Tha Man!) en de goede sfeerschepping, al wordt het op sommige momenten wel erg sadistisch.
Maar toch, een redelijk geslaagde remake van een film die eigenlijk geen remake behoefde.
darkcity
Geweldig vermaak, super spannend en creepy sfeertje.
Stukken beter dan het origineel met zn rare einde en domme scenes de hysterische family dinner scene , ik ging de film kijken met het gevoel een kopie van het origineel te krijgen maar dat viel ff mee, poe poe, dit vond ik echt de beste horror in jaren, griezel van de bonvenste plank. Enne Jessica Biel ziet er geweldig lekker uit
. 4*
Pieter007
ik vond de sfeer van de film echt goed! En ik vond Jessica Biel ook goed spelen.
Hobbes
Merkwaardig hoe veel mensen goede acteerprestaties opmerken bij het zien van ontzettende gazuma-zooms
Menni
De essentie van het origineel valt het best samen te vatten in de compleet murw gebeukte, losgeslagen, ultieme, haar hele leven, hoeveel therapie je er ook op loslaat, nooit meer goed komende wanhopige blik, waarmee de film STOPT. Die is in deze verkrachting vervangen door een 'fuck you, motherfucker, ik laat mij niet kennen en zeker niet met mij sollen, ik maak jullie allemaal kapot'-aktie. Ruig hoor, heel ruig.
Ik zal er hier maar niet meer over schrijven.
Diesel
reeko

Horror is niet voor mij weggelegd. Dit soort al helemaal niet.
[email protected].=-
Leuke film, aardige remake, alleen veel te veel tiet in beeld. Vroeg mezelf steeds af of ik nou naar een horror zat te kijken of een wet t-shirt competitie.
damon
ben je nou een man of niet? Wij willen juist tieten zien....en vooral van Jessica Biel....
U-96
- 2081 stemmen
Voila:
( . ) ( . )
WB
...alleen veel te veel tiet in beeld. Vroeg mezelf steeds af of ik nou naar een horror zat te kijken of een wet t-shirt competitie.
Hahaha, 2 dingen in 1 film! Wat wil je nog meer?! Heb me daardoor flink vermaakt! Tussen de schrikeffecten en de slachtingen door ff een natte T-Shirt
Errug spannende film! Origineel nooit gezien, maar deze is zeker wel de moeite waard! 4 sterren!
Webby
Ik vond er niet zo heel erg veel aan. Geef mij maar het origineel!
Er zaten maar een paar interessante horror elementjes in.
SSeagal
Gisteren dan eindelijk gezien, en ik moet eerlijk bekennen dat het erg vermakelijk was. Sterker nog, ik vond hem beter dan het origineel al had het einde wel wat minder amerikaans gemogen. Het origineel vergeet ik niet, die mag er vooral zijn qua sfeer en sounds, deze is meer een non-stop thrill ride met wat meer gore elementen. En gelukkig is deze remake zonder dat constante irritante gegil waar ik me in het origineel enigzins aan stoorde. Verder klasse horror !! ****
Peter
Ik vond het als horrorliefhebber een zieke film en vrag me af of dit eigenlijk nog accepabel is. 3 steren voor regie en aceerwerk.
Zeg dan nix, dweep...
Oh, sorry.. Nee, echt.. Ik zal vanaf nu mijn mening over films weer enkel laten leiden door inkijk en wet t-shirts. Je hebt gelijk. Nogmaals sorry.
WB
1) Mijn mening is niet gebasseerd op de goed-uitziende actrice (anders zou er wel een punt bijkomen), maar op de belevenis de eerste keer dat ik deze film zie
2) Zand erover
1) Mijn mening is niet gebasseerd op de goed-uitziende actrice
Nee, okee, dan is het goed. Ik werd even misleid door een opmerking van iemand anders, die suggereert dat echte mannen per se tieten willen zien ofzo. Gelukkig zijn wij geen echte mannen he!

Da's ook geil!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'