• 9.376.798 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Horror | 98 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen

Releasedatum: 22 januari 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Texas Chainsaw Massacre

"What you know about fear...doesn't even come close."

Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.

avatar van Peter

Peter

kos schreef:

Hoezo?

De suspense, het hoe en waarom is interessant. Het langzaam afslachten van iemand, zien hoe hij lijdt, daar heb ik wat moeite mee. Het geeft mij een bepaald gevoel van schaamte dat ik daar na zit te kijken. Vanuit mijn normen en waarden besef vind ik niet dat dat acceptabel is. Ik steek mijn kop niet in het zand door te ontkennen dat dit echt kan gebeuren, het gaat me erom of het dan ook amusement moet zijn. Het iemand langzaam zien sterven aan een vleeshaak vind ik geen amusement meer... Kun je mij een beetje volgen?

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik kan je wel volgen, en deze film lijkt me dus bij voorbaat al niks.

avatar van Hobbes

Hobbes

Peter schreef:

Als je dit al niet meer moreel verantwoord vind dan kun je mijn insziens beter ophouden met horror films kijken. Ook het proberen te verlammen met angst is een vorm van angst (dat dat in deze film totaal niet gebeurt laten we even buiten beschouwing).

Dat het in 't echt ook zou kunnen gebeuren ben ik compleet met je eens, maar dat zal dan ook wel gebeuren/gebeurt zijn zonder deze en al die andere films.

Zolang een film zich aan de wet houdt kan die niet te ver gaan: je hoeft hem immers niet te zien.

avatar van ToNe

ToNe

heh...

het enigste wat zo exploitatief was, waren de borsten van miss biel.

het gevoel van schaamte was dan ook dat ik daar meer van genoot dan van de film zelf.

maar ja, ik heb al duidelijk gemaakt wat ik van de film vond...

Peter schreef:

Tja, ik zie niet in wat deze film daarin anders is dan andere films uit het genre. 'Afslachten', 'zieke maniak', 'willekeurige seriemoorden' inclusief vleeshaken... het zijn allemaal kenmerken van horrorfilms. Sterker nog: vergeleken met echte gore-films is dit allemaal nog vrij mat.

avatar van SSeagal

SSeagal

ToNe schreef:

heh...

het enigste wat zo exploitatief was, waren de borsten van miss biel.

Hoe sneu.....:D

avatar van ToNe

ToNe

Sterker nog: vergeleken met echte gore-films is dit allemaal nog vrij mat.

het zag er te gelikt uit om ook maar gruwel in je [bij mij althans] op te wekken.
de beginscene met dat gat in haar hoofd was ook meer een compositiekunstje dan een echte schokmoment.

Hoe sneu.....

de producers weten wat ze doen, de duivels.
zodra de horror niet meer te genieten is, zijn er altijd wel secundaire zaken waar je vol spanning naar kan staren.
cabin fever en de bloody murder's zijn daar oa. recentelijke voorbeelden van.

ach ja, het is beter dan de zaal uit lopen he...

avatar van SSeagal

SSeagal

ToNe schreef:

de producers weten wat ze doen, de duivels.

cabin fever en de bloody murder's zijn daar oa. recentelijke voorbeelden van.

ach ja, het is beter dan de zaal uit lopen he...

Zo slecht was ie ook niet, en als ik borsten wil, neem ik ze wel voor het echie, veel leuker, als ik daar een film voor kijk huur ik wel porno, ik begrijp best dat een bloedgeile puber van 14/15 die met zijn vriendjes lekker gaat griezelen hier een harde van krijgt, maar kan er zelf alleen maar om lachen om dit soort scene's, haalt het niveau een klein beetje naar beneden.

Chainsaw

Sure, de film verschilt ontzettend van het origineel en is eigenlijk bijna niet te vergelijken. Het uitgangspunt en het hoofdpersonage komt misschien overheen, verder is alles compleet anders. Wat dat betreft kon ik me er erg makkelijk van afzetten dat dit de zoveelste remake is en heb dus erg genoten van de film. Het origineel blijft immers gewoon bestaan.

En zo vond ik dit een erg geslaagd horrorwerkje, zeker een heel pak beter dan het 'originele' troep die we de laatste tijd voorgeschoteld krijgen. Er wordt een goed sfeertje opgebouwd, de schrikeffecten zijn erg effectief, Ermey en de rest van het gezin zijn leuk en de film bevat een flink portie gore. Het is allemaal in ieder geval verre van subtiel, maar desondanks erg goed in beeld gebracht. Goed, dat bizarre, interessante sfeertje van het origineel is niet aanwezig, maar toch valt hier prima van te genieten.

Voorlopig 4 kleine sterren. Ben in ieder geval blij verrast.

avatar van zombie

zombie

daar sluit ik me bij aan....mijn voorkeur gaat uit naar 't origineel, maar de re-make viel me 100% mee!

avatar van Patp

Patp

Had geen verwachting van deze film, maar als een vrouw zichzelf in een auto keihard door haar hoofd schiet en dit zo gruwelijk wordt gefilmd..

ja..

dan.. uh.. blijf je wel ff verstijfd kijken.

Vies goor, hard en het betere hak en zaag-werk.

De spanning erin houden ondanks het simpele verhaal blijft een gave.

Aanradertje.

avatar van sjob

sjob

betere remake is dit zeg, helemaal mijn ding t orgineel was al geweldig maar deze remake is ook heerlijk. jessica biel is te lekker en eindelijk in iets te zien dat niet alleen leuk is als je bij de zwarte kousen banden club hoort.

niks aan aan te merken behalve dat t beademingsapparaat dat je hoort als ze (jessica) voor t eerst t huis betreedt had voor mij niet gehoeven want dat ken ik nu wel als eng geluidje.

maar leatherface rules!!!!!!!!!

ACiD4BLooD

Een slachthuis in vluchten als er een kerel met een kettingzaag achter je aan zit? dan vraag je er een beetje om he

Er zaten nog meer van zulke domme actie's in maar dat schijnt te horen bij zulke films.

Maar hij was wel de moeite waard om te kijken.

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

WAT een waardeloze film. Ik heb het origineel nooit gezien (moet ik maar eens gaan doen).

Waardeloos geacteerde teenage slasher crap. Bah. Halverwege liep ik weg om wat te drinken te halen. Heb de film door laten lopen zodat hij maar z.s.m. afgelopen zou zijn.

Zegt genoeg naar mijn mening. 2,5* voor een aantal matige, afgezaagde en voorspelbare schrikmomentjes. (Ik heb om Jeepers Creepers (vooral deel 2) ten minste nog hard kunnen lachen)

Willem-Jan schreef:

Wat een waardeloze film. Ik heb het origineel nooit gezien (moet ik maar eens gaan doen).

Origineel is anders ook zwaar overschat.

avatar van mister blonde

mister blonde

ga toch weg. die klassieker wordt zwaar onderschat.

jassonn

Vond er anders niks aan,maar dat is dan wel mijn mening.

avatar van Justice4All

Justice4All

Kan de originele niet tippen. Slechte film, weinig spannends aan. Maar ik houd op 2,5*

avatar van V

V

Origineel is beklemmend. Enige wat nu beklemmend is, is het truitje van Jessica Biel. Twee fantastische kwaliteiten hoor, alleen ontbreekt het acteertalent.

avatar van Dikkeolaf

Dikkeolaf

Ik zou het zonde van je geld vinden als je em in de bios gaat kijken. er draaien veel betere op het moment.. maar ik heb best genoten.. vooral die scene met da afgehakt been en die klets zout.. aahh ! heerlijk.. en nog is wa.. gingen ze niet naar dallas voor een concert ofzo iets?

gr Olaf

Nouseforaname

Het orgineel is net iets beter maar het scheelt weinig..

avatar van malkovich

malkovich

Nouseforaname schreef:

Het orgineel is net iets beter maar het scheelt weinig..

Ik vond deze zeker een stuk beter dan de remake uit 1994 met Matthew Macoughney en Rene Zellweger. Maar wat ik erg jammer vond, was dat Leatherface deze keer niet dat angstaanjagende geluid produceerde!

malkovich schreef:

Dat was dan ook geen remake, maar gewoon het vierde deel uit de Texas Chainsaw Massacre serie. Welliswaar een (mislukte) poging om op het origineel te lijken, maar het was geen remake.

avatar van malkovich

malkovich

Chainsaw schreef:

Uiteindelijk is het verhaal precies hetzelfde. Met een ander accent erop.

V schreef:

LOL

Chainsaw

Uiteindelijk is het verhaal precies hetzelfde. Met een ander accent erop.

In de tweede en derde film komt het verhaal ook redelijk overeen met het origineel, maar daarom zijn het nog steeds vervolgen. Die uit 1994 is gewoon een bar slecht vervolg.

Nouseforaname

ik heb het niet over the return of the texas chainsaw!! ik heb het over deel 1.... de orginele.

Chainsaw

Ik had het dan ook tegen malkovich, niet tegen jou.

avatar van bridget

bridget

Van deze film ben ik echt kotsmisselijk geworden in de bioscoop! Had eerder gehoopt op scary in plaats van misselijkmakende beelden van ledematen en ingewanden... Geef mij maar spanning!

Nouseforaname

huh? ledematen en ingewanden? sorry hoor maar daar heb ik niet veel van gezien..