• 9.388.662 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.186.928)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Witch-king

Hij is ook van plan "De Hobbit" te gaan verfilmen.

Maar dat kan nog wel 3 tot 4 jaar duren, want de helft van de rechten liggen bij New Line en de andere helft bij Sony.

Link: http://filmforce.ign.com/articles/677/677398p1.html

En nou maar hopen op 3 jaar i.p.v. 4 jaar (of evt nog korter).

avatar van de_gashmunt

de_gashmunt

Zonder twijfel de beste film die ik ooit heb gezien en dan heb ik het dus over deel 1, 2 en 3 ik oordeel niet per film. Geweldige fantasie heerlijk om naar te kijken, deze film heeft alles! fantastisch! 5 sterren dus.

de_gashmunt schreef:

Precies hetzelfde als mij, ik oordeel ook liever niet per film.

Welke versie heb je gezien, extended of gewone.

avatar van Cine_fiel

Cine_fiel

"Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" is een prachtige film. Zeer goeie acteurs, een krachtig verhaal met sublieme speciaal effecten. Het is niet zomaar een nevenproduct van de actiefiguren en andere merchandising. Het is tot nu toe 1 van de beste of de beste film in zijn genre!!! De film opent nu wegen voor een nieuwe soort. Van het begin tot het einde zit je vastgeplakt aan je stoel, boeiend te kijken. Aan het einde van de film blijf je een beetje op je honger zitten. Dat maakt hem ook zo volledig.

Z I E N !!! Als je voor die genre bent.

4.5/5

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Helemaal geweldig alles aan deze film is goed.

De cast, locatie, spanning, fantasie, effecten jah allemaal super.....

avatar van metal-ward

metal-ward

goede film, zeker goede film

sommige stukken niet helemaal goed uitgewerkt maar het blijft een van mijn favoriete verhalen

kan niet wachten op de verfilming van The Hobbit

avatar van Filmfanaat

Filmfanaat

Mooie film, haha de mooiste van allemaal! Alleen stom dat je zo kramp in je benen krijgt! Mag ook wel met meer dan 3 uur!

avatar van jopi66

jopi66

mooiste wat ik aan films gezien heb

ik verslijt de film

krijg pijn in mijn buik als ik maar een stukje zie

kan eigenlijk amper beschrijven zo mooi

avatar van Flipman

Flipman

Blijft een mooie Film en mijn waardering blijft maximaal, maar ik gooi hem toch uit mijn Top-10, daar past hij niet en ik heb geen plaats meer .

avatar van PaasKiekes

PaasKiekes

domme film 0 ster

ik vind bored of the ring veel beter en grappiger en meer humor en meer special efecten daar kan deze saai domme onprofessionele film niet tegen op!!!!!!!!!!!!!

avatar van Flipman

Flipman

Saai? Misschien. Dom? Mag je vinden, maar eigenlijk slaat dat nergens op. Onprofessioneel? Waar baseer je dát in Grudsnaam op??

avatar van code9

code9

Eigenlijk is alleen dit eerste deel het bekijken waard. Fantasy van de bovenste plank en daar moet je echt van houden. De sprookjesachtige verhaallijn en dito karakters zijn alleen in deel 1 goed te pruimen. Verder ziet het er allemaal héél erg mooi uit. Jammer dat deel 2 zo'n enorme afknapper was en dat deel 3 slechts ietsje beter was. 3*

PaasKiekes schreef:

domme film 0 ster

Dat jij het niet mooi vind, kan ik nog begrijpen, maar waar slaat dit eigenlijk op.

avatar van hinie

hinie

Vond deel 1 geweldig deel 2 iets minder en deel 3 heb ik amper afgekeken.

avatar van mahalla

mahalla

verschrikkelijk mooie film en de beste van de 3 delen

avatar van door

door

Hallow, Ik heb pas geleden alle 3 de films zitten bekijken, maar .echt. ze zijn TOP echt de mooiste films ooit gemaakt, Alles past mooi in elkaar geweldig.

Ik heb 5 sterren gegeven aan deze film simpelweg omdat ik dit de mooiste vind, ik geef de andere 2 films ook 5 want die zijn even goed!

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Spektakel van de bovenste plank!!!

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Het is natuurlijk een geweldige film wat betreft de special effects, maar ik denk dat fans er veel meer plezier aan beleven dan mensen die zin hebben in een goede film met een goed verhaal dat ook nog eens een beetje vlot verteld is. Ik zit daar zelf denk ik een beetje tussenin dus mijn oordeel is: 2,5 ster

avatar van bert_vl

bert_vl

Het was een hele mooie film

Voor de rest: gaap gaap

avatar van Ronnievb

Ronnievb

bert_vl schreef:

Had korter gekund

Mag jij me vertellen waar. De film dendert als een sneltrein voort en probeert in de tussentijd le kijker zoveel mogelijk informatie te verschaffen ter verduidelijking van de acties.

Maar toch, dit is het enige deel waar de crew echt aandacht heeft besteed, waar bij de andere delen de historie en de nuances ver te zoeken zijn is er bij dit deel nog echt nagedacht wat er gezegd wordt.

Ik heb zo het idee dat dit juist het beste is omdat bij de anderen de last van de deadline te groot was om werkelijk goede films neer te zetten. Ook denk ik dat zonder grootmeester McKellen deze film niet zo'n groot succes was geworden want wàt speelt die kerel sterk.

Mijn favoriete Lord of the Rings film, en omdat over elk detail is nagedacht: een 4,5

avatar van dr channard

dr channard

Deze is echt zoo goed! een lrachtige film met leuke scnees en zit boordevol actie en avontuur!

avatar van starshine

starshine

Machtige film .

De plaatsen waar het allemaal in afspeelt zijn prachtig .

Mega goed bedacht ,doe ik niet na proficiaat.

frodo

avatar van Dead01

Dead01

• 1983 stemmen

starshine schreef:

Machtige film .

De plaatsen waar het allemaal in afspeelt zijn prachtig .

Mega goed bedacht ,doe ik niet na proficiaat.

frodo

Als je ziet hoe sommige dinges gemaakt zijn dan verschiet je pas . Op de extendend staat de making of, kan u wel aanraden;)

avatar van waidman

waidman

Magistraal, alles aan deze film klopt, de acteurs, de kostuums, de locaties, de muziek, de special effects, maar boven al het verhaal wat wordt verteld. heb reeds alle drie de films in mijn bezit, afgelopen weekend voor de derde keer de marathon gekeken en ik raak nog steeds onder de indruk.

avatar van korykory

korykory

Ik heb in de zomer van 2005 voor het eerst in dertig jaar het boek herlezen. Mooi geschreven en heel onderhoudend, maar het kent ook zijn beperkingen: omdat het gaat over een oorlog tussen het ‘goed’ en het ‘kwaad’, is er weinig ruimte voor psychologische nuances. Maar ja, daar gaat het in zo’n avonturenverhaal ook niet om.

Na het boek heb ik toen in een week tijd de hele filmcyclus op dvd bekeken. Het beeld dat daaruit opdook, week niet heel erg af van de voorstelling die ik me had gemaakt bij het lezen van het boek. Zelfs Gandalf had precies de kop die ik me had voorgesteld. Wel is de film veel compacter dan het boek, wat het verhaal ten goede komt.

Inmiddels is mijn oudste dochter tien en omdat zij onlangs het eerste deel van het boek heeft gelezen, hebben we deze week samen naar The Fellowship zitten kijken. Ik keek af en toe met een schuin oog naar haar om te zien of ze het niet te eng vond, maar tijdens de ergste vechtpartij met de orks zat ze onverstoorbaar een paaseitje te eten. Kinderen van nu zijn veel gewend.

Prachtige landschappen, mooie effecten, goed gespeeld. Je moet wel enige affiniteit hebben met mythen en fantasy. Mijn vriendin heeft dat niet, en daarom ziet zij er weinig anders in dan een lange opeenvolging van gevechtscènes.

Halverwege de film stelde mijn dochter nog een slimme vraag: als elven onsterfelijk zijn, hoe kunnen ze dan ooit verslagen worden in een gevecht? Wat gebeurt er als ze bijvoorbeeld een pijl in hun lijf krijgen? Daar wist ik even geen antwoord op.

avatar van Padd0

Padd0

Die vraag is niet zo moeilijk, elven hebben enkel de mogelijkheid tot een oneindig aantal in jaren (ze sterven dus niet vanwege ouderdom) voor de rest zijn pijlen en zwaarden net zo dodelijk voor ze als ze voor mensen zijn.

avatar van korykory

korykory

Dank je Paddo. Ik heb die verklaring aan mijn dochter voorgelegd, en ze kan er heel goed mee leven.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond de film echt cool, mooi effect,mooie muziek, vette gevechten ,en hij duurt ook zo lang,, en er zijn 3 delen van, ik vind dat iedereen die er aann meewerkte het super gedaan heeft.

Dead01 schreef:

Op de extendend staat de making of, kan u wel aanraden;)

Op alle 3 de extended in totaal ongeveer 20,5 uur verdeeld over "hoofdstukken" van een half uur tot een uur, plus het commentaar van de "Directors and Writers", "Production and Post-Production Team", "Designer Team" en de "Cast" niet te vergeten, waar ook nog dingen verteld worden die je niet in de making of ziet of hoort (die even lang duurt als de film zelf).