• 9.390.128 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.187.386)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Kan jij dan ook voorbeelden geven van wie dat dan doen?...

djelle

Ach, er zijn er zoveel. Ik ben er zeker van dat je er zelf al heel wat gezien hebt tussen de berichten, niet? Bij deze films alleen al: Kijk eens wat user anatraxa onlangs schreef bij the return of the king. Een onnozel zinnetje dat niets toevoegt, met loze beschuldigingen die nergens argumenten bevatten waar we iets mee kunnen. Hij motiveerd zijn kritiek niet, hij onderbouwd zijn negatieve waardering niet met elementen die aantonen over het waarom. Slaat nergens op.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Jep, als je een voorbeeld wil van dat soort reacties moet je eens terug kijken naar de reactie's op deze film, echt erg af en toe.

Prachtige film!! Alle drie de delen!! Echt top!!:o

Vito Corleone

Dit is echt compleet mijn ding niet. Wat leven mensen in een fantasiewereld als ze deze film geweldig vinden. Toen ik die "Hobbits" zag dacht ik al oooh nee he. En dat wezen hoe heet ie...die schrale kale...rap ophouden.....lopende bomen......hahaha.......en ok, opnames wel mooi, maar voor de rest gaat TLOTR echt vierkant tegen mijn gevoel van realisme in. En voor mij is dat belangrijk in een film.

Naomi Watts

Dan snap ik niet waarom je in hemelsnaam deze film bent gaan kijken als je realisme eist.

Naomi Watts schreef:

Om te bekijken wat het is. Daarna kun je meestal pas een oordeel geven???

Naomi Watts

Als je eist dat een film realisme bevat, vind ik de keuze voor LOTR heel erg vreemd.

Naomi Watts schreef:

Dat zeg ik toch. Ik wil eerst iets zien om daarna een oordeel te geven.

Naomi Watts

Het is je goed recht, het is ook mijn goed recht het vreemd te vinden.

Naomi Watts schreef:

Het is je goed recht, het is ook mijn goed recht het vreemd te vinden.

Daar ging het niet om bij mijn 2e reactie. Het ging erom dat jij 2 keer hetzelfde zegt.

Naomi Watts

Anders formuleren kan soms wonderen doen.

Naomi heeft gelijk.

Vito, als je een FANTASY - film gaat bekijken terwijl je realisme eist in een film, dan weet je toch 80 jaar op voorhand dat hij je zal tegenvallen? Fantasie is het basisbeginsel van dit soort films.

Zo bestaan er tienduizenden films uit dit genre (dat je dus duidelijk niet ligt) dat je allemaal nog een laag cijfer zal kunnen geven. Dat je een laag cijfer geeft aan een genre dat je toch totaal niet graag ziet, tot daar nu nog aan toe. Ik kan er nog net mee leven. Maar dat je absurde, gemakkelijke verwijten naar de prenten gooit, dat vind ik nogal een lage en nutteloze manier om films uit genres die jij niet leuk vindt, af te breken.

The One Ring

Inderdaad, daarbij hoef je overigens niet in een fantasiewereld te leven om deze film te kunnen waarderen. Ik leef ook niet in een fantasiewereld en geloof geen woord van wat Tolkien in zijn boeken geschreven heeft, maar dat neemt niet weg dat ik er van kan genieten.

Ik vind opmerken als 'hobbits bestaan niet, dus is de film slecht' en dergelijke sowieso grote onzin. Natuurlijk bestaan hobbits niet. Niemand heeft ooit beweerd dat ze bestaan. En dat hoeft toch ook niet. Het is fantasy. Een geen beter woord dekt de lading in LotR dan fantasy.

avatar van Jorick

Jorick

LOL

djelle schreef:

Naomi heeft gelijk.

Ik kon wel een beetje weten dat de film veelal over fantasiedingen zou gaan, akkoord. Maar nadat je een film helemaal gezien hebt, kun je pas een oordeel geven....toch?? Daarom heb ik hem eerst gezien, en toen met zekerheid ontdekt waarom ik er niks aan vond.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Waarom ga je de andere films in de trilogie eigenlijk nog kijken als je deel 1 al niets aan vond? Het wordt er echt niet ineens realistischer op.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Overgewaardeerde film, ik werd er niet warm of koud van. Het acteren was het meest waar ik me aan irriteerde.

avatar van MarkFish

MarkFish

YuLaw16 schreef:

Aan wie heb je je geergerd dan?

The One Ring

Ik als fan geef toe dat Elijah Wood en Orlando Bloom beter gekund hadden, maar verder weet ik niet wat er te klagen valt over het acteerwerk.

avatar van tyleet11

tyleet11

Ahum, Viggo Mortensen....

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Ik vond het overdreven acteren of juist te standaard.

avatar van MarkFish

MarkFish

Ik vind dat iedereen goed acteerde. Alleen Orlando Bloom speelt een beetje te gemaakt.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Sean Bean vond ik zowat de enigste echt memorabele acteerprestatie in deze film.

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Ik vond het echt een goede fantasy film, met goede acteurs, het was grappig, overweldigend, spannend, ...

zeer goed

Pieter Montana schreef:

Vergeet McKellen niet. Al ben ik het met je eens dat Bean de beste prestatie neer zet. Ik ben overigens ook zeer te spreken over Hill (niet in dit deel) en Holm. En buiten Bloom om vind ik niet dat er iemand is die opvallend slecht acteerd.

avatar van lisoo

lisoo

ik vind the lord of the rings : the fellowship of the ring een leuke film en waar ook veel komische noten in zitten door merry, pippin en gimili

ik zal even de hoofdrolspelers opnoemen:

elijah wood - frodo baggins

sean astin - samwise gamgee

ian mckellen - gandalf the grey

viggo mortensen - aragorn (strider)

liv tyler - arwen

christopher lee - saruman

andy serkis - gollum/smeagol

dominic monaghan - meriadoc brandebok (merry)

billy boyd - peregrin toek (pippin)

ian holm - bilbo baggins

cate blanchett - galadriel

sean bean - boromir

avatar van lisoo

lisoo

nog even een bericht op mijn andere. hier komt hij:

john-rhys-davies - gimili

peter mckenzie - elendil

sala baker - sauron

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Leuk, en de reden waarom je de acteurs en de rollen op noemt is...?