• 9.390.081 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.187.386)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van MarkFish

MarkFish

The One Ring schreef:

Vergeet McKellen niet. Al ben ik het met je eens dat Bean de beste prestatie neer zet. Ik ben overigens ook zeer te spreken over Hill (niet in dit deel) en Holm. En buiten Bloom om vind ik niet dat er iemand is die opvallend slecht acteerd.

Ik vind dat Lee de beste rol neerzet. Die Saruman is echt heel goed, precies zoals hij moet zijn, vind ik. Lee is ook een liefhebber van Tolkien en kent het boek heel goed, en daarom weet hij echt precies de juiste houding te geven aan Sauruman.

avatar van Tieske

Tieske

Prachtige film, in de geest van het boek. Er wordt een prachtige, mystieke sfeer gecreëerd. Prachtige muziek, zeer mooie beelden van de locaties, al dan niet met de computer gedaan.

4,5 ster

Knarf Kenobi

Nieuw-Zeeland hé? Prachtige omgeving!

Angrod_Pallanén

Ja, dat kan niemand ontkennen.

avatar van The One Ring

The One Ring

MarkFish schreef:

Noemde ik Lee niet Dom van me. Geweldige rol natuurlijk!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Geweldige film, fantastische acteurs, prachtige sets. En dan nog te bedenken dat dit de minste van de drie films is.

4,5

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Deze film ( net als de andere twee trouwens ) zijn voor mij de absolute top op filmgebied.

Waarom ? Een film hoort me mee te nemen in het verhaal, even weg uit de dagelijkse sleur. Het gevoel dat je "er in zit "zeg maar. Natuurlijk is hij cinematografisch gebied niet het beste van het beste, maar dat neemt niet weg dat deze film precies doet wat ik van hem verwacht.

Ik GA op avontuur, ik heb de hele film het gevoel dat ik het avontuur beleef en ben gewoon bedroefd als het afgelopen is. Weer terug naar die dagelijkse sleur.

Ik heb nog weken met deze film in mijn kop gelopen en was meteen verkocht aan dit epos.

Kon niet wachten tot "Two Towers" uit kwam, ...verder met MIJN avontuur.

In een woord : Heerlijk

5 * en niks minder

avatar van movielauxje

movielauxje

Niet alle mensen vinden de film goed zie maar naar deze recensie:

avatar van Reconquista

Reconquista

Loop nou eens door, rotkabouters!!!!

avatar van movielauxje

movielauxje

Wat bedoel je daarmee??

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik denk dat hij de film te lang vind duren.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

movielauxje schreef:

Niet alle mensen vinden de film goed zie maar naar deze recensie:

Ach ja, de man bleef met honger zitten , aldus het laatste stuk van zijn review.

Ik heb nooit honger naar deel 2 als deel 1 al echt bagger was.

avatar van mikoz

mikoz

Reconquista schreef:

Loop nou eens door, rotkabouters!!!!

avatar van TQRBO

TQRBO

wat een kutfilm

snap echt niet dat zoveel mensen dat leuk vinden

heb m na 2 uur stop gezet, kon het echt niet meer aan zien

zal ook liggen aan dat het onderwerp me niks doet maar dan nog: snap niet die mega mega hype.

avatar van Respekked

Respekked

die mega hype is echt niet zo heel verwondelijk. Er zijn echt miljoenen mensen opgegroeid met het boek. Voor veel mensen dus goede herinneringen. Die vertellen dat aan hun kinderen etc. Er komen goede recensies. "Eindelijk een boek dat wel fatsoenlijk verfilmd wordt". Mensen worden nieuwsgierig gaan naar de film en zien daar een geweldige film. Vertellen dit door aan andere mensen en zo wordt de hele wereld geinfecteerd met het LOTR virus.

Toegegeven. Deel 1 vond ik erg mooi. De beelden en de herkenning van het verhaal(ik heb het boek/de boeken gelezen). Ik heb 3 uur zitten genieten in de bioscoop. Daarna werd het allemaal iets TE en deel 2 en 3 heb ik ook minder geboeid gevolgd. Vooral deel 3 die echt te lang duurt en maar blijft doorgaan.

maar voor deel 1

Knarf Kenobi

LotR heeft een dieper verhaal als in de film blijkt, en de gehele geschiedenis ervan+alle talen zijn door mister Tolkien uitgwerkt. Het gaat vrij diep af en toe. Lees het boek maar eens. En eigenlijk als je kijkt, kan je elke film zo samenvatten dat het verhaal heel oppervlakkigg lijkt.

avatar van Film Pegasus

Dit is voorlopig het enige deel dat ik al gezien heb. Technisch gezien valt er niet veel aan te merken, maar het verhaal spreekt met totaal niet aan en Frodo werkt zelfs af en toe op men zenuwen. Wat een etter. Door de hype is dit de nieuwe Star Wars. Alleen lag daar het tempo van de verhaallijn wat hoger.

LOTR is als een week op kamp gaan en daarvan 4 dagen kennismakingsspelletjes doen...

Knarf Kenobi

Haha, ergens heb je eigenlijk wel gelijk;)

Angrod_Pallanén

Ik heb een trailer gevonden van The Hobbit.

Ik weet niet of ik het serieus moet nemen, maar hij zag er geloofwaardig uit (met New Line Cinema e.d.) Je zag beelden uit de LOTR films en nieuwe beelden met een draak. Nou heb ik het boek niet gelezen dus weet ik niet of ze echt kunnen zijn, maar volgens de trailer spelen Ian Holm, Ian McKellen en Andy Serkins erin, regiseert Peter Jackson het, is de ondertitel "Smaug Awakes" en komt hij uit op 19 december 2006...

avatar van Jordy

Jordy

Dat zijn beelden uit Dragonheart

Flipman

Ondertitel "Smaug Awakes"?! Nee, dat zouden ze nooit veranderen! De volledige titel van "The Hobbit" is "The Hobbit Or There And Back Again". Ze zouden heus niet aan de ondertitel gaan klooien! Er waren wel mensen die dat destijds eisten van "The Two Towers", omdat het leed van elf september nog zo vers was. Belachelijk, trouwens.

Nee, 't is al 'n tijd bekend dat er op internet een trailer circuleert van "The Hobbit" met daarin dus beelden uit "The Lord Of The Rings" en inderdaad ook uit "Dragonheart".

avatar van starbright boy

Ik was nog één van de 14 nederlanders (bejaarden en baby's niet meegerekend) die deze film niet gezien had. Nu dus wel.

Ik heb het boek nooit gelezen. Ik heb het me weleens voorgenomen, maar het is er nooit van gekomen. Het is ook niet helemaal mijn "ding". Maar best kans dat ik het nog ooit ga lezen.

Helemaal mijn "ding" is deze film ook niet. Maar hij viel me beslist niet tegen. Ik heb me prima geamuseerd. Al deed het me emotioneel niets en vond ik het ook niet erg spannend. Maar het was zelfs wat minder pompeus dan ik gevreesd had. Wel overduidelijk een boekverfilming, iets te veel een opsomming van gebeurtenissen. Maar dat zou in de langere versie (dat durfde ik nog niet aan) wel beter kunnen zijn.

Jordy schreef:

Dat zijn beelden uit Dragonheart.

Kon ik niet weten; heb de film nooit gezien Jammer, want het leek me erg leuk als die film in de bioscoop zou verschijnen.

Angrod_Pallanén schreef:

Zo denken álle TolkienFans die de Films van Peter Jackson wten te waarderen daarover. Lijkt me.

Alleen is hoe Bilbo de Ring vond, met Gollums onmiddelijke reactie erop in deze Film verkeerd verteld !Als Jackson hier in een eventuele verFilming van "The Hobbit" niks aan verandert, is het hoofdstuk "Riddles In The Dark," waar Gandalf het aan 't begin van deze Film nog over heeft, niet mogelijk!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Misschien verandert hij de proloog op een extended extended edition

Angrod_Pallanén

Vast, dan als The Hobbit er komt, kunnen we nieuwe versies van de drie delen verwachten.

Flipman

Ja, net als dat Tolkien zelf het hoofdstuk "Riddles In The Dark" heeft moeten aanpassen, want het raadselspel ging eerst héél anders !

avatar van MarkFish

MarkFish

Angrod_Pallanén schreef:

Ik heb een trailer gevonden van The Hobbit.

Goed, goed nieuws. Speelt Hugo Weaving er niet in? Ze komen in The Hobbit ook bij Elrond langs. Dat vind ik trouwens een van de mooiste en meest geloofwaardige personages van de film. Hij is een elf en dat zag Peter Jackson aan natuurlijk in The Matrix. De rust en kalmte die hij uitstraalt (omdat het een robot is natuurlijk) en de manier waarop hij praat. Dat heeft Elrond ook, maar genoeg.

Flipman

MarkFish, die trailer is nep.

avatar van muismat

muismat

Te vaak gezien, niet minder goed natuurlijk, maar hij gaat toch lichtelijk vervelen (jaja kmoet wat te zeuren hebbe), verder na 2 de beste, met denk toch wel het beste verhaal.