Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Oren Peli
Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong
Releasedatum: 26 november 2009
Plot Paranormal Activity
"What happens when you sleep?"
Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.
Katie Featherston
Micah Sloat
The Psychic
Amber
Diane
Exorcism Nanny (onvermeld)
Dr. Johann Averies (onvermeld)
Lt. Randy Hudson (onvermeld)
Richard (onvermeld)
sinterklaas
Nou ik hoop wel dat ze die 2de einde met die Micah die naar de camera vliegt en de camera word opgeslokt gaan gebruiken in de toekomstige RCV dvd uitgave.
J1981W
Door de enorme hype die over deze film ontstaan was ben ik erg nieuwsgierig geworden. De film viel me niet tegen. al is hij bij lange na niet eng genoeg om mij slapeloze nachten te bezorgen!. Iets wat met deze verhaallijn op zich wel mogelijk moet zijn. Er zaten een aantal erg enge momenten in maar net iets te weinig om het de horror van het jaar te noemen. Voor mij 3,5 ster
marthead
Ik heb hem net gezien en vondt het dood en dood eng ben eerst op het internet wezen zoeken of het wel echt of nep was zo eng vondt ik het. (heb hem namelijk alleen gekeken en ik hoor soms op zolder wel wat lopen en lachen.
Helemaal mee eens ! Heb nu nog paranoide gevoelens als ik de trap op loop ! Erg goede film, zonder dat je echt iets ziet ! Nu effe COD spelen om van het gevoel af te komen !
Thom1994
Ik heb hem 's avonds gekeken toen ik alleen thuis was, vond hem wel eng, maar dingen die jullie zeggen over paranoide op de trap, angsten en die dingen heb ik geen last van ( gehad. )
RickZ
Helaas heb ik dat 4e einde via internet gezien, namelijk dat de politie haar doodschiet. Het zwakste einde dus, vandaar mijn oordeel. Had ik nou maar zo'n ander einde gezien ( die keel doorsnijden of het uren zitten wiegen lijken mij het best passend.
Raar trouwens om meer dan 2 versies van een einde te hebben (2 versies zie je wel eens vaker), waarvan er nu dus 2 uiterst zwak zijn en de gehele film naar benden halen...
SilverGun
Dat laatste is gewoon onderdeel van het politie einde
Prul!
1* voor het best slim in elkaar zetten van enkele trucjes, met zulke beperkte middelen. Verder een zwaar amateuristische bedoening.
Het jammere is dat deze film zich toch profileert als "realistisch". Alle filmische lol wordt daarvoor in het water gegooid en wat rest zijn brakke home camera beelden. Laat het dan effectief zijn, of je hebt helemaal niks.
Vanuit een realistisch oogpunt kijkend naar de film is het een complete ramp. Het koppel is dwaas, fragmentkeuzes erg vreemd en de gebeurtenissen saai en allesbehalve overtuigend. Leek meer op een YouTube experimentje dan op een film die 90 minuten moest duren.
Eng werd het ook al nergens. Het duurt dan ook 60 minuten voor er wat wind te zien is, veel spannender wordt het nergens.
Bij Blair Witch had ik het idee mee op pad te zijn, bij deze film had ik het idee naar een slecht uitgewerkt idee van wat amateurs te kijken. Dan stuikt je hele horrorfilmpje gewoon in elkaar en blijf je zitten met vreselijk slecht acteerwerk en lelijke amateurbeelden.
1.0*, nog veel slechter dan de meeste Amerikaanse B-horrorprullen.
Thom1994
Dit was een spannendere film dan de gemiddelde horror, maar ik kan je begrijpen.
Ik ben met je eens dat de Home-video beelden als onprofessioneel kunnen worden opgevat, maar ik heb dit als erg realistisch ervaren.
Jammer dat niet iedereen deze film waardeert.
Th.
Zeer spannende film. Heb deze gekeken samen met mijn vriendin 's avonds in bed (donker) en dan was het toch erg spannend.
MissLati
Jammer dat niet iedereen deze film waardeert.
Heel Jammer dat niet iedereen deze film waardeert! Mijn god zegg spannend was tie zeker!! Het heeft mij en heeeeeel veel vrienden aan wie ik de film heb doorgegeven ,goed vermaakt ! Nog praten we erover hahahha!
narva77 (crew films)
Huh? Er zijn maar drie verschillende eindes hoor!
Dat laatste is gewoon onderdeel van het politie einde
Wou net zeggen, dat is één en het zelfde einde!
tapilatu
een van de weinige horrors die me weet te boeien! Film was spannend omdat je niks ziet. Ik hou persoon meer van dit soort filmd dan met films waarin je wel de "boosdoener" ziet. Geen topfilm maar toch wel leuk om een keer te kijken.
De Meester
Iets te hoge waardering wat mij betreft, maar zeker niet slecht. De opzet van de film irriteerde me soms, de domme dialogen ook, maar het tweede deel van de film was vrij sterk. De aanloop er naartoe wel iets minder. Het lijkt even nooit spannend te worden, maar dat wordt het uiteindelijk wel.
Thom1994
De hoge beoordeling komt door het feit dat het erg moeilijk is om een goede horrorfilm te maken. Als het dan lukt, is dat een erg goede prestatie die mensen gelijk hoog beoordelen. Ook ik vond deze horrorfilm zeer bovengemiddeld.
erpunited
Op het begin vond ik het helemaal nix dat ze alles zelf aan het filmen waren. De film kwam ook traag op gang maar op een gegeven moment was hij echt spannend. Je werd in het verhaal meegezogen
mcdaktari
Prul!
1.0*, nog veel slechter dan de meeste Amerikaanse B-horrorprullen.
Ik ben het grotendeels met je eens alleen vond ik niet dat er erg slecht geacteerd werd, maar wat de spanning betreft, die was ver te zoeken. Ik vind dan ook dat het merendeel zich behoorlijk met de hype mee laat sleuren
$pecial
Ik ben het niet vaak eens met Onderhond, maar wat betreft zijn opinie op deze film zitten we wél op de zelfde golf lengte.
Ik vind het probleem bij het acteren dat het allemaal zo overdreven is. Zo overdreven dat het gewoon nep overkomt. Spannend is het niet neen, eng al helemaal niet. Tel daarbij op dat het ook niet eens origineel is. Gemiddelde is echt schrikbarend hoog voor zoiets als dit.
SilverGun
Voor sommigen werkt de opzet en uitwerking, voor anderen simpelweg niet. Geldt ook voor Blair Witch. De kritiek van OH is daar ook makkelijk op van toepassing wat mij betreft, maar blijkbaar had Paranormal Activity gevoelsmatig geen effect op hem en die film wel.
Bij Blair Witch had ik veel meer het idee naar echte mensen te kijken inderdaad. Komt misschien ook omdat de cameraman daar deel uitmaakte van "het verhaal" terwijl het hele geknoei met de camera hier erg irritant was.
dutchtuga
Bij zo'n film is het ook cruciaal in welke omstandigheden je die kijkt. Wordt je bv afgeleid door irritant gedrag van mensen in de zaal, ga je sneller letten op hekele punten, die Paranormal Activity ook wel degelijk heeft, zeker in vergelijking met het realistischere en natuurlijkere The Blair Witch Project. Ik was compleet overdonderd door de ervaring. Stille zaal, hard geluid en ook zelf geheel in de stemming voor een dergelijke film. Dan wil je de ongeloofwaardige punten veel sneller voor lief nemen.
Thom1994
Ik denk dat als je deze film alleen / 's avonds of op een regenachtige dag kijkt, dit wel invloed heeft op je beoordeling .
In positieve zin dan hé..
Nielojram
Ik heb deze film maandagnacht gekeken. Ik had de laptop via de HDMI in de tv gedaan, het geluid was bagger, helaas. Dit moest via mijn laptop, en de gewone gesprekken waren slecht te verstaan.
Tevens had ik er al behoorlijk wat over gelezen, dus ws met een te gekleurd beeld gekeken.. Ik vond hem niet zo, nl..
De schrikmomenten zag je ruim van tevoren aankomen, helaas..
Zodra hij op bluray uitkomt ga ik hem alsnog bekijken, ( half jaartje zeker dus) met DTS en zal ik hem nog een kans geven.
$pecial
Bij elke horror film is het curciaal dat je het onder ideale omstandigheden bekijkt voor de OPTIMALE ervaring.
Ik heb deze film ook gezien met het geluid vol open en op een 107 cm LCD, ik weet best hoe je een horror film ideaal moet bekijken. Dat maakt het uiteraard wat spannender en enger, maar dat is bij deze film niet het geval geweest voor mij!
Als het door iemand niet goed bevonden wordt dan kan je dat niet linken aan het feit dat diegene het maar in zijn eentje in het donker moet bekeken hebben. De kwaliteit van de film blijft hetzelfde en bij Paranormal Activity is dat i.m.o niet veel.
Thom1994
Misschien was hij niet echt spannend / eng. Hij was in ieder geval wel boeiender, beter, en origineler dan de gemiddelde horror. Toch ?
hell300
jezus wat een slechte film zeg, zelfs me broertje van 12 kan zo´n slechte film in elkaar zetten
Le Edzel
Ik heb 'm zojuist in spanning gekeken.. een aantal momenten waren toch echt angstaanjagend. Het onverklaarbare blijft een eng iets.
3,5 *

Paranormal Activity 2
2010

Paranômaru Akutibiti: Dai-2-Shô - Tokyo Night
2010

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' gaat Netflix verlaten: 'Uitermate creepy'

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'

Wereldberoemde horrorfilm 'Paranormal Activity' vanavond op televisie

Saw