• 9.374.678 stemmen

Paranormal Activity (2007)

Thriller / Horror | 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Oren Peli

Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Paranormal Activity

"What happens when you sleep?"

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Katie Featherston

Micah Sloat

Exorcism Nanny (onvermeld)

Dr. Johann Averies (onvermeld)

Lt. Randy Hudson (onvermeld)

Richard (onvermeld)

avatar van Halcyon

Halcyon

Hadden ze met [Rec] ook gedaan. Ik was zo naïef om te geloven dat de film werkelijk zo spannend was als dat promofilmpje liet uitschijnen. Was dat een vergissing zeg...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Toch om kippevel van te krijgen, dat geschreeuw. Heerlijk toch, die massa hysterie

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Had dat verhaal over Steven Spielberg ook al gelezen ja. Ben erg benieuwd!

Dat geluidsfilmpje op Youtube maakt hongerig!

avatar van Word_Play

Word_Play

Werd gisteren wakker gebeld door een vriendin die hem gisteren in de Sneak had gekeken waar ook de schrikreacties van de zaal werden opgenomen. Schijnt inderdaad super eng te zijn.

Ben benieuwd.

avatar van The Oceanic Six

Balen dat die Amerikanen zon film nu schijnbaar al hebben in de bioscopen daar....

Wil deze heeeeel graag zien!

avatar van Zandadder

Zandadder

The Oceanic Six schreef:

Wil deze heeeeel graag zien!

Downloaden die handel

avatar van Elineloves

Elineloves

Ben erg benieuwd naar deze film, nog even wachten dus!

avatar van The Oceanic Six

Lang geleden dat zon soort film er weer eens was. De laatste was denk ik White Noise 1. Die werd ook wel aardig populair. Dat was ook echt een gave film. Dat soort onderwerpen intrigeren mij enorm!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Weet niet of hij al eerder was geplaatst, maar hier een trailer opgenomen in de bios mét reacties van publiek:

Youtube

avatar van Macmanus

Macmanus

Blair Witch 10 jaar later.

Ook naar de sneak geweest waar die al draaide. Eerst een praatje dat we de eerste zijn van Europa die de film zien en camera's in de zaal die ons gaan filmen als we ons lijp schrikken. Dan nog even het marketing praatje over dat Spielberg opgesloten zat in zijn huis na het zien van deze film.

Het lag er iets te dik bovenop dat ze net als bij BW weer een mythe willen creëren rond een geestenfilm. Maar de film moest nog beginnen dus laat maar zien of het echt zo eng is. Het antwoord is helaas nee, maar de film heeft wel zijn momenten.

Net als Blair Witch besturen de hoofdpersonages de camera zelf, hier zijn het een vrouw en een man, waarvan de vrouw het gevoel heeft dat er al sinds haar 8ste een geest rond haar dwaalt. De man vindt het maar vreemd en gaat de nachten filmen om te kijken of er wat gebeurt. Uiteraard gebeuren er dingen. Eerst weinig en naarmate de film vordert steeds iets meer. Er had naar mijn smaak meer ingezeten, zo waren er momenten waar ik echt hard had kunnen schrikken maar het niet kwam. Denk dat er best mensen kunnen zijn die na het zien van deze film enge dromen krijgen, ik ben veel te nuchter voor geesten totaal geen logica zit erin. Maar gezien al die debiele series op tv zijn er toch een hoop mensen die het waarschijnlijk achten, en op die groep kan deze film best goed werken. Ik zag een begin wat saaie, sterk eindigende film.

3 sterren.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Tja zo'n hype kan de verwachtingen (te) hoog leggen.. Ben wel benieuwd wat je van de spanningsopbouw vond (los van schrikmomenten)? ik bedoel, ik ben ook niet zo'n fan van het paranormale maar BW bijv. vond ik prima vanwege de spanning.

Film gezien bij de sneak bij Pathe de Munt. Heb mer gelachen dan wat anders. Aardig gedaan maar daar blijft het ook bij. Was voor mij maar 1 schrikmoment en dat was het laatste stuk.

avatar van JoelReal

JoelReal

Ik denk dit gewoon een film is die je thuis, in je eentje en in het donker moet bekijken. In een bios zijn er toch vaak te veel geluiden van andere mensen die vaak de film minder spannend/eng kunnen maken.

avatar van andrehoek

andrehoek

De film is en zeker voor de prijs waarvoor die gemaakt is, gewoon goed. De hele opset met de handcamera, de acteurtjes, de effecten, het verhaal en ondanks dat er relatief weinig gebeurt is het allemaal goed verzorgt.

Moet er wel aan toevoegen dat het verre van horror is. Eng vond ik 'm al helemaal niet en de schrikmomenten waarover gesproken wordt zijn ook overdreven.

Maar als je het geheel neemt en ziet hoe de makers met zo weinig, toch zo iets goeds hebben weten te creeeren, dan verdient dit werkje 4 sterren.

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Trailer net gezien, dacht direct aan Blair Witch project. Deze vergelijking hebben hier al meer users gemaakt.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Macmanus schreef:

Blair Witch 10 jaar later.

3 sterren.

Ik heb dingen meegemaakt waardoor ik toch best ben gaan twijfelen aan mijn eigen scepsisme rond het paranormale. Je kan het 'debiel' vinden, maar dat is totdat je zelf iets dergelijks meemaakt.

Daarnaast, of je nou gelooft of het echt kan zijn of niet, dat doet er niet toe. De film zelf moet de kijker kunnen laten geloven dat het echt is, en ik heb het idee (geien het feit dat aan de andere kant van de oceaan de film kijkers toch enorm wist te shockeren) dat jouw eigen scepsisme hier een beetje in de weg zat. Óf de film werkte gewoon echt niet goed genoeg voor je, en in dat geval zou dat jammer zijn.

Feit is dat deze film erg hoog op mijn must see lijstje staat!

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Klinkt als een 'Blair Witch Project meets The Amityville Horror' film.

avatar van TOmvadek

TOmvadek

De trailer eregisteren gezien in de bios en die vond ik al freaky. Ga hem zeker checken in de bios!

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Ben ontzettend benieuwd naar de film ik ga hem echt wel kijken.

avatar van aesop

aesop

zeer goed, in blairwitch style, overtuigend, goeie opbouw.

avatar van MrsDoodekins

MrsDoodekins

Deze moettttttttttttt ik zien!!

Krijg nu al de stuipen op het lijf van de trailer.

Vind het heerlijk zulke films.

Exorcisme en al die dingen.

aesop schreef:

zeer goed, in blairwitch style, overtuigend, goeie opbouw.

Zeer goed, maar wel maar 3 sterren? Dat staat gelijk aan een matige voldoende ofwel een 6..

avatar van Koerok

Koerok

MrsDoodekins: Ik zeg altijd maar, als er iemand mij dit flikt of iemand om mij heen dit overkomt dan sloop ik je de touwtering en hak ik je kop eraf.

En bedankt voor de spoiler!!!
Tags hier omheen zetten a.u.b.!

Koerok schreef:

En bedankt voor de spoiler!!!
Tags hier omheen zetten a.u.b.!

Hij heeft de film nog niet gezien, dus ik denk dat die laatste zin niet goed geformuleerd is door hem.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

aanrader, hoezo?? is toch gewoon dezelfde trailer

mcdaktari schreef:

aanrader, hoezo?? is toch gewoon dezelfde trailer

Nee hoor, vergelijk de twee trailers maar Ze zijn toch wel degelijk anders. Ze laten alleen bijna hetzelfde zien dus een klein beetje overbodig in mijn ogen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Lexcoaster schreef:

ben gaan twijfelen aan mijn eigen scepsisme

Als je zelfs twijfelt of je sceptisch bent, ben je een ras-scepticist

avatar van Koerok

Koerok

Revolt schreef:

Je hebt misschien gelijk, maar het kan ook zijn dat het voorkennis betreft van MrsDoodekins (waarom zeg je anders zoiets?). Maar voorlopig mijn excuses aan hem/haar.