Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Oren Peli
Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong
Releasedatum: 26 november 2009
Plot Paranormal Activity
"What happens when you sleep?"
Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.
Katie Featherston
Micah Sloat
The Psychic
Amber
Diane
Exorcism Nanny (onvermeld)
Dr. Johann Averies (onvermeld)
Lt. Randy Hudson (onvermeld)
Richard (onvermeld)
Tessa100
Ik heb hem net gezien en vondt het dood en dood eng ben eerst op het internet wezen zoeken of het wel echt of nep was zo eng vondt ik het. (heb hem namelijk alleen gekeken en ik hoor soms op zolder wel wat lopen en lachen.
Oosie
Ik heb m gisteren gezien in de Pathe (Arena)
STAANDE OVATIE in de zaal , vandaar zo een hoge kijkcijfer in USA , van mij krijgt ie 4****
Zeker het kijken waard in de bios !!!!!!
sinterklaas
Een dag nadat ik REC had gekeken ook deze maar aanschouwt. Hoorde en las dat dit een van de engste films aller tijden was en de term "de camera aanzetten om er achter te komen wat er gebeurd terwijl je slaapt" is ook een onderwerp waar je de rillingen van krijgt.
Diep in de nacht deze film bekeken en het was om te beginnen een no-budget film met toch wel heel goed acteerwerk. We maken eerst kennis met dat stelletje, eigenlijk meer die Katie die steeds met de camera van der vriend Micah word gevolgt en Micah heeft ook als plan om zoals het vermeld staat: de camera in hun slaapkamer te zetten om zo te kunnen kijken wat er gebeurt terwijl ze aan het slapen zijn. En dat zijn ook gelijk de engste scenes: Dat de camera stil focust op de slaapkamer met die enge stilte der doorheen en je hoord ook hier en daar een geluidje en het engste is dat je dan niet weet welke kant je opmoet kijken: je kijkt liever niet naar de deur maar gewoon meer naar de tijd rechtsonder. En die stukjes met die camera begint eerst gewoonlijk met geluidjes maar toch gebeurd er met de nacht nog wel meer dingen en word het ook enger. Wat dan wel zo is is dat de film maar voor 1 keer heel eng is. Had namelijk wel iets meer verwacht. In de trailer zie je dan ook dat er een geest op de camera afrent en in de film is daar geen sprake van. Het enige wat je gewoon hoort zijn de geluiden en meer niet. Je ziet de geest/demon gewoon nergens. Wat wel een enge scene was was dat die Katie uiteindelijk zelf behekst word, eerst met die onaardse stem en dan vervolgens die scene waarbij ze uren naast haar bed staat. Brrr. En het climax was ook huiveringwekkend.
Ondanks ik wel hier en daar wat andere verwachtingen (zat natuurlijk de hele tijd op die geest te wachten die je in de trailer te zien kreeg) had heb ik me wel erg zitten huiveren met dit werkje. Zo kan je al zien dat je gewoon zowat niks hoeft te betalen om een film te maken die een impact geeft. En toch zet dit je ook wel aan het nadenken aangezien je wel eens van die momenten hebt waarbij je terwijl je op bed ligt het claustrophopisch benauwt krijgt en bang bent voor kleine geluidjes (als je de avond ervoor bv een hele enge horrorfilm hebt gezien) PA zal zo in het rijtje van The Blair Witch Project, REC en zelfs Zusje vallen.
Wat ik ook best wel opmerkelijk vind is dat de film uit 2007 komt en dat ie nu pas bekend is. In 2007 hoorde je hier helemaal niemand over en nu pas komt hij in de kranten of op internet te staan. Zou denk eerst wel een besloten film zijn geweest dan op een festival. Toch wel amper te geloven dat de geruchten van de film pas nu plaats vinden dan in 2007 of 08.
Ondanks de misgelopen verwachtingen was dit toch weer een speciaal en ook huiveringwekkend werkje.
Bottleneck
Check deze Youtube trailer: Parahomeless Activity
beter dan de echte! Vooral die vent in het publiek, en die deken wapperen

dutchtuga
Bijzonder geslaagde spookfilm, die me op momenten echt de stuipen op het lijf joeg. Peli brengt met Paranormal Activity niets nieuws, maar weet precies hoe met het publiek te spelen en slaagt daar met vlag en wimpel in. Geweldige bioscoopervaring.
Uitgebreidere review.
$pecial
ik hoor soms op zolder wel wat lopen en lachen.

Thom1994
ik hoor soms op zolder wel wat lopen en lachen.
Is dat serieus zo? Wat hoor je dan? Ik ben nieuwsgierig. Heeft wel indruk op je gemaakt dan deze film.
Layla!
Ik heb m gisteren gezien in de Pathe (Arena)
Zeker het kijken waard in de bios !!!!!!
Hahahaha, ik was er gisteren ook en ik heb zeker een kwartier na de film OW MIJN GOD! lopen roepen.. Het was de staande ovatie ook echt waard.. Heb mijn kaartje 2 uur van tevoren gekocht want ik was vastbesloten om hem te zien..
Hele goeie film.. De opbouw was traag maar ik denk dat dat het spannender maakte. De slaapkamer scene's zijn echt spooky, al gebeurd er in het begin niet echt veel.
Allereerst had ik medelijden met Katie (hoofdrolspeelster) maar op den duur voelde ik echt mee met Micah..
Het laatste kwartiertje van de film maakt de langzame opbouw van de film HELEMAAL GOED !
Echt een aanrader als je van horror houdt met een snufje van het bovennatuurlijke.. Owkee een GROTE snuf..
Layla!
Een dag (....)was dit toch weer een speciaal en ook huiveringwekkend werkje.
Ik denk dat jij de 2007 versie hebt gezien? Of tenminste, er zijn 3 eindes waarvan de bioscoopversie je Micah naar de camera ziet vliegen en Katie ''bezeten'' de camera ''opslokt''..
Het einde die in de internetversies te zien zijn, is waar ze nadat ze Micah heeft vermoord een hele dag zit te wiegen bij het bed..
Layla!
Ik hoor vandaag net over die film en twijfel nog of ik hem wil zien vanwege dat heel veel mensen zeggen dat het echt waardeloos is.
Hier bij movie meter zie ik wel dat meer mensen positief zijn. Is het mijn tijd en geld waard? Ik vond de trailer er trouwens een beetje overdreven uitzien met dat publiek
Geloof me, hij is het waard!
mipha
toch even van wakker gelegen.. terwijl ik hem niet super spannend vind. begint ook een beetje te traag..
sinterklaas
Klinkt als een beter einde. En dat komt voor in de 2009 versie?
Thom1994
Ik denk dat het meer het onderwerp was waar je overna gaat denken, en daarvan juist wakker ligt.
Rikoss
Midden in de nacht gekeken, kan er toch niet wakker van liggen.
Heeft natuurlijk iets weg van blair witch... maar daar is niet aan te tippen.
Wel een film om een avond mee vol te krijgen
Layla!
Klinkt als een beter einde. En dat komt voor in de 2009 versie?
Yup, dat is de ''bioscoop einde''
mipha
denk ik ook
Filmkonyn
Goeie film... net de internet versie bekeken e het is soms wel indrukwekkend... best stuk is Als katie het bed wordt uitgesleurd en door de gang wordt getrokken,,, ook het einde is geniaal. Ze staat uren naast haar bed, loopt naar beneden en ineens hoor je een ijzingwekkende schreeuw
Echt eng vind ik hem niet, maar ook omdat ik dit soort zaken interessant vind en er veel op internet over zoek. Ik heb dus al veel filmpjes gezien, maar vind deze zeker niet verkeerd, En als bonus: Katie zag er niet verkeerd uit
Filmkonyn
Er zijn schijnbaar 3 verschillende eindes... Wie weet hoe het 3e einde gaat?
1e is dat je Micah tegen de camera ziet vliegen, 2e is dat Katie naast het bed zit te wiegen, maar wat is nummer 3??
BoordAppel
Katie die, nadat ze Micah heeft vermoord, haar eigen keel doorsnijdt.
Ik heb het originele einde gezien maar deze leek me ook wel goed. Het bioscoopeinde lijkt me eigenlijk het minste, redelijk goedkope scare.
TheStick16
Er zijn schijnbaar 3 verschillende eindes... Wie weet hoe het 3e einde gaat?
Katie word na het doden van Micah door de politie doodgeschoten die gearriveerd bij het huis.
narva77 (crew films)
Nee toch? Dat is toch nummer 2 van Filmkonyn?
Maar wat is dan het bioscoopeinde??
I'm really confused here...
BoordAppel
Het bioscoopeinde is degene waar Micah naar de camera geslingerd wordt en Katie bezeten de camera inkijkt. Volgens mij is er op internet alleen de versie te vinden met het originele einde. Dat derde einde is blijkbaar maar één keer vertoond. Hoewel het de meeste reactie loskreeg van het publiek vond de regisseur zoveel gore een beetje 'out of place' en niet in lijn met de rest van de film.
mayhemblik
Ja lieve Tessa, dat ben ik, MWHOEHAHAA!!!
Groetjes van een veel te jong gestorven mayhemblik
no9
Gisteren gekeken, en ondanks dat ik me begon te ergeren aan het meisje vond ik het uiteindelijk een vrij goede film. Het is inderdaad geen film die je alleen moet kijken...
Mr_White
- 2067 berichten
Het derde einde (die slechts één keer getoond is) eindigt met Katie, die na het vermoorden van Micah beneden, de trap op komt, voor de camera stil blijft staan en dan haar keel doorsnijdt.
BoordAppel
Maken mensen er tegenwoordig een hobby van om niet te lezen wat anderen schrijven
narva77 (crew films)
Wie bedoel je?
Oké, dan heb ik dus de versie met het Originele einde, en niet met het bioscoop-einde!
Eindelijk opgelost!
Bedankt Boordappel en anderen!

Paranormal Activity: Next of Kin

Paranormal Activity 2
2010

Paranômaru Akutibiti: Dai-2-Shô - Tokyo Night
2010

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' gaat Netflix verlaten: 'Uitermate creepy'

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'

Wereldberoemde horrorfilm 'Paranormal Activity' vanavond op televisie

Saw