Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Oren Peli
Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong
Releasedatum: 26 november 2009
Plot Paranormal Activity
"What happens when you sleep?"
Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.
Katie Featherston
Micah Sloat
The Psychic
Amber
Diane
Exorcism Nanny (onvermeld)
Dr. Johann Averies (onvermeld)
Lt. Randy Hudson (onvermeld)
Richard (onvermeld)
Tonypulp
Zelf ook de 2007 versie gezien (Als er echt 3 zijn)
En als ik dat zo lees is het de beste
" een dikke kutfilm ".
Was deze film "dik"? Ik heb nog nooit een dikke film gekeken.
En er kwam geen "kut" in beeld bij deze film, dus dat moet ook een fout zijn. Niet dat ik het erg vind dat je scheld, maar het slaat toch werkelijk nérgens op om deze film op die manier te beschrijven?
bijdehandje, omg. oke oke. Ik had veel meer verwacht van deze film aangezien hij overal werd beschreven als eng. Engste film van het jaar, misschien wel OOIT!
Ik heb geen enkel eng stukje gezien in deze film !
Geen enkele keer geschrokken of wat dan ook.
REC is wat mij betreft de beste horrorfilm van de laatste tijd
loveisimmortal
Deze film moet je in de bios zien, heb hem al als sneak gehad.
De spanning in de zaal is echt werelds net als de film.
Ondanks dat het met een handcam is opgenomen is dit niet vervelend, de camera staat vaak op een statief waardoor je niet de gehele tijd naar dat geschut zit te kijken.
Het is niet te vergelijken met bijv TBWP (deze film vond ik zo niet spannend, helemaal niets aan)
De spanning wordt heerlijk opgebouwd tot je totaal in de film zit, elk schrik moment werkt en het verhaal is misschien wat onduidelijk ( er wordt niet veel prijs gegeven) maar in deze film is dat juist de kracht.
Net als de casting allemaal vrij onbekenden of debutanten helpt heel goed voor de film.
wil niet veel verraadden maar ik ben het met de slogan don't sleep alone helemaal eens, dat wil je namelijk niet meer na het zien van de film.
Thom1994
Ik heb geen enkel eng stukje gezien in deze film !
Geen enkele keer geschrokken of wat dan ook.
REC is wat mij betreft de beste horrorfilm van de laatste tijd
Wat bijdehandje? Ik vraag je alleen maar om de film normaal te omschrijven, want " een dikke kutfilm " slaat natuurlijk nergens op. Alleen al op de manier waarop je het zegt kom je erg dom over op mensen. Bedankt voor de reactie erop in ieder geval
Bottleneck
Er zijn 3 versies in omloop.
Jammer dat ik de eerste of derde versie niet heb gezien, had ik misschien nog wat spannend/scary gevonden.
zuperme1
Is dit waar gebeurd want aan het begin bedanken ze de politie voor het vrij geven van de beelden en aan het begin wordt de familie bedankt en aan het einde de herrinering aan die 2 mensen men hun foto erbij? is dit nou waar gebeurd?
movie acteurs
Tja het gebeurt dagelijks!
magaal
Was deze film "dik"? Ik heb nog nooit een dikke film gekeken. dat is bijdehand ja.. je praat me iets te volwassen voor een 15jarige in de rest van je verhaaltje, maar graag gedaan.
ja dit is waargebeurd. 3 keer over zelfs ! met dezelfde mensen
Thom1994
Oké. Sorry dat ik volwassen schrijf. Zal voortaan op een kinderlijke manier praten.
$pecial
magaal
thnx, dat begrijp ik dan beter
tcdaizz
Ik vond het een enge film.. gisteravond het begin stuk gekeken, alleen verwachtte ik niet meer te kunnen slapen als ik hem af zou kijken.. heb dus vanmorgen de rest gekeken. Erg spannend!
nl1sms
Ik vond het een kei goeie film.
Gister avond gekeken en een slapeloze nacht gehad.
Lekker goedkoop zo maar geweldig gedaan!!!
Voorlopig kijk ik geen "geesten" films meer!!
m1701
"It goes beyond all saying that the two leads, Micah Sloat and Katie Featherston [who play themselves in the movie] have put in an absolutely brilliant bit of performance, which is what makes the movie even more believable and spooky. So much so that the audience forget that they are being witness to a scripted presentation instead of a real life instance."
volgens mij staat hier dat de film gewoon hartstikke FAKE is!!
Dus voor degene die blijven twijfelen............ het is NEP
Tonypulp
Nou gelukkig maar! kan ik weer normaal gaan slapen vanacht!

Alsof iemand met gezond verstand dit echt zou geloven, komop zeg..
Cheapcaster
Ik ben zelden zo geboeid geweest tijdens een film.
Hij is enorm spooky en tegelijkertijd vind ik hem gewoon realistisch.
Gemaakt met amateurcamera maar sleepte (mij althans) je gewoon 2x zo hard mee in het verhaal.
Zo onder de indruk dat ik deze film in mijn Top 10 plaats
mcdaktari
Ik ben zelden zo geboeid geweest tijdens een film.
Hij is enorm spooky en tegelijkertijd vind ik hem gewoon realistisch.
Zo onder de indruk dat ik deze film in mijn Top 10 plaats
Dan vind ik het toch raar dat je deze 5 sterren geeft terwijl je The Blair Witch maar 2,5 ster geeft. Je zou toch zeggen dat ze zo'n beetje van het zelfde zijn vind je niet dan? Teminste ik persoonlijk vond BW spannender dan deze. Blijkt maar weer eens hoe smaken kunnen verschillen.
Karl van H.
Ik meen me te herinneren dat ik eens 'n trailer van deze film in de bioscoop heb gezien en toen al zo'n beetje in m'n broek schijtte. Toegegeven, 'n stoel (?) die naar de camera vliegt is op zich niet zo heel eng, maar gezien ik wat geesten betreft nogal gauw bang ben, vrees ik dat ik deze toch maar eens 's avonds in mijn eentje moet gaan kijken. Nu al iets om naar tegenop te kijken
Manoah007
Dit is een typisch voorbeeld van een media-hype. Doordat deze film zo wordt aangeprezen en opgehemeld liggen de verwachtingen hoog. Dit staat geheel los van de kwaliteit van de film. En dat is waar het op deze site om gaat...
Persoonlijk van ik het concept een beetje achterhaald. We hebben natuurlijk allemaal The Blair Witch, REC en Cloverfield gezien. Echt nieuw is het dus niet. Dat maakt het lastig om niet met een bepaalde gedachte de film te kijken.
De regisseur trekt de oude cliches uit de kast om te zorgen dat het kippenvel vanuit de bilnaad naar de kruin schiet. Piepende deuren, voetstappen, lichten aan, enz. Toch weet hij op een originele manier over te brengen. Jammer alleen dat de hoofdpersonen (het zijn er maar twee) de film een beetje verpesten. Katie huilt de hele tijd en Mica dramt zo door dat ik hoopte dat de entiteit hem zsm zou vermoorden. Al met al verzwakt het de film. Het moment dat Katie in bed ligt en lacht naar de camera.. even voor de duidelijkheid; ze LACHT naar de camera, resulteerde in een behoorlijke koude rilling! Maar dat was dan ook het enige moment. En dat is weing voor een film van 99 min.
Conclusie: stap er leeg in. Probeer de spanning te ervaren en je zult niet worden teleurgesteld!
Mensen die vooraf sceptisch zijn over paranormale activeit moeten deze film vooral niet kijken. Dan hoeven wij namelijk niet te luisteren naar het gezeik dat het een slechte film is. Het merendeel van die mensen slapen na de film toch met een lichtje aan en kijken toch nog maar even onder het bed...
FlorisI
ik vond de film erg saai, er gebeurde niet veel en het was allemaal een beetje standaard. Verder zaten er weinig schrikmomenten in, ongeveer heel de film lang werd de kamer gefilmt waar bijna niets in gebeurde en wat ze voor de rest aan filmmateriaal lieten zien sloeg totaal nergens op. (ik heb de sneak 2009 theaterversie gezien)
helsehaarlemboy
IK vind dit echt een geweldige film. Ik denk dat je wel open moet staan voor paranormale gebeurtenissen anders ga je hem niet zo spannend vinden.
Echte aanrader! en dan vooral in het donker kijken met geluid goed hard aan!
theresia
wat een butfilm zeg!!! Kan wel zien dat het goedkoop en gemaakt is. De verveling slaat toe, niet normaal...
Vaste
Woo, dat was pas echt een enge film!! 5 sterren erbij
Die geldt dan voor de 2007 versie.
Kristiaan
Heb onlangs de Theatrical version gezien in Metropolis Antwerpen, bij Halloween night.
Nu ik ook het einde gezien heb van de original version, moet ik toch besluiten dat de Theatrical version beter is.
De moment dat Micah vanuit het niets naar de camera vliegt is erg schokkend.
Laatstvermelde is dan ook het enige écht verschietachtige. 't Was een leuke film, maar je wist exact wanneer iets te verwachten. Drie sterren zijn meer dan voldoende denk ik.
(Ookal bewijzen ze hier dat ze met één decor, twee mensen en een simpele camera toch een tamelijk deftige film kunnen maken!)

Paranormal Activity: Next of Kin

Paranormal Activity 2
2010

Paranômaru Akutibiti: Dai-2-Shô - Tokyo Night
2010

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' gaat Netflix verlaten: 'Uitermate creepy'

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'

Wereldberoemde horrorfilm 'Paranormal Activity' vanavond op televisie

Saw