Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Oren Peli
Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong
Releasedatum: 26 november 2009
Plot Paranormal Activity
"What happens when you sleep?"
Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.
Katie Featherston
Micah Sloat
The Psychic
Amber
Diane
Exorcism Nanny (onvermeld)
Dr. Johann Averies (onvermeld)
Lt. Randy Hudson (onvermeld)
Richard (onvermeld)
RealLife
Heerlijke film. Wat is dat toch met films die met een (handy)cam zijn opgenomen? Blair witch, REC, zo'n alienfilm waar ik de naam ff kwijt van ben, en deze. Allemaal steengoede films die ongelooflijk realistisch overkomen.
Voor zover een film eng kan zijn, kwam deze aardig in de buurt
. Had der eigenlijk wel een beetje spijt van dat ik hem in de bioscoop zag, want daar word je er echt constant aan herinnerd dat je niet alleen bent. Alleen thuis in het donker had deze film wel leuk geweest.
latrat
Euhh, is deze film niet echt en live gefilmd dan?
Ik zou zweren dat het echt was!
!
haha, nee, meen je dat nu?
pardalis
Serieus teleurgesteld in deze film. Ik had gehoord dat dit echt een horror in hart en nieren ging zijn, maar met uitzondering van een schrikmoment of 2 was er verder weinig te beleven. Het einde was teleurstellend en had precies het gevoel dat de rest in de zaal er ook zo over dacht. Goed geprobeerd maar helaas not good enough.
een 2.5 om het toch niet helemaal af te breken.
kraakie
Ik vondt deze film toch pretty scary
had de avond daarvoor toevalig programma gezien creepy op zone reality over paranormale verschjnselen, dus zat er al lekker in
Maar damn deze film is als je echt geconcetreerd kijkt en volume lekker hard dan schrik je toch zeker een paar keer het heen en weer
Topper lang geleden dat ik weer eens lekker gegriezeld hebt
movie acteurs
Heb net deze film gekeken, echt slecht zonde van je tijd
En waarom is het slecht?
m1701
tja
ik had iets meer van deze film verwacht, iets meer horror ofzo.
Deze film zou zeker waar gebeurd kunnen zijn, aangezien je helemaal niets ziet.....
Maar de spanning van hen was goed te voelen en daardoor maakte het de film toch wel aangenaam
Dus 3* maar het had beter gekund
maarten_d
Voor zover een film eng kan zijn, kwam deze aardig in de buurt
het is een no budget film,
je ziet dan ook mss 4 personen in de hele film,
deze film heeft echt een zééééér lage productieprijs, het was zelfs niet de bedoeling dat die in cinemazalen terecht kwam, hij werd voor het eerst aan een universiteit in amerika getoont en die vonden de film fantastisch en zo is bal aan het rollen geslagen ...
FANTASTISCHE HORROR
zou hem zelfs 6* willen geven moest het kunnen
matthijs_013
Een enge film, maar alleen voor liefhebbers. Nuchtere mensen die niet openstaan voor bovennatuurlijke theorieën zullen zich waarschijnlijk rot vervelen bij deze film. Ik heb altijd al interesse gehad in dit soort verschijnselen. Ik heb voordat ik 'm ben gaan kijken expres geen informatie opgezocht, zodat ik niet (eventueel) al van tevoren met het idee zat dat de film één grote leugen is.
Mij leek het vroeger erg interessant om zoiets als in deze trant mij te maken, maar na deze film gezien te hebben, heb ik wel zo mijn bedenkingen. Ik was als kind doodsbang voor geesten en ik kan me wel gelukkig prijzen dat ik (nog??) nooit iets als dit heb meegemaakt. En dat terwijl ik in een groot, oud en krakerig huis woon
rkemp
Wat kun je met weinig geld toch veel presteren. Van begin tot het eind heeft deze film me geboeid. Normaal irriteert dit soort camerawerk me mateloos maar de regie heeft mij toch aardig weten te strikken en bracht me dan ook iedere keer als de nacht begon weer op het puntje van de stoel. Geen overdreven beelden. De film begint ook goed, niet zoals standaard geestenfilms waar de geesten zich eerst nog moeten introduceren. Je stapt dus meteen in het verhaal. Ik kan me zeker ook voorstellen dat er genoeg mensen zijn die deze film na 10 minuten uitzetten of negatief beoordelen. Zo zou ik ook kunnen reageren, zeker met dit soort films.
Deze krijgt van mij in ieder geval ook en dikke voldoende. Mocht je van plan zijn nog te gaan kijken, zet het geluid dan wat harder als de nachten beginnen. Sommige geluiden zijn bijna niet waar te nemen als het volume normaal staat (kan ook aan mijn DVD hebben gelegen).
Raapsteel
Het lijkt in het begin alsof het echt is maar ik denk dat in het echt je niet zo even rustig kan filmen dus dat had best schokkiger gefilmd mogen worden. Als je zo bang zou zijn dan trilt de camera meer vermoed ik. Voor de politieagenten had ik wat betere acteurs genomen, deze waren ondermaats. Toch al met al een goede film met een goed einde
ik ben 'm ff kwijt, de film komt uit 2007 maar wordt nu pas gereleasd, leg uit
eppy
ben nu al vijf minuten in de film en begin me nu al te iriteren aan dat k*tstelletje......
en waarom is dat boek van dummie's weg getoucheerd !?....
hadden ze niet het buget om camera gebruik voor dummies te kopen....
toetje1977
Het spijt me maar ik vond deze film echt totaal niet eng. Denk dat ik 'm met te hoge verwachtingen ben gaan kijken. Na 50 minuten dacht ik nog van nou.... nu zal het zo wel komen. En met nog 30 minuten te gaan had ik die gedachte nog steeds. Maar niks... Vond 'm nog niet eens een heel klein beetje eng...
Wel aardig om te kijken, maar het nare gevoel dat ik had tijdens het kijken van The Blair Witch Project kreeg ik hier nooit.
Wel goed geacteerd overigens... Geloofwaardig gesprek met die psychic bijvoorbeeld. Oh en de hoofdrolspeelster heeft lekkere borsten
RickZ
Real-cam gefilmd, over een jong stel gekweld door een huisgeest. Sterke start en midden, helaas een bedroevend eind. Hier had veel meer ingezeten, de opbouw was creepy genoeg. Slecht einde dus helaas...
Horrorfreak12
in een woord ENG heb met men jas in de cinéma over men kop gezeten
voor mij mocht er toch nog iets meer spooky inzitten
ook heel mooi gevonden
en wat een schitterende acteerprestatie van deze onbekende's !!! leek net echt
eppy
nope echt een weer zo'n overgewardeerde cam film waar ik niet warm nog koud van word.
ik denk dat dit gewoon mijn genre niet is, vond het blairwitch gedoe ook al niks en totaal niet spannend en ook die telefoonfilm die vorig jaar uit kwam vond ik helemaal niks, het meest debiel vond ik de mensen die deze film in de bios gingen kijken....
ach het zal wel aan mij liggen, ik krijg gewoon het gevoel of naar iemands trouwvideo aan het kijken ben (gatver!), alleen vind ik die meestal een stuk enger.
Thom1994
Dit was het juist het enige dat de film een beetje eng maakte. Een thriller/horrorfilm eindigt toch nooit met een happy end? Dus waarom deze wel?
filmsjefke
Heb net deze film gekeken, echt slecht zonde van je tijd
ik ben het gedeeltelijk met je eens...
De film begon nog wel interresant maar vond hem uiteindelijk toch zwaar tegenvallen.
Als je de film beoordeelt qua budget/resultaat dan is hij zeker niet slecht....
Maar m'n verwachtingen waren een stuk hoger na alle positieve reactie's (in de media).
ergens irriteerde ik me ook gewoon aan de hoofdrolspelers maar dit zal wel persoonlijk zijn.
Dan de schrikmomenten:
Als je het filmpje hebt gezien van hoe de zaal reageerde op schrikmomenten zou je ook verwachten dat deze zeer goed zijn.
Ik dacht laat ik de film ook nog extra laat aanzetten dat maakt een goede thriller/horror normaal gesproken extra spannend.
Echter vielen de schrik momenten dusdanig tegen (ben eigenlijk niet 1 echt goed schrikmoment tegenkomen) waardoor het tijdstip van kijken verder ook niet had uitgemaakt.
kortom:
narva77 (crew films)
Bubblez
- 2060 berichten
...en ook die telefoonfilm die vorig jaar uit kwam vond ik helemaal niks, het meest debiel vond ik de mensen die deze film in de bios gingen kijken...
Welke "telefoonfilm" bedoel je?
MissLati
Vond het een heerlijke spannende Film ! Op het begin was het zoiets van ,gebeurt er nog wat ? Maar toch bleef ik kijken en in spanning zitten ! Vooral als je toch in die dingen geloof is het tog meer van dat het allemaal zo echt lijkt !
3,5* van mij !!
RodneyS
Sterke film! Hou sowieso van dit soort films.
De spanning werd goed opgebouwd en was constant aanwezig.
En wat een eind..!
Misschien bevatte deze film een aantal clichés, maar dat maakte deze film niet vervelend.
Aanrader.
jess-rocco
Ik vond het echt een hele goede film.
Lichten uit, deken op de bank en genieten maar.
In het begin vond ik hem een beetje saai maar hij word iedere keer beter. Ik geloof er wel in dat dit echt kan gebeuren maar of het ook echt is dat weet ik niet, omdat ze in het begin van de film zeggen:
Met dank aan de familie van katie en ..? en aan de politie voor het vrijgeven van deze beelden.
Echt of niet echt, wij hebben genoten van deze film, nog een keer kijken waard voor ons.
jacobine_rodijk
en wat een schitterende acteerprestatie van deze onbekende's !!! leek net echt
Is dat niet de ware definitie van 'acteren'?
moviemafketel
- 19752 berichten
in een woord ENG heb met men jas in de cinéma over men kop gezeten
Wel iets van de film kunnen zien dan?
IvyRocks
Ik vond de film super goed!
Heb hem 2 keer gegeken 1 keer alleen en een keer met me vriend.
zeker een dikke aanrader!!
Honey87
Hele goede film.
Als ik niet achteraf gelezen had dat die nep was, had ik het nu nog geloofd, wel even getwijfeld omdat alleen s nachts een klokje in beeld kwam en overdag niet. Maar echt super gedaan hoor. Ook door middel van het acteerwerk was het erg geloofwaardig vond ik.
4,5 *
Thom1994
Wel iets van de film kunnen zien dan?
Misschien een jas met zo'n brilletje in de capuchon?
shayolo
Er zijn 3 versies in omloop.
Theatrical version (2009)
Katie gaat weer staren naar Micah voor een paar uur. Vervolgens loopt ze de trap af en begint beneden te schreeuwen. Micah wordt wakker en rent naar beneden. Daar schreeuwen ze allebei en opeens is het stil. Dan komen er zware voetstappen de trap op en vliegt Micah opeens tegen de camera aan. Katie komt langzaam aanlopen alsof ze bezeten is en ruikt aan Micah's lijf. Dan loopt ze naar de camera en lacht erin, en zet de camera uit.
In de aftiteling staat dat Micah's lichaam later gevonden is en Katie onvindbaar is.
Original version (2007)
In deze versie vliegt Micah's lichaam niet tegen de camera, maar blijft hij beneden. Katie loopt demonisch naar de slaapkamer met een mes en een bebloed shirt en gaat tegen het bed aan zitten. Hier zit ze de hele dag tot ongeveer 21:00. Haar vriendin Amber belt op en je hoort het antwoordapparaat. Amber zegt dat ze bezorgd is. Later komt Amber het huis in en trof daar Micah aan. Zij gillen natuurlijk en rent het huis uit. Later komen 2 agenten terug en gaan de slaapkamer in. Daar vinden ze Katie die beduusd op hen afloopt met het mes en vraagt waar Micah is. De agenten schieten Katie neer doordat ze schrikken van een dichtslaande deur achter hen, en vinden de camera.
Third version: (één keer vertoond)
In deze versie komt Katie de slaapkamer in (Micah beneden) en ze snijdt haar keel door voor de camera.
Ik heb de 2007 versie gezien, maar persoonlijk lijkt mij de derde versie het beste, omdat Micah eerder in de film aangaf met een mes af te willen rekenen met de entiteit...

Paranormal Activity: Next of Kin

Paranormal Activity 2
2010

Paranômaru Akutibiti: Dai-2-Shô - Tokyo Night
2010

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' gaat Netflix verlaten: 'Uitermate creepy'

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'

Wereldberoemde horrorfilm 'Paranormal Activity' vanavond op televisie

Saw