• 9.375.060 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Luna Lovegood

avatar van Arabyus

Arabyus

TomaskeX schreef:

Beste HP film tot nu toe. Ze zijn allemaal geweldig maar deze steekt er toch echt bovenuit... Tot The Deathly Hallows natuurlijk

Ik ga je grappig vinden als je dit meent. Vond dit namelijk de slechtste van de 6 die er nu zijn. Er ontbreekt wat 'HP magie' naar mijn mening.

planet_of_death

Heb zojuist het vijfde boek uitgelezen en over een tijdje koop ik het zesde boek. Ik kan na het uitlezen van De half-bloed prins deze film beter of slechter gaan vinden. Ik denk helaas slechter, want men heeft kritiek op het feit dat de film zo veel afwijkt van het boek. Maargoed, ik ben beniewd hoe de fantastische Slughorn is in het boekwerk

avatar van Tomson_

Tomson_

Slughorn is in het boek vooral qua uiterlijk wel iets anders. Daar wordt hij omschreven als een enorme man met een dikke buik een flinke snor en een zware stem. In de film vind ik hem iets...sukkeliger overkomen dan in het boek.

avatar van Don MN

Don MN

Wat het personage wel ten goede komt. De rol is door Broadbent geweldig gespeeld, goede keuze.

avatar van Tomson_

Tomson_

Broadbent heeft het inderdaad goed gedaan. Slughorn was een zeer vermakelijk personage. Alleen totaal anders dan ik vooraf had verwacht.

Eens .

avatar van WB

WB

De minst goeie Harry Potter tot nu toe. Erg jammer. Het was afgelopen en had het gevoel dat ik nog minstens een uur moest kijken om een beetje verhaal te ontdekken.

avatar van LinkVink

LinkVink

WB schreef:

Dat komt omdat dit deel alleen een intro was voor de laatste (twee) de(e)l(en).

Hier komt wel degelijk verhaal in voor, namelijk de guzelementen!

Daar draait het om in dit verhaal. De volgende boek (en twee films) wordt alles goed uitgelegd xD, maar ik denk dat je dat wel weet. Je bent namelijk natuurlijk een grootse fan van WB films

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Misschien kwam het inderdaad door de verhaallijn maar vond deze film de minste tot nu toe. Het is geen slechte film, maar het bleef niet de hele tijd boeiend (wat ik wel bij de vorige HP's heb gehad).

avatar van Rodger

Rodger

Prima film,..

Inderdaad niet de beste, maar zeker niet slecht..

nu nog wachten op de laatste 2 films..

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Te veel relaties en het verhaal blijft zwak in de film. Ondanks dat, geef ik de film een voldoende omdat ik het kon uitkijken. De cast doet het ook al een stuk beter dan in de vorige films. Slakhoorn vind ik echt goed! Gambon is er ook flink op vooruitgegaan.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Van alle Harry Potter films die ik tot nu toe gezien heb vond ik deze toch de minste. Ik vond het zo ontzettend donker verfilmd. Hierdoor mis je de effecten van alle tovenarij en magie.

Het verhaal vond ik ook erg matig. Tot een goede climax is het in deze film niet echt gekomen. Op zich was het einde van Perkamentus natuurlijk heel spannend maar het had veel beter uitgewerkt kunnen worden want echt spannend vond ik het niet weergegeven. Ook dit wijt ik weer aan de donkere verfilming.

Het verhaal van Sneep vind ik wel heel intrigerend. Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen.

avatar van Orizzonte

Orizzonte

Vond dit de minste HP film van de reeks.
Het duistere element vond ik echter wel goed, ook de boeken worden steeds wat duisterder en volwassener, en dat merk je ook door de films heen. Wat hier alleen een beetje miste was de echte Harry Potter magie, in principe had dit prima in combinatie met het zwartere gekund, maar dat is niet helemaal gelukt. In de eerste paar delen had je dat echte magische element nog, en natuurlijk wordt het allemaal wat serieuzer, maar dat blijft een beetje jammer.

Ook jammer dat het boek zo slecht wordt aangehouden en dat de titel Half Blood Prince nog minder echt een 'hoofdthema' is dan in het boek. De filmtitel wordt zeg maar nog meer afgeraffeld. Ik denk ook dat er echt teveel in het boek zat om nog eens allemaal in de (in één) film te proppen. Goede keuze ook om deel 7 in twee delen te verfilmen.

Door de oppervlakkigheid blijft het een beetje zwak en raak je niet heel erg betrokken bij de personages. Erg jammer. Natuurlijk is het allemaal al wat beter te volgen als je het boek ook daadwerkelijk gelezen hebt, wat de meeste kijkers waarschijnlijk ook wel gedaan hebben, maar dan nog...

Daarnaast vond ik het acteerwerk een beetje magertjes. Alleen Felton vond ik boven verwachting goed, maar de rest was een beetje mwah-zegmaar.
Wat ik wel positief vond was die (volgens mij) extra scene (weet niet meer zeker of deze in het boek er ook was) dat Het Nest wordt aangevallen. Zo wordt de ernst van de situatie nog wat duidelijker in beeld gebracht en de veiligheid die er niet meer is etc.
Als laatste vond ik de zogenaamde climax eerst Perkamentus die dood gaat en daarna Snape die zelf heel droog vertelt: "Joehoee, ik ben de halfbloed prins." Ja, en wáárom is ie dat dan ineens? Dat wordt echt totaal niet duidelijk in de film Nouja, dat vond ik dus allemaal een beetje magertjes.

Uiteindelijk was de film best oke om te kijken hoor, Harry Potter blijft gewoon een leuk verhaal, alleen ik denk wel dat het allemaal een beetje beter gekund had. Hopelijk gaan ze dit ook waarmaken in de delen 7.

avatar van maus9

maus9

Moet toegeveven dat ik persoonlijk Sneep de beste personage van de films tot nu toe vind. Je hebt altijd een raar gevoel bij die gozer. Hij speelt het dus eigenlijk al vanaf deel 1 uitstekent. Aleen jammer dat hij in 3 of 4 (weet niet meer precies welke het was) heel weinig/tot niet er in voorkwam. *3.0

planet_of_death

Dat moet deel 4 zijn, in 3 had hij een aardig belangrijke rol.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Sneep is idd geweldig en super geacteerd door Alan Rickman!

avatar van kleinepierik

kleinepierik

Goede film met goed acteerwerk van Emma Watson en Bonnie Wright. Daniel Radcliffe heeft in deze film slecht geacteert mis ook een heel hoop stukken zoals het eind gevecht op Zweinstein. Alan Rickman (Severus Sneep) speelden het weer super, precies wat je verwacht. ik mis wel een er personages zoals: Bill Wemel en Romeo Wolkenveld Wat inhoud dat er een stuk van deel zeven word weggelaten of gewisseld. Dus waarschijnlijk trouwen (Natalia Tena) Tops en (David Thewlis) Lupus met elkaar. en niet Bill en Fleur. De aanval op het Nest was wel een leuk sukje dat ze erbij hebben gedaan. Maar je bleef de actie op het einde missen. En je hoort niets over de promotie van meneer Wemel.

avatar van Orizzonte

Orizzonte

Timothyvdmeer schreef:

Sneep is idd geweldig en super geacteerd door Alan Rickman!

Jup, Rickman zit vanaf deel 1 al goed in de rol!

Vooral die droge, monotone stem, erg leuk

goongumpa

Eerder een tiener-/relatiekomedie dan een avonturenfilm. Scenario is redelijk slecht en de film duurt belachelijk lang, maar ik heb er wel om gelachen, vooral als Harry Potter high is door een liefdesdrankje en als het schoolhoofd een paar tijdschriften van de WC meepikt. Het begin is erg spectaculair, als de camera door die stad vliegt alsof je in een achtbaan zit.

Het 'gezellige' van de eerste films is wel helemaal weg.

avatar van Kevin13

Kevin13

planet_of_death schreef:

Dat is in de boeken ook zo.

Maar in de boeken was dat liefdesthema nooit zo naar voor gedragen als hier in de film.

planet_of_death schreef:

Dat is in de boeken ook zo.

Ja en? Dat is toch geen excuus.

planet_of_death

Nou.. het blijft een boekverfilming.

goongumpa

Nee, vind ik niet. Het is gewoon een film, en ik kijk hetzelfde naar boekverfilmingen als naar film met origineel scenario. Het gaat om het eindresultaat, niet om hoe ze daar toe gekomen zijn.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Kevin13 schreef:

Jawel hoor, naar mate de tijd vorderde werd dat gewoon steeds prominenter. Neemt niet weg dat je als je het boek hebt gelezen denk ik toch iets anders naar de film kijkt, en daar heb ik "last" van, er had meer in gezeten denk ik.

planet_of_death

Ik ga morgen met boek 6 beginnen ( God wat zijn die beter dan de films zeg. Misschien ga ik ook anders tegen de film aan kijken.

avatar van a-rdaa

a-rdaa

vergeleken met de boeken zijn de films zegmaar vergelijkbaar met

stront?

maar als je de boeken niet gelezen hebt snap ik best als mensen 't spannend vinden.

Groetjes van voldemort

goongumpa

Waarom moeten films toch altijd met boeken vergeleken worden? Het zijn 2 compleet verschillende media !

planet_of_death

Tja... Je hebt wel gelijk, maar de films en boeken staan gewoon te dicht bij elkaar.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Misschien was het daarom slimmer geweest als de films gemaakt hadden een tijd nadat de boeken waren verschenen.