• 9.377.185 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Ginny Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

planet_of_death

Met het oog op Lord of the Rings: inderdaad ja.

avatar van Kevin13

Kevin13

Jurassic Park verscheen ook meteen nadat het boek uitkwam en kijk wat voor een film dat geworden is. Maakt dus niets uit.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Onvergelijkbaar. Harry Potter is een wereldwijde hype. Dat heeft de films erg beïnvloed. De eerste paar delen waren een letterlijke verfilming van het boek. Daarna kreeg de serie een eigen sfeer, hoewel het aantal wisselende regisseurs nogal wat onregelmatigheden veroorzaakte. Hoe dan ook, de franchise wisselde van letterlijke vertaling tot eigen interpertatie. Welke dan beter is, is voor jou om te beslissen. Hoe dan ook, de twee zijn niet meer hetzelfde.

avatar van Kevin13

Kevin13

Inderdaad een slechte vergelijking. Rap een ander voorbeeld zoeken .

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Kevin13 schreef:

Dat is een geweldige film geworden, ja

avatar van Yugob0ss

Yugob0ss

Voor mij de leukste film over hp tot nu toe. Dat zal vooral komen doordat ik dit boek 5 en 6 ook de leukste vind. Al met al vond ik deze leuker dan de orde van de feniks omdat deze wat duisterder is als film.

avatar van everaynse

everaynse

zeer fijne verhaal! Vele malen beter als de vorige film! een zeer mooie acteerprestatie van de acteurs vond ik persoonlijk. De film werd deze keer meer met een duistere kant neergezet wat het toch een extra beklemmende sfeer gaf. Toch is de film (weeral) minder tegenover de boeken maar dit is redelijk normaal als boeken verfilmd worden.

avatar van BjornH

BjornH

Nou om eerlijk te zijn vond ik dit helemaal niks, en is dit in mijn ogen de minste film uit de reeks. Er werden stukken uit het boek niet verfilmd, waarvoor ze wrs hun redenen zullen hebben. Daarnaast vind ik dat hele gepuber van dat groepje maar niks en vond ik behalve Dumbledore en Snape de rest maar teleurstellend. Maarja....misschien had ik deze toch in de bios moeten kijken als je kijk naar wat voor punten deze film tijdens de eerste paar weken kreeg.

Offtopic: muhahahaha door mijn stem zakt het gemiddelde 1/100

planet_of_death

Daarnaast vind ik de 'humor' uit deze Potter totaal niet bij de reeks passen met als dieptepunt de scène waar het lijkt alsof Ginny Harry oraal wilt gaan bevredigen, maar dat ze gewoon zijn schoenveters gaat strikken. Heel vreemd dat Yates dit in de film heeft gestopt. Buiten dat het niet echt grappig is, is het gewoon ordinair voor een serie als Harry Potter.

avatar van Don MN

Don MN

Vind ik eerlijk gezegd een beetje je eigen interpretatie. Bij een film als deze hoort die humor inderdaad niet en volgens mij wil die scène dat ook niet uitbeelden. Het enige wat het op mij overbracht was ongemak.

planet_of_death

Ik vraag me af wat ze in hemels naam dan willen uitbeelden. Nogal raar om in zo'n situatie zo iets te doen.

avatar van Don MN

Don MN

Ik wil niet ontkennen dát je dit eruit zou kunnen halen, maar het ligt niet erg voor de hand aangezien er toen zelfs nog geen kus had plaatsgevonden.

avatar van Mint Clansell

Mint Clansell

David Yates heeft wederom een prima film afgeleverd. Ik werd meegezogen in het verhaal. Zelfs het 'drama' over het krijgen van vriendjes en vriendinnetjes stond me niet tegen. Want verder is dit een hele duistere, donkere film.

Het acteerwerk was over het algemeen ook prima te noemen, met Michael Gambon als Albus Dumbledore in de schijnwerpers. En wat een verbluffende rol speelt deze acteur! Onze drie helden deden het ook best aardig, hoewel ik nog steeds niet kapot ben van Harry en Hermoine. Ron daarentegen was wel erg leuk en ook slechterik Malfoy was uitstekend. Echt twee acteurs die positief zijn gegroeid in hun rol.

Ook Jim Broadbent was goed bezig als Slughorn, de nieuwe professor van Hogwarts. Het was wel jammer dat sommige bijpersonages zoals Hagrid, Lupin en de rest van de familie Weasley zo weinig screentime kregen. Opperslechterik Voldemort en Harry's pleegouders zijn in dit deel helemaal nergens meer te bekennen.

Nicholas Hooper brengt wederom een indringende, emotionele score ten gehore. De muziek tijdens de grande finale is een knap staaltje emoties opwekken. Verdulleme, wat een fijne, droevige muziek! Laat dat laatste tweeluik maar komen: met Yates aan het roer kan er weinig mis gaan!!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ja dat ben ik volkomen met jou eens. Ik denk dat wij 1 van de weinige zijn want de meeste zijn niet zo te spreken over Yates. En ik ben bang dat je weer een dicusie op gang brengt door te zeggen dat je de muziek goed vind. Gelukkig gaat het er de laatste tijd niet meer over maar ik ben bang dat daar nu weer verandering in komt hahaha. Ik persoonlijk vind de muziek ook prima bij de film passen.

avatar van Resh

Resh

Ik vond dit toch het minste deel van de Harry Potter reeks, hoewel het boek een van het beste was. Ik kon die Harry potter gevoel/sfeer in deze film niet krijgen, het was meer een echte actie film geworden, heel veel stukken in het boek hebben ze niet verfilmd. Desondanks vind ik de film toch goed, en geef het toch een hoge waardering, maar niet zo hoog als de andere delen. Ze konden de film ook niet anders maken omdat ze toch een beetje aan het boek moesten vasthouden, en in het boek was er toch veel actie. Zoals er al gezegd werd, de HP magie ontbrak. Heel zonde terwijl het boek zo goed is!

avatar van bennyboy

bennyboy

ik vond dit een goede verfilming van het boek.

ik kon me niet storen aan het overslaan van stukken uit het boek.

ik denk dat dat komt door de scenes die niet in het boek voorkomen.

wat ik wel jammer vind is het verhaal. dit eigenlijk een 2 uur durende intro naar de volgende film. en ik snap ook niet wat mensen zo erg vinden aan het stukje dat ze hun stokken in de lucht steken (alleen het wat wel zo is is dat Hagrid ook z'n STOK opsteekt en die heeft hij niet )

het acteer werk is geweldig. emma straalt er weer uit dit keer. mar fuber en daniel doen het ook goed

avatar van Genre

Genre

bennyboy schreef:

ik vond dit een goede verfilming van het boek.

ik kon me niet storen aan het overslaan van stukken uit het boek.

ik denk dat dat komt door de scenes die niet in het boek voorkomen.

Het is niet de stok van Hagrid, maar die van Anderling.

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Wat een heerlijke openingsscene zeg! Heerlijk!

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Ennuh! Nicholas Hooper (de componist, muziek) gaat in het volgende deel niet meer meedoen!

Waarschijnlijk komt John Williams weer terug!

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

bennyboy schreef:

Sorry dat ik hier even bij doordacht .

Maar... wie bedoel je eigenlijk met fuber? Je zegt fuber en Dan? Bedoel je dan Rupert Grint?

En @ hieronder: ja, ik vond de intro ook heel erg goed. Met Perkamentus en Harry in het Ministerie bedoel je he? En gelukkig dat Hooper weggaat. Vond hem niet verkeerd, maar wel duidelijk de slechtste componist van de Potterserie, naar mijn mening dan. Hoopen (sorry, ben echt in een droge bui) dat Williams terugkeert en dan weer thema's maakt als Fawkes the Phoenix, Double Trouble en Window to the Past.

avatar van Tomioka

Tomioka

Ik heb met Kerst deel 4, 5 en 6 gezien. Ik was aangenaam verrast door de volwassenheid die deze films hebben doorgemaakt. Tot nu toe was deel 6 (halfbloed prins) de beste van de serie. Ben bebieuwd naar het laatste deel. Deze wordt wel in 2 delen opgesplitst. Tot het laatste moment uitmelken dus.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Toch wel een matig deel. Het ziet er erg goed uit, grimmig en donker vooral, maar aan de andere kant wordt het plot bevuild met allerhande relatieperikelen. Een grote finale blijft ook achterwege, maar misschien komt dat allemaal wel in de laatste twee delen van de HP-reeks.

avatar van D.Toretto

D.Toretto

Redelijke film

Over het acteerwerk heb ik niks aan te merken, dat is in alle films wel oke.

Ik heb zelf het boek niet gelezen, maar had wel het idee dat er meer gedaan kon worden met deze film. Sommige scenes zijn wat kortaf en er wordt snel verder gesprongen naar een ander deel in het verhaal. Natuurlijk kunnen ze niet alles zo uitgebreid weergeven als in het boek, maar het is wel jammer

planet_of_death

En andere scènes zijn weer onnodig lang. Eigenlijk had deze ook in tweeën gesplitst moeten worden. Misschien had het dan een vloeiend geheel kunnen worden.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

planet_of_death schreef:

En andere scènes zijn weer onnodig lang. Eigenlijk had deze ook in tweeën gesplitst moeten worden. Misschien had dan een vloeiend geheel kunnen worden.

Het is goed zo, het laatste deel in tweeën is wel goed. Maar deze ook in tweeën had echt niet goed kunnen uitpakken.

avatar van swrene

swrene

Blijft duidelijk het minste deel van de serie. Net als het boek, zitten wel aardige stukjes in, maar over het algemeen veel relatiegezeur en verder weinig.

planet_of_death

Wat bedoel je met 'net als het boek'? Vind je die ook slecht?

avatar van Blokland

Blokland

Ik vond dit deel de beste van de serie.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

planet_of_death schreef:

Wat bedoel je met 'net als het boek'? Vind je die ook slecht?

Het boek is ook niet fantastisch nee.

Deel 2 is het beste boek + de beste verfilming.

planet_of_death

Nope en nope. Over de boeken mag ik eigenlijk nog niet oordelen (begin toevallig aan deel 6) maar deel 2 vond ik het minste. In mijn ogen is deel 3 het best verfilmd.