• 9.378.931 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van flyer

flyer

Echt dit is de slechtste potter film van allemaal. Het is dat je serie compleet wilt hebben maar anders had ik deze nooit gekocht

avatar van Genre

Genre

flyer schreef:

Je kan hem niet eens kopen dus volgens mij heb je de film nooit gezien!

avatar van clockwork72

clockwork72

misschien had ie hem illegaal gekocht?

avatar van nairobi

nairobi

En weer een spectacel van een film die me maar niet kan boeien. Nee na vandaag weet ik het zeker; ik zal nooit een potter fan worden. Ik heb het geprobeerd heb de film zelfs helemaal uit gekeken, maar het lukt me gewoon niet. De effects waren natuurlijk weer perfect, alle personages zijn leuk, maar nogmaals het is gewoon niet mijn ding.

avatar van calovespe

calovespe

Erg matig...

Pas tegen het einde wat spanning.

Miste zelf beetje het mysterieuze...de leuke tovermomenten zoals in deel 1-2

veruit de minste van alle potterfilms....hoop niet dat de reeks als een nachtkaars uitgaat...daar waar de eerste 3 delen me nog konden betoveren, was dit allerminst het geval nu.

2 sterren meer niet

avatar van Sasja

Sasja

Genre schreef:

Je kan hem niet eens kopen dus volgens mij heb je de film nooit gezien!

dat je een film nog niet kan kopen betekent nog niet dat je die film niet kan zien.

ik dacht zelf misschien via ebay of amazon, maar daar staat pas 8 december dus dat kon iig niet dus misschien zoals er al werd gezegd: illegaal gekocht of gedownload

Don MN

Vanaf 18.11.09 officieel in Nederland verkrijgbaar.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Neen neen, gepindakaas't

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Heerlijk deze score, 3,48 is precies hetzelfde (qua score) dan The Chamber of Secrets en The Philosopher Stone!

Dus wat mij betreft mag hij tot 3,35 zakken

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

JohnWilliams schreef:

Dus wat mij betreft mag hij tot 3,35 zakken

Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind hem eerlijk gezegd nu al iets te laag. Wat als deze nog iets stijgt en deel 1 en 2 nog heel veel stijgen (deel 6: 3,58, deel 2: 3,65, deel 1: 3,67)?

avatar van Maximilian

Maximilian

Discussies over het gemiddelde cijfer, hoe zinvol...

Zal ik dan maar zeggen dat de score nog gemiddeld 2.48 sterren moet dalen voordat ik gelukkig ben?

avatar van Falcon103

Falcon103

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Discussies over het gemiddelde cijfer, hoe zinvol...

Heb je gelijk in... discussies over het gemiddelde is best wel kansloos, omdat 1 enkele persoon het toch niet kan beïnvloeden.

avatar van Seifer

Seifer

Jammer dat het einde niet klopt met het boek.

Ik ben van mening dat als je deze boeken reeks wil verfilmen, je er beter een serie van kan maken. Dan komt het helemaal niet zo gehaast over, want in de film springen ze van hak op de tak.

avatar van shadoweyes

shadoweyes

naja ik vond het wel een goeie film ook al waren erwat dingen uitgelaten en zat erniet veel actie in maja deze film was dan ook een beetje een opvuller voor het volgende deel want die word echt super

maja zowiezo qua verfilming waren deel 1 en 2 het beste ik wou dat daar de regiseur van terug kwam voor het laatste deel maar voor zover ik heb gelezen is dat niet het geval *jammer*

maja ik geef hem een 4.0

avatar van deTuinman

deTuinman

Seifer schreef:

een serie levert veel minder op, en met een boek ben je normaal ook niet klaar in 2 uur

avatar van Thom1994

Thom1994

I'm in

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik snap niet precies wat de doel is van deze film
behalve dat perkamentus doodgaat wat heeft nou de halfblood prins nou mee te maken (behalve dat ... het is, is er verder niks gebeurt)
de hele film lang werden er vragen gesteld en maar heel weinig uitgelegd en opeens was die afgelopen
ik zat te wachten op een groot gevecht ofzo met de anderen leraren tegen de dooddoeners nadat perkamentus doodging, maar er gebeurde niks
ik heb deze boek nog niet uitgelezen maar de film was wel teleurstellend, zelfs de eerste deel lijkt nu nog leuk

3* (voor de geininge momenten)

Seifer schreef:

Jammer dat het einde niet klopt met het boek.

Een serie had ik veel minder in gezien, visuele effecten zijn vaak van minder niveau, net als de acteurs, etc.

avatar van roherium

roherium

4 sterren goede film maar als je de boeken niet hebt gelezen kan ik me voorstellen dat je hem niks aan vind

avatar van dancingbunny

dancingbunny

Vind het best leuk om eens een film te zien waar Harry Potter niet de hele tijd met zijn toverstokje speelt.Geweldig om te zien dat Harry en co. beginnen te puberen. Eigenlijk is het meer een romantische komedie, dan een fantasy/adventure. Behalve op een paar scénes na. Ik vond de film best leuk, maar ik ben Harry een beetje bui gezien. Het is eigenlijk niet zo veel verandering met film 5. Ik zag liever de 4 eerste delen. Vanaf David Yates begonnen de filmen te dalen. Iemand die weet of deel 7 en 8 ook worden geregisseerd door David..? Een 3 * !

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Tja, visueel ziet het er uitmuntend uit, evenals de acteerprestaties die blijven meegroeien met de acteurs (hoewel Radcliffe misschien wat achterblijft.

Maar verder valt het allemaal wat tegen. De echte spanning uit eerdere delen mist, terwijl ik bij het boek van dit deel die spanning wel voelde. Desalniettemin valt er door het eerder genoemde genoeg te genieten in deze film.

avatar van Seifer

Seifer

Don MN schreef:

Voor het verhaal is het beter, en dat bv de acteurs van een minder niveau zijn bij de series wil dat nog niet zeggen dat het bij Harry Potter ook zou zijn.

Ik vind in de HP films ook niet iedereen even goed acteren.

Seifer schreef:

Ik vind in de HP films ook niet iedereen even goed acteren.

Ja, ik wilde natuurlijk niet beweren dat het zo zóu zijn en het verhaal zou ook beter uitgediept worden inderdaad, maar zou het ook spannend blijven denk je? Zo'n serie van zeven seizoenen...

Ik zie liever een spectaculaire samenvatting om het jaar / de twee jaar. Af en toe een andere regisseur heeft de serie ook geen kwaad gedaan.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Blijf toch een zwak hebben voor deze reeks en The Half-Blood Prince behoort in mijn ogen zelfs tot de betere Potter-films. Erg charmante prent dus, die opvallend intiem blijft en zelfs de actie een beetje schuwt. Was wel eens anders en ik ben blij dat Yates voor deze kleinschalige aanpak heeft gekozen waarbij de magische sfeer van Hogwarts primeert boven het duel met het Kwade.

Je kan de vele (amoureuze) ontwikkelingen tussen de leerlingen een puberale soap vinden, maar mij stoorde het zeker niet. Onze 3 vrienden worden inderdaad niet briljant vertolkt maar ook dit heeft een speciale charme die bij het Harry Potter-universum thuishoort.

Wat eveneens geldt voor de donkere look van The Half-Blood Prince, die ik niet bepaald fenomenaal vind, maar best past bij de avonturen van de kleine magiër.

David Yates heeft me echt weten te verrassen met dit gezellig maar vaak ook erg duister deel en ik hoop dan ook dat het slot van de reeks niet zo nodig alle registers zal willen opentrekken. Hoe meer actie, hoe minder de films me aanspreken.

avatar van the new guy

the new guy

Zojuist herzien. Hij is me toch wederom tegengevallen. Ik begrijp dat niet alles uit het boek verfilmd moet worden. Maar om alleen de zoete stukken en de onvermijdelijke actiestukken te verfilmen vind ik van een zeer hoog Disney-gehalte.

Duister is het wel, maar grote gevechten ontbreken.

avatar van MisterRoboto

MisterRoboto

Heb de boeken nooit gelezen maar bij deze film had ik toch wel het idee dat de film leuker is als je het boek gelezen had.

Hij viel me gewoon tegen eigenlijk. Had gehoopt om weer beet genomen te worden in een magisch Potter wereldje maar dat gebeurde maar niet. Het lijkt erop dat deze film een aanzet is voor de volgende films en dat vind ik jammer.

In mijn ogen gebeurde er gewoon te weinig en kon de film wel wat meer pit gebruiken. Dat daarbij de film wat donker ge-edit is helpt dan ook niet echt mee. Ik vraag me trouwens af of ze niet wat beter hadden kunnen uitleggen wat er zo bijzonder is aan de titel 'half blood prince'? Het leek erop dat de laatste scene een schokkende wending moest zijn maar ik was er niet echt van onder de indruk. Ik had meer zoiets van 'goh, is hij die half blood prince joh'.

Verder ben ik een beetje allergisch voor die puberale liefdesverhoudingen en werden de emoties die daarbij horen te geforceerd geacteerd. Hopelijk worden de volgende films weer wat beter...

avatar van Thom1994

Thom1994

MisterRoboto schreef:

Hier maak je een goed punt. Deze film was zo slecht. Ik ben een groot fan van Harry Potter, maar na deze afgang weet ik het niet meer.

avatar van Verdronkenvis

Verdronkenvis

wat wordt die potter een vervelend kereltje..

avatar van planet_of_death

planet_of_death

En vooral als je zo'n acteur als die Daniel hebt. Blegh, hij acteerd slecht. In de vorige films deed hij het beter.