• 9.377.519 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van anne J

anne J

Wo, ik let echt totaal niet op de muziek tijdens het kijken van de films. Het bekende Potter-deuntje ken ik wel, maar verder? Ik vond de muziek wel oké volgens mij bij deze film. ''Spannend'' wanneer het dat moest zijn en ''grappig'' wanneer het dat moest zijn.

avatar van Don MN

Don MN

Ik vind dat Hooper meer respect verdient dan hem momenteel gegeven wordt.
Journey To The Cave past echt geweldig om de spanning er extra in te brengen voor de grotscène.

avatar van Mr.Kooks

Mr.Kooks

Dat er mensen zijn die hier 4 of 5 sterren voor geven geeft mij de reden om deze hele site al niet eens meer serieus te nemen. Want dit is echt 1 van, en zo niet de slechtste film die ik ooit in een bioscoop heb gezien. Ik vond de andere harry potter films nog wel leuk maar dit sloeg echt HELEMAAL NERGENS OP !!! GADVERDAMME !!!!

avatar van clockwork72

clockwork72

Argumenten? Dit valt bijna niet meer serieus te nemen.

avatar van AHWA

AHWA

Gisteren voor een groot deel herzien, en betere kwaliteit ook, en hij wordt steeds beter. Gambon heeft eindelijk z'n draai als Dumbledore gevonden, er zit meer dan genoeg humor in, genoeg actie, genoeg alles. Alleen jammer van die vreemde groene waas die er bij Phoenix ook al overheen zat.

avatar van Alberic

Alberic

De echte ster was eigenlijk die kerel die professor Slakhoorn speelde. De scene waarin hij verteld over die goudvis van Harry's moeder is echt prachtig.

avatar van Unicornio

Unicornio

Wederom weer een topfilm om te zien van de Harry Potter delen. Het blijft spannend. Ook naarmate de acteurs ouder worden en met het liefdesleven te maken krijgen is goed bedacht. Alleen vraag ik me af hoe het nu eigenlijk met Ron en hermelien is afgelopen? Maar dat zullen we vast wel in deel 7 te weten komen.

Helemaal accoord

Hoe het van het ene naar het andere oversprong, het was net een mega lange trailer

Opeens zaten ze te oefenen op het zwerkbal terrein ofzo, en dan zaten ze opeens in de avond wat te vertellen...

en dat de hele film door, alsof de scènes veel tekort waren, het was ook 'n redelijk stille film

anyway ik ben geen film kenner, maar dit vond ik de STOMSTE barry pooter film ooit!

'n dikke 0.5*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wat dacht je ? ik zal me ff registreren om dit bericht te kunnen plaatsen, BTW je had er niet bij hoeven zetten dat je geen filmkenner bent

avatar van Don MN

Don MN

'n dikke 0.5*

Familie?

De grote sprongen tussen scènes maakten de film niet echt onduidelijk. Ik denk dat al het onnodige gewoon eruit werd gegooid.

mcdaktari schreef:

ehh sorry gast, maar ik was al eens geregistreert, met een "oud account" maar die vond ik niet meer terug

en het gaat hier volgends mij over Harry Potter en niet over mij

en het blijft nog steeds de slechtste bary pooter film ooit

Don MN schreef:

Familie?

gewoon toeval van naam denk ik

wel, die overgangen stonden me niet echt aan, ze werden me niet onduidelijk, maar het irriteerde.

het was zo van "WTF" waar zit ik nu weer :O

Mja, ik had meer verwacht van DE nieuwe potter film

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

het was zo van "WTF" waar zit ik nu weer :O

Mja, ik had meer verwacht van DE nieuwe potter film

Dit is ongeveer precies wat ik ook vind.. Maar toch vind ik de film nog 3,5 ster waard, omdat dit de minpunt'jes' waren en de film veel meer te bieden heeft dan bijvoorbeeld deel 5. De duistere sfeer is eindelijk zoals hij hoort te zijn en er wordt ook veel beter geacteerd.

Hij viel mij ook tegen ,maar toch vind het nog een waardige Harry Potter film. Dus ik ben het wel een beetje met je eens.. maar als dit nou de enige reden is om de film 0,5 sterren te geven..

en het gaat hier volgends mij over Harry Potter en niet over mij

en het blijft nog steeds de slechtste bary pooter film ooit

Mag niet he, dubbel registreren.

avatar van latrat

latrat

Ik had ookv eel meer verwacht.

Het hele verhaal klopt niet.

Er is geen enkele ontwikkeling, geen enkele ontknoping.

Ze dartelen 2 uur wat rond. Wat tienermomentjes, wat ontploffende dingen, maar dat alles zonder enige context of gevolg. Er worden gebeurtenissen geponeerd, niet uitgewerk.

Het laatste half uur leken ze te beseffen dat ze eindelijk eens aan een plot moeten denken. Laten we er snel wat zombies insteken.

vreemd.

SJRS.VLDT schreef:

ik heb het verandert naar 1.5
Wat is er juist gebeurt in die 2 uur van mijn leven volgends de titel van de film
Harry heeft een boek van de half bloed prins, wie is die halfbloed prins ? Prof. Sneep
prof sneepke heeft Hoofd profje vermoord,

vanaf daar snap ik er niets meer van, want wie leid er nu de school ?
Want in de eerste delen gingen ze al iedereen naar huis sturen omdat het te gevaarlijk werd ? en nu openen ze de school wanneer het nog gevaarlijker is ?

het feit is dus, in het laatste half uur begint te film pas ?

hopelijk word deel 7 beter :s
Anyway, ik heb de film gezien, ik heb mijn mening gegeven en dat was het

Greetz Koek

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

latrat schreef:

Ik had ookv eel meer verwacht.

Het hele verhaal klopt niet.

Er is geen enkele ontwikkeling, geen enkele ontknoping.

vreemd.

Vergeet nou niet dat dit een verfilming van een boek is. Als je het verhaal niks vind kunnen de filmmakers er toch niets aan doen. Als ze het verhaal zelf gaan aanpassen gaan degenen die het boek gelezen hebben (waaronder ik) weer zeuren dat er teveel verandert is.

avatar van Elineloves

Elineloves

gadver...!!!

Jij bent vast één van die irritante 13 jarigen die achter me zat in de bioscoop, nietwaar?

Pastichio Rocker

Niet iedereen zit achter je aan hoor.

PS - Je hebt PM.

avatar van stefott

stefott

Dragonslayer schreef:

Er zit natuurlijk wel weer een verschil tussen aanpassingen in het verhaal maken omdat dat filmtechnisch beter uitkomt (het schrappen van Trelawny / Zwamdrift en Apparition / Verschijnselen) of dingen zo aanpassen dat het verhaal van het boek naar de achtergrond verdwijnt.

En dat laatste is hier toch wel bijzonder veel gebeurd in de vorm van 'tienermomentjes' zoals latrat het zo treffend omschreef. Er zat inderdaad romantiek in het boek, maar niet zo erg dat ik daaraan denk bij The Half-Blood Prince boekversie.

Chronologisch gezien wat zaken die me opvielen
De film begint met Harry met Dumbledore / Perkamentus voor een rits fotografen. Beetje vreemd aangezien Harry een hekel heeft aan The Daily Prophet / Ochtendprofeet sinds Pulper / Skeeter. Maar goed, kan ermee door. Daarna wat ongevallen in de Muggle / Dreuzel wereld. Zal wel. En dan... Harry die in één of ander cafetaria zit te flirten! Heel Voldemorts leger zit achter 'm aan en Harry gaat in open en bloot een confrontatie uitlokken.

Met Dumbledore / Perkamentus naar Slughorn / Slakhoorn. 'k Vind de scene persoonlijk nogal 'gemaakt' overkomen, nergens overtuigend. Daarna bemoeid Dumbledore / Perkamentus zich met Harry's liefdesleven... Schoolhoofd mengt zich met relaties leerling. Juist. Lijkt mee redelijk not done en Dumbledore / Perkamentus is slim genoeg om zich dat te realiseren.

Ginny en Ron schijnen dan een week geleden bijna niet naar Hogwarts / Zweinstein te mogen... Tja, enerzijds is Molly wel zo, anderzijds is het vreemd dat ze, 1. Harry wel in huis haalt, 2. In de Orde zit en ze 3. Pure-Blood relatief weinig risico loopt 4. Volledig achter Dumbledore / Perkamentus staat.

Daarna Narcissa, Bellatrix en Snape. Compleet gerushte scène, meer dialoog in een wat lager tempo zou hier 1. Sfeerverhogend en 2. verduidelijk werken (en nee, zo lang als in het boek hoeft van mij echt niet).

Knocktown Alley / Verdonkeremaansteeg... Vol duistere tovenaars en Harry en Co lopen er rustig doorheen (Je begint je af te vragen wat er nu allemaal zo dreigend zou moeten zijn).

Wat ongein op school, Harry krijgt een trap op z'n neus (waar was het bloed?), kortom, niet bijzonder interessant allemaal. Dan komen we na een minuutje of 40 eindelijk aan bij waar het om zou moeten gaan, die herinneringen aan Voldemort. Valt me bijzonder tegen. Erg kort, sfeerloos en is dat nou degene waar we allemaal zo bang voor moeten zijn?

Vanaf dat moment schijnt Harry overal Ginny voor nodig te hebben. Zelfs z'n eigen Quidditch / Zwerkbal team kan hij zonder haar niet af. Vreselijk gewoon.

Verder gebeurd er een hele tijd niets nieuws meer behalve dan Harry + Ginny, Ron + Lavender / Belinda, Slughorn / Slakhoorns feestjes en ruzie tussen Ron en Hermione (of wat daar voor door moet gaan, overtuigskracht is nul komma nul).

Aanval op The Burrow / Het Nest. Harry speelt in het boek graag voor held, maar rent dan in ieder geval niet blindelings op gevaar af. In de film daarentegen... Hoe stom kun je zijn. Daarna Ginny die voor Damsel in Distress speelt . Nee, geweldig. Laten we het erop houden dat Harry door het gebrek aan dreiging overmoedig werd.

Slughorns / Slakhoorns belangrijkste herinnering, ook niet echt geweldig. Waar is knappe, vleiende Tom Riddle / Marten Vilijn? Ik zie alleen maar een arrogant joch. Harry mag de echte herinnering gaan halen en dan blijkt met maar weer dat Harry en subtiel ook niet samengaan.

Ron heeft liefdeskuren, had er van mij uit gemogen want het is te kinderachtig voor woorden. Ergste is nog wel dat ze er 6,5 minuut voor uittrekken terwijl belangrijkere zaken worden afgeraffeld / niet eens aanwezig zijn.

Harry de Subtiliteitsloze volgt Draco en vermoord 'm bijna met Sectumsempra. 'k Heb medelijden met Draco. Opvallend dat Snape niet eens een donderpreek houdt en Harry de Nikskunner Ginny nodig heeft om een boek te verstoppen. Waarom is Harry ook alweer de held en niet Draco?

Dumbledore / Perkamentus kan met z'n gedachten niet bij Horcruxes / Gruzielementen... Allemaal prima, maar een paar regels later is hij wel op zoek (geweest) naar Horcruxes / Gruzielementen. Ligt het nu aan mij of ga je niet iets zoeken terwijl je niet weet wat het inhoudt?

Stukje in de grot, Dumbledore / Perkamentus wordt gek, Harry wordt aangevallen door Gollums broertjes en zusjes, Harry kan ze niet verslaan, Dumbledore komt bij z'n verstand en redt Harry uit deze hachelijke situatie.

En dan na nog een paar redelijk saaie scenes zijn we er doorheen.

Over de gehele film heb ik me aan het acteerwerk zitten ergeren, bijna iedereen lijkt zijn / haar zinnetjes uit het hoofd te hebben geleerd en ze op te noemen als de gelegenheid daar is. Emotie is totaal niet nodig. Ginny is tot aan het vervelende toe aanwezig zodat je af en toe moordneigingen krijgt; rot op stom kind. Verder heeft de film last van teveel personages die 1 of 2 scènes in beeld zijn en de rest van de film weer op de bank zitten. Ik noem: Lupin, Arthur, Molly, Fred, George, Flitwick, McGonagall, McLaggen, Hagrid, Neville, Luna, het werkt totaal niet bevorderend. Daarnaast vraag ik me af waarom de hele film zo grauw, donker moest zijn; Hogwarts / Zweinstein is een school en als ik zo zie hoe het er in de film uitziet zou ik er van m'n leven niet heen willen. Hoe kun je nu ooit duistere scene tonen als die scène grafisch niet minder duister is dan de vorige 'vrolijke' scène?

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Fenrir Vaalhaar had trouwens ook wel een opvallend grote rol, zeg!

avatar van Lov3ly

Lov3ly

Ik erger me aan die ''Engelse accent''.

Sommige acteurs/actrices overdrijven echt.

Of ligt het aan mij?

avatar van IcU

IcU

Zo praten ze gewoon. Is geen kwestie van overdrijven.

avatar van Denveen

Denveen

Volgens mij een van de slechtste films tot nu toe. Zeer spijtig dat dit uitstekende boek (naar mijn mening het op twee na beste boek, na deel zeven) op deze manier wordt vertaald naar deze film.

Veel te veel aandacht wordt geschonken aan de relaties van de verschillende hoofdpersonen. Uiteraard wordt dit in het boek ook gedaan, maar dat is niet de essentie van dit deel. De essentie van dit deel is volgens mij de beschrijving van het verleden, het samenkomen van Perkamentus en Harry tot een uiteindelijk doel en het uitleggen van Harry's lotbestemming.

Daarnaast kan ik het niet uitstaan dat er in de film gewoon scenes worden toegevoegd om de film 'spannender' te maken, dit werkt bij mij in ieder geval averechts.

Ten slotte vind ik het zeer onzorgvuldig om de slotscene op deze manier uit te voeren zoals in de film is gedaan. Ik zat me zeer te verheugen, maar wat ik voorgeschoteld kreeg was slechts een zwak aftreksel van een stel willekeurige gebeurtenissen, verreweg van de helse oorlog die in het boek wel woedt.

Natuurlijk moet je deze film los zien van het boek, maar als ik dat doe dan wekt de film alleen maar vragen op, omdat de gebeurtenissen elkaar in zo'n tempo opvolgen dat je het als niet-beleesde kijker nauwelijks kunt volgen. De film probeert zich op zoveel dingen tegelijk te focussen en van alles een graantje mee te pikken, waardoor het alle planken misslaat.

Niet wat ik verwacht had, desondanks niet onaangenaam. Positieve verassing was voor mij het acteerwerk van Rupert Grint (Ron), zeer sterk!

avatar van Elineloves

Elineloves

Pastichio Rocker schreef:

Niet iedereen zit achter je aan hoor.

PS - Je hebt PM.

Lees eens goed, die achter me zat. Niet achter me áán zat. Hij herinnerde me aan een stel 13 jarigen die allemaal dat soort commentaar naar het beeld zaten te schreeuwen. Het waren kinderen die Harry Potter films 'te kinderachtig' vonden en daarom de boel even kwamen verzieken.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Als er iets irritand is in de bios, is het dat wel. Blèrende, schreeuwende kleine kindertjes.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Lov3ly schreef:

Ik erger me aan die ''Engelse accent''.

Sommige acteurs/actrices overdrijven echt.

Of ligt het aan mij?

Brilliant!

avatar van R1992

R1992

IcU schreef:

Zo praten ze gewoon. Is geen kwestie van overdrijven.

Emma Watson kan anders erg overdreven overkomen, gelukkig was dat nu wat minder..

avatar van R1992

R1992

Waaah, eindelijk een wat serieuzere Potter film!
Eindelijk gaat het meer over de personages zelf, dan over de avonturen die zij meemaken.
En gelukkig, een professor Anderling die meer dan 2 woorden zegt! Ik ben fan van haar.. en Michael Gambon heeft mij verbaasd!
Sinds zijn intrede ben ik eindelijk overtuigd van zijn rol als Perkamentus. Waar ik eerst altijd terugverlangde naar de oude Perkamentus, Richard Harris, vond ik Gambon nu wel Perkamentus-waardig
Ik ben nooit een fan van Radcliffe geweest.. dat komt mede door de gezichten die hij trekt bij moeilijke situaties.
Het lijkt erop dat Emma Watson eindelijk wat ouder is geworden en niet overdrijft bij elk woord dat uit haar mond komt. Bellatrix van Detta is helemaal great!

Het verhaal doet soms wat te kort, bijv. de rol van de Halfblood Prince. Ik denk dat zijn rol vragen opwekt bij mensen die het boek niet gelezen hebben.
Beetje raar dat er niet werd uitgelegd waarom Perkamentus en Harry naar die grot gingen, omdat dáár het gruzielement lag. Jammer dat dat niet werd toegelicht, ik hoop dat dat bij de volgende gruzielementen wel gebeurd, zodat Voldemort wat meer diepgang krijgt.
Echt geweldige scenes zaten erbij! Natuurlijk de grot vol met necroten en de scene met Hildebrand en Harry die over Lilly praten. Met die vissenkom
De muziek was ook vet! Sommige scenes bevatte dreigende muziek, werd dit gecombineerd met beelden die snel werden afgebeeld, zorgde voor een spannend effect. Het werd eindelijk serieus en thankgod hoeven we niet meer de hoofden van 12-jarige hoofdpersonen te zien, eindelijk wat duister!
Hij keek lekker weg en gelukkig was er genoeg afwisseling met wat harde muziek, zodat de soms wat sentimentele liefdescenes niet te langdradig werden.

Gelukkig heeft Yates een Potterfilm gemaakt die mij doet uitkijken naar de volgende film! .. Waar ik btw nu eeeeeeeeeeeeeeeeeeeerg veel van verwacht

Elineloves schreef:

Sorry, ik ben tijdelijk gehandicapt want mijn linkeroog is ontstoken dus ik moet alles met m'n rechteroog doen. Mijn welgemeende excuses voor deze verkeerde beoordeling van mijn kant.