• 9.376.564 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Ginny Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

anne J

Ik heb trouwens een vraag voor mensen die de film hebben gezien, maar het boek niet hebben gelezen. Was het voor jullie duidelijk waarom Harry en professor Dumbledore naar een Horcrux (een gruzielement) gingen zoeken in die grot bij zee? Waarom juist die locatie?

Een vriend van mij en ik zaten ons af te vragen in de bios of dat wel duidelijk is voor niet-lezers. En sowieso of het duidelijk is voor niet-lezers waar Harry volgende Horcruxes moet zoeken.

mcdaktari schreef:

Ik neem aan dat jullie deel 7 nog niet gelezen hebben, teminste dat lijkt mij wat ik hierboven lees, maar in deel 7 zal veel duidelijk worden wat sneep betreft. Ik zal nog niks verklappen voor die gene die het einde nog niet kennen

Ja ik heb deel 7 al meerdere malen gelezen Maar ik vind dat je zoiets absoluut niet moet zeggen als deel 6 pas net in de bioscoop is. Ik leg uit wat er nu aan het licht is gekomen bij deel 6, maar houd verder mijn mondje dicht.

IcU

Thanks, anne J, het is nu wel wat duidelijker ja.

anne J schreef:

Ik weet niet waarom nou precies op die locatie, maar ik mis daar, als film kijker, niets bij. Het is dan voor mij gewoon een feit dat dat ding daar gewoon verstopt is. Waarom? Zodat dat ding niet gevonden werd. Het is een lastige locatie om te komen, en dus een goede verstopplek.

Nee, ik dacht dat dat een zorg voor de volgende film was.

avatar van andrehoek

andrehoek

Waarom David Yates ook de laatste 2 delen gaat regiseren is voor mij een raadsel. Sinds hij aan het roer staar zijn de films onder de maat. Geen sfeer, langzaam en weinig actie. De magie is zeg maar weg.

Dit stukje soap is bijna, of net zo slecht als het vorige deel. Kan het helaas niet anders omschrijven. Je zit ruim 2 uur te wachten tot er wat belangrijks gebeurt en dan gebeurt er ook eindelijk wat en afgelopen.

Beetje jammer...

avatar van AHWA

AHWA

De sfeer is hier juist wel aanwezig, maar vanwege de dreigende oorlog is de sfeer juist heel kil, met spaarzame lichtpuntjes. Dat is juist goed getroffen door Yates. Zo warm als de sfeer in de eerste twee films was, zo kil is het nu. Prima neergezet.

Ik hoop wel dat ze meer tijd uittrekken voor de epiloog in Deathly Hallows dan in het boek, want die was wat karig vond ik.

AHWA schreef:

Ik vond die epiloog totaal overbodig eigenlijk, deed afbraak aan het 'echte' einde en wilde het zo snel mogelijk vergeten..

avatar van mcdaktari

mcdaktari

AHWA schreef:

Ja daar kan ik me volledig bij aansluiten, zo denk ik er ook over

avatar van Odaiba

Odaiba

Veel komt naar voren in dit zesde deel van Harry Potter, maar we hoeven er niet aan te gaan twijfelen dat deze film de fans zal teleurstellen. Ik zou degene die heb nog niet hebben gezien willen aanraden deze film zeker in de bioscoop te gaan zien.

avatar van boldhead

boldhead

absoluut niet het beste deel van de reeks, ik viel zowat in slaap

AHWA schreef:

Ik vond het wel mee vallen. Bij deze film hebben ze tenminste nog een lamp aangezet ipv het veel te donkere Order of the Phoenix. Volgens mij is daar niet eens een gaffer aangenomen zo donker en kil was die film. Deze film was wat luchtiger en iets kleurijker.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Samen met The Prisoner of Azkaban is The HalfBlood Prince het sterkste Deel uit de Harry Potter reeks. Ik ben opgegroeid met Harry Potter en smulde van elke Deel. Ook dit deel is weer een spektakel van je welste. Acteerprestaties waren weer heel goed, met als uitsteker Severus Sneep. Het was ook weer een plezier om naar Emma Watson te kijken

Special Effects waren uitmuntend, alleen het stukje met de brug valt tegen. Film volgt integendeel tot Order of the Phoenix het boek best goed, en weet de locaties goed uit te beelden. Zo was de grot bijvoorbeeld precies als in mijn gedachten als ik 't boek las, maar het gedeelte in de Astronomietoren nou weer net niet. Het einde van de film ken je al maar het is toch altijd afwachten hoe het er uit komt te zien. Ik had er niks op aan te merken. Gewoon heel netjes. De Soundtrack haalt 't niet bij Williams maar was ook niet slecht.

Ik vond liefde trouwens ook erg leuk in dit Deel. Iets wat niet veel was voorgekomen in de vorige Delen.

Kortom: Gewoon een groots filmspektakel voor jong en oud. Voor nu staat er een mooie:

avatar van Jarmotje

Jarmotje

Ik vind dat alle films iets hebben, en niet zoals sommige die zeggen dat "the Order of the Phoenix" een mislukking was. Ook met mensen die zeggen dat deze film heel erg donker is en weinig lichtpunten bevat ben ik het niet eens. Er zit juist meer humor is, dat maakt hem ook luchtig en leuk om te kijken. Ik heb hem nu 3 keer gezien en kijk hem nog met veel plezier!

Wel vind ik het jammer dat er weinig over de andere gruzielementen wordt gepraat. Dat speelt in het boek een grote rol en hier wordt het een beetje weggestopt, jammer.

"En de halfbloed prins" is gewoon een verkeerde titel voor dit boek / deze film. Dat is niet de hoofdzaak en kon ook weggelaten worden. Het enige wat belangrijk was, was dat Harry door het boek de Felix Fortunatis won, waarmee hij de herrinering kreeg. Verder was alles met de halfbloed prins bijzaak. Rowling had beter een andere titel kunnen bedenken.

avatar van Jarmotje

Jarmotje

Alan Rickman is echt een geweldige acteur! Hoe hij al die woorden zo langzaam kan uitspreken vind ik echt geweldig. Hij komt ook in elke film veel aan bod. De perfecte acteur voor Sneep.

Helena Bonham Carter vind ik ook geniaal. Ze kwam in deze film lekker veel voor. Vooral het stuk bij Sneep thuis vind ik mooi om te zien. Geweldige actrice.

PS: Wordt Tops in deze film gespeeld door dezelfde actrice als de vorige keer? Lijkt er totaal niet op!

avatar van Evolution023

Evolution023

Het 4e Deel vond ik het beste Deel van allemaal,, Mike Newell.

Toen ik de boek las d8 ik ''waow'' maar toen ik de film zag was het '' Nauw'? Ze hadden veel stukken weggelaten van het boek,,

Bijv:' Perkamentus kwam Harry bij zijn thuis ophalen niet bij de Café?

Het 5e deel vond ik ook niks het was meer Humor behalve het ''Laatse stukje...!''

Zoals ik bij het begin zei:' Harry Potter And The Goblet Of Fire vond ik het beste deel, omdat bijna alle belangrijke stukken in het boek ook bij het film waren,, Tot nu toe heeft Mike Newell het beste deel gemaakt:)

en dan toch 5 sterren?

Noem eens de pluspunten uit de film dan...

IcU schreef:
Ja, hoe te beginnen. Aller eerst: ik keek eerlijk gezegd niet uit naar deze film. De eerste 2 Potter films waren nieuw, magisch en hadden iets lieflijks. Van af de derde gind dat allemaal berg afwaarts, met als absolute dieptepunt ‘the Order of the Phoenix’. Regisseur David Yates had de totale Potter ervaring, die toch al steeds minder werd, overboord gegooid en een potje git zwart inkt over de film rol laten vallen. Deze film was te donker van toon, had totaal gen interessant verhaal en bevatte nauwelijks memorabele gebeurtenissen. Elke Potter film heeft voor mij wel iets herkenbaars in de zin van, een echte gebeurtenissen die de film kenmerkt. Elke film, behalve ´Order´. Nee, die zwarte mantel over de film heen stond mij totaal niet aan. Vanaf dat moment geen Potterfilms meer om op te wachten voor mij. Wat zo leuk begon werd alleen maar zwarter en werd vol gepompt met ongeïnspireerde, over de top special effects. Toch traditie getrouw naar de bioscoop voor deze film. Een film waar ik de trailer nauwelijks van bekeken heb. Een film die mij maar weinig kon interesseren. Een film waarvan ik verwachte dat het een donkere vlek op het grote scherm zou zijn. En film met gebrek aan magie zoals een paar eerdere films. Een film waarbij de inspiratie ver te vinden zou zijn. Na de zaal weer verlate te hebben kon ik maar 1 ding denken: Yes, eindelijk weer een waardig, leuk en amusant Potterfilmpje!

Ik heb het boek niet gelezen. Dat draagt een groot voordeel met zich mee: je gaat de film niet vergelijken met het boek. Een groot gemis is het niet lezen ook niet. Het verhaal is niet al te gecompliceerd en het kijkt makkelijk weg. In tegenstelling tot de vorige delen. Wat nou voor mij de grootste vooruitgang is, is dat er eindelijk weer wat luchtigheid in de films te bespeuren is. Leuke humor, die in eerdere delen wat vervaagt werd, is essentieel voor deze film. Gebrek aan humor is dan ook naar mijn mening een van de dooddoeners voor ‘Order’. Nee, deze film bevatte veel leuke dialogen, scherpe opmerkingen en geinige reacties. Rupert Grint speelde de leukste rol sinds ‘Chamber of secrets’. Zijn personage werd weer grappig neer gezet. De wat lullige problemen, die hij in elk deel, behalve het vorige deel had, kwamen terug. Dit was erg amusant om naar te kijken. Wat puberale gebeurtenissen hier en daar pompte wat meer lucht in het geheel, wat dit niet tot een zware film maakte. Dab Emma Watson. Mooi meisje. Ook zeker weer een leukere rol. Vergeleken ‘Goblet’ en ‘Order’ eindelijk weer wat naar de voor grond. Daniel Radcliffe is weer een prima Potter, maar speelt absoluut het minste van het drietal. Ook had hij maar een mager, wit, smal bekkie. Hij leek wel ziek of bijna dood. Dit idee had ik ook bij het vorige deel. Zijn gezicht was tot aan deel 4 wat breder, wat ronder en had wat meer haar. Naar mijn mening zag de beste jongen er niet uit nu. Bleek met diep ingevallen ogen. Breng die jongen naar het ziekenhuis, in plaats van zolang op de filmset te laten lopen. Ook Michael Gambon speelde de leukste rol van de Potter films. Het is erg jammer dat het zijn laatste is. Hij vertolkte Dumbledore prima. Zijn dialogen kwamen overtuigend over en hij speelde amusanter dan ooit. Wat mij betreft een betere Dumbledore dan Harris. Die zag ik, als hij nog zou leven, deze rol niet op deze manier spelen. Evanna Lynch vind ik echt een tof wijf. Haar rol als Luna is geweldig. Een van de meest amusantste bijrollen uit de film. Zo nuchter als wat en toch met haar hoofd in de wolken. Als je niet beter zou weten zou je denken dat ze stoned was. Geweldig De rest van de cast was prima. Zoals altijd eigenlijk. Geen uitschieters, geen opvallende slechte spelers. Nee, de cast is prima vertegenwoordigt.

Dan het verhaal. Het begint allemaal wel spannend, overzichtelijk en spectaculair. Dan een scène waar ik even totaal de weg bij kwijt was: Sinds wanneer is de Snape in godsnaam overgelopen? Dit ben ik totaal kwijt en snapte er de ballen niet van. Snape, een geweldige rol van Rickman, was de gehele film niet te begrijpen. Ik moet iets gemist hebben in het vorige deel, want ik was de weg even kwijt. Naar mijn mening had dit nog wel even naar voren mogen komen in deze film. Nog meer complicaties in het verhaal volgen. Hoewel dit verhaal toch niet bijster moeilijk was had ik toch wel wat problemen met een aantal dingen.

De film vordert en wordt steeds amusanter. De personages hebben meer lol met elkaar en zijn beter op elkaar ingespeeld dan in de vorige 2 films. De karakters onder elkaar vond ik niet leuk in het vorige deel en in de ‘Goblet of fire’ waar ze de gehele film alleen maar ruzie hadden. Een ruzie die niet goed werd uitgewerkt en er nogal wat gebreken waren. Nee, dit deel was onderling veel amusanter. Humor was leuk, personages stonden als een huis. Eindelijk een oprechte vriendschap tussen deze personages. Iets wat in het verleden nog wel eens ontbrak. Het verhaal kabbelt lekker voort tot het climax. Spektakel was er wel. Let wel, het was nogal ingetogen spektakel. Dit beviel mij prima. ‘Order’ ging te ver, dit was goed. Yates heeft goed van zijn fouten geleerd. Dan het einde. Ik was best onder de indruk van de dood van Dumbledore. Ik miste er niets aan en het was mooi in beeld gebracht. Prachtige muziek er onder en je mist totaal geen begrafenis. Dit komt ook zeker doordat ik het boek niet heb aangeraakt. Dit werkte denk ik sowieso in mijn voordeel. Ik miste niets aan het verhaal. Nou niets? Jawel.

Wat ik miste was de ‘Half Blood Prins’. Wat’s up with that? Die hele prins was voor mij een geheel overbodig iets. Dit terwijl het toch duidelijk een titel rol is. Ik snapte er niet veel van. Dit in tegenstelling tot de eerdere films (Sorcerer’s Stone ging ook daadwerkelijk over een Sorcerer’s Stone. Chamber of Secrets idem enzovoorts, enzovoorts) Dit deel ging (dacht ik) niet echt over de ‘Half Blood Prins’ Zo ja. Wat dan? Ik zag, op het boekje en einde na, geen belang het verhaal er naar te vernoemen. Enige uitleg zou prima van pas komen

Yates maakte met deze film goed wat hij met de vorige heeft aangericht. Ik had totaal geen vertrouwen meer in de beste man, maar nu krijgt hij een ruimschoots voordeel van de twijfel. Het enige nadeel van deze film is dat hij ‘Order’ opvolgt. Die film zou gewoon even uit de serie verbannen moeten worden. Dit was wederom een heerlijk filmpje met leuke humor en de nodige spanning. Een mooi einde is er ook, en ik heb eindelijk weer een Potter film om naar uit te kijken. Ja, deze film is weer leuk. Zoals de eerste films, maar dan meer volwassen. Een echte Potter fan zou ik nooit worden, maar leuk vind ik het nu zeker weer wel. Yes, eindelijk weer een waardig, leuk en amusant Potterfilmpje!

clockwork72

jeetje. Je gaat toch niet zo'n lange stuk tekst schrijven??

clockwork72 schreef:

jeetje. Je gaat toch niet zo'n lange stuk tekst schrijven??

Zo lang stuk en niks verwijzen naar muziek is wel raar Maar voor de rest een pracht recensie van IcU

clockwork72

inderdaad een mooi stukkie tekst maar het duurt wel lang om dat te tikken.

avatar van Don MN

Don MN

JohnWilliams schreef:

Wat een leuke recensie, maar weer niets over de muziek

Voor de muziek moeten we bij jou zijn toch.

Mooie recensie van IcU, leest ondanks de lengte erg lekker weg.

JohnWilliams schreef:

Dank je! Ik was de muziek helemaal vergeten! Ik had te veel om te typen, maar dat ik een van de meest essentiele onderwerpen van een film vergeet is natuurlijk niet goed te praten.

De klanken die Nicholas Hooper tevoorschijn toverde in The Order of the Phoenix waren niet mis. Maar wat daar ontbrak was het echte 'John Williams Potter sfeertje'. Het thema dat Williams zo magisch had geïntroduceerd is zowel bij Hooper als bij Doyle niet het zelfde uit de verf gekomen. Weinig memorabels eigenlijk. Het was bij Order zelfs even schrikken toen er kei hard gitaren gejank uit de speekers klonk. Nu de HalfBloodd Prins. Dit is een hele vooruitgang. Zeker niet zo mooi en verre van de klasse van Williams, maar er wordt een heel degelijk werkje afgeleverd. In het begin zit er een soort drama in wat mij enorm aanspreekt. De muziek bij de dood van Dumbledore heeft mij zelfs een heus kippenvel moment opgeleverd.

Voorderest was er vergeleken de vorige film qua muziek niets nieuws onder de zon. Sterker nog, er zijn een paar 'Order' nummers letterlijk in hun geheel in dit deel gestopt. (de scène in de fop shop) Als score verzamelaar valt dit op en stoort dit zelfs een beetje. Er is geen toontje in veranderd. Wilde de beste man zich er makkelijk vanaf brengen of wat? Het Potter thema en een tikkeltje meer magie hadden deze score heel goed gemaakt. Nu is het gewoon een degelijk muziek werkje, maar voor het laatste deel even een klapper met de originele Williams klanken.

clockwork72 schreef:
inderdaad een mooi stukkie tekst maar het duurt wel lang om dat te tikken.

Het valt wel mee. Ik wist wat ik wilde vertellen. Nu ik het zo na lees zie ik wel dat er een aantal typ fouten in staan...

avatar van Materny

Materny

Leuk om te lezen dat Icu het niet kan volgen betreffende Snape z'n motieven. 100 % Zeker dat hij in het laatste deel dan dol enthousiast gaat worden wanneer er opheldering komt.

Tenminste, in het boek kwam het voor mij aan als een emotionele mokerslag. Hopen dat het goed verfilmd gaat worden.

avatar van Prinsesje..

Prinsesje..

Na deel 1 en 2 is dit weer een goed Harry Potter film.

Ik ben fan van Harry Potter, dus zoveel kan een Harry Potter film niet fout doen bij mij. Echter ergerde ik mij bij de afgelopen delen wel aan enige dingen.

De Half Blood Prince is gelijk een van mijn favoriete delen geworden.

Neem wel je tissues mee als je gaat kijken..

Don MN schreef:

Wat een leuke recensie, maar weer niets over de muziek

Voor de muziek moeten we bij jou zijn toch.

Ik voel me vereerd!

avatar van R1992

R1992

Prinsesje.. schreef:
Na deel 1 en 2 is dit weer een goed Harry Potter film.

De Half Blood Prince is gelijk een van mijn favoriete delen geworden.

Neem wel je tissues mee als je gaat kijken..

Yesyeysyeysyes, word er veel aandacht besteed aan de dood van perkamentus en zijn begravenis? Dat was in het boek zo mooi beschreven.

De 'shock' bij de dood van Perkamentus, zullen bij mensen die de boeken niet lezen waarschijnlijk niet groot zijn...de rol en aanwezigheid van Perkamentus vind ik sinds de vorige film echt te verwaarlozen

R1992 schreef:

Het is wel mooi in scene gezet maar R1992 verwacht er niet te veel van!!!

avatar van DVD-T

DVD-T

"Dark secrets revealed"

Toch wel erg hoge verwachtingen had ik van de film, en afgaande op de trailer had ik wel verwacht dat The Half-Blood Prince die verwachtingen zou gaan waarmaken en Prisoner of Azkaban van de troon zou stoten als beste Harry Potter film. Voor deze film vorige keer nog eens alle films herkeken om met die films in mijn achterhoofd deze in te gaan. Helaas zijn de hoge verwachtingen niet waar gemaakt, en blijft het een beetje steken op het niveau van de vorige Potter film.

Het einde van de vorige film beloofde veel, en de film opent dan ook erg spannend en spectaculair. Helaas valt de film dan in een tiener drama/komedie er wordt verder geen uitleg gegeven waarom er een aanval heeft plaats gevonden op klaarlichte dag in de echte wereld . In ieder geval wordt er lange tijd niet ingegaan op de plot van de film en moeten we het doen met een aantal liefdesperikelen van een heel aantal karakters. Dit blijft leuk om te volgen maar gaat qua verhaal een beetje van het pad af en dat is erg jammer, datzelfde deed Yates ook al in Order of the Phoenix. De echt belangrijke dingen lijken een beetje achterwege te worden gehouden, en dat geeft het gevoel dat de film iets mist. In de weinig aanwezige scènes dat er wel iets gebeurd wat relevant is voor het verhaal voelt het een beetje incompleet. Voor mensen die de boeken niet hebben gelezen zou het wel interessant zijn om te weten wat er nu gebeurd en waarom. Niet dat het in de film niet interessant is, want dat is het zeker. Net als in de vorige Potter weet Yates je dankzij dat soort momenten wel geboeid te houden naar het verdere verloop van de film. Helaas te weinig focus gelegd op de interessante ontwikkelingen en iets te veel op het bijgebeuren. Het verhaal had zeker potentie gehad om een enorm spannende film te worden maar laat dat een beetje afweten. Op enkele momenten wordt het wel spannend maar helaas wordt het daarvoor iets te weinig opgebouwd om echt een impact te maken. Al kwam het einde totaal onverwacht voor mij en liet mij na de dood van Dumbledore wel stil worden, ook had ik niet verwacht dat Snape hem zou verraden . Het einde weet je echter niet echt heel nieuwsgierig te maken naar het volgende deel, en zeker niet met opnieuw Yates aan het roer. De magie is er een beetje uit verdwenen en het is meer een karakter studie geworden, maar dat maakt Half-Blood Prince ondanks de genoemde minpunten toch een erg genietbare film en gebeuren er ook een hoop leuke, en onverwachte dingen. Ook leuk waren de dingen die even terugkomen uit de vorige films.

De personages zijn weer erg goed bezig allemaal, met eindelijk weer een wat grotere rol van Draco Malfoy, die in de vorige 2-3 delen wat meer naar de achtergrond was verdwenen. Tom Felton doet het erg goed, en weet zijn karakter erg goed neer te zetten. Toch wel een beetje de verassing van de film. Ook Rickman als Snape heeft een grotere rol binnen het geheel gekregen. Hij is naast Dumbledore toch wel mijn favoriete personage. De karakters die wat meer screentime in Phoenix kregen (Longbottem en Luna Lovegood) krijgen we opeens veel minder te zien. Longbottem zelfs maar in 1 kleine scène . Erg jammer dat er met zulke interessante karakters weer zo weinig wordt gedaan, zeker na hun gebeurtenissen in het voorgaande deel. Wel een punt wat alle Potter films wel een beetje gemeen hebben. Ook jammer dat we niet wat meer van Lupin krijgen te zien. Dumbledore heeft ook een grotere en leukere rol. Gambon doet het weer met verve. Broadbent als Slughorn lijkt geknipt voor deze rol. Hij doet het gewoon erg leuk, en zijn karakter is ook erg boeiend, van hem zou ik in de volgende film toch graag wat meer willen zien, alleen weet je het maar nooit in de Potter films

Film technisch is het natuurlijk weer dik in orde, mooie shots af en toe en ook mooi kleuren gebruik. Camerawerk is goed verzorgd en ook de design is zoals alle films over de tovenaars erg mooi. De effecten die dit keer wat minder aanwezig zijn zien er erg goed uit met als toppunt de brug scène en de scène in de grot. De muziek was ook schitterend, jammer dat de main theme bijna niet gebruikt wordt, maar overall levert Hooper een prachtige score af, misschien wel de beste samen met Prisoner... .

Ik hoop dat Yates zich in de volgende films wat meer gaat richten op het vertellen van het verhaal en wat meer uitleg geeft voor de niet lezers dan zich meer te richten op vele dingen die niet altijd even boeiend zijn om te volgen. Hij lijkt niet echt de juiste man voor de films maar toch weet hij van H-BP toch een erg leuk onderhoudend geheel te maken diept hij veel leuke karakters goed uit. Dankzij het einde komt de film weer iets omhoog en vind ik hem een half puntje meer waard dan de 3* die ik eerst in gedachten had.

JohnWilliams

Mooie recensie op je muziek stukje na!

Ja ja ik weet het het gaat irriteren dat ik er steeds over begin maar ik snap niet mensen die Williams scores gaan vergelijken met die van Hooper. Om te: vind ik het

avatar van DVD-T

DVD-T

Bedankt . En ik vergelijk de scores van Williams en Hooper verder niet. Williams heeft mooi werk geleverd met de eerste films. Hooper heeft in de laatste twee films toch ook goed werk geleverd en zeker in deze. Wat vind jij dan zo slecht aan de muziek van Hooper?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

JohnWilliams ziet het als zijn taak om iedereen te overtuigen van Hooper's onkunde. Ja, het is moeilijk om muziek te apprecieren die je idool niet heeft gemaakt en waar andere componisten hun eigen inbreng geven aan de door jou zo gewaardeerde deuntjes, maar nu weten we wel.

Gelukkig heeft de echte John Williams een hele andere instelling ten opzichte van collega componisten. Stel je voor dat die ouwe dwaas de hele tijd zou gaan zitten zaniken over andermans filmscores? Zou je 'm ook niet meer serieus kunnen nemen. Wat dat betreft mag je wel eens een voorbeeld nemen aan je grote held, JohnWilliams.

DM: How were you able to put your own stamp on the score when four movies had already been done with a more or less established sound?

NH: I started by listening to a lot of the John Williams score, particularly from the third movie, "Prisoner of Azkaban," which I loved and I suppose is closest to what I was trying to do. I used some of his themes, particularly his Hedwig theme. After that, we all decided that it was best if I moved into my own way of composing rather than trying to emulate John Williams, which is impossible. I did a different kind of score for "Half-Blood Prince," really. It was simpler, the way I write music is simpler.

Bron