• 9.377.371 stemmen

Met onder meer: Michael Stahl-David, Mike Vogel en Lizzy Caplan

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Karl van H. schreef:

De film is gemaakt door en voor Amerikanen, geen wonder dat het zich in Amerika afspeelt

Ik zou toch niet graag in New York wonen, als je ziet wat daar altijd allemaal gebeurt

88Fabian schreef:

Ja lees de positieve reacties en je hebt ze.

Het is een handycam film, het hoort je juist het gevoel te geven wat jij beleeft. Op deze manier beleef je het op een intensievere manier.

Verder natuurlijk een non-argument waarom de film zich in New York afspeelt. Had de film zich in het Tibettaanse hooggebergte moeten afspelen?

Ik weet niet hoe jij Blair Witch Project, [REC] en Paranormal Activity hebt beleefd? Die zal je ongetwijfeld ook slecht vinden denk ik?

p.s. De film heet trouwens Cloverfield!

Tonypulp

Ik weet trouwens waarom het zich in New York afspeelt. De hoofdpersonages wonen daar namelijk.. Puntje erbij Fabian...

Voor amerikanen?,weet je dat zeker echt heeeeeel zeker?

Waarom brengen ze deze prut dan in NL en de rest van europa uit?.

rep_robert schreef:

p.s. De film heet trouwens Cloverfield!

Ja maar Flowerfield is gewoon echt niet leuk vind ik,enja de andere films

die je opnoemt vind ik ook bout.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Voor amerikanen?,weet je dat zeker echt heeeeeel zeker?

Waarom brengen ze deze prut dan in NL en de rest van europa uit?.

In de eerste plaats voor Amerikanen, want daar valt het meeste geld te halen, en in de tweede plaats voor de rest van de wereld, want daar valt ook geld te halen. Jij hebt duidelijk geen verstand van economie en commercie

Een spannende film! 4,5

Voor amerikanen?,weet je dat zeker echt heeeeeel zeker?

Je ziet toch duidelijk dat deze films de Amerikaanse cultuur en de Amerikaanse 'way of life' uitdragen?

avatar van Baggerman

Baggerman

Karl van H. schreef:

Jij hebt duidelijk geen verstand van economie en commercie

Gelukkig heeft hij wel verstand van films.

JacoBaco

Hey Fabian, het is prima dat je een groot aantal films waardeloos vind, maar een goede onderbouwing schiet vaak ernstig te kort.

Flowerfield, volwassen hoor

[quote]Karl van H. schreef:

[quote]88Fabian schreef:

Jawel dat heb ik heus wel door,maar ik denk altijd als ze dit soort films

in NL importeren "WAAROM?" da's het enigste.

En dan krijg ik zo'n simpel voor de hand liggend antwoord zo van "Omdat het commercieel is" ooooooh goh.

avatar van Poppe

Poppe

Dat jij simpele voor de hand liggende vragen niet begrijpt, is jouw probleem.

Het heet toch niet voor niks, de filmINDUSTRIE!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Op simpele vragen krijg je een simpel antwoord

Poppe schreef:

Dat jij simpele voor de hand liggende vragen niet begrijpt, is jouw probleem.

!

Godsamme dit is echt een weerzinwekkend dom antwoord.

Tonypulp

Het is dan ook echt een hele slimme opmerking van jouw kant..

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

En nu weer terug naar de film.

JacoBaco

Een hele geslaagde film die ook nog is goed gebruik maakt van de handcamera. [Rec] was wellicht iets eerder, maar die zag ik later dan deze. Alleen al het achterliggende verhaal maakt het al interessant. De eerste 20 min zijn nodig om de hoofdpersonen te introduceren. Dat is eventueel wat klef, maar niet aanstootgevend. Het is niet lang daarna machtig hoe er plotseling complete chaos ontstaat. Het met de hand filmen geeft een intense ervaring. Maar dat ik deze film geen 4,5* geef, heeft te maken met het reddingsplan voor zijn vriendin en op het einde staat ineens het wezen daar alsof hij er onopgemerkt naartoe geslopen is zonder dat ze ook maar iets doorhadden. Verder zijn alle scènes met het reusachtige wezen, de parasieten en het leger briljant. En eigenlijk is zo'n 80 minuutjes precies goed. Zo onbegrijpelijk dat teveel mensen deze film volledig afstraffen op het camerawerk. Cloverfield is meer dan alleen camerawerk!

Het personage Hud (T.J. Miller) kom ik de laatste tijd vaak tegen in komedies.
Get Him to the Greek en She's Out of My League.

avatar van Exturminator2

Exturminator2

vond het camera werk niet echt heel super maar het geeft wel n bepaalde feeling de stukken met het monster zijn ook mooi gemaakt maar moet je wel wat vaker bekeken hebben vooral het einde dat ze de zee filmen en er wat in het water plonst wat ik niet in de bios gezien heb en pas op internet achter kwam zit toch wel op deel 2 te wachten

Exturminator2 schreef:

Waar kan ik dat laatste stukje zien??? ik heb daar nooit van gehoord of gezien namelijk.. heb je misschien een link ?

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Exturminator2 schreef:

Zoals je misschien weet, is deze film over een band opgenomen, waar al beelden op stonden (dat verklaartook die, volgens sommigen "onrealistische", flashbacks.) Het einde in deze film is dus eigenlijk een kijkje in het verleden.
Je ziet idd. iets in het water plonsen. Dat gebeurt dus vóór alles wat je in deze film ziet. Het is een meteoriet o.i.d. wat het wezen in deze film wakker gemaakt heeft. Is dus niet iets, wat tot een deel twee moet leiden, maar wat gewoon bij dit deel hoort.

Bluebell

idd!! zijn beelden die die eerder al waren opgenomen idd... nu valt het puzzelstukje op de goeie plek..

avatar van EliasZ

EliasZ

Ik vond het niet veel aan..

Het begin duurde veel te lang en was erg saai.

Toen eindelijk de actie begon, bleek het 1 lompe 'monster' te zijn die vanuit het niets opdook. En waar de fuck kwamen die grote insecten vandaan? Het kon me ook niet schelen of de hoofdpersonages het overleefden of niet, dat is ook niet echt goed denk ik. Ook niet echt sterk geacteerd door de meeste personages, vooral Marleena (Lizzy Caplan) irriteerde mij enorm.

Totaal niet realistische film (ook al is het sci-fi), die realistisch in beeld is gebracht. Jammer, had er veel van verwacht!

Tonypulp

En waar de fuck kwamen die grote insecten vandaan?

Voortaan toch maar een film met je ogen open kijken.. de 'insecten' kwamen uit het monster.

Het begin duurde veel te lang en was erg saai.

Als 15minuten al lang is dan ben je wel erg ongeduldig .

JacoBaco

En eigenlijk zijn die insecten parasieten.

avatar van JSPR_G

JSPR_G

EliasZ schreef:

Dat monster kwam niet uit het niets, al is het zeer goed verstopt in de film om min of meer te weten waar het vandaan komt:

YouTube - Cloverfield Ending - object falls into the ocean *Close-Up*

mede hierdoor echt een topper.

Komt dit uit de film?!

avatar van rep_robert

Voor zover ik weet heb ik dit einde nooit gezien, staat ook niet op de dvd dacht ik. Ik vraag me ook af wat we hier nou precies mee moeten. Een amateurfilmpje waarin je in de verte een stipje in de zee ziet vallen. Ik beoordeel Cloverfield niet anders door deze wetenschap in mn achterhoofd te houden. Wat is dit eigenlijk voor filmpje en door wie is het gelekt? Misschien een teaser voor Super 8 (2011) ? Al spreekt de uploaddatum van dat Youtube filmpje ook wel weer tegen voor een teaser.

AC1

Geen mens zou dat ding zien vallen zonder de hulp van die rode circel . Volgens mij is het een fanfilmpje (een grapje). Als het echt een shot was uit Cloverfield zou het duidelijker zijn. Dat het uit de ruimte zou zijn gevallen slaat ook op niet veel.