• 9.114.516 stemmen

Met onder meer: Sharlto Copley, Jason Cope en William Allen Young

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2009

Plot District 9

"You are not welcome here."

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

Wikus van de Merwe

Francois Moraneu - CIV Engineer Team

Ross Pienaar

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

De film start héél irritant. Drukke document achtige beelden, met vreselijke mensen die zeer vervelend zijn om naar te kijken. De hoofdrol personage is het ergst.

Maar zodra de docu voorstuk is afgelopen, komt de film goed op gang.

Zeer originele sciencefiction film. De aliens zijn deze keer niet heel slim. (op enkele na)

Ze leven zo'n 20 jaar al doelloos op aarde rond.

Jammer is dat er niet wat meer diepgang en achtergrond informatie wordt gegeven m.b.t. deze aliens.

De special effects zijn goed en de actie is top!

De hoofdpersoon wordt naarmate de film vordert minder irritant en vervelend.

avatar van miep_miep

miep_miep

Bizarre film toch wel;

De technologie van de aliens is superieur, maar toch komen ze in krottenwijken terecht?

Het maakt de film ongeloofwaardig.

Wat wil de film zeggen. Geen idee. Het is Zuid-Afrika, dus iets met Apartheid.

Als je erover na gaat denken, kom je er niet echt uit.

Wikus is mega-irritant.

Een open einde,. het verhaal is dus nog niet af.

Mooie beelden, dat dan weer wel.

avatar van Telefono

Telefono

Het begon vrij veelbelovend, wel wat chaotisch en daarna heel chaotisch. Ergens wel een leuk verhaal, maar vooral door de chaos wel wat lastig te volgen. Uiteindelijk een middelmatige film wat mij betreft, er had wel veel meer in gezeten.

avatar van Kondoro

Kondoro

Omdat die binnenkort van Netflix verdwijnt heb ik besloten hem gisteren maar een herziening te geven. Ik was eigenlijk al best veel stukken kwijt, kleinere ik zou hier wel echt bij weg kwijlen. Ik blijf bij mijn stem, ik blijf het nog steeds een leuke Sci-Fi vinden, al heb ik wel betere werkjes van Blomkamp gezien.

avatar van Shadowed

Shadowed

Halfje erbij na herziening. Regisseur Neill Blomkamp levert vakmanschap van de hoogste plank af, met een effectief satirisch laagje en vooral veel visuele creativiteit. De computereffecten zijn uitzonderlijk gedetailleerd en worden perfect met het geheel samengesmolten, dat daarnaast ook kan profiteren van Sharlto Copley's geweldige acteerprestatie. Bijzonder aan het geheel is het hoge tempo, dat moeiteloos wordt vastgehouden dankzij de pijlsnelle editing. Blomkamp en medescenarist Terri Tatchell introduceren voortdurend leuke ideeën die op gelijkwaardige wijze worden uitgewerkt. De personages boeien met gemak, de finale is verfrissend spectaculair en de maatschappijkritische inslag geeft stof tot nadenken. Het is alweer even geleden dat een film me zoveel adrenaline wist te bezorgen, jammer dat Blomkamp dit niveau hierna niet meer kon evenaren.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik wacht nog steeds op het vervolg op deze film, die er zou komen dacht ik dat Blomkamp destijds zei. Ik weet niet of het er nog ooit van zal komen maar ik hoop het echt. Want "District 9" was een sciencefiction film die zo'n 15 jaar geleden echt vernieuwend was. Het is een film die nog heel lang in mijn persoonlijke top 10 zal blijven staan. Echt een top film. Als er een vervolg mocht komen hoop ik dat Blomkamp mij weer zo weet te verbazen met zijn film.