Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Tom Harper
Met onder meer: Cillian Murphy, Rebecca Ferguson en Stephen Graham
Bekijk via Netflix
Plot Peaky Blinders: The Immortal Man
Birmingham, 1940. Te midden van de chaos van de Tweede Wereldoorlog wordt Tommy Shelby teruggedreven uit een zelfopgelegd ballingschap om zijn meest verwoestende afrekening tot nu toe te ondergaan. Hij wordt geconfronteerd met nieuwe bedreigingen terwijl hij afrekent met zijn verleden en de groeiende nationale belangen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Johnny Dogs
Curly
Elijah
Agnimaatje
Heb 'm uitgekeken omdat de setting WW2 is, Birmingham, Tom Shelby.
Vooral de setting maakt het voor mij persoonlijk een stuk makkelijker omdat WW2 al vanaf mijn 11e een soort van superhobby is. Toch 3.5, dus ruim voldoende.
Bettyboop!
Wat een shitfilm. Zonde van het geld en de moeite. Doet de serie, die ik heel goed vond, zeer tekort.
Fervet opus
Vond het zelf geen onaardige film.
Het verhaal, deels gebaseerd op ware feiten (zoals het bombardement van de wapenfabriek waarbij vele - voornamelijk vrouwelijke - arbeiders omkwamen, en de poging van de nazi's om met vals geld de Engelse economie te ontwrichten) is op zich wel interessant.
Waar het echter aan wringt: de film voelt "leeg" aan. Niemand van de familie Shelby (m.u.v. Ada in de eerste +/- 1/2 uur v.d. film) is nog aanwezig. Alleen enkele companen van vroeger zijn er nog, maar that's it. Tommy is alleen. Dat was waarschijnlijk ook de bedoeling v.d. makers, en dat is ze i.i.g. ook gelukt. Het gaat in hoofdzaak - naast het gegeven v.h. verhaal waarin de film zich afspeelt (W.O. II), om de relatie van Tommy met Duke. Aan het einde v.d. film neemt Duke het echt over van Tommy v.w.b. de Peaky Blinders.
Vond overigens de "crematie" van Tommy aan het eind (op z'n Gypsies) mooi poëtisch gedaan.
Heb ook ergens gelezen dat de makers aangekondigd hebben dat er een nieuw seizoen Peaky Blinders gemaakt gaat worden, met Duke als de nieuwe leider, dat zich afspeelt in de jaren 50. Wordt moeilijk om het nog aansprekend te laten worden, zonder Thomas Shelby. Maar we zullen zien.
Agnimaatje
Stem verhoogd - naar 4☆
Deze film valt imo tegen voor degenen die ervan uitgaan dat het hetzelfde scenario is als in serie; niets is minder waar. Deze film staat op zichzelf qua tempo, verhaallijn en invulling. Deze is film is goed (genoeg) wanneer je probeert de serie uit het hoofd te zetten.
Waku
Het "Peaky Blinders" toetje viel mij eigenlijk best helaas wel tegen.
Misschien komt dit vooral omdat een flink aantal karakters ontbreken in deze toegift.
Met name de afwezigheid van Arthur ( Paul Anderson) is best een gemis.
Hierdoor ontbreekt het typische "Peaky Blinders" sfeertje.
De film is daarom niet echt een reunie maar meer de Tommy Shelby ( Cillian Murphy) show.
Met op de achtegrond de presentatie van zijn zoon Duke ( Barry Kheogan).
Het lijkt erop daarom dat deze " Peaky Blinders, the immortal man) vooral gebruikt wordt als een hele lange trailer om reclame te maken voor een spin off en verlenging van deze succesvolle misdaad serie.
3*/3.5*
marbarrie
Totaal niet eens met de teleurgestelde reacties, als fan vond ik het een mooi vervolg met spoken uit het verleden. Een waardig verhaal met een mooie boodschap. zeker nu!
Sjotelslap.57
Verhaal kan je niet in ‘n film samenvatten. Was beter in ‘n seizoen uitgebracht. Karakters lenen zich wel voor verdieping. . Jammer
Sjotelslap.57
Verhaal is wel duidelijk. Verhaal en karakters kunnen echter niet in een film van 2 uur uitgediept worden. Was wel een seizoen waard geweest. Jammer dit.
Kondoro
"All of us dead, except the one who wants to be dead."
Flinke tegenvaller dit hoor, alles wat de serie Peaky Blinders voor mij had mist deze film. Sterker nog; het komt gewoon nergens ook maar een beetje in de buurt. De personages zijn bijna lachwekkend slecht, die Duke vond ik echt een verschrikking. Nee, ik ben echt een onwijs groot fan van de serie maar dit slaat echt alles.
Hoe Peaky Blinders in mijn gedachtegangen rond zwierf is totaal niet wat deze film kon brengen. Af en toe bracht Cillian Murphy mij dat gevoel nog wel terug geven, maar je merkt dan wel dat de serie ook heel erg leunde op personages als Arthur, die hier echt gemis is. Zoals ik al zie; Barry Keoghan kan dit niet evenaren en dat is jammer. Het verhaal is dan enigszins nog wel oké, al wordt daar voor de rest maar weinig mee gedaan.
En dan vind ik dit toch wel écht een flinke tegenvaller hoor, groot fan van de serie en dat zal ik ook altijd blijven (vooral gezien het sentiment wat daar aan hangt), maar de film had ook niet gehoeven.
Movie_Hvdm
Als groot fan van Peaky Blinders viel de film mij behoorlijk tegen. Hoewel het acteerwerk van hoog niveau is — wat je ook mag verwachten van acteurs als Cillian Murphy wist het verhaal mij nauwelijks te boeien.
De film miste de chemie die de serie zo sterk maakte. Waar Peaky Blinders draaide om de dynamiek tussen personages zoals Tommy Shelby en Arthur Shelby, voelde de film een stuk leger door het ontbreken van belangrijke karakters. Daardoor voelde de film niet echt als een Peaky Blinders film, maar meer als een soort therapie sessie voor Tommy Shelby.
Conclusie: geen slechte film, maar totaal niet wat ik ervan gehoopt had dat het zou worden.
Niet mijn film en doet de serie geen goed. Daarbij de meest vreselijke en irritante soundtrack.
Yugnav
De serie geef ik een 10/10, maar de film komt niet verder dan 2* voor mij. Ontzettend sloom en saai, en weinig aandacht voor karakterontwikkeling. En de soundtrack werkte ontzettend op mijn zenuwen. Wat een gemiste kans zeg.
Toontje G
Jammer dat een prachtige serie zo wordt afgesloten met een saaie, trage film. Een gemiste kans want de serie was gemiddeld toch wel 4 sterren waard.
TSR71417
Wat een slechte film. Wie verzint zo'n script? Iedereen die de serie gekeken heeft en fan is zit te wachten op een stoere Tommy, die zijn zoon naar de troon leidt, samen met Ada en Arthur. En dan krijg je dit......bizar.

Eén op de drie blijft Netflix-account van ex-partner gebruiken

'Peaky Blinders' gaat door op Netflix: alles over het verhaal en de cast

'Peaky Blinders'-film 'The Immortal Man' wordt maar matig beoordeeld door kijkers

'Peaky Blinders'-film 'The Immortal Man' is vanaf vandaag te bekijken op Netflix
engelandtweede wereldoorloggangsterperiode stukjaren 40based on tv seriescrime drama