• 9.373.651 stemmen

Met onder meer: Michael Stahl-David, Mike Vogel en Lizzy Caplan

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

avatar van Observator

Observator

En nou maar hopen dat het door de hooggespannen verwachtingen die gewekt worden geen enorme flop gaat worden.

avatar van FixX

FixX

wel grappig dat het Statue of Liberty weer als voorgrond voor een super poster word gebruikt

en ja is het wel een monster of worden we mislijdt

1 ding is zeker het heeft de aandacht gekregen die ze wilden hebben

veel geheimzinnigheid en een mooie trailer

en iedereen wil weten hoe of wat en als 1-18-08 de releasdata is dan mag pathe zijn datum wijzigen

en mijn mening het heeft veel weg van de day after tomorrow

en ja observator hopen dat het geen flop word na z,n geweldige trailer

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Die eerste is cool, die tweede lijkt net een goedkoop marsmannetje en die derde snap ik niet echt.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vind die derde poster een stuk interessanter dan die andere twee. Vrees er overigens steeds meer voor dat door de hype deze film flink gaat tegenvallen. Maar goed, dat deze film de kassa´s flink gaat laten rinkelen is natuurlijk al zo zeker als wat.

avatar van aryan

aryan

Chainsaw schreef:

Ik lees dat wel op meerdere sites, dus als iedereen nu verwacht dat deze gaat tegenvallen, dan zal hij dan uiteindelijk misschien toch de verwachtingen overtreffen

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Van het gebrul in de trailer bij de reusachtige vuurbal kreeg ik enigzins kippevel. Ben bloedjenieuwsgierig naar de film en het verhaal.

avatar van check.nl

check.nl

Hey,

Men omschrijft de film als Blair Witch hits manhattan, wat dat dan ook mag betekenen.

Heb in ieder geval een trailer op m'n site geplaatst die ik via via heb gekregen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Waarschijnlijk angst voor het onbekende horrorwezen dat de hoofdrolspelers achterna jaagt? Mensen die wel Blair Witch Project hebben gezien kunnen dit wellicht bevestigen?

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Interesting stuff. .

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Wanneer wordt de film eigenlijk toegevoegd op MM?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Zodra iemand een fatsoenlijk plot heeft.

avatar van Thomas

Thomas

Zit die hele film nu met handycam beelden of was dit alleen voor de trailer... Was gisteren toch wel heeeel positief verrast door de trailer in de bios... maar dit was meer door het beeld ( handycam) wat een heeel realitische vorm van angst naar boven bracht..

wat het gevaar was kon me minder schelen..zat alleen op het puntje van mijn stoel door de realistische camshots..

ach.. goed staaltje werk van hoe zet ik een film in de markt..

avatar van Macmanus

Macmanus

trailer

Lijkt me toch gewoon Godzilla die het weer een keer mag proberen in NY

Phoenix

Blijf het een geniaal concept en marketingstrategie vinden.

Overigens hoop ik dat het niet Godzilla is en dat ze de waarheid spraken toen ze zeiden dat het een heel nieuw monster was.

Het ziet er in ieder geval wel hagedisachtig uit. Een uit de kluiten gewassen T-Rex misschien?

avatar van Word_Play

Word_Play

Macmanus schreef:

trailer

Lijkt me toch gewoon Godzilla die het weer een keer mag proberen in NY

OMG wat een te vette trailer...Ik hoop ook echt dat de film in deze docu-stijl gefilmd is, ik zat er helemaal in.

avatar van gotti

Vind hem, itt de vorige trailers vies tegenvallen. Hoopte eigenlijk dat er lang werd vastgehouden aan het gegeven dat niemand weet wat 'het' nou eiggenlijk is, maar in deze trailers kom je daar al veel te veel over te weten. Denk achteraf dat de hype eromheen leuker was dan de film zelf, afgaande op deze trailer...

avatar van argus

argus

Hier vindt je de officiële trailer van de film. Het zal me benieuwen hoe deze film uiteindelijk gaat worden.

avatar van starbright boy

Het forumtopic heb ik hierheen verplaatst. Leuk om over een paar jaar de geniale marketingstrategie hier nog eens na te lezen zoals ik net heb gedaan.

Of hoe verkoop je een medium-budget film van een onbekende regisseur zonder sterren alsof het dè absolute must-see van de komende tijd is.

Verdient in elk geval een prijs voor de marketing.

Persoonlijk heb ik zelf niet zoveel van de marketing gemerkt, maar vind zelf vooral de trailer/teaser enorm geslaagd. Is apart, valt niet meteen binnen het normale filmaanbod en heeft iets mysterieus over zich.

Wil hem in ieder geval wel zien

avatar van Mug

Mug

De nieuwe trailer vind ik ook briljant. Het mega-projekt van 2008? Estimated costs, 30 miljoen volgens imdb.

Het voordeel is juist dat er geen bekende acteurs te zien zijn, die zo'n 30 miljoen al vragen om een half uurtje mee te mogen spelen. Onbekende gezichten draagt bij tot het realistische gevoel. Iets wat de digitale video-beelden ook uitdraagt.

Wat ik nu zag van de special effects is al menigmaal beter dan vele andere grootse projecten. Maar ja, hoe ziet 'het monster' er nu precies uit, dat blijft de grootste gok voor het projekt. Dat we al een glimp zien, prikkelt. Maar ik hoop dat we het monster niet aan het eind van de film veelvuldig in optima forma te zien krijgen. Dat lijkt me de doodslag als het monster qua uiterlijk tegenvalt.

Ik heb hier wel zin in, op dit moment. Nu maar hopen dat recensies niet te veel gaan verklappen, daar ben ik bang voor.

Of de finale kers als ze er iets moois van gemaakt hebben natuurlijk. Volgens mij mag een film als deze daar wel op gokken, en het gewoon proberen afmaken.

Blijf trouwens een dik vet Gojira gevoel hebben, zeker door dat ene shot waar iets door een aantal flatgebouwen hobbelt. Ben benieuwd wat het gaat worden.

Over de komende recensies ben ik niet zo bang. Ik weet ondertussen meer dan genoeg om deze film te willen zien. Ik las wel een persoonlijke informatiestop in tot ik de film gezien heb.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat gebeurd er in hemelsnaam met die persoon waarvan je alleen het silhouet ziet?

avatar van WB

WB

Zo, dit lijkt me echt een geweldige film. In een leuke stijl gefilmd, de special effects zagen er in de trailer ook erg goed uit en het ziet er net uit alsof je er zelf bij bent (geweest).

Releasedatum nog niet bekend?

BoordAppel schreef:

Ik las wilde theoriën van een mormel dat parasieten afscheidt wanneer geraakt door kogels. De rest kun je zelf wel invullen.

Dat zou overigens betekenen dat we inderdaad met een nieuw monster te maken hebben.

Maar Abrams kennende doet het er waarschijnlijk amper toe wat voor monster het is. Als je het mij vraagt zal de film zich voornamelijk bezig hebben gehouden met de persoonlijke reactie van de mensen, de totale paniek en verbijstering van zo'n beest dat zo uit een film kan zijn weggelopen. Menselijk handelen zoals we dat in Lost ook zien (tot op zekere hoogte dan). Dat zou, naast de onbekende acteurs, wellicht ook het relatief (!) lage budget verklaren: wanneer het monster er niet toe doet hoeft er van waanzinnige CGI of epische actiescènes geen sprake te zijn (maar inderdaad wel leuk als het ze toch lukt!).

avatar van aryan

aryan

Weer een nieuw gerucht:

en hier de foto's:

Het zou het verhaal interessant maken als het zo zou zijn.

starbright boy schreef:

Nou ja, het is wel van de mensen van Lost natuurlijk, dat is het grootste sell-punt vermoed ik.

avatar van Word_Play

Word_Play

Daarnaast is JJ Abrams in de VS allang geen onbekende naam meer. Alias, Lost, M:I3 en waarschijnlijk ook de nieuwe Star Trek film zijn allen hot items (geweest) daar.

Phoenix

Abrams regisseert deze film niet hoor.