Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons
8,5 (1.245.554)
Releasedatum: 24 november 1994
Plot The Lion King
"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."
In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.
Simba (stemrol)
lol
leeuwekoning
leeuwenkoning 2
zoek de 2 verschillen?
zitten hier de vandalen van de van dale achter?
lol
leeuwekoning
leeuwenkoning 2
zoek de 2 verschillen?
zitten hier de vandalen van de van dale achter?
Leeuwen Koning moet het zijn volgens Mij
Hoe dan beiden klinkt voor geen meter
Lion King
Klinkt Cooler

En volgens Mij klopt de aangegeven speelduur van 84 minuten ook niet
serpico
En volgens Mij klopt de aangegeven speelduur van 84 minuten ook niet
K@i
Kan me haast niet voorstelen dan zo'n coole film zo kort duurt
Deste GROTER Mijn waardering als tie werkelijk zo kort duurde
Dammm is veelste telang geleden dat ik deze gezien heb hoog tijd om weer es met open mond en grote ogen te bewonderen
is alleen vervelend dat deze nergens tekoop is
Zandraatje
Ooh I looooove the Lion King!! Iedere keer kan ik me weer zo inleven dat ik tissues vol snuit...Ode aan de regisseurs!
roc12345
Beste animatiefilm die ik ooit heb gezien
Wall-E Madagaskar Finding Nemo zijn gemoderniseerd. Lion King 1994 is de beste The Legend.
Tegenwoordig is hij niet overal te koop te vinden
STEN_91
Toen een vriendin en ik in de bioscoop zaten om naar de rerelease van "The Aristocats" te gaan kijken, kregen we de beginscene als trailer, dus de complete song "The circle of life". Toen die trailer afgelopen was hadden we beide tissues nodig. Het openingsnummer is overweldigend en nog steeds, wanneer die olifanten mijn huiskamer instampen, pakt het me. De film is zeker 1 van de betere Disney's, maar zelf heb ik toch meer met het oude werk van Disney. Ook zitten er in The Lion King z.g. een grapje van de tekenaars, waarvan ik denk: is dat nu nodig? Daarom: 3,5 *
grapje van de tekenaars?
K@i
Weet iemand waar of deze uberhaubt nog ergens in Nl tekoop is voor een Redelijke prijs
zoek deze als sinds 2000
zoek deze als sinds 2000
Anders kun je niet meer dan Marktplaats / eBay afzoeken en meer betalen dan de winkelwaarde of wachten tot hij weer in de winkel komt...
Nu heb ik ergens gelezen dat hij voor 8 jaar in de kluis zal liggen, dus dan zou The Lion King in 2011 weer in de winkels moeten verschijnen.
een Kopie
Leland Palmer
Lees dit maar even.
een Kopie
Ik heb deze uitgave gekocht vanwege de extra's. Omdat ik al een normale regio 2 uitgave (dus Nederlandse gesproken en ondertiteld) in mijn bezit heb, heb ik de regio 1 versie niet nodig. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in de Lion King met Engelse / Franse audio en ondertiteling, dan mag je hem wel overnemen.
Hmmm hoeveel vraag Je dervoor
Zou sowieso dan na December moeten ..........
lordsnoopy
Laten we het verder over PM afhandelen, voordat het te erg off-topic wordt
K@i
is het waar dat deze gekopieerd is van kimba?
Yep
Anti Lion King fans Gebruikten dat ook Meteen als AanvalsPunt om Deze Film naar Beneden Tehalen
Beter Goed Gekopiert dan Slecht Bedacht Zeg Ik
lordsnoopy
Ik vind het eerder een reden om Disney af te kraken dan om de film slecht de beoordelen. Het enige wat je over The Lion King kan zeggen in relatie met Kimba, is dat het verhaal niet origineel bedacht is.
Vandaag na 8 Jaar Weer es Gezien tehebben
En Dammm Wat een PRACHT FILM Blijft Dit !
Doe eens wat aan je spelling zeg. Dat BrEeZeR taaltje is irritant.
Ne0
Doe eens wat aan je spelling zeg. Dat BrEeZeR taaltje is irritant.
Daar zijn moderators voor.
De film heeft mij als kind altijd ontroerd! Ik vind het een prachtige film. 4 sterren.
Dutchero
Vroeger de VHS van deze film grijs gedraaid, kon het echt dromen.
Nu, een flink aantal jaren ouder en wijzer
weer eens gekeken. Hoewel die jeugdfilms vaak tegenvallen als je ze later eens terugkijkt, doet deze het nog aardig.
De film begint met een sfeervol begin, met die prachtige zonsopkomst en mooie muziek, erg goed gemaakt. De film is qua soundtrack iets over the top, maar de manier waarop het in de films is geïntegreerd doet de film soms wat op een soort musical lijken. Dat musical achtige beviel me eigenlijk wel.
Visueel is het erg wisselvallig, de introductie vond ik dus prachtig, maar helaas is dat door de hele film niet constant van dat niveau. De volwassen leeuwen (Musafa en later Simba) vond ik erg slecht getekend. Scar vond ik dan wel een mooie creatie. Wel is duidelijk dat dit een echte tekenfilm is en dus een totaal andere stijl heeft dan de animaties van tegenwoordig. De film afkraken door ze met die films te vergelijken vind ik dan ook onjuist.
Het verhaal komt me erg bekend voor en is in de grote lijnen natuurlijk voorspelbaar. Het is wel goed uitgewerkt maar dat is dan ook het minste wat je mag verwachten van dit soort plotjes. De musical stijl maakt dit verhaal en deze film net even wat anders dan anderen.
De personages waren leuk en herkenbaar. Mufasa vond ik niet echt interessant, slechte stemacteur trouwens (Engelse versie). Simba was leuk, maar eigenlijk stelen de bijrollen de show, zoals Timon en Pumba, die aap vond ik erg sterk, de hyena's vond ik erg jolig maar Scar steelt de show. Het is wel een beetje een standaard slechterik maar zijn maniertjes en manier van praten vond ik erg goed en sterk gedaan.
Al met al een meevaller want jeugdherrinneringen vallen later vaak tegen. Deze film is visueel matig tot slecht met af en toe wel grote pieken. De leuke personages tillen deze film naar gemiddeld niveau. Voldoende.
MNV2
- 1900 stemmen
Waarschijnlijk wel een van de prachtigste disneyfilms ooit gemaakt, als kind vond ik de film erg ontroerend. Zeker de scène waarin de vader van Simba doodgaat heeft me altijd bijgebleven...
triqo
Laatst weer gekeken sinds jaren.
Voor mij ook de beste Disneyfilm ooit, weet de momenten dat ik hem als 8 jarige jonge voor het eerst in de bios zag.. Nog steeds kippevel bij This Land & To die for (soundtrack) wat een melancholie, destijds menig traantje bij weggepinkt..
Zwaar jeugdsentiment uiteraard maar nog steeds vind ik hem prachtig!
DragQueen
Een mooie tekenfilm, met een heleboel amusante pesonages. verder bevat de film een prachtig verhaal, dat humoristisch is, en ook ontroering kent. een van de betere tekenfilms uit de stallen van disney. 3,5 sterren.
Thomas83
Voor het eerst sinds jaren weer eens gezien. Mijn herinneringen aan de film waren zeer goed, en soms blijken ze na een nieuwe kijkbeurt wat achterhaald, maar in dit geval absoluut niet.
Allereerst is de film werkelijk schitterend getekend. Die natuurbeelden en kleuren, echt verbluffend. Ook zo hip nog, dat verraste me. Tel daarbij op een mooie soundtrack, met natuurlijk veel sfeervolle Afrikaanse muziek (al was die helaas een stuk minder dan ik me herinnerde, te vaak kleffe Amerikaanse songs in plaats van mooie Afrikaanse drums etc), en een simpel maar effectief meeslepend verhaal en de leuke en goed uitgewerkte personages en je hebt een echte topfilm. Voor mij denk ik de beste animatiefilm van allemaal. Zelfs met de huidige techniek nog steeds de top op visueel gebied.Ik moest ook als vanouds een traantje wegpinken bij de dood van Mufasa, een klassieke scène. En zo is heel de film erg sfeervol, leuk en erg meeslepend. Maar ook de humor ontbreekt zeker niet. De film heeft zelfs meerdere komische side-kicks, toch best uniek.
The Lion King bevat veel meer zangscènes dan ik had verwacht, maar ze zijn lekker vrolijk en energiek. Eigenlijk is The Lion King ook een halve musical, als je ook kijkt naar hoe die zangscènes zijn vormgegeven.
Verder is de voice-acting echt goed. James Earl Jones is natuurlijk geknipt om King Mufasa iets majestueus mee te geven met zijn diepe basstem. Al is het misschien een wat makkelijke keuze.
Het einde is naturlijk lekker dramatisch. Wel jammer dat de lengte van de film nogal bescheiden is. Nog geen anderhalf uur. Ik had best Simba wat meer zien opgroeien. Nu werd er zo'n tijdsprong gemaakt. Dan was het allemaal nog wat emotioneler geweest op het einde.
Youp Elzing

Sen to Chihiro no Kamikakushi
Animatie / Fantasy, 2001

Earth
Documentaire, 2007
afrikaverlies van geliefdeleeuwfather murdermanipulationvillainmusicalwild boaroomtekenfilmmoordwarthog meerderjarig wordenshamanverlossingkoningscarfamiliehyenameerkat natuurhamletmandrill adapted into play or musicalmurder confession inspirationalwildebeest comfortingpowerful