• 9.373.067 stemmen

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning

Geregisseerd door: Roger Allers en Rob Minkoff

Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons

IMDb beoordeling: 8,5 (1.244.479)

Releasedatum: 24 november 1994

Plot The Lion King

"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

Simba (stemrol)

Zazu (stemrol)

Young Simba (stemrol)

Young Nala (stemrol)

avatar van starbright boy

Goede Disneyfilm, maar absoluut niet de beste.

Moviestar

Goede en vooral erg mooie disney film en volgens mij was dit ook een beetje de laatste goede van disney of heb ik het fout? in ieder geval vond ik deze erg leuk. 4,5*

ToNe

ik was onder de indruk van deze film, maar ben toch beïnvloed geraakt door het feit dat deze film een onbeschaamde kopie is van een onbekende Japanse tekenfilmserie.

Bijna alle figuren, thema's en elementen zijn gekopieerd en dat vind ik toch wel triest van Disney.

Het origineel is Kimba The White Lion, een tekenfilm van de zelfde makers als Astro Boy.

Jammer

avatar van Yekezzez

Yekezzez

ToNe schreef:

Alle Disney klassiekers zijn toch afgeleid van bestaande verhalen?

avatar van starbright boy

Zoals Jos al zei: Het is gewoon hamlet.

Yekezzez schreef:

Alle Disney klassiekers zijn toch afgeleid van bestaande verhalen?

Meestal zijn dat 'adapties' of 'modernere remakes'.

Deze was volgens mij duidelijk gelabelled als 'origineel' [dus een keer geen Grimm], vandaar de ironie.

Klikkie hier

avatar van Yekezzez

Yekezzez

ToNe schreef:

Deze was volgens mij duidelijk gelabelled als 'origineel'

Op IMDB wordt echter wel degelijk over een remake gesproken.

imdb is onafhankelijk.

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Mooie film.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik vind dit de beste tekenfilm die ik ooit gezien heb. Door de muziek alleen al zou ik er zo 3 sterren voor geven. Maar in totaal wordt het toch wel 4.5 sterren. Deze film heeft niet voor niets twee Oscars gewonnen.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Het is wel een hele tijd geleden dat ik deze film zag, maar ik vond hem zeker heel erg geslaagd. Ik kan verder niet veel zeggen over de film, want het is 8-9 jaar geleden dat ik hem zag. Voorlopig 3.5 sterren.

avatar van neo

neo

Nick Kang schreef:

Door de muziek alleen al zou ik er zo 3 sterren voor geven.

Dit hoor ik graag

avatar van Nick Kang

Nick Kang

ook al ben ik 16. Ik zou hem zo weer kunnen zien, geen enkel probleem. En inderdaad die muziek die deed me toen ik klein was aan het rillen.

avatar van cr_ix

cr_ix

Moet het trouwens nu niet de Leeuwenkoning zijn? Met zo'n tussen 'n'?

avatar van Jordy

Jordy

oude spelling

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Ik heb hem zojuist op dubbelDVD gekocht: SMULLEN!!:)

diddledidoo schreef:

Ik heb hem zojuist op dubbelDVD gekocht: SMULLEN!!:)

Krijg m morgen

avatar van zeus

zeus

Vanmiddag ook gekocht en gelijk bekeken. Hij blijft gewoon goed en nu in combinatie met dts geluid helemaal super.

avatar van DonnieBrasco

DonnieBrasco

Dit was de eerste film die ik in de bioscoop te zien kreeg. En wat voor eentje. Prachtige muziek, mooie films. De beste tekenfilm allertijden.

Uiteraard heb ik hem ook op DVD gekocht. Een klassieker.

Moviestar

Heb m pas gezien op DVD en hij is echt geweldig! Alleen vond ik dat extra liedje "morning report" erg overbodig, wil niet zeggen dat het niet leuk was.

En de stemmen van Rowan Atkinson, Nathan Lane en Whoopi Goldberg zijn fantastisch!

avatar van WB

WB

Soundtrack op cd, DubbeldDvd, en natuurlijk de 'oude' VHS-versie Geweldige film, voor jong en oud! Met vies veel extra's op de dvd! Misschien wel de beste tekenfilm die ik ken! Kan alle nummers zo meezingen int Engels en NL's

Toppertje! 5 sterren...

avatar van Robbie H.

Robbie H.

Anderhalf uur lang met open, kwijlende mond naar deze film zitten staren, dat is wat ik er nog van weet. Ik was toen 10 en vond deze film werkelijk het einde. Laatst heb ik hem weer gezien en opnieuw vond ik hem schitterend.

avatar van neo

neo

WB schreef:

Soundtrack op cd,

Ik neem aan de ''normale'' cd?

avatar van Alexa

Alexa

Robbie H. schreef:

Jaja, ik zie het ook nog voor me. Ik vond het ook een schitterende film, nu nog altijd. Ik hou echt van de liedjes en kan ze allen vanbuiten.. iemand een demonstratie?

avatar van zeus

zeus

Mijn zusje wilde hem ook weer eens zien en toen heb ik ook gelijk maar weer meegekeken. Kon het niet laten.

avatar van eerdekes

eerdekes

de prachtigste disney-film ooit. Wat een niveau behaalt deze film zeg.

Het is een leerrijke en ontroerende film!

top !!

4.5 sterren !

avatar van WB

WB

neo schreef:

Ik neem aan de ''normale'' cd?

Ja, dat zeg ik: De OST...

Met bijna alle liedjes van de film Blijft leuk, Nederlands of Engels! De enige tekenfilm overigens waar ik et niet erg vind welke taal et is...

avatar van Benninf

Benninf

Een van de beste Disney-films ooit!

4 sterren.

avatar van eerdekes

eerdekes

Mijn moeder had mij deze video eens gegeven omdat wij met de voetbal ploeg nog eens hadden gewonnen :d

en ben ik blij dat we die match toen hadden gewonne, ik had letterlijk tranen in de ogen tijdens en na het bekijken van de film !!

één van de mooiste films ooit gemaakt

daarbovenop

de best geslaagde disney ever made,

geen enkele disney film kan en zal ooit het niveau van dit filmpje halen !

***** sterren

avatar van *marjo*

*marjo*

deze film voor het eerst in de bios gezien,was ook de eerste ''echte'' late film die ik keek! 3x in bios gezien! en blijf het ook nu nog echt een hele mooie film vinden!!! laatst weer gezien met vrienden, allemaal mensen van 17 en ouder en iedereen vond hem zuper!!!