Opnieuw bekeken in een week waarin ik deel 1 en 2 ook al zag. The Lion King is de mooiste tekenfilm ooit, deel 2 was op alle vlakken bagger, maar met dit tweede straight-to-video vervolg heb ik net als tig jaren terug erg gelachen. Disney heeft humor, Disney heeft zelfspot. Je verwacht het niet, maar het is wel degelijk zo en pakt erg goed uit. Ik snap dan ook al die zure reacties dat hiermee het origineel belachelijk wordt gemaakt echt niet. Die film blijft voor eeuwig een monument, maar daarom kan je nog wel een nieuw projectje maken waarin ze die film parodiëren.
Het idee dat Timon & Pumbaa de gehele film destijds in de buurt waren is echt geestig uitgewerkt. Sowieso zijn hun scenes in de bioscoopzaal waarin ze hun eigen film kijken al erg leuk, maar hun inmengingen in de originele situaties zijn tof. De buigende dieren door een vieze scheet, het instorten van de dierentoren bij ''I just can't wait to be king'', hun pogingen om de ''Can you feel the love tonight'' te verknallen, het aanzoek aan de hyena's en zo zijn er wel meer heerlijke momenten. Leukste scene vond ik overigens het slaapmoment in de grot, waarbij Pumbaa 2 bedden heeft gemaakt en Timon zijn grote bed kiest. Geen idee waarom, moest er weer hard om lachen.
Daarnaast is de film met beeld en geluid tig keer beter dan deel 2. Veel meer details (scheelt natuurlijk ook dat ze een aantal originele scenes mochten gebruiken) en ook veel betere muziek, waaronder natuurlijk enkele aangepaste nummers uit het origineel.
Snap best dat een hoop mensen dit niks vinden, maar ik heb me er heel erg goed mee vermaakt. Op geen enkel vlak kan dit tippen aan het origineel, behalve dan met de humor. Sowieso 1 van de beste directe vervolgen van Disney op een van hun klassiekers.
4* (was 3,5*)