• 9.196.108 stemmen

Met onder meer: Matthew Broderick, Ernie Sabella en Nathan Lane

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot The Lion King 1½

"You Don't Know The ½ Of It!"

In een dolle bui verklappen Timon en Pumbaa een aantal geheimpjes waarmee de leeuwenkoning niet blij zou zijn. Ze vertellen onder meer wat er écht gebeurde toen Mufasa zijn zoon aan het volk voorstelde en het tweetal kan bovendien niet nalaten om op te scheppen over het belang van hun 'hakuna matata'-filosofie.

Timon (stemrol)

Banzai (stemrol)

Ed (stemrol)

avatar van schram101

schram101

TImon en Pumba zijn natuurlijk behoorlijk grappig en laten hier zien best een hele film te kunnen dragen. Zeker geen absolute hoogstaander, maar bij tijd en wijle hilarisch!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Een stuk beter dan deel 2!

Best grappige luchtige komedie met in de hoofdrollen Timon & Pumbaa. Ze zorgden al voor de grappen in deel 1 en 2, en nu zorgen ze voor de hele film! Hier zijn ze overigens ook vele malen grappiger dan in de vorige vorige delen.

Ja, de film 'verpest' een aantal momenten van deel 1, zoals de scheet-scene, die ik overigens wel erg grappig vond, maar dat vind ik niet zo erg. Zo zijn er nog een paar.

Ik heb mij vermaakt met deze korte, luchtig komedie!

avatar van 24-7moviestar

24-7moviestar

Erg eenvoudig verhaal, simpele grappen, erg voorspelbaar en ook nog overdreven cliche. Een niet zo'n beste parodie dus. Er waren wel een paar grappen die bij mij een glimlach veroorzaakten en het idee + beelden waren wel oke, maar verder was er niet veel bij. Deze en Lion king 2 zijn eigenlijk echt een schande tov van deel 1, ze mogen eigenlijk niet eens vergeleken worden! 2.5*

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke onderhoudende tekenfilm natuurlijk, met een simpel vermakelijk verhaaltje. Toch blijft deze qua verhaal en tekeningen achter bij het betere eerste deel. 2 Sterren.

avatar van NightmareLady

NightmareLady

Ít's hard to think with that music so loud

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Zonder magie.

Dit derde deel probeert het eerste deel te laten heropleven door het vanuit het standpunt van Timon en Pumba te zien. Dat opzet is mij niet helemaal bevallen. Magische stukken uit het eerste deel (Hakanu Matata met Simba en de verliefdheid tussen Simba en Nala) worden als het ware gereconstrueerd, maar dan met een komische ondertoon.
De regelmatige pauzes zijn ook niet alles. Het haalt het tempo tijdens sleutelscènes onderuit.

De humor zit er desondanks wel redelijk goed in. Af en toe is het wat te bot (de dieren buigen voor Simba omdat Pumba een scheet liet???).
Zoals verwacht is de animatie redelijk goed, maar enkele "intermezzo's" met die felle kleuren zijn gewoon lelijk.

Komisch maar zielloos en overbodig deel.

avatar van The One Ring

The One Ring

Altijd al een tikkeltje nieuwsgierig geweest naar dit vervolg. Niet dat ik verwachtte een meesterwerk te gaan zien, maar het idee klonk zo on-Disney dat het me toch een kijkje waard leek. Hoevaak komt Disney met een meta-film waarin ze een van hun meest geliefde werken bespotten. Een film waarin Timon en Pumbaa laten zien wat er werkelijk gebeurt is tijdens deel 1 en daardoor die film een compleet nieuwe betekenis geven klonk als een geestig idee met veel potentie.

Helaas is het idee leuker dan de uitwerking. Timon en Pumbaa beïnvloeden alleen onbelangrijke gebeurtenissen en zelfs die vaak op zeer minimale wijze. Als het laten buigen van de dieren de belangrijkste invloed is die ze hebben uitgeoefend op het centrale plot van deel 1 dan weet je al dat Disney het niet aangedurfd heeft om de grotere scènes flink te parodiëren. Bij die momenten waren Timon en Pumbaa hoogstens als toeschouwers die het allemaal verkeerd begrepen aanwezig. Verder wordt er de vraag beantwoord over hoe een stokstaartje en een wrattenzwijn een leeuw opvoeden. Deze scènes zijn komisch, maar dat zouden ze ook geweest zijn als ze in de oorspronkelijke Lion King gezeten hadden. Er is ook nog een hoofdlijn bedacht over waarom Timon een outcast is (Met Marge Simpson als Timons moeder), maar dit is te cliché voor woorden en de matige poging om daar iets van drama uit te persen is beschamend.

Eigenlijk werkt The Lion King 1 ½ nog het beste als Timon en Pumbaa gewoon zichzelf zijn en de humor geen parodie is op de voorganger. Echte meesterstukjes zitten er niet in, maar Pumbaa die het karaokebeestje opeet of Timon die uit wanhoop een huwelijksaanzoek doet bij een hyena wisten me nog wel aan het lachen te maken. Het blijft toch wel een duo waar ik een zwak voor heb en op die momenten zag ik weer waarom.

P.S.: Wat nemen fans van The Lion King 1 deze film opvallend serieus, zeg. Laat Disney voor eens zelfspot zien en meteen denken een hoop mensen dat het een poging is van Disney om het verhaal van deel 1 te vervangen. Het is gewoon een onschuldige parodie, het is niet de echte Lion King. Een komisch bedoelt zijprojectje. Als The Lion King 1 nou snoeihard onderuit gehaald werd had ik de woede met enige moeite nog wel kunnen begrijpen, maar deze milde spot is toch ongevaarlijk? Simba's ontwikkeling verandert er toch niets door? Zijn problemen zijn ineens niet minder erg, of wel? Er staat niet nou minder op het spel in deel 1. Waren ze maar wat verder gegaan, dan was het wellicht leuker geweest.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

''I hope you find what you're looking for.''

Man, wat is dit een fantastisch vervolg! Mijn favoriete Disney vervolg-film, en ik vind hem haast net zo goed als het origineel.

Als je naar de poster en beschrijving kijkt, denk je dat het een domme film is waar de sidekicks The Lion King verpesten. Maar dit is totaal niet waar! Je ziet het achtergrondverhaal van Timon, en je ziet dat hij een heel moeilijk leven heeft gehad. Hij heeft een hele goede band met zijn moeder, en als hij haar dan verlaat, wordt het erg emotioneel.

Natuurlijk zijn de scenes met Pumbaa ook geweldig. Als Timon zegt: ''Pumbaa, you're the only friend I've ever had. And friends stick together til the end'' moet ik de hele tijd bijna huilen... zo emotioneel die scene!

Ook qua komedie zit het heel goed. Ze weten grappen te maken over het origineel, maar ze weten goed met welke scenes ze kunnen spotten en met welke niet. Verwacht dus ook niet dat Mufasa doodgaat door een scheet van Pumbaa ofzo.

De liedjes zijn ook top! Vooral ''That's All I Need'' is leuk. Funfact: Het deuntje van dat nummer is ook het deuntje van ''Warthog Rhapsody'', het liedje dat origineel in de plaats van Hakuna Matata zou gaan. Ook leuk is ''Digging Tunnels'' waar de familie van Timon al zingend heel droog de camera in kijkt.

Geweldige film dit, en een must-see voor alle fans van komedie, animatie en The Lion King!

avatar van movimaker

movimaker

ik hoor/lees vaak ''deze film verpest sommige senes uit deel 1'' peresoonlijk vind ik dat wel mevallen,

ik heb daar eigenlijk helemaal geen last van.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Erg vermakelijke sequel. Timo en Pumbaa zijn naar mijn mening zo'n beetje de twee grappigste Disney karakters die ik gezien heb.

Leuke grappen zorgen ervoor dat dit gewoon erg vermakelijk is van begin tot eind.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Soms best geinig, al zijn de beste momenten diegene die je doen terugverlangen naar het originele meesterwerk. Leukste scènes zijn daarentegen diegene die niets vandoen hebben met het origineel, vooral hoe Timon en Pumba elkaar hebben ontmoet. Dat ze vervolgens overal achter blijken te zitten is geinig, maar ik kon er niet in meegaan, vooral doordat dit alles binnen één dag lijkt te gebeuren. Humor werkt meestal wel maar slaat soms de plank echt mis. Tekenwerk is aardig, maar nergens zo fraai als de grote films. 2,5*.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Inderdaad beter dan de 2de.

Heel leuk gedaan om een film te maken over timon en pumba, en dan nog wel scenes van de eerste wat we niet zagen (wat ze alle twee deden terwijl simba zijn avontuur beleefde als kind) en ook leuk om te zien wat ze met drie daar deden behalve insecten op eten.

Op momenten best nog wel orgineel (pumba dat op de afstandsbediening zit, en daardoor het beeld even stil staat)

Heel goede disney die ook maar een uur en 15 minuutjes lang duurd. Wat perfect is. 3,5

avatar van The Oceanic Six

Opnieuw bekeken in een week waarin ik deel 1 en 2 ook al zag. The Lion King is de mooiste tekenfilm ooit, deel 2 was op alle vlakken bagger, maar met dit tweede straight-to-video vervolg heb ik net als tig jaren terug erg gelachen. Disney heeft humor, Disney heeft zelfspot. Je verwacht het niet, maar het is wel degelijk zo en pakt erg goed uit. Ik snap dan ook al die zure reacties dat hiermee het origineel belachelijk wordt gemaakt echt niet. Die film blijft voor eeuwig een monument, maar daarom kan je nog wel een nieuw projectje maken waarin ze die film parodiëren.

Het idee dat Timon & Pumbaa de gehele film destijds in de buurt waren is echt geestig uitgewerkt. Sowieso zijn hun scenes in de bioscoopzaal waarin ze hun eigen film kijken al erg leuk, maar hun inmengingen in de originele situaties zijn tof. De buigende dieren door een vieze scheet, het instorten van de dierentoren bij ''I just can't wait to be king'', hun pogingen om de ''Can you feel the love tonight'' te verknallen, het aanzoek aan de hyena's en zo zijn er wel meer heerlijke momenten. Leukste scene vond ik overigens het slaapmoment in de grot, waarbij Pumbaa 2 bedden heeft gemaakt en Timon zijn grote bed kiest. Geen idee waarom, moest er weer hard om lachen.

Daarnaast is de film met beeld en geluid tig keer beter dan deel 2. Veel meer details (scheelt natuurlijk ook dat ze een aantal originele scenes mochten gebruiken) en ook veel betere muziek, waaronder natuurlijk enkele aangepaste nummers uit het origineel.

Snap best dat een hoop mensen dit niks vinden, maar ik heb me er heel erg goed mee vermaakt. Op geen enkel vlak kan dit tippen aan het origineel, behalve dan met de humor. Sowieso 1 van de beste directe vervolgen van Disney op een van hun klassiekers.

4* (was 3,5*)

avatar van Mysterie-schrijver

Mysterie-schrijver

Leuk om de film ook eens vanuit het perspectief van Timon en Pumbaa gezien te hebben! Op zich wel grappig, maar sommige scènes lijken me gewoon te onwaarschijnlijk. Bij de buigende dieren en Can’t Wait To Be King.

Het slakken slikken had van mij niet gehoeven. Dat vond ik een beetje onnodig. Ze hadden beter wat meer scènes kunnen laten zien waarin de opvoeding centraal stond.

De beste scènes vond ik toch met Timon, Pumbaa en de hyena’s.

”hoe noem je een hyena met hersens? Zeldzaam!”

Ed vond hem nog goed ook!

“Voor u is ‘t meneer Zwijn!”

En later dat huwelijksaanzoek.

Dus op zich wel oké maar niet geweldig. Wel een stuk minder zwaar beladen dan deel 1, dat vind ik dan wel weer beter.

avatar van Mysterie-schrijver

Mysterie-schrijver

Een erg irritant stuk uit deze film: al die overige disneyfiguren die ineens de bioscoop binnen komen wandelen. Echt, waarom?