• 9.375.099 stemmen

Alternatieve titels: Lion King 3: Hakuna Matata! / The Lion King 1 1/2

Geregisseerd door: Bradley Raymond

Met onder meer: Matthew Broderick, Ernie Sabella en Nathan Lane

Plot The Lion King 1½

"You Don't Know The ½ Of It!"

In een dolle bui verklappen Timon en Pumbaa een aantal geheimpjes waarmee de leeuwenkoning niet blij zou zijn. Ze vertellen onder meer wat er écht gebeurde toen Mufasa zijn zoon aan het volk voorstelde en het tweetal kan bovendien niet nalaten om op te scheppen over het belang van hun 'hakuna matata'-filosofie.

Timon (stemrol)

Banzai (stemrol)

Ed (stemrol)

avatar van film_kaza

film_kaza

Erg grappige film. Het zit vol leuke grappen, goed getekend en origineel bedacht. Ja ze geven een hele andere kijk op Lion King 1, maar dit is voor de grap bedoeld en ik heb geen last van verpesting gehad.

Één van de betere Disney "vervolgen".

3,5 *

avatar van latrat

latrat

haha, dat moement waarop ineens gezapt wordt naar een tv-verkoop programma is toch echt geweldig?

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Vond de film zeker wel leuk...Vooral het stukje met het nummer Can you feel the ove tonight erg grappig!!!

3.5*.

Albino Hamster schreef:

Jeeetje hier ga ik dus echt geen woorden aan vuil maken !!!

0'5 !!! meer krijgt hij absoluut niet van mij dat ze veel mindere vervolg op de markt brengen is nog tot daar aan toe maar

snap echt niet hoe ze een meesterwerk als het eerste deel

zo omlaag durfen tehalen !!

Dat vind ik dus ook!

Het haalt gewoon ALLE magie weg van de 1e EN de 2e film.

Man, Man, En dan krijgt de 2e de film een nog lagere rating dan die anderhalve!!! Ongelofelijk! Schandalig!

Natuurlijk moet je ook een beetje kunnen lachen en is deze film op sommige momenten wel leuk maar te veel van het goede!

En deze humor is een tikkeltje te 'plat' om in zo een meesterwerk te plaatsen!

avatar van Anosmoos

Anosmoos

Ik vond deze film net weer geweldig. Heerlijke humor en dat je stukken herkent van de andere film is ook altijd leuk. Hij kan de eerste film niet evenaren, maar komt wel in de buurt. Hoewel het bij deze film vooral om de geweldige humor te doen was en de eerste film zoveel meer, vond ik hem toch een 4 waard.

avatar van Rizz

Rizz

Humor dit. En tovert een glimlach op je gezicht. Sorry voor het cliché

avatar van latrat

latrat

ze proberen ook helemaal niet de 1e film te evenaren!

avatar van K@i

K@i

Moet terug komen op mijn oorsprongkelijke mening - deze film blijkt toch wel vermakelijk tezijn !

sterker nog - heb veel liever deze dan Lion King deel twee !

avatar van Matthias99

Matthias99

Blijkbaar had Disney geen inspiratie meer en besloten ze maar deel 1 te remaken op perspectief van timo en Pumba.

Had ik veel liever een vervolg gehad op deel 2, alhoewel was deze ook niet zo geweldig...

Vond deze erg zwak..

2/5

avatar van MiNiMacho

MiNiMacho

Erg leuk, goed afgestemd op de andere films en erg grappig:D

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

leuke film love timon and pumba.

jammer dat ze niks vertelen over scar of kovu maar was super grapig

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Een parodie met eenvoudige ingredienten, dat zowaar nog 'werkt' ook: 2.00 (1.80)

Een schaamteloze parodie op het origineel; er waren mensen die het zeker nodig vonden. Toch is het bewonderenswaardig hoe men op humoristische wijze omgaat met verschillende gebeurtenissen van het eerste deel, maar mij kon het nochtens niet bekoren. Ondanks dat men dus houvast heeft aan de ontwikkelingen uit het origineel wordt er nergens echt geforceerd en druipt de meligheid er na enige tijd vanaf als de zoveelste voorspelbare grap uit de hoge hoed wordt getoverd. De onderbrekingen in de bioscoop storen over het algemeen niet, maar om nu te zeggen dat het echt iets toevoegt, nee. De stemmen hebben overigens wel aan terrein gewonnen ten opzichte van het tweede deel. De simpele en overzichtelijke regie van Raymond past de luchtige benadering van deze film op de één of andere manier wel, maar leunt men cinematografisch juist te veel op zijn twee voorgangers. Vooruit, twee sterren (omdat 68 minuten aan zuivere speeltijd meer dan genoeg is); maar dan ben ik The Lion King 3 behoorlijk genadig.

juhnzun

Leuke parodie maar komt absoluut niet in de buurt van het orginel

is echter wel meer het kijken waard dan Simba's trots

Matthias99 schreef:

Vond deze erg zwak..

2/5

een vervolg op een ernstig zwake vervolg had je liever gezien

en wie zou dit keer de enemy zijn de krokodilen of corupte zebras

Letshavesomefun schreef:

Dat vind ik dus ook!

Het haalt gewoon ALLE magie weg van de 1e EN de 2e film.

En deze humor is een tikkeltje te 'plat' om in zo een meesterwerk te plaatsen!

vandaar ook dat dit een Parodie is niet serieus bedoelt dus

tevens was er in het tweede deel Simba's trots erg weining magie meer te bespeuren

avatar van KrimpenDrummer

KrimpenDrummer

Haha geweldig commentaar.

Hele leuke comedy

TheLionKingFan

Wat heb ik dubbel gelegen met deze film.

Deze komt op een welverdiende 2de plaats in mijn top 10.

4 en een halve ster!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Grappige Disney met Timon en Pumbaa. Het is best geinig. Zo nu en dan lekker flauw maar wel prima filmpje om je mee te vermaken. Goed dus krijgt het een 3,5.

avatar van Minotaures

Minotaures

Timon en Pumbaa

TheLionKingFan

Mooie film beter dan het tweede deel

avatar van Ghismo

Ghismo

solid gold! en bevat genoeg oneliners om nog jaren te lachen!! 'should we run for our lives?? Oh yes! Lets!

avatar van Akkiej

Akkiej

Geweldig grappig! Het disneygehalte is minder dan andere films, maar de humor is over the top!

latrat schreef:

Ja toen kreeg ik altijd op m'n kop omdat ze dachten dat het echt was

The Oceanic Six schreef:

Dit is typisch het deel die je haat of waar je je mee hebt doodgelachen. Voor mij dat laatste....

Allee,je hebt het of niet

avatar van aylilaatje

aylilaatje

Review van Ayla,7 jaar en zusje van TheLionKingFan.

Ik vond deze niet zo leuk als deel 1 en 2 maar toch wel leuk.

Ik vond het wel grappig toen Timon Pumbaa ontmoette.

3,0

avatar van yeahgot2be

yeahgot2be

de titel is 1.5

betekent dat dat je deze tussen deel 1 en 2 in moet kijken??

avatar van Akkiej

Akkiej

yeahgot2be schreef:

de titel is 1.5

betekent dat dat je deze tussen deel 1 en 2 in moet kijken??

meer een uitbreiding op deel 1.

avatar van Dee Al

Dee Al

Waardeloos. Een beetje de schoonheid van deel 1 gaan besmeuren door scènes belachelijk te maken? Hoe laag kan je als regisseur zakken?

avatar van bjerik76

bjerik76

vond hem vrij grappig, mede doordat er scenes uit de officiele film werden gehaald.

wat ik waardeloos vond was dat de film dus om de 5 a 10 minuten op stop werd gezet door Timom en Pumbaa waardoor je dus elke keer uit het verhaal kwam.

Zonde.

Het lieveheersbeestje vond ik ook erg grappig.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Schandalig. De onttroning van de hemselse entourage van deel één. Dat ie hier in Nederland uit kwam als 'The Lion King 3' (terwijl het een sequel is op deel één en zeker niet op deel één en twee) maakt het er niet beter op. Als ie hier ook 'The Lion King 1 1/2' zou heten, zou ik er nog mee kunnen leven. Dan doet de titel recht aan de film: niets meer dan een krachtloos tussendoortje.

The Lion King is verworden tot een goedekope grappenfilm. Eeuwig zonde.