• 9.374.148 stemmen

Alternatieve titels: Lion King 3: Hakuna Matata! / The Lion King 1 1/2

Geregisseerd door: Bradley Raymond

Met onder meer: Matthew Broderick, Ernie Sabella en Nathan Lane

Plot The Lion King 1½

"You Don't Know The ½ Of It!"

In een dolle bui verklappen Timon en Pumbaa een aantal geheimpjes waarmee de leeuwenkoning niet blij zou zijn. Ze vertellen onder meer wat er écht gebeurde toen Mufasa zijn zoon aan het volk voorstelde en het tweetal kan bovendien niet nalaten om op te scheppen over het belang van hun 'hakuna matata'-filosofie.

Timon (stemrol)

Direct-to-Video

4 februari 2004

avatar van zeus

zeus

Hier staat een voorfilmpje van op de dvd van The Lionking.

avatar van MDA

MDA

Titel is in Europa: Lion King 3.

In Amerika wordt wel 1 1/2 gebruikt. Vraag me niet waarom, maar het is wel een feit.

Kijk maar op de volgende site, daar staat een afbeelding van de Nederlandse cover: Leeuwenkoning 3

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Mijn God, wat was dit verrassend leuk! Ik kan me herinneren dat ik - jaren geleden overigens - hoorde van het plan van een jonge Amerikaanse regisseur om een korte film te maken over een soort van romance op de Death Star; Titanic meets Star Wars, zeg maar... En de gebeurtenissen uit dat filmpje zouden dan min of meer samenvallen met de gebeurtenissen uit Return of the Jedi. Dat idee is helaas nooit gerealiseerd, maar ik had dat ZO graag willen zien. Okee, er was TROOPS, dat was op zich ook wel aardig, maar anywee... ik dwaal af. Waar het om gaat is dat Lion King 1 1/2 op een heerlijke manier inspeelt op die fraaie, inmiddels 'klassiek' te noemen Disney animatiefilm uit 1993. Serieus, ik had het niet verwacht, maar moest veelvuldig onbeschaamd hard lachen om de (soms subtiele, soms minder subtiele) Lion King-referenties in deze straight-to-video release. Ik zal ze niet verraden, het is immers veel leuker om er zelf achter te komen, nietwaar? Maar goed, in ieder geval een aanrader, deze 1,5. En Buena Vista is gek om dit uit te brengen als Leeuwenkoning 3. Ik bedoel, dan haal je de hele essentie van dit filmpje weg! *zucht* Sufferds.

avatar van ThaNick

ThaNick

Hele leuke film .. ook eens leuk te zien , wat er gebeurde voor het orginele verhaal begon

avatar van eerdekes

eerdekes

Weer 'n lion king, de eerste was sterk. De tweede was nog geen gram waard, en deze ging dan weer omhoog. Lion king aka lichtlampje.

*** sterren

avatar van MDA

MDA

Deel 2 had een slecht verhaal, wel de grootsheid van deel 1, maar wist absoluut niet te boeien. Deze film heeft ook een slecht verhaal (laten we nou eerlijk zijn, eigenlijk is het verhaal vrij saai), mist ook nog eens de grootsheid die deel 1 en 2 wel hadden, maar is toch zoveel leuker dan deel 2! Aan deel 1 kan deze film natuurlijk niet tippen, maar het is zeker één van de beste films die uit Disney ToonStudios is gerold (de vervolgfilm divisie van Disney). Waarom?

HUMOR! De film is zo enorm leuk, de verwijzingen naar het origineel zijn erg leuk (deel 3 is pas leuk na het zien van deel 1). Soms gaan ze iets te ver door in de verwijzingen waardoor het niet meer klopt met het origineel da's jammer, maar toch niet storend. Al met al een leuke vermakelijke film.

avatar van Walt Disney

Walt Disney

MDA schreef:

Inderdaad een saai verhaal als je deel 1 niet zou gezien hebben denk ik, humor zit er vindt ik wel in de film en ik vondt het wel grappig toen op het einde vele disney filmfiguren in schaduw vorm kwamen te staan. Eindelijk wel een redelijk vermakkelijke film, dan toch voor een 3 de deel. 3,5*

avatar van quake

quake

Deze is niets in vergelijking met het origineel. Dit is gewoon een filmpje voor de kleinste. In de lijn van lion king II.

avatar van Peter

Peter

Onverwacht leuke film. 4 steren.

avatar van miss_suus

miss_suus

heeel leuk

Helemaal mee eens!! heel erg leuk!! Vooral de grapjes!! Wel jammer dat er niet veel Directe liedjes inzitten want er zitte wel liedjess in maar die horo je alleen maar als achtergrond!!

avatar van joeri15

joeri15

egt een ontzettend grappige film! Leuk hoe ze dit precies konder inspelen op deel 1 egt gelachen

*** en een halfe ster

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

eigenlijk doet deze film weinig onder aan films als shrek

avatar van WB

WB

Niet zo goed als het eerste deel, maar wel lekker gelachen. Veel verwijzingen naar het 1e deel, wat de film erg leuk maakt, en de situaties grappig! Leuk voor groot en klein, zelfs de NL/Vlaamse versie

4 sterren voor het goede vermaak...

avatar van Xodus

Xodus

Leuke film, niet zo goed als de andere delen maar toch leuk bedacht steeds zo'n stukje dat je ze weer ziet ouwehoeren met de afstandbediening ja hij is totaal anders dan 1 en 2 maar hij blijft gewoon grappig de film !!

4 punten !!

avatar van leverafronny

leverafronny

Aangezien 'Home On The Range' de laatst getekende film van Disney was, zal dit ook wel de laatste Lion King zijn. Toch jammer!

Jezus wat een *piep* film. Deel 2 had een goed verhaal en hield de eer van de meest bezochte tekenfilm hoog, maar om nou een deel 3 te maken die deel 1 volledig belachelijk maakt en ook nog met Timon en Pumbaa die al op weg zijn naar de 10 films. Sorry: had het dan - We weten niet hoe we geld moeten binnen halen en daarom verpesten we Classics 1 -.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

1 1/2 ? wat een rete slechte titel.. nahja.. lion king 3 = beter.. al klopt de lijn dan ni meer.. wel melige film overigens..

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Deze film staat bij mij geboekstaafd als de 2004-film waaraan ik me het meest geërgerd heb...

avatar van cell

cell

lekker lachen

avatar van rubs

rubs

deel 1 is het mooit deel 2 vond ik al weer minder maar deze slaat echt alles ik geef 1.5

avatar van amazingmoi

amazingmoi

flauwe kul

avatar van lotjeoef

lotjeoef

super dik!!!!....eerste film blijft de beste, maar deze is toch ook wel erg grappig

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Wat een f*ck film! Ze verkl*ten het originele verhaal gewoon om geld te verdienen, hun beste film ooit!!! Zijn ze gek geworden? Ik had er zo veel van verwacht met dingen zoals: 'wil je echt weten wat er bij de Lion King gebeurde?' Sorry, maar wie zit er nou te wachten op Timon & Pumbaa die het verhaal verzieken??? Ze waren weliswaar de sterren uit deel 1, maar niemand wil dít???

0,5

avatar van sanna03

sanna03

ik vond de 3 best grappig hoe ze dat allemaal nog hebben kunnen uitvinden van bij dat stuk hadden ze dat gedaan en voroal bij het begin wanneer ze simba als baby naar omhoog doet dat iedereen buigt is zo grappig dat ej weet dat dat door pumba komt

blijft heel goed

hard lache

avatar van Tanja83

Tanja83

De eerste film is fantastisch, maar niet heilig: ik vond het juist geweldig hoe ze kloten met het eerste deel!!!
Deel 2 nooit gezien, maar bij dit deel is het genieten van lekker paranoide stokstaartjes en volop Timon en Pumbaa / Simba.
Ook het karaoke stuk is hilarisch, en de onderbroken stukken in de bioscoopzaal

**** sterren

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik hou te veel van deel 1 om überhaupt een enkele verstoorder van de verhaallijn leuk te vinden.

avatar van Respekked

Respekked

erg geinig om te zien wat timon en pumbaa veroorzaakt hebben, heb me goed vermaakt