• 9.378.093 stemmen

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning

Geregisseerd door: Roger Allers en Rob Minkoff

Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons

IMDb beoordeling: 8,5 (1.245.758)

Releasedatum: 24 november 1994

Plot The Lion King

"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

Simba (stemrol)

Young Nala (stemrol)

avatar van darkjaap

darkjaap

verhoog deze film naar 5*

het is de beste disney film ooit naar mijn mening ! er zitten zoveel mooie scenes tussen ! het is zo mooi gemaakt dat hele verhaal ook echt mooi!

kortom echt een waar meesterwerk !

avatar van notorious_kim

notorious_kim

De film is wel mooi, maar hij ontbreekt voor mij iets. De meeste vinden dit de film van Dinsey, maar ik heb het er nooit zo voor gehad. Ik weet nog dat ik hem slecht vond toen ik uit de cinema kwam. Ondertussen ben ik hem al iets meer gaan appreciëren, maar verder dan een 3,5 komt hij voor mij toch niet.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Weet je ook precies wat er ontbreekt? Heeft dit met Disney te maken, ten opzichte van andere Disney films of wat?

avatar van K@i

K@i

Het enige wat onbreekt is het overmatige kinderachtige gedoe zoals in velen andere kinder/tekenfims

maar dat maakte deze film JUIST ZO GOED

avatar van Movie-smile

Movie-smile

echt een leuke film om te kijken heb hem al tig keer gezien

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Enorm mooie film. Een van de beste van Disney. 4,5

avatar van loves_horror

loves_horror

Mooiste Disney-film die ik ooit heb gezien. Moest telkens weer huilen als Mufasa doodging!

avatar van Floris1988

Floris1988

Ik ben een groot fan van Disneyfilms. Mijn jeugd bestaat er zelfs voor 95% uit.
In tegenstelling tot de meeste trekt The Lion King me het minst.
Allereerst het verhaal. Qua verhaal is het in grote lijnen hetzelfde als de kaskraker van het jaar ervoor: Aladdin. Net als in Aladdin is er een schurk (A: Jafar, TLK: Scar) die aast op de troon (A: Sultan, TLK: Mufasa). De schurk verzint een list om de troon over te nemen (A: vorst uitschakelen door een wonderlamp, TLK: vorst uitschakelen door een kudde gnoes). Weliswaar zitten er ook veel verschillen in, bijvoorbeeld de vader-zoon relatie van Simba en Mufasa, maar in grote lijnen gaat zowel Aladdin als The Lion King over jaloezie en verlangen naar de troon.Daarnaast denk ik dat ik het toch fijner vind om te kijken naar mensen (ook al hebben de dieren in dit verhaal de karaktertrekken van mensen). En ik ben nog wel zo'n dierenliefhebber!
Zeker niet slecht, maar naar The Little Mermaid, Beauty & the Beast, Hercules en Mulan kijk ik liever.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Mwah, in érg grote lijnen lijkt 'The Lion King' wel op 'Aladdin', maar slechts een inzoomstap verder en het verhaal wijkt in alles af van 'Aladdin', de wendingen, de settings, de personagerelaties en zelfs het einde, zijn nauwelijks te vergelijken.

avatar van K@i

K@i

Enkel is Aladin stuken Kinderachtiger

avatar van Zinema

Disney maakte een behoorlijke comeback met deze tekenfilm. Niet de beste maar wel een van de best gewaardeerde uit de Disney-stal. Mooi geanimeerd en goed.

avatar van thomas_

thomas_

veron35 schreef:

Ik kan er wel aankomen hoor voor honderd euro. Zet gewoon op Marktplaats: "Gezocht: The Lion King (wel orgineel)" en zet dan in de advertentie dat je er 30 euro voor over hebt. Dan krijg je hem zeker.

Nou, ik heb even op marktplaats rondgekeken. Wordt zelfs meer dan 35 euro voor geboden. Dan lees ik hier dat ie niet meer in de winkel te verkrijgen is, terwijl ik hem dolgraag wil hebben. WAAROM niet meer in de winkel? en net wat iemand hierboven zegt ik ga geen 35 euro neerleggen voor een 14 jaar oude film. Al was het wel een toppertje Maar Waarom niet in de winkel

thomas_ schreef:

Disney brengt zijn films uit op DVD, waarna ze voor meerdere jaren in de kluis verdwijnen. Ik geloof dat The Lion King rond 2010 weer terug in de winkels komt. Maar dan is hij nog rond de 20,- omdat het een Disney is...

avatar van maxo922

maxo922

erg mooie film...* 3,5

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Prachtige animatiefilm met een mooi verhaal, sterke muziek en schitterende geanimeerde beelden.

De film is ontroerend, grappig, spannend en de hele speelduur boeiend.

Zeker één van de beste Disney-films.

4,5*.

avatar van joeythebest

joeythebest

Eén van de mooiste Disney films die ik gezien heb.

Prachtig verhaal!

avatar van NLbart

NLbart

erg goeie film. ik liet me helemaal in de film mee gaan.in maar ik laat het niet zover komen dat ik van een film moet huile. zo mooie muziek mooi getekend alles is top aan deze film. een 5 waard.

avatar van AGE-411

AGE-411

AGE-411 schreef:

Topfilm!

Ik had niet verwacht deze in de top 250 te vinden.

In m'n vroegere jaren (was zo'n 4/5 jaar toen ik hem het eerst zag) was dit echt het van het. Vele malen beter dan ET.

(Platvoet kon ik ook wel apprecïëren)

Nooit verwacht dat het ("maar een tekenfilm") in de top250 zou staan.

Beste animatiefilm.

Moet hier toch op terugkomen: WHO FRAMED ROGER RABBIT is mijn favoriete animatiefilm

avatar van AmazingPP

AmazingPP

thomas_ schreef:

Ik heb vernomen dat Disney nu langzamerhand alles gaat uitbrengen op BluRay disc, misschien een tip??

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Toen een vriendin en ik in de bioscoop zaten om naar de rerelease van "The Aristocats" te gaan kijken, kregen we de beginscene als trailer, dus de complete song "The circle of life". Toen die trailer afgelopen was hadden we beide tissues nodig. Het openingsnummer is overweldigend en nog steeds, wanneer die olifanten mijn huiskamer instampen, pakt het me. De film is zeker 1 van de betere Disney's, maar zelf heb ik toch meer met het oude werk van Disney. Ook zitten er in The Lion King z.g. een grapje van de tekenaars, waarvan ik denk: is dat nu nodig? Daarom: 3,5 *

AGE-411 schreef:

wie boeit dat nou?

avatar van darkjaap

darkjaap

inderdaad

AmazingPP schreef:

Welk grapje bedoel je?

@ Iron Maiden en darkjaap:

AGE-411 wil alleen aangeven dat hij terugkomt op zijn conclusie dat hij The Lion King de beste animatiefilm vind. Hij verkiest blijkbaar Who Framed Roger Rabbit nu boven TLK ook al is dat niet een 100% animatiefilm (maar nog steeds leuk )

Iron Maiden

en ik vraag me alleen af of iemand iets geeft om zijn mening.

lordsnoopy

Dit is natuurlijk wel een discussie site, waar mensen hun mening geven over een film. Als je niet geïnteresseerd bent in iemands mening, heeft het ook weinig nut om een discussie bij een film te volgen...

Iron Maiden

ik ben de "discussie" zelf begonnen en zijn post had niks met de film te maken. nu jij weer.

avatar van Metalfist

Metalfist

Zijn post had juist wel iets met de film te maken. Vroeger vond hij DEZE film de beste animatiefilm maar die is nu van de troon gestoten door Who Framed Roger Rabit.

avatar van maxo922

maxo922

mooie disney film, al was hij niet mijn favoriet. * 3,5

avatar van film_kaza

film_kaza

Vandaag eens goed bekeken.

Lion King is op vele gebieden erg sterk. Animatie, humor, muziek, voice acting en personages. Alleen opgeefmoment word het wat traagjes, en word iets voorspelbaars dat niet echt bijzonder is erg uitgerekt. Waardoor deze geen 4,5 krijgt.

avatar van Fazcinating

Fazcinating