Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons
8,5 (1.245.417)
Releasedatum: 24 november 1994
Plot The Lion King
"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."
In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.
Simba (stemrol)
Zazu (stemrol)
Young Simba (stemrol)
Young Nala (stemrol)
dafoefan
Een echte goede Disney-Classic!
Of je nou jong of oud bent hij blijft je boeien.
Zeker een aanrader, of het nou een tekenfilm is of niet!
MidnightShadow
Mijn favoriete film toen ik klein was. Moest steeds huilen bij verschillende stukje. Heb hem echt vaak gezien. Echt een mooie film en een mooi verhaal.
juhroen130
Toen ik de 2e film van de Lion King zag, viel me op dat ze steeds het liedje gebruiken dat ontzettend lijkt op het nummer in pirates of the carribean, leuke film trouwens die 1e
Wladmir
Allerleukste Disney die ik ooit gezien heb. Vroeger mijn favoriet. Ook heel mooi gemaakt.
Diantha93
Deze film heb ik onlangs pas gezien, maar ik wilde hem al heel lang kijken, ook omdat iedereen zei dat het zo'n goede film was.
Het eerste deel van de film, zonder Pumbaa en Timon, vond ik erg serieus(goh, hoe zou dat toch komen?). Wel mooi, en ik zat me ook af te vragen of Scar nou slecht was of niet. Ik kende namelijk het verhaal niet, wist alleen dat het over een Simba ging...
Als Pumbaa en Timon er in zijn wordt de film een stuk sneller en meer met humor. Dat vind ik dus ook het betere deel, moet ik zeggen...
4 *
thio95
De vogel (ben z'n naam even kwijt) is trouwens ook ontzettend grappig en super ironisch.
Bijvoorbeeld als ie 'it's a small world after all' gaat zingen.
TerrorBird
en juist het serieuse was het MOOISTE aan deze teken film
timon en pumba VERNIELDEN DE FILM
de Hyenas en Scar zorgde al voor de nodige humor
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Die hele film is gewoon top. Timon & Pumbaa, de Hyena's, Scar, Zazoo, iedereen is hier top!
Zach
dat was m'n favoriete en blijft van de beste tekenfilmpjes
die ik uit zag ---------- 4,5*
serpico
Ziehier 1 van de beste animatiefilms ooit
Het verhaal over het kleine leeuwtje dat iedereen zo goed kent en dat je zo vaak kunt zien als je wilt en dat gewoon leuk blijft! Vooral die liedjes zijn erg leuk en als hoogtepunt Can you feel the love tonight
en Hakuna Matata
Verder ook nog wat serieuze kantjes zoals dat papa leeuw doodgaat
maar al met al een klassieke tekenfilm die iedereen gezien heeft/gezien moet hebben.
Drizzur Urden
Prachtige disneyfilm... behoort zeker tot de beste tekenfilms! veel humor en toch ook supergaaf verhaal. ook heel supergaaf getekend allemaal, en die zazoo, heeerlijk met de stem van Rowan Atkinson, bij het horen van die stem lig ik al in een deuk.
Kevin13
prachtige animatiefilm. mijn favoriete disneyfilm.
in deze film zijn verschillende genres. Humor, eventjes droevig, een kein beetje actie
Yphygenia
Prachtige film met een leuke soundtrack. Disney's beste werk, wat mij betreft!
5,0
:DOEMAARGEK*
Blijft keer op keer geweldig! Absoluut 4.5 ster! Hakuna Matata is ook nog eens een geweldig liedje!

wentelteefje
echt een van mijn lievelings films. en elke keer als ik hem kijk moet ik weer huilen als zijn vader dood gaat[/spoiiler]. ik vind het gewoon heel erg zielig
. Hij krijgt van mij een 4,5
D-ark
Magishe film die gewoon geweldig blijft.
4,0
hel1
disneys beste film naar mijn mening. echt een familiefilm ja, dus ook leuk voor ouderen. hele mooie film met mooie muziek
4,5
The_Unforgiven
Van alle Disney klassiekers blijft deze nog steeds mijn favoriet.Een geweldige film met de nodige ingrediënten : spanning, humor, romantiek, vriendschap en natuurlijk een hoop leuke liedjes.
Een absolute topper!
hendrik119
ik mag dan geen kind meer zijn, zonder deze film in mijn vroege jaren had ik toch heel wat misgelopen, en hij blijft leuk!
Guyke
Wellicht de beste Disney ooit. Al het goede van de klassiekers is aanwezig: mooie animatie, een prachtig maar simpel verhaaltje, knappe nevenpersonages, leuke songs, grappige momenten..
Een heroïsch avontuur waar alle kinderen van smelten, en waar zelfs de groten onder ons niet onbewogen bij blijven.
anne J
Was vroeger (héél klein kindje) altijd bang voor Scar..
In het begin vooral, wanneer hij Zazoo tegen de muur gooit. Sloeg dat altijd maar over, veel stukjes met Scar
Jaar of twee terug had ik hem dan helemaal gekeken weer uiteindelijk, haha, mooie film trouwens
jayytjee
vroeger 1 van mijn lievelingsfilms ! 1 van de beste disneyfilms die ik ken ! verhaal is prachtig en ontroerent 4,5 *
Movie_fan#
Beste dineyfilm ooit gemaakt en heel ontroerend daarom verdient hij een plaatsje in mijn top 10!
CASPERRR
favoriete kinderfilm
en de beste disney film ooit..
5 sterren, deze film blijft me boeien, of ik het nu kijk als ik een jongetje van 8 ben of een jongen van 19,
Samen met aladdin zijn dit tog wel dé disney films

The Lion King

Sen to Chihiro no Kamikakushi
Animatie / Fantasy, 2001

Earth
Documentaire, 2007
afrikaverlies van geliefdeleeuwfather murdermanipulationvillainmusicalwild boaroomtekenfilmmoordwarthog meerderjarig wordenshamanverlossingkoningscarfamiliehyenameerkat natuurhamletmandrill adapted into play or musicalmurder confession inspirationalwildebeest comfortingpowerful