Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons
8,5 (1.245.417)
Releasedatum: 24 november 1994
Plot The Lion King
"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."
In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.
Simba (stemrol)
Zazu (stemrol)
Young Simba (stemrol)
Young Nala (stemrol)
Lauwtjuh
Echt een meesterlijke Disney film en tegerlijkertijd de mooiste die ik ooit heb gezien.
Ik krijg ook inderdaad een brok in m'n keel als z'n vader sterft...
Heel goed verhaal en leuk om naar te kijken, je verveelt je inderdaad geen moment!
cnad
yessss
dit is de beste disney film ooit
ik keek hem vroeger als kind (engelse versie)
ken nog steeds al die liedjes uit mijn kop
Rianneke_Dan
Valt niet op hoor, ik heb de cd

Rianneke_Dan
Ik heb de musical dus niet gezien. leek me wel mooi maar ook wel weer nep.
En toen kon ik kiezen tussen Beauty and The Beast, en The Lion King, had dus voor de eerste gekozen.
Maar ik denk dat ik te vaak de film heb gezien, om de musical mooi te kunnen vinden..
Angrod_Pallanén
Op mijn middelbare school hadden wij onze eigen productie van The Lion King musical, en die was erg mooi. Zit nog steeds te wachten tot ik er in Scheveningen naar toe kan...het is alleen schreeuwend duur.
Mc
- 2092 stemmen
Zeer duur, maar zeer de moeite waard, vond ik dan. Een prachtige musical, ik heb er erg van genoten!
matthijs_013
musical en film: enige overeenkomst is het verhaal... en wie let daar eigenlijk op in een musical??
Decor was echt geweldig en de liedjes waren ook veranderd (positief)
feanaro surion
Gisteren gezien en het is veruit de beste disneyfilm, alles ziet er prachtig uit, de muziek is goed, het is aangrijpend en alle dieren zijn gewoon erg cool. 4.5 sterren
Gothepica
Prachtig gemaakt en ook een prachtige film!@!
Biatch
Ik heb de musical dus niet gezien. leek me wel mooi maar ook wel weer nep.
HAH
Oordeel niet zo vroeg.. ik ben sinds de film uitkwam een grote fan en ik heb begin dit jaar de musical (tegen mijn zin in) gezien.
Ik moet je zeggen, ga er heen anders krijg je spijt. Prachtige muziek, en dat neppe is onzin want zodra hij begint denk je er niet aan hoe nep het is maar aan hoe geweldig het in elkaar zit. Je zult het met me eens zijn wanneer je hem ziet. Echt hoor, laat ik het niet horen
.Fee.
De eerste Disney-film die ik zag, toen ik klein was. En hij is mij bijgebleven, wat een mooie film! Ik denk een van de beste Disney's ooit gemaakt.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ik vond altijd al wel Scar en de hyena's irritant..
Die zijn juist het coolste van de film!
lowhusky
Ja! Scar vind ik de coolste en de hyena's als tweede
Kevin13
Een van de beste animatiefims die ik ooit heb gezien.
suzynatascha
Ik zou deze film 100x herbekijken, 200x zelfs.
Zelfs zet ik af en toe de soundtrack op want die is gewoon een geweldige meezinger.
Fantastische cartoonfilm, mooi verhaal voor de kindjes en prachtige muziek!
Een 5!
Mijn god!
Vere weg de BESTE Disney movie allertijden!!
Timon en Pumbaa vond ik wel wat minder, maar goed...
als Ik hem ooit nog op dvd zie koop ik hem
TerrorBird
Ben ik het niet mee eens hun maakte de boel weer kinderachtiger...
ben het wel me je eens dat het zonder de hyenas en scar een stuk saaier zou zijn
Angrod_Pallanén
Ben ik het niet mee eens hun maakte de boel weer kinderachtiger...
Niet per se kinderachtiger, het houd de humor erin. Zonder Timon en Pumba (En Rafiki for that matter) zou The Lion King een regelrechte dramafilm zijn geweest. Te serieus voor de kleintjes. Timon en Pumbaa houden het leuk en zijn bovendien de leukste bijpersonen ooit.
TerrorBird
naar mijn mening verklote hun het verhaal
de lionking was juist so goed doordat hij veel meer * real * was dan alle andere disney tekenfilms
timom en pumbaa moesten weer zo nodig komen met koelkasten die vanuit het niks uit de lucht kwamen vallen plat gestampt worden en daarna vrolijk verder gaan etc etc etc
Angrod_Pallanén
Maar had de film je ook zo geboeid als het een pot intrige was geweest? Dan zou de film op een ander niveau zitten, maar een beter niveau? Doordat de film luchtig wordt gehouden vind ik hem beter. Denk dat hij lang niet zo goed was geweest als het een stuk serieusheid was.
Fran
- 1953 berichten
Disney tekenfilms staan wel bekend als films voor oud EN jong. Dus dan passen ze er wel weer in. Voor de jonge kinderen zijn T&P weer geweldig, maar voor de ouderen wel wat minder.
feanaro surion
Ik ben 17 maar ga er vanuit dat Timon en Pumba de komende 200 jaar cool blijven, ongeacht leeftijd
Angrod_Pallanén
Naarmate je ouder wordt verdwijnen ze wel meer uit je leven (ik blijf tenminste niet meer hangen als Disney weer op ketnet voorbij komt), maar cool zullen ze altijd blijven!

The Lion King

Sen to Chihiro no Kamikakushi
Animatie / Fantasy, 2001

Earth
Documentaire, 2007
afrikaverlies van geliefdeleeuwfather murdermanipulationvillainmusicalwild boaroomtekenfilmmoordwarthog meerderjarig wordenshamanverlossingkoningscarfamiliehyenameerkat natuurhamletmandrill adapted into play or musicalmurder confession inspirationalwildebeest comfortingpowerful