• 9.376.793 stemmen

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning

Geregisseerd door: Roger Allers en Rob Minkoff

Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons

IMDb beoordeling: 8,5 (1.245.417)

Releasedatum: 24 november 1994

Plot The Lion King

"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

Simba (stemrol)

Young Simba (stemrol)

Young Nala (stemrol)

avatar van Lauwtjuh

Lauwtjuh

Echt een meesterlijke Disney film en tegerlijkertijd de mooiste die ik ooit heb gezien. Ik krijg ook inderdaad een brok in m'n keel als z'n vader sterft...
Heel goed verhaal en leuk om naar te kijken, je verveelt je inderdaad geen moment!

avatar van cnad

cnad

yessss

dit is de beste disney film ooit

ik keek hem vroeger als kind (engelse versie)

ken nog steeds al die liedjes uit mijn kop

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

ken nog steeds al die liedjes uit mijn kop

Valt niet op hoor, ik heb de cd

matthijs_013

Ik vond de musical wel net iets mooier

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik heb de musical dus niet gezien. leek me wel mooi maar ook wel weer nep.

En toen kon ik kiezen tussen Beauty and The Beast, en The Lion King, had dus voor de eerste gekozen.

Maar ik denk dat ik te vaak de film heb gezien, om de musical mooi te kunnen vinden..

Angrod_Pallanén

Op mijn middelbare school hadden wij onze eigen productie van The Lion King musical, en die was erg mooi. Zit nog steeds te wachten tot ik er in Scheveningen naar toe kan...het is alleen schreeuwend duur.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Zeer duur, maar zeer de moeite waard, vond ik dan. Een prachtige musical, ik heb er erg van genoten!

matthijs_013

musical en film: enige overeenkomst is het verhaal... en wie let daar eigenlijk op in een musical??

Decor was echt geweldig en de liedjes waren ook veranderd (positief)

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Gisteren gezien en het is veruit de beste disneyfilm, alles ziet er prachtig uit, de muziek is goed, het is aangrijpend en alle dieren zijn gewoon erg cool. 4.5 sterren

avatar van daanos;

daanos;

De enige echte lion king!!! geweldig

avatar van Gothepica

Gothepica

Prachtig gemaakt en ook een prachtige film!@!

avatar van Biatch

Biatch

Rianneke_Dan schreef:

Ik heb de musical dus niet gezien. leek me wel mooi maar ook wel weer nep.

HAH

Oordeel niet zo vroeg.. ik ben sinds de film uitkwam een grote fan en ik heb begin dit jaar de musical (tegen mijn zin in) gezien.

Ik moet je zeggen, ga er heen anders krijg je spijt. Prachtige muziek, en dat neppe is onzin want zodra hij begint denk je er niet aan hoe nep het is maar aan hoe geweldig het in elkaar zit. Je zult het met me eens zijn wanneer je hem ziet. Echt hoor, laat ik het niet horen

avatar van Lisa..

Lisa..

ik vind het echt een super film.. ..en ook mooie muziek.

avatar van .Fee.

.Fee.

De eerste Disney-film die ik zag, toen ik klein was. En hij is mij bijgebleven, wat een mooie film! Ik denk een van de beste Disney's ooit gemaakt.

matthijs_013

Ik vond altijd al wel Scar en de hyena's irritant..

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

matthijs_013 schreef:

Ik vond altijd al wel Scar en de hyena's irritant..

Die zijn juist het coolste van de film!

avatar van lowhusky

lowhusky

Ja! Scar vind ik de coolste en de hyena's als tweede

• 1953 berichten

Zonder hen zou het zo saai zijn !

avatar van Kevin13

Kevin13

Een van de beste animatiefims die ik ooit heb gezien.

avatar van suzynatascha

suzynatascha

Ik zou deze film 100x herbekijken, 200x zelfs.

Zelfs zet ik af en toe de soundtrack op want die is gewoon een geweldige meezinger.

Fantastische cartoonfilm, mooi verhaal voor de kindjes en prachtige muziek!

Een 5!

Mijn god!

Vere weg de BESTE Disney movie allertijden!!

Timon en Pumbaa vond ik wel wat minder, maar goed...

als Ik hem ooit nog op dvd zie koop ik hem

• 1953 berichten

Ben ik weer: zonder hen zou het zo saai zijn !

TerrorBird

Ben ik het niet mee eens hun maakte de boel weer kinderachtiger...

ben het wel me je eens dat het zonder de hyenas en scar een stuk saaier zou zijn

• 1953 berichten

Ja, heb je best wel gelijk in !

TerrorBird schreef:

Ben ik het niet mee eens hun maakte de boel weer kinderachtiger...

Niet per se kinderachtiger, het houd de humor erin. Zonder Timon en Pumba (En Rafiki for that matter) zou The Lion King een regelrechte dramafilm zijn geweest. Te serieus voor de kleintjes. Timon en Pumbaa houden het leuk en zijn bovendien de leukste bijpersonen ooit.

Angrod_Pallanén schreef:

naar mijn mening verklote hun het verhaal

de lionking was juist so goed doordat hij veel meer * real * was dan alle andere disney tekenfilms

timom en pumbaa moesten weer zo nodig komen met koelkasten die vanuit het niks uit de lucht kwamen vallen plat gestampt worden en daarna vrolijk verder gaan etc etc etc

Angrod_Pallanén

Maar had de film je ook zo geboeid als het een pot intrige was geweest? Dan zou de film op een ander niveau zitten, maar een beter niveau? Doordat de film luchtig wordt gehouden vind ik hem beter. Denk dat hij lang niet zo goed was geweest als het een stuk serieusheid was.

• 1953 berichten

Disney tekenfilms staan wel bekend als films voor oud EN jong. Dus dan passen ze er wel weer in. Voor de jonge kinderen zijn T&P weer geweldig, maar voor de ouderen wel wat minder.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik ben 17 maar ga er vanuit dat Timon en Pumba de komende 200 jaar cool blijven, ongeacht leeftijd

Angrod_Pallanén

Naarmate je ouder wordt verdwijnen ze wel meer uit je leven (ik blijf tenminste niet meer hangen als Disney weer op ketnet voorbij komt), maar cool zullen ze altijd blijven!