• 9.376.964 stemmen

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning

Geregisseerd door: Roger Allers en Rob Minkoff

Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons

IMDb beoordeling: 8,5 (1.245.417)

Releasedatum: 24 november 1994

Plot The Lion King

"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

Simba (stemrol)

avatar van angelique83

angelique83

ik vind dit de mooiste disney ooit gemaakt

prachtige muziek

kan er naar blijven kijken!

5sterren

avatar van riivas

riivas

Op 16-jarige leeftijd voor het eerst gezien, en wat een heerlijke film Hij bevat werkelijk alle aspecten die een goede tekenfilm nodig heeft, en al is het dan een kinderfilm: ik vond hem leuk! 3,5 + 0,5 voor de muziek :$, maakt 4 sterren.

avatar van veron35

veron35

De beste disnie film.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Net zoals bijna alle Disney films, heeft The Lion King voor mij toch wel wat van zijn magie verloren nu ik wat ouder ben en ik Ghibli films kijk, maar de film blijft gelukkig goed.

Prachtig geanimeerd, er zitten een paar erg mooie scènes in en de soundtrack is best mooi, hoewel er een paar nummers tussen zitten die ik niet kan aanhoren.

3,5 sterren.

Kevin13

rroossiiee schreef:
Hele mooie film en ik huil nu nog steeds als zijn vader dood gaat

Ik ook hoor.
die scene was heel ontroerend.

brymj

Hele mooie film, het ironische is dat het voor mij geen sprankeltje glans heeft verloren door de jaren heen, ik was 6 toen ik deze film voor m'n verjaardag kreeg en het is echt prachtig, geanimeerd, mooie muziek en het verhaal is misschien simpel maar daarom niet minder interessant

avatar van %%%%%%

%%%%%%

angelique83 schreef:

ik vind dit de mooiste disney ooit gemaakt

prachtige muziek

kan er naar blijven kijken!

5sterren

Ben mee eens aleen dan 4,5 sterren

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

De mooiste Disney film die ik ooit heb gezien een prachtig verhaal en ook best zielig prachtige muziek en die film gaat je echt niet vervelen

ik geef een **4,5**

avatar van Padde

Padde

prachtige film

avatar van serpico

serpico

Deze laatst nog eens herbekeken.

Sommige stukjes zijn erg mooi gemaakt, ik herken ook veel; vroeger keek ik hem zo'n 2 keer per week, en het tempo ligt lekker hoog.

Maar de film drijft wel duidelijk op de muziek, die dan weer geweldig is. Hij is niet zo grappig of meeslepend als bijvoorbeeld Toy Story (die ik geweldig vind ), maar bij vlagen wel grappiger, en hij heeft prachtige muziek.

Daarom 4*.

avatar van tuureluur

tuureluur

veron35 schreef:

De beste disnie film.

en dan ook de enige goede 4,5 omdat ik deze op 8jarige leeftijd echt super vond!

mooie film, heel ontroerend
en als mufasa dood gaat moet ik tranen met tuiten huilen
scar is een aardig goed uitgewerkt personage

avatar van sly

sly

4,5** (als tekenfilm berekend)

avatar van xEvelien

xEvelien

Aaah, dit is echt mijn lievelingstekenfilm ooit! Blijft een ware klassieker!

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Weet iemand waar ik deze film op dvd kan bestellen. Geen enkele winkel of online DVD shop schijnt de Lion King nog te kunnen leveren. Ik heb deze film ooit op VHS gehad en toen zo stom geweest hem uit te lenen aan iemand, hierna nooit meer terug gezien! Ik wil de film sowieso graag op DVD, heeft iemand een tip!? Wel graag met ondertiteling of Nederlands gesproken, want ik wil dat ook de kinderen er iets aan hebben.

Ik heb ergens één verkoopplek gezien maar daar willen zij € 39,95 hebben voor de DVD en dat weiger ik te betalen! In nog geen 39 jaar! De film is inmiddels al 12 jaar oud en heeft zelfs in de tijd van de gulden nooit ƒ 39,59 gekost! Overigens, € 39,95 = ƒ 85,94. Ik zou wel gek zijn om dat te betalen.

Angrod_Pallanén

Niet echt, de DVD van de Lion King is een zeldzaam object geworden in 2007. In 2003 werd namelijk in beperkte oplage de SE uitgebracht. Wil je hem nu nog vinden moet je toevallig hem ergens in de winkel spotten of voor minstens 30 euro online bestellen. Geluk is dus een grote factor bij het vinden van een redelijke prijs voor de DVD.

Succes!

avatar van serpico

serpico

Leviwosc schreef:

Ik heb hem iets voor kerst gekocht bij de Jan Linders in Heerlen, gewoon een doorsnee supermarkt, voor 10 euro. Er waren er nog maar 2 of 3 en ik was dolblij dat ik hem gevonden had. Als je wilt kan ik wel voor je kijken of hij er nog is en hem daarna opsturen, maar ik heb weinig hoop. Stuur maar een pm.

Leviwosc schreef:

ik heb hem voor ongeveer 20 euries besteld bij Plato, alleen laat de dvd nog even op zich wachten....

ik weet ook niet precies of hij ook Nederlands gesproken is

Angrod_Pallanén

Als je hem in Nederland hebt gekocht dan is het automatisch de SE met de Nederlandse, Engelse, Franse en ondertitelde film.

avatar van sandra_x

sandra_x

mijn favoriete disney film

heel mooie film waarbij ik wle nog eens een traanje kan bijlaten

avatar van Lola3

Lola3

Prachtige film met leuke soundtracks

avatar van Dwerg Papegaai

Dwerg Papegaai

e'e'n

van de beste film allertijden EASY !!!!

I'm serious !!

zelfs nu 13 jaar later vind ik hem nog even goed als toen ik hem voor het eerst zag ..................

En gelijk heb je!

poisonpen1234

Deze film is dus echt nergens meer te koop he !!

Angrod_Pallanén

ebay, marktplaats, geluk, je moet nooit opgeven

poisonpen1234

Ik begrijp niet waarom het nergens meer te koop is normale Winkels!!! daar word ik zo boos van he

oude films zoals The Godfather verkopen ze wel enzo en deze niet ken iemand mij een reden geven plz het is zooooo ongelooflijk he dit !!! Ik zag laatst Casino nog in de winkel staan waarvan ik dacht nergens meer te koop lag

Angrod_Pallanén

Disney is niet achterlijk, films als dit zijn altijd geliefd, daarom laten ze hun Platinum Edities (komen in het voorjaar en het najaar) altijd maar in beperkte oplage maken, zodat ze niet tien jaar na verschijning nog steeds te verkrijgen zijn. Als ongeveer iedereen die eerste PE heeft gaan ze weer een nieuwe serie DVD's op de markt brengen. Voor een nieuwe versie van The Lion King zal je echter wel tot 201.. moeten wachten.

Angrod_Pallanén schreef:

Huh wat wat waar wie?! leg eens normaal uit man wat bedoel je precies en hoezo 201? bedoel je soms 2001?

het is 2007 hoor

avatar van Mc