• 9.382.312 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Lyriq Bent en Scott Patterson

Releasedatum: 3 januari 2008

Plot Saw IV

"You think it is over... but the games have just begun."

Nu Jigsaw en zijn kompaan Amanda dood zijn, lijkt het spel afgelopen. Maar als een nieuw videobandje van Jigsaw opduikt, blijkt het spel nog lang niet aan zijn eind te zijn. Twee FBI-profilers proberen de hele puzzel op te lossen en speuren door Jigsaws overgebleven spullen. Maar als een SWAT-lid ontvoerd wordt en onderdeel van het spel blijkt krijgt hij negentig minuten om, behalve zijn eigen leven, het leven van een oude vriend te redden.

Ik vond de derde film minder dan de tweede, maar de vierde is tot nu de beste van hun allemaal!! Het begin/einde was een leuk doordenkertje. Ik vond het zelf jammer dat de gebeurtenissen die in de derde film voorkwamen niet aansloten op de vierde deel.

Maar wel een goede, gore, leuke film!!!!

avatar van rubenzzz

rubenzzz

Weer een geslaagde saw-film. Ga nu niet klagen als je de rest van de delen ook niet hebt gezien, want dan snap je het hele 'Saw gebeuren' niet. Deze was beter als deel 3 . Camerawerk en geluid was geweldig. 5*!

avatar van dennislaport

dennislaport

kheb het ook wel gehad, standaard saw verhaal. Niks nieuws, wat wel nieuw is is de chaos. Wat een rommelige film

3.0

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

SAW 5 mag dan wel in pre-production staan, maar ik denk persoonlijk dat het er niet van zal komen.

Leigh Whannell, James Wan en Darren Lynn Bousman wilde vanaf het 1e deel nog maar 3 vervolgdelen maken.

avatar van IcU

IcU

Maar na het zien van deel 4 MOET er wel een 5e deel komen, anders is het een onafgemaakte serie, aangezien de poorten wagenwijd open staan naar een 5e deel...

avatar van renoow

renoow

Wat een rommeltje.. ! Jammer, vond dit deel het minste uit alle 4 de delen..

avatar van Maruk_17

Maruk_17

renoow schreef:

Wat een rommeltje.. ! Jammer, vond dit deel het minste uit alle 4 de delen..

Of je snapt het verhaal niet?

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

Best wel een goede film. Had hem echt slechter verwacht omdat na trilogieen meestal een goedkopen versie met een slecht verhaal komt. Verhaal was dan ook boven verwachting goed en bleef spannend tot het einde. 4*

avatar van Materny

Materny

Maruk_17 schreef:

Of je snapt het verhaal niet?

Had vernomen dat het verhaal ver te zoeken is vergleken met de eerste films.

avatar van stan

stan

Ze moeten echt zo ophouden hiermee! 3 was al zwaar mislukt en ze hebben deze nog erger weten te verprutsen!

avatar van Hando

Hando

Materny schreef:

Had vernomen dat het verhaal ver te zoeken is vergleken met de eerste films.

Wat bedoelt men eigenlijk met een verhaal? Deze film bevat zeker een serie gebeurtenissen die causaal met elkaar zijn verbonden.

avatar van ockhausen

minder als de eerste 3 delen maar zeker niet slecht

krijgt van mij toch 4 *

avatar van Sherm

Sherm

Ik denk dat mensen die lage cijvers geven niet van deze films houden maar het is gewoon een goed inelkaar gezette film met mooie opnames:D ik vind het weer een goed vervolg ben benieuwd naar saw 5 die zal zeker komen denk:P

avatar van darkjaap

darkjaap

zoo vet die martelingen vind ik nog origineler en beter bedacht dan de vorige delen

zeker een toppertje 4*

avatar van TomHeuving

TomHeuving

Gisteravond gekeken.

In het begin vond ik m nogal lame.

Dat ze John Kramer open maken op een expliciete manier, om dan maar te kunnen zeggen dat het 4e deel nog luguber is. De manier waarop heeft vrij weinig te maken met de rest van het verhaal wat ik wel opzich goed vindt.

Verder wordt deze film wel goed en geeft opzich een boodschap mee.

vermakelijke film, 3*

avatar van fralumi

fralumi

Ik denk dat de film beter te begrijpen is wanneer je 2 dingen weet:

de beginscene (autopsiescene) speelt zich af na deel IV. Bovendien spelen de gebeurtenissen in deel III en deel IV zich tegelijkertijd af en niet na elkaar....

avatar van SalsaLover

SalsaLover

dit was beduidend minder dan de 3 andere delen.

Ze hebben precies stukken en brokken bijeen geplakt uit de vorige delen, om toch maar deel 4 te kunnen maken.

Daarbij komt nog dat het zeer snel gaat waardoor de intresse om het verhaal te volgen erg verminderd.

Het folter gedoe was ook een pak minder.

Ineens zijn er weer nieuwe medewerkers van jigsaw....

Op naar deel 20 dan maar ...

Het is zo een beetje als "LOST".

Je gaat waarschijnlijk toch deel 5 zien ,omdat ze je nieuwsgierigheid hebben aangewakkerd.

avatar van crimson

crimson

Tsja.... geen slechte film maar de verrassing is er inmiddels wel 'n beetje van af. Op zich wel leuk dat je in deze film meer inzicht krijgt in de beweegredenen van Jigsaw... Wat betreft de clue zullen de mensen die bij deel twee opgelet hebben 'm al aan voelen komen.

Meer van 't zelfde maar zeker onderhoudend.

avatar van Fallen God

Fallen God

Ik moet deel 3 nog steeds zien.

avatar van gaylordjip

gaylordjip

Gister gekeken. Vond hem beter dan III, maar deel I & II zijn toch de beste van de reeks.

avatar van roelv

roelv

Nee, vanaf nu weten ook de gore gedeeltes mij niet meer te bekoren. Als ze een vijfde willen maken mogen ze toch wel heel veel meer inhoud in deze films gaan stoppen, want anders graaft deze filmserie zijn eigen graf.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

roelv schreef:

Het lijkt mij een serie te worden zoals Friday13th, na 10 afleveringen zullen ze er wel mee stoppen.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

Apart dat iedereen de film een 4,5 of een 5,0 geeft.

Ik hoor alleen maar negatieve publiciteit en reacties, ook verdiend ie maar 1 ster in verschillende magazines..

Vraag me af of de hoge waardering nu echt is verdiend of dat hij alleen hoog scoort vanwege medelijden voor de filmmakers en de héle SAW-reeks.

Ben dus zeker benieuwd naar deze film!!

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik zag net in de Veronicagids dat dit deel maar 1 * kreeg. Ikzelf vond het lang niet slecht; minder dan de andere delen, maar nog steeds bovengemiddeld. Ik kan me niet voorstellen dat iemand een hoge stem geeft uit medelijden trouwens.

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

wel een goeie film al snapte ik het einde niet helemaal... (maar dat kan aan mij liggen).

avatar van timburton

timburton

Demoniac schreef:

Tja, Veronicagids. Niet bepaald een tijdschrift die de juiste recensies heeft naar mijn mening.

avatar van cubedude

cubedude

Hmm, naar mijn mening:

Ik vind de nutteloos erbij gekomen, want eigenlijk is het pure melkerij. De jigsaw is dood, moet je toch niet even ff andere personen erbij gaan betrekken die zomaar zijn werk gaan voortzetten...

Dat betreffende het verhaal, de opzet is nog steeds hetzelfde hoewel de spanning iets minder is dan in bijvoorbeeld de eerste film. Toch zijn er nog weer leuke, bloederige momenten met inovatieve moordspelletjes die de psychopaat binnen onszelf zeker de moeite gana vinden.

Toch ga ik de vijfde film ZEKER niet kijken, heb er genoeg van, het zijn er teveel op korte tijd.

avatar van Erik 1966

Erik 1966

Jammer, redelijk acteer werk en wat origineel slacht werk maar een dom verhaal. Het zaakje wordt nu helemaal uitgemolken. Ik hoop dat het hierbij blijft. 2,5*

avatar van Macmanus

Macmanus

Uhm

De koek lijkt me nu toch wel een beetje op. Hoewel deze reeks natuurlijk nog meer delen gaat krijgen dan Halloween en Friday the 13th bij elkaar. Lijkt het b-film gehalte toch wel extreem groot te worden. Hoewel ik eerlijk moet bekennen dat dit eigenlijk ook wel het geval was bij deel 1 2 en 3 Maar nu stoorde me het eigenlijk het meest en verveelde ik me nogal. Alleen de ijsblok scene en de doof/blind scene deden me even rechtop zitten. Maar al die vreselijk acterende mensen die er allemaal even onaantrekkelijk uitzagen (Ja hallo als je dan toch een oppervlakkige film maakt geef me dan wel een paar mooie mensen om naar te kijken potjandrie) maakte dit toch wel het minste deel uit de reeks. Op naar DEEL 5 DUS! Yeah!

2 kleine sterretjes.