• 9.381.546 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Lyriq Bent en Scott Patterson

Releasedatum: 3 januari 2008

Plot Saw IV

"You think it is over... but the games have just begun."

Nu Jigsaw en zijn kompaan Amanda dood zijn, lijkt het spel afgelopen. Maar als een nieuw videobandje van Jigsaw opduikt, blijkt het spel nog lang niet aan zijn eind te zijn. Twee FBI-profilers proberen de hele puzzel op te lossen en speuren door Jigsaws overgebleven spullen. Maar als een SWAT-lid ontvoerd wordt en onderdeel van het spel blijkt krijgt hij negentig minuten om, behalve zijn eigen leven, het leven van een oude vriend te redden.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

defilmkennuz schreef:

mensen mensen wat een cometaar allemaal gewoon een goede film geen discussie over mogelijk en mensen die het beter denken te weten wordt regiseur dan als je zoveel cometaar hebt wil ik wel eens zien want jullie er van maken!

Ik betaal ze om een goede film te maken, en ik wil mijn geld terug...

1 & 2 vond ik fantastisch

dit vind ik nog maar matig, vooral die gesprekken maken het saai.

er kan nog verandering in komen, hij is nog bezig.

maxB

dat laatste stuk met die ijsblokken is echt briljant

tussen 3 en 3.5, afgerond naar beneden. de minste saw

avatar van Leviathan

Leviathan

Net gekeken dus.. heb er weinig over te vertellen aangezien het deel 4 is en 't nog steeds op hetzelfde neer komt en ze willen de film nog steeds eng maken met ''ranzige'' stukjes..vond het spannendste moment nog dat die agent in z'n huis rond aan't lopen was kijken wat er was en toen iemand achter dat zeil vandaan kwam :s

Vind het verder een beetje raar verhaal geworden, maar film is wel te doen maar niet voor een 2de keer en ik zou er ook niet m'n geld eraan uitgeven in de bios..

En nu komt er ook een deel 5 blijkbaar ze willen echt zoveel mogelijk geld uit de saw reeks krijgen:s de een is nog niet uit of ze maken al een nieuwe .. vertelt trouwens ook wel genoeg over dat er geen tijd in zit om een verhaal te maken:P

geef m net 3*

avatar van Leviathan

Leviathan

defilmkennuz schreef:

Smaken verschillen? En commentaar mag gegeven worden..

avatar van moviefreakske

moviefreakske

tis zeker gene slechte film ma den 1ste blijft gewoon de BESTE,hier zitten er wel weer wat vuile scene's in,daar moet de film het dan wel van hebben.

avatar van fluppe

fluppe

zalige film, heb van het begin genoten en vond het toch weeral een geslaagd saw episode!! de eerste blijft onverslaanbaar maar deze komt bij mij toch op een tweede plaats! chape au aan de makers dat na een vierde vervolg deze serie nog blijft boeien en origineel blijft!! Het vraagt naar meer...

5!

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

maxB schreef:

1 & 2 vond ik fantastisch

dit vind ik nog maar matig, vooral die gesprekken maken het saai.

er kan nog verandering in komen, hij is nog bezig.

Ben ik het helemaal mee eens, 1 is ongetwijfeld de beste, 2 is iets minder maar altijd nog goed, 3 was al duidelijker slechter en deze is niet beter dan 3.

een matige 2*

avatar van jorkie

jorkie

ik vind deze weer eens zeer goed, deel 2 was na mijn mening wat minder, 3 en 4 vind ik juist weer vet, vooral omdat je in deze film ziet waarom die man zo geworden is..

avatar van Thomas83

Thomas83

Weer een matig sequel na het goede maar wel overschatte deel 1.
Dit film opent met een autopsie van Jigsaw, en dat gaat wel vergezeld van enige details en de nodige sappige geluiden, maar is toch niet te vergelijken met de vrij goede en aardig gruwelijke openingsscènes van deel 1 en 2, als ik het me goed herinner. De eerste kill, in de tweede scene, is dan wel weer aardig en gaat een beetje terug naar de basics uit deel 1. De spanning wordt alleen niet al te sterk opgebouwd en in stand gehouden, de scene is ook snel voorbij, en veel ranzigheid krijg je ook niet te zien.
Het plot probeert wat vragen die nog waren blijven open staan uit de vorige delen te beantwoorden, alleen interesseert me dat allemaal geen zak, dus wist het verhaal mijn aandacht er niet goed bij te houden.
De acteerprestaties vind ik nogal wisselend. Je ziet veel van hetzelfde en het zal vooral daardoor zijn dat het niet meer geloofwaardig op mij overkwam en zelfs wat ging irriteren. Anderen vind ik weer gewoon keurig een voldoende scoren qua spel.
Pluspunten zijn de redelijke muziek en best goede geluidseffecten, mooie montage en het aardige, donkere sfeertje.
Gelukkig wordt de boel niet onnodig gerekt, en duurt de film maar zo'n anderhalf uur.
De twist op het einde is ook weer terug naar de basics, de uiteindelijke kwade genius is weer "het slachtoffer die je niet als dader zou verwachten". Alleen was het hier lang niet zo'n schok, het was zelfs wel te voorspellen. Ik voelde me niet overdonderd zoals ik dat bij het slot van deel 1 had. Het kwam zelfs over als een gênante krampachtige herhaling van iets wat eerst erg goed werkte.
Al met al gewoon weer een matig vervolg, en de reeks zal ongetwijfeld nog wel even doorgaan, helaas.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

ok dit deel was al beter dan 2 en 3, een heel langlopende film voor een film dat 1u en 28 min duurt

ik heb er van genoten (niet de voze delen :-p)
ik vin het gewoon briljant hoe ze het verzinnen
de vallen en de verhalen en al

maar nog altijd weten we niet wat er met doc gorden is gebeurd, waarschijnlijk voor de volgende films

alleen jammer van een zwak einde, ineens gaat iedereen dood
en die agent perez is dom
ge ziet dat toch aankomen
het acteren intereseert me eigenlijk niet in de saw films
maar ik hoop dat ze nog films maken want dit zouw geen goed eind zijn van de SAW reeks, ik vind het goed als ze toch tot 6 gaan maar 7 dat is me toch teveel

mijn top saw films

avatar van Northernstar

Northernstar

Ik vond hem vaag. snapte er ook weinig van. De gore scenes blijven het leukst! Denk dat ik hem nog een keer moet kijken.

avatar van Horror-Tijger

Horror-Tijger

Geweldig gewoon: horror/slacht-films

avatar van bubba01

bubba01

Ik vond het een goede film, je moet tenminste nadenken hoe dat ie in elkaar zit. de eerste kan natuurlijk nooit overtroffen worden en het is wel leuk om in dit deel te zien waarom jigsaw aan het moorden is geslagen.

avatar van Sharkynl

Sharkynl

Vond t een goeie film vond alleen t einde een beetje raar misschien moet ik m nog maar is kijken

avatar van Dionnexx

Dionnexx

ik heb hem net gekeken, en vind dat je op het einde toch met veel vragen blijft zetten.

Ik snap hem niet helemaal dus het wordt nog een keer kijken of wachten tot het volgende deel uit is.

maxB

ja, ik was na 1&2 best een sawliefhebber geworden en dan krijg je dit, erg teleurstellend

avatar van jordidj1

jordidj1

tjonge.. zulke vervolgen zijn tegenwoordig toch niet nodig.. *zucht*

avatar van Harco

Harco

defilmkennuz schreef:

Wat lul je toch weer achterlijk, vent.

avatar van b00ster!

b00ster!

Ik vindt ook dat mensen zeuren, voor een 4de deel in deze reeks is hij echt subliem!

avatar van P8rb

P8rb

Best een meevaller, had echt een prutfilm verwacht. Maargoed het was gewoon weer even genieten, alhoewel ze van mij na deel 3 echt al hadden mogen stoppen!

avatar van snip

snip

zieklijke film!

weer een topper in deze reeks. het verhaal blijft gewoon meesterlijk met al die tests. maar saw1 blijft het best,

avatar van Hakkinen

Hakkinen

Mijn mening is dat zoals gewoonlijk iedereen er weer te serieus tegenaan kijkt , het is gewoon een lekkere gore-movie in de trent die Saw groot heeft gemaakt.

Als er geen deel 4 was gemaakt had iedereen lopen schreeuwen en klagen waarom die niet was gemaakt dus zijn de commentaren hoezeer ik ze ook respecteer niet op z'n plaats.

Gewoon je gezonde verstand ff op nul en lekker kijken op de bank of in de bios , het is vergeleken met al het bagger wat op dit moment in de bios draait een verademing!!!

Grtz. Hakkinen

avatar van balkanG

balkanG

Ik vind de saw reeks super!

Tot hoever zullen ze wel niet gaan!

Deel 4 ook geslaagd! Deel 1 blijft het beste!

Ik geef deze film een 4. Het verhaal blijft me boeien en vooral de bizarre moordwapens.

Mensen die deze film negatief bekritiseren of een laag cijfer geven, hebben waarschijnlijk te hoge verwachtingen of vergelijken de film met de vorige films deel 1, 2, en 3.

Dit deel blijft voor mij nummer 2 tot nu toe... More to come:)

avatar van jasha

jasha

balkanG schreef:

Ik heb nooit al te veel verwavhtichtingen gehad betreffende de Saw Films. Eigenlijk heb ik ze allen enkel gezien omdat een vriend maar bleef zagen. De drie eerste heb ik kunnen uitzien, de derde was zelfs degelijk.Maar naar deze valt echt niet naar te zien... Heb net op IMDB geizen dat ze bezig zijn met een vijfde film van de reeks. Moet dat nu echt???

avatar van Raffael77

Raffael77

Dit is echt wel een goed vervolg. Lekker ziek gedaan weer al die oldschool traps die hij gebruikt.

4,5

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

De film bevat een aantal aardige scenes, hier en daar proberen ze vrij heftig te zijn om zo het matige verhaal van deze vierde deel een beetje te maskeren.

Waar je bij de vorige 3 delen toch een ingeniues verhaallijn / ontknoping of in ieder geval slim bedachte stukken had, is dat helaas in dit vervolg overgegaan in vergezochte en matig in elkaar gezochte connecties.

Een paar keer in de film had ik het idee dat het wellicht nog de goede kant op zou kunnen gaan maar helaas.

De film barst dit keer van ongeloofwaardige toevalligheden die exact zo uit hebben moeten pakken zoals ze dat deden om het verhaal te kunnen doen continueren. Bij de vorige delen beruste dit op uiterst slimme planning, hier heeft de bedenker van de vallen er maar (en erg riskant) op los gegokt.

Toch voor de paar aardige scenes een

hopen dat deel 5 wel weer beter wordt.

avatar van INCTRL

INCTRL

Miss Sway schreef:

Ik betaal ze om een goede film te maken, en ik wil mijn geld terug...

je wilt je geld terug voor een gedownloade film?

avatar van Culpa

Culpa

Op een paar brilliante scene's na vond ik deze Saw IV erg slecht. Teveel gebabbel en ik heb me echt op zitten winden over al die scene's in het donker, waarbij je zelf maar moet bedenken wat er op dat moment gebeurt. Te vaag, te wazig en veels te donker! Dat wil ik juist niet, ik wil zien wat er gebeurt. Ja ja ook de erge scene's. 3 geweldige scene's waarbij je echt denkt, welke zieke geest heeft dit verzonnen, maar wel brilliant. Verder zal ik hem zeker niet voor een tweede keer bekijken. Zonde van de tijd. Deel 1 en 3 vond ik het best.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

defilmkennuz schreef:

Dan kunnen we net zo goed Moviemeter opdoeken, toch? Mag je overigens ook geen kritiek meer hebben in een restaurant, als je zelf geen kok bent en geen muziek meer beoordelen als je geen conservatorium-diploma hebt. Maar goed, weer genoeg woorden vuil gemaakt aan dit stukje.