• 9.381.114 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.973)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

de tuinman zegt::

Ik zie ledger in een pak en smink die een villain met iets te veel glans speelt. En geen psychopaat waarvan het realisme eraf spat, maar een karikatuur die zorgt voor popcorn

wat verwacht je dan in godsnaam anders van iemand die zichzelf de joker noemt???realisme?????

dus dat lijkt me de bedoeling dat hij dat zo speelt.

jammer dat ie dood is,anders hadden we t hem ff kunnen vragen.

en als die voor popcorn zorg,dan heb hij zun werk toch goed gedaan.

of worden de films niet meer gedraaid in de bioscoop tegenwoordig.

want laten we eerlijk zijn,batman is toch gewoon 1 grote popcorn film.

zet gewoon je verstand op nul en kijken die shit.

maar ik begrijp dat het er om gaat of t oscar waardig is en dat is natuurlijk een hele andere zaak.

hij speelde in mijn ogen een zeer overtuigende joker,maar om een personage uit een batman film nou een oscar te geven,dat lijkt me natuurlijk de grootste onzin.

dat heb hij maar om 1 reden gekregen en die weten we allemaal.

misschien wat voor mickey rourke de volgende keer,als hij na de wrestler zelfmoord had gepleegd,dan had hij hem hoogst waarschijnlijk ook gekeregen.

Naomi Watts

Het is al jaren zo dat er geen oscarwaardige winnaars meer zijn, waarom er nu zo wordt gezeken is mij een raadsel.

serpico

Zeiken doen we nu eenmaal graag. Zoals blijkt.

bozzy schreef:

Moet je nou een film zo hoog beoordelen omdat toevallig een acteur die toevallig dood is zo goed acteerd?

Film is zwaar over hyped alleen maar omdat Jokertje Niet om kan gaan met drugs.

Ik weet zeker dat een hele meut acteurs dat rolletje zeker net zo goed zouden spelen.

Het hele verhaal rond deze film spreekt mensen aan door de schandalen,drugs ,dood ect ect......

Doe niet alsof je weet hoe ik denk.

Ik heb deze film niet gewaardeerd op alleen Ledger's acteerwerk.

Als ik zo zou zijn had ik elke film met een overleden acteur hoog moeten beoordelen.

Ik heb gewoon onwijs van de film genoten en vond hem dus een 5 waard.

Dat jij dat niet zo vind moet je zelf weten, maar ga niet iedereen af lopen zeiken omdat ze jou mening niet delen.

Als ik een film een 5 waard vind geef ik hem een 5.

totalreject schreef:

Ik heb eerder het gevoel dat jij iedereen loopt af te zeiken..

Kevin13 schreef:

Ik heb eerder het gevoel dat jij iedereen loopt af te zeiken..

Omdat?

Naomi Watts

Bozzy komt met insinuaties waarom bepaalde mensen deze film zo hoog beoordelen. Erg zinloos die veronderstellingen. Wel lachen met die bozzy.

Kevin13

En hier komt totalreject mee aanzetten. Is bij mij in het verkeerde keelgat geschoten.

totalreject schreef:

Dus ik denk dat ieder het recht heeft om te zeggen van de film wat hij/zij vind.

Behalve natuurlijk onze geliefde standaard 0,5 stemmers die niet kunnen onderbouwen waarom ze elke film haten

En waarom dan wel.

Er zijn hier mensen die een 0,5 aan elke film geven zonder te kunnen zeggen waarom en dan wel anderen gaan afkraken op hun onderbouwingen. Als die mensen elke film zo haten snap ik gewoon niet wat ze op een site over films doen.

Dat is trouwens nog steeds niet een reden om mij te verwijten dat ik iedereen hier afzeik.

Kevin13 schreef:

Staat notabene een smilie bij, over lichtgeraakt gesproken.

En waarom dan wel.

Zover ik weet hebben de meeste users die hier een onvoldoende hebben aan gegeven een mening gegeven tegenover de 5.0 stemmers, die net zoals jij aangeeft hun mening niet onderbouwen maar simpelweg zeggen Mooie film, Ledger rules.

Kevin13 schreef:

Nogmaals, heel dat Ledger-gedoe houd ik me niet mee bezig. Ja, prima acteur en goeie rol. Maar geen reden om de film een 5 te geven.

Ik ben het zelfs met je eens dat het onzin is om deze film de hemel in te prijzen alleen om de rol van Ledger.

Ik heb de film een 5 gegeven omdat ik me bijna 3 uur vermaakt heb met een film over mijn favoriete comic figuur. Ik vond de film goed geacteerd en de sfeer lag goed in de buurt van de sfeer van de comics. IK vond dit de beste film die in een paar jaar is uitgebracht en dus geef IK het een 5.

Maar ik heb eerder mijn mening al wel onderbouwd (meer als een half jaar geleden) dus wat jij zegt is niet waar.

Voor de rest zie ik genoeg 0,5 stemmers die alleen maar weten te melden dat een film een kutfilm is (dat geld niet alleen voor deze film).

Als jij dat niet doet heb ik het dus niet over jou.

Dus waarom jij het ineens nodig vind om mij aan te vallen snap ik al helemaal geen zak van.

deTuinman

Puur omdat jij de Ledger stemmers verdedigde, kwam het over alsof jij hun gelijk gaf. Nu is het duidelijk dat het neit het geval is. Dus discussie gesloten.

avatar van Nomak

Nomak

@ totalreject

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Jij geeft een 1* bij Catwoman zonder enige onderbouwing.

In dat geval hoeven de laagstemmers bij The Dark Knight toch ook niet te onderbouwen.

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Catwoman spreekt voor zich, Nomak

pfff alsjeblieft hij.

de ledgers stemmers verdedigde.

ik werk niet pro deo dus dat kunnen ze helemaal niet betalen.

idd discussie gesloten.

ik hoef met jou verder ook helemaal geen discussie te hebben.

ben blij dat we allebij hele andere films kijken,komen we elkaar ook niet zo vaak tegen.

deTuinman

Ik had het niet tegen jou.

ps. formuleer je zin wat beter, want pro deo is wat anders

dijkieR schreef:

van je laastete 25 stemmen heb ik er 23 gezien, dus wees niet ongerust

avatar van Miss Sway

Miss Sway

deTuinman schreef:

Ik had het niet tegen jou.

ps. formuleer je zin wat beter, want pro deo is wat anders

Als we dan toch gaan muggenziften, pro Deo betekend gratis dus de zin is wel goed geformuleerd.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Miss Sway schreef:

Pro deo heeft niets te maken met de formulering van de zin. Hij is niet de 'advocaat', maar DijkR.

Nomak schreef:

@ totalreject

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Jij geeft een 1* bij Catwoman zonder enige onderbouwing.

Ik geef Catwoman idd een 1 ja.

Maar daarbij ga ik niet een nutteloze comment als "kutfilm" ofzo posten.

Ik vind het prima als je een film waardeloos vind en dan een stem uitbrengt zonder erover uit te wijden. Maar nutteloze comments of mensen die de film wel waarderen afzeiken zonder zelf een nuttige onderbouwing te kunnen geven waarom je hem slecht vind is waar ik het over heb.

Mensen die bijv. Catwoman wel leuk vinden moeten er vooral van genieten. Die ga ik echt niet afkraken omdat ik het niet met ze eens ben.

btw k heb mn reviewtje (onderbouwingen) bij Catwoman zojuist even geplaatst.

avatar van Nomak

Nomak

@ totalreject

Ik heb het net gelezen. Heel toevallig kwam ik er terecht en zag ik jouw bericht staan.

Ik erger mij ook wel aan mensen die gewoon "kutfilm" schrijven en dan een 0,5 geven.

Maar ik heb dan ook zoiets dat ik me kapot erger aan mensen die iets als "geweldige film, wow Heath Ledger!!!" schrijven, en dan een 5* geven.

Sommige films zijn inderdaad zo slecht dat je eigenlijk weinig erover kan zeggen.

Maar ik vind het altijd leuk om een onderbouwing te lezen.

Nomak schreef:

@ totalreject

Maar ik vind het altijd leuk om een onderbouwing te lezen.

Daar zijn we het dan helemaal over eens.

Als ik een film zo slecht vind dat ik er geen woorden over vuil wil maken plaats ik gewoon maar niks.

En soms krijg ik later ineens inspiratie om dat wel te doen, zoals nu

serpico

Als jullie je nou eens niet zo zouden ergeren, zou dat al flink helpen.

avatar van henksluis

henksluis

Naarmate ik deze film vaker zie, gaat mijn waardering omlaag.

Actie en geluid zijn geweldig, maar de verhaallijn is net zo chaotisch als de Joker.

Bovendien speelt Heath Ledger in The Brothers Grimm, (2005) van Terry Gilliam overtuigender en met zichtbaar meer plezier,dan in The Dark Knight

avatar van BLG1988

BLG1988

Jammer dat mensen zich laten leiden naar "het zoeken van fouten" en er dan vinden, of beter gezegd, denken te vinden.

deTuinman schreef:

pro deo betekent dat je als advocaat gratis werkt.en dat doe ik niet.

dus als jij zegt dat ik alle heath ledger fans verdedig,dan kan dat niet,want dat kunnen zij niet betalen namelijk.

henksluis schreef:

Heath Ledger heeft verklaard dat hij nog nooit zoveel plezier met een rol heeft gehad als met The Joker.

avatar van BLG1988

BLG1988

Zie je hem overigens al lopen met een verminkt, beschildert gezicht in een sprookjesfilm.