Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
koho
Omhooggevallen stripverfilming dat zonder de merken "Batman" en "Joker" en zonder de geest van Ledger die natuurlijk rond deze film hangt niet erg boven de gemiddelde actiefilm uitstijgt. Toegegeven, dit is mijn genre ook niet, maar ik vond Tim Burton's Batman met Jack Nicholson als Joker heel erg goed. Dark Knight echter vind ik veel geschreeuw en weinig wol. Ik had er erg veel van verwacht, maar het viel me vies tegen.
The Joker is natuurlijk wel een geweldig personage en hij draagt deze film. Maar de essentie van The Joker - wie 'm ook speelt - is al een mooi gegeven natuurlijk. Ledger speelde 'm heel goed, dat geef ik grif toe, maar ... een Oscar ...?
Batman vind ik een leeg personage met in deze verfilming een belachelijke stem bovendien (en zonder zijn cape, een gladde ijslollie). En die Harvey Dent, dat wordt gewoon komisch vanaf zijn "ongelukje".
Ksnap de hype niet. Maar ik hoor bij de minderheid. Zal wel een oude lul zijn
2.5**
Overdrijf eens niet. Ik zal niet zeggen dat het nog altijd even duidelijk zou geweest zijn moest hij nog leven, maar die Oscar ging sowieso naar hem gaan, dood of levend.
Dat zou dan nog steeds onterecht zijn, maar ik heb ook niet de illusie dat de Oscar ook echt naar de besten gaat. (Vriendjes)politiek That's all folks!
serpico
Inderdaad jammer. Downey jr. was vele malen beter. Maar ach, we weten allemaal dat het een troostprijs is.
roc12345
elk vervolg een niveau hoger kijk nu al uit naar de derde deel
hopelijk zullen ze the riddler kiezen als the bad guy
wyatt earp
dat Ledger niet briljant was.
Kevin13
nee hoor, ledger was niet briljant.
Hij heeft hier een magere prestatie afgeleverd, hij kan beter en dat heeft hij laten zien in Brokeback Mountain.
Angrod_Pallanén
Uhm, nee, Downey was aardig in zijn rol, maar Ledger spatte van het scherm af. Sowieso was Downey's rol meer komedie en Ledger was meer serieus. Misschien ben ik daarom van deze mening, maar daar waar Downey meer leek als een gozer die zich verkleed had en er dikke lol mee had, was Ledger meer een 100% gewijde rol waaraan hij alles gaf wat hij te bieden had.
Idd.
Ik snap ook niet dta mensen zo moeilijk moeten doen over de rol van Ledger en die oscar.
Hij zette gewoon een onwijs goeie prestatie neer en heeft daarmee die oscar gewonnen. Of je het er nou mee eens bent of niet.
Ik ben het ook meestal met die oscars niet eens, maar laten we eerlijk zijn. Die oscars zijn gewoon een opgezet zooitje om de (Amerikaanse) filmwereld nog meer aandacht te geven en de verkoop/bezoek van films te stimuleren.
En je gaat er echt niets aan veranderen door hier als een zuurpruim zo'n acteur/film/whatever als een idioot te gaan zitten bashen.
Ik nee aan dat iedereen wel wat beters te doen heeft dan dat.
Als je de film niks vind kan je dat best zeggen. Maar laat de fans lekker los gaan over hoe goed ze de film vonden. Dat doet 99% van die zuurpruimen wrs ook over het waardeloze (imo) Memento.
jorisker
Goede film hoor! Soms ietwat overdreven maar daarvoor kijk je ook naar batman films. Ik heb op deze site nu al vaak gelezen dat men de oscar voor Heath Ledger meer een troostprijs vind. Ik denk echter dat Ledger hem gewoon puur voor de rol verdient heeft! Ik vind dit sowieso zijn beste rol, ook de beste rol uit de film en een van de beste rollen uit 2008. Verder vind ik de verhouding dialogen/actie prima in orde. Ik heb het nog nooit gehoord maar ik vind wel dat het einde te makkelijk is. Hoe de Joker dood gaat is niet de joker waardig, beetje simpel. Toch een 4
totalreject
Hoe Joker dood gaat? Heb je wel de goeie film voor je?
nee hoor, ledger was niet briljant.
Jij hebt er verstand van zeker...
Rafke Pafke
Ik vond dit toch echt wel een goede film. Persoonlijk ben ik al die verfilmingen van Amerikaanse cartoons spuugzat. Maar omdat ik toch wel benieuwd was naar de hype omtrent de rol van Ledger heb ik de film afgelopen weekend toch maar eens gehuurd.
En ik was aangenaam verrast. Niet alleen omwille van the Joker (wat inderdaad wel erg goed gespeeld is, maar wat ook wel een dankbare rol is voor een beetje goede acteur), maar ook omwille van de algehele sfeer van de film. Harder, duisterder en grimmiger dan welke andere cartoonverfilming die ik al gezien heb.
Alleen het personage van Harvey Dent viel me wat tegen, vanwege de geleverde acteerprestaties maar ook vanwege de inhoud van die rol.
bozzy
nou zeg ik had hele grote verwachtingen van deze film,helaas viel hij me toch erg tegen.
Ten eerste hij duurde veel te lang,het verhaal is naar mijn mening erg warrig.
Acteer prestaties waren ook niet super top,Ledger deed het zeker wel goed maar echt oscar waardig nou ik dacht het niet.
Het is een leuke actie film meer ook niet,hij haalt het bij lange niet bij Batman Begins,dat vond ik namelijk wel een toppertje.
Sjonge jonge wat ben ik van een koude kermis thuis gekomen zeg na het kijken van deze film.
kortom deze film is Zwaar overtrokken,het zal wel door de hype komen van de overleden Ledger........
serpico
- 20609 berichten
maar dat heeft allemaal niet met acteer prestatie te maken, maar goed wat een beetje make-up wel niet kan doen.
TADAA.
TADAA.
Of wel, want er zijn genoeg mensen die vinden dat hij een geweldige acteerprestatie heeft neergezet. Jij niet. Prima, jou mening.
bozzy
Nutteloze discussie dit.
Moet je nou een film zo hoog beoordelen omdat toevallig een acteur die toevallig dood is zo goed acteerd?
Film is zwaar over hyped alleen maar omdat Jokertje Niet om kan gaan met drugs.
Ik weet zeker dat een hele meut acteurs dat rolletje zeker net zo goed zouden spelen.
Het hele verhaal rond deze film spreekt mensen aan door de schandalen,drugs ,dood ect ect......
Nutteloze discussie dit.
het script wat hij heeft is geweldig en daar kan elk acteurke wel wat mee.
Legan
het script wat hij heeft is geweldig en daar kan elk acteurke wel wat mee.
- 20609 berichten
wat doet hij fout dan buiten dat hij het script van de joker niet heeft, hij speelt batman de playboy de verliefde jongen en de gevoelige jongen en gewoon naar behoren hoewel hij in begins wel beter was en ik ook wel beter van hem gezien heb.
dijkieR
[quote]deTuinman schreef:
Gerechtigheid? Come on. Het is op en top Amerikaans en op en top de Academy. Wij (ik neem aan kritische mensen) weten na het zien van alle genomineerden, dat Ledger niet briljant was. The Joker raakt je niet, hij zet je niet aan het denken.[/quote
jezus wat een onziin zeg!!!
wat speelde ledger deze rol fantastisch,en hij raakt je niet, en hij zet je niet aan t denken.nou ik heb regelmatig gedach,wat is die gast krankzinning gestoord.maar blijkbaar zoek jij overal een diepere betekenis achter.le had natuurlijk gewild dat hij het eerste halve uur zijn levens verhaal ging vertellen of zo.
en die oscars kunnen me zowiezo gestolen worden,want dat is allemaal doorgestoken kaart.
Legan
de playboy
de verliefde jongen
en de gevoelige jongen
deTuinman
Dat is bij jou iemand aan het denken zetten? Wat is dat voor een oppervlakkige definitie?
Zo kun je net zo goed Daniel Day Lewis naast Will Smith zetten..
Iron Maiden
deTuinman, onze expert (tenminste, dat denkt hij).
vertel ons eens hoe jij erover "denkt"?
dijkieR
Zo kun je net zo goed Daniel Day Lewis naast Will Smith zetten..
ik kijk geen batman film om aan het denken gezet te worden.
dan kijk ik wel naar een documentaire op history channel.
wat verwacht jij dan? diepgang in een strip verfilming.
maar vertel eens hoe had jij gewild dat de joker jou aan t denken had moeten zetten.
ben ik wel benieuwd naar.
over het algemeen hebben psychopaten(anti sociale persoonlijkheids stoornis) weinig gevoel of mededogen en dat zet hij op deze manier perfect neer lijkt mij.
had hij eerst een uur moeten lullen dat hij vroeger zon slecht leventje had gehad of zo.
ik dacht dat 2 en een half uur wel lang zat om te kijken was of niet.
deTuinman
Wederom erg kortzichtig om het zo te zien. Ik verwacht van een film als The Dark Knight geen diepgaande psychopaat nee, dus ik ga ook nooit verwachten dat daar een een oscarwaardig persoon uit voort zal komen.
Ja ik weet oscarwaardig is tegenwoordig niet meer wat het geweest is, maar laten we het dan een uitmuntende acteerprestatie noemen.
Het is trouwens geen kwestie van de tijd om een goede of slechte rol neer te zetten. Dit laat Michael Shannon zien met zijn nominatie en die zat plus minus 10 minuten in de film.
vertel ons eens hoe jij erover "denkt"?
Denk ik een expert te zijn? Grappig. Hoe ik erover denk? Dat laat ik toch meermaals in m'n comments weten?
Ik zie ledger in een pak en smink die een villain met iets te veel glans speelt. En geen psychopaat waarvan het realisme eraf spat, maar een karikatuur die zorgt voor popcorn.
sworsvism
ik kijk geen batman film om aan het denken gezet te worden.
dan kijk ik wel naar een documentaire op history channel.
Precies.
Maakt mij het allemaal uit wat heath ledger en christian bale neerzetten, ik was 2,5 uur lang geboeid door een goeie film. goed genoeg voor 5 *.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold