Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via HBO Max
Vrijdag om 12:50 uur op Play6
Maandag 25 mei in één bioscoop (Leiden)
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
deTuinman
Daarom zat hij ook aan de medicijnen.
Don MN
Aangezien je niet te overtuigen bent, komt hier een verklaring van meneer Ledger in eigen persoon:
Miss Sway
Pro deo heeft niets te maken met de formulering van de zin. Hij is niet de 'advocaat', maar DijkR.
Jij weet niet of hij advocaat of jurist is, dus dat doet er niet toe. De context is juist, einde discussie.
deTuinman
Fout, de zin heeft een foute formulatie.
@ Don MN
Neem jij persinterviews serieus? Als hij zegt dat hij een kuttijd had, is dat dan goed voor de film? Z'n familie liet weten dat hij in een moeilijke tijd verkeerde en dat hij z'n rol te veel om het hemd vroeg.
Martijnnn
Ja boeiend het is hier geen Nederlands Grammatica forum, ga als je het met normale standpunten niet kunt winnen niet iemands grammatica afkraken...
wyatt earp
Nonick2007
5000ste bericht!
Bijna 3 uurlang me vermaakt met deze film, vond 't heel wat beter dan de vorige Batman films (Batman Begins uitgezonderd).
Don MN
Hij was toch ontzettend enthousiast en oprecht dat hij het meeste plezier heeft gehad aan "The Joker". Zo niet, verdient hij het beeldje dubbel en dwars, stukje geweldig acteren
totalreject
Vind het wel meevallen eigk. Lijkt meer een of andere gothdude die een slechte cosplayact opvoerd
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik vind die juist veel minder eng. Ben blij dat ze voor deze hebben gekozen.
Nomak
Die bovenste foto's zien er natuurlijk wel erg goed uit.
Don MN
Hij lijkt op een slachtoffer van Hannibal Lecter met die make-up.
Nee, zo had ik hem minder serieus genomen.
MJ_DA_MAN
Is het een soort van verplichting te noemen om Batman Begins te bekijken vóór het zien van deze film? Anders verwijder ik mijn stem namelijk. Had overigens een grotere rol van Ledger verwacht. Nogal overschat zijn rol verder, als je het mij vraagt.
Remi
Nee, hoor.
MJ_DA_MAN
Ja, dat laatste dacht ik al. Laat mijn stem toch maar staan, wellicht stijgt ie wanneer ik Begins ook heb gezien (kans lijkt me echter wel klein, die stijging dan).
dvd-me
Stem verlaagd, een 5.0 was toch wel iets te.
Ledger speelt gewoon ontzettend goed! Bale met zijn grauwe idiote stem vond ik wat minder. Toch acteerde hij goed, alleen die stem is dus gewoon jammer.
(verwijderd)
De werkelijkheid, waar de Nolans naar verwijzen, overtreft alle verbeelding.
ATTENTIE; niet voor de tere ziel.
The One Ring
Ik vind allebei deze Jokers er eigenlijk niet enger uitzien. Die tweede heeft toch geen 'griezelige' make-up verder, of ben ik nu gek?
totalreject
Nee, de joker uit TDK toch ook niet....
*bash* *bash* *bash*
Hoezo bash, bash? De make up is toch ook niet eng bedoeld, zie ook niet wat er bijzonder of origineel aan is. Staat wat mij betreft ook los van de invulling van Ledger. En misschien heb ik wel te veel films met gestoorde madmans gezien, wat uitzonderlijk vind ik Ledger niet. Heeft niets met bashen te maken, maar is gewoon de mening van iemand die heel veel bad guys kent.
totalreject
Sorry dan. Had ff het idee dat je aan het bashen was. Maar dan heb ik niks gezegd.
Ik ben het deels met je eens, eng was het niet (maar wat is nog eng?) Cool was de makeup van joker wel. Maarja dat is ieders mening voor zichzelf natuurlijk.
Jeauhan
Vermakelijke film die ondanks de die me ondanks de lange speelduur bleef boeien. De overdreven jubelklänge over deze film kan ik echter niet anders duiden dan als postume Ledger hype. Voor een actiefilm zijn de actiescènes echt niet 'nog nooit eerder vertoond' en alles speelt zich naar mijn idee af in een veel te realistische setting. Vraag me ook af wat er van The Joker overblijft als je de grime weglaat. Ledger zet hem inderdaad neer als zijnde creapy en freaky, maar eigenlijk is het een rommeltje van op zichzelf staande en niet verband houdende tics. Een zeer krappe 3,5*
totalreject
True, maar Joker is een chaot dus dat klopt wel.
Wel met je eens over de ledger hype en dat het allemaal niet nooit eerder vertoond is. Maar bijna alles is wel gedaan, dus zolang het niet nieuw is maar wel goed gebruikt vind ik dat helemaal niet erg.
Ik kon het chaotische karakter van de film wel waarderen en vond het juist bij Joker passen. Batman Begins had af en toe ook wat chaotische momenten trouwens.
Mja, het moet je maar net liggen denk ik.
Jeauhan
True, maar Joker is een chaot dus dat klopt wel.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005

De best beoordeelde filmreeksen volgens MovieMeter: van 'Lord of the Rings' tot 'The Dark Knight'

Christopher Nolans 'The Dark Knight'-trilogie gaat Netflix verlaten
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold