Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
roc12345
Jonny depp zou dolgraag in deel 3 willen spelen zij die en christpoher nolan wou hem wel of niet
Weet iemand meer hierover
Jeauhan
Sorry hoor, dat vind ik zo overdreven om stemmen te gaan verwijderen. Iedereen mag stemmen hoe hij wil. Je gaat toch ook niet de stemmen verwijderen van mensen die films na een half uur hebben uitgezet. En dat zou ik nou een goed idee vinden.
Net zoals bij politieke partijen, vind ik dat iemand best tactisch mag stemmen....
En zeg nou zelf. Het gemiddelde voor deze film is toch ook belachelijk?
Er staat gewoon in de richtlijnen dat dergelijk stemgedrag als SioM niet mag. Eerst regel bij fraude in de Wiki:
En mij lijkt het toch duideiljk dat het doel van SioM was om het gemiddelde oneigenlijk te beïnvloeden
Martijnnn
Komop zeg er is gehandeld door een mod niets meer aan doen, kan het misschien nu weer een keer over de film gaan?
Je vergeet nu iets heel belangrijks. Namelijk: The Joker is een genie.
Behalve natuurlijk op het eind waar al z'n plannetjes in het water vallen en Batman hem verslaat!. Geniaal was dat
- 20609 berichten

de joker wint alleen weten gorden, zijn zoontje en batman dat!
De joker verliest aangezien de mensen op de boot niet doen wat hij verlangde en hij aan het eind aan een draad boven een afgrond bengelt. Batman komt er de volgende film toch wel weer uit als held.
- 20609 berichten
en dat batman weer de held word in de eventuele volgende film dat kan niet anders als superheld!
Tuurlijk kan dat wel anders, maar dan moet je even buiten het geijkte gridje durven treden. Altijd zo las dat de zogenaamde masterminds van de film op het einde toch steeds weer het onderspit moeten delven. Iets wat de Alien films er ook gewoon minder op maakt.
- 20609 berichten
zo een gewaagde stunt zijn, van mij mag het, is weer eens wat anders.
Pastichio Rocker
Volgens mij wint niemand in deze film. De Joker wordt weliswaar in de kraag gevat, maar Rachel en Harvey laten wel het leven bij deze actie, en Batman komt er ook bekaaid vanaf wanneer hij de schuld op zich neemt. In dat opzicht is Joker's plan dus geslaagd.
donemans
Het is zo surrealistisch als de pest natuurlijk allemaal, maar als je daar even overheen kijkt (wat me logisch lijkt als je voor Batman gaat zitten) Is het toch wel een hele brute film met een uitstekend kloppende verhaallijn. Nooit gedacht dat ik zoiets met een 4* zou beoordelen
Het is zo surrealistisch als de pest natuurlijk allemaal
Surrealisme is toch wel iets anders dan onzinnig..
voomzap
Stem verwijderd. Stemmen om te compenseren mag niet.
verlaagd naar 0,5 .
- maar niet om te compenseren hoor
martinovitch
Waarom een 0.5?
Zo'n top film zo hard buizen ? dat snap ik niet
Blijkbaar vindt hij het niet zo'n topfilm....
Waku
Nog meer actie en zeker geweldadiger dan zijn voorganger "Batman Begins".
Toch was deze net iets sfeervoller dan deze "The Dark Night".
Maar grote verschil met "Batman Begins" is toch wel Heath Ledger.
Wat een geweldige Joker zet hij neer.
Eentje die zelfs Jack Nicholson als clown Bassie doet lijken in het verleden.
Prachtige special effects opnieuw.
Waarom een 0.5?
Zo'n top film zo hard buizen ? dat snap ik niet
Ja dat hebben meer mensen op IMDB non stop gedaan om de film schade aan te brengen om dat ze niet tegen kunnen dat Dark Knight de nieuwe NR 1 is en Geen shashank Redemption of god father bijde
top films maar je kan niet eeuwig de NR 1 positie houden
wANT ER KOMEN elke jaar WAT meesterwerken bij
serpico

rayman
Aardige film, maar wel een beetje overgewaardeerd.
Ik kan er toch niet meer dan 3* voor geven......
DiStefanO
goede film. Eentje om gezien te hebben. Moet zeggen dat ik het acteerwerk van Healt Ledger byzonder goed vond.
Yankee Jim
Beste rol van Heat Ledger, hij speelt Bale gewoon van het doek. Ongelooflijk hoe Ledger de Joker vertolt, gewoon angstaanjagend goed.
Jack Nickelson uitte kritiek op regisseur Nolan omdat hijzelf de rol niet mocht doen. Een arrogante karakter zonder persoonlijkheid, dat is Jack Nickelson. Hoe kan je iemand natrappen na zijn dood (Ledger)?
something_else
De film heeft geen indruk kunnen maken en bleef al zeker niet hangen.
Het verhaal duurde veel te lang en was nergens verrassend en Ik vond bepaalde stukken zeer rommelig overkomen doordat het leek of Nolan zelf het overzicht verloor in de kruisende verhaallijnen.
Maar niets dan lof over Heath Ledger, hij zet een ziekelijk gestoord monster neer, waar je echt kippenvel van krijgt. Het is Heath Ledger die de film en ook de andere acteurs naar een hoger niveau tilt.
M.O.B
Ik zou me geen betere "Joker" kunnen voorstellen dan Jack Nickelson (met alle respect voor Heath).
Jeauhan
Precies. Eerst komt Nicholson, dan een tijdje niet en dan komt de rest.
Materny
top films maar je kan niet eeuwig de NR 1 positie houden
wANT ER KOMEN elke jaar WAT meesterwerken bij
Is je toetsenbord op hol geslagen ofzo ?
- 20609 berichten
De jokers zijn niet te vergelijken, wat ik wel denk dat nicholson het zeker niet slechter had gedaan als heath nu en dat heath nooit zo een joker neer kan zetten als wat nicholson heeft gedaan, voor de rest is de vergelijking compleet mank!
roc12345
Mistake fout kan iedereen toch maken of niet
en trouwens er is een beetje bij beetje info voor deel 3 aan het leaken kijk maar
PS je moet wel wat engels kunnen anders heb je er niks aan
en nu dit stukje geeft je gelijk een kick want hij is juist de man hij is de ultieme Riddler (hij lijkt er precies op )
donemans
Surrealisme is toch wel iets anders dan onzinnig..
verveel je je, reinbo?

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold