Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Wuertz
Scarecrow
kanjertje
Zeker mijn genre niet .
En 'The Dark Knight' heeft me ook niet kunnen boeien.
Maar wou hem zien omwille van zijn uitmuntende beoordeling op deze site en op IMDB.
Maar eerlijk gezegd, ik vind deze film schromelijk overgewaardeerd.
En de film bleef ook maar duren meer dan 2 en half uur !
Pff.......smaken verschillen toch dag en nacht hoor
2,5
PS : Geef mij de Heath Ledger dan maar van Brokeback Mountain en van Cassanova
Vintage
overrated deze film.
hij is wel leuk,
1 ding is wel jammer, ze proberen een volwassen imago neer te zetten. Maar je ziet gewoon geen bloed en schotwonden etc.
Die oldskool batman films hadden dat ook niet.
- 20609 berichten
Beste rol van Heat Ledger, hij speelt Bale gewoon van het doek.
als batman ja, als ie tegen over bruce wayne had gestaan had zn make-up niet eens geholpen!
Jack Nickelson uitte kritiek op regisseur Nolan omdat hijzelf de rol niet mocht doen. Een arrogante karakter zonder persoonlijkheid, dat is Jack Nickelson. Hoe kan je iemand natrappen na zijn dood (Ledger)?
als er uberhaupt iets van waar is!
- 20609 berichten
Maar niets dan lof over Heath Ledger, hij zet een ziekelijk gestoord monster neer, waar je echt kippenvel van krijgt. Het is Heath Ledger die de film en ook de andere acteurs naar een hoger niveau tilt.

andere acteurs naar een hoger niveau brengen.
- 20609 berichten
1 ding is wel jammer, ze proberen een volwassen imago neer te zetten.
Pkunk
Eindelijk nog een keer gezien. Deze keer kon ik de film tenminste wel volgen. De 1e keer dacht ik al dat het niet zo superwas als dat de recensies/filmsites zouden doen denken, maar de 2e nog steeds.
Het was zeker geen slechte film, maar zeker ook niet buitengewoon. Het verhaal voelde erg aan elkaar geknoopt en ik vond het daardoor een te lange zit. Nadat de Joker gepakt was had ik het gevoel dat ik naar een nieuwe film aan het kijken was. De opgebouwde spanning was compleet weg en moest opnieuw opgebouwd worden. Ik had heel erg een gevoel van "sjees, gaan we weer". Daarnaast vond ik de acteerprestaties ook niet zo supergeweldig als de meesten. Het was niet slecht, maar plaats 4 op imdb kan ik me er niet bij voorstellen. Bale en Ledger vind ik echt geweldige acteurs, maar ik heb de hele film het gevoel gehad dat ze enigzins miscast zijn. Zo had ik bijvoorbeeld nooit het idee dat ik naar Bruce Wayne zat te kijken, maar naar Christian Bale, die deed alsof hij Bruce Wayne was (soort van John Malkovich syndroom zegmaar
Klinkt redelijk negatief allemaal, maar er waren gelukkig genoeg pluspunten.
Gary Oldman vond ik bijvoorbeeld wel geweldig. Eigenlijk altijd wel, maar dat terzijde. Daarnaast waren het camerawerk, de muziek, het geluid en de special effect natuurlijk ook dik in orde. En het is nou ook niet bepaald dat ik me heb zitten vervelen. Gewoon een prima film, maar niet van de bovenste plank.
3,5 *
Martijnnn
overrated deze film.
hij is wel leuk,
Die oldskool batman films hadden dat ook niet.
Bloed en schotwonden zijn inderdaad typische voorbeelden van volwassenheid...
juistem....
The Last
hahahaha, precies hetgeen wat ik altijd jammer vind bij (de meeste) superhero films. Maar goed, het moet acceptabel blijven en bovendien zijn dit soort films natuurlijk voor het grote publiek gemaakt, er wordt altijd wel een manier gevonden om de film een zo laag mogelijke rating te geven. Hier in Nederland doen ze daar niet zo moeilijk over, maar dat de kijkwijzer commissie als een drol in mekaar steekt was natuurlijk al bekend.
De Meester
Best een goede film, maar ik deel niet de uitbundigheid van de meesten. Ik vond het verhaal soms warrig en ook niet altijd even boeiend. Gewoon een lekkere film, maar niet de topper die ik had verwacht.
JohnnyRehab
Wow, echt goede film. Zoals velen al zeggen, Ledger speelt echt goed, steeds die tong uit zn mond, en dat lachje, super!
Toch vond ik Aaron Eckhart ook niet verkeerd spelen, vooral het deel waarin ie 2-face speelt.
Ja, de beste Batman film tot nu toe.
Ik vond het een complete film, en geef m 4,5 sterren!
Hero-man
Why So Sirieus!!
Echt Batman Begins was een scheintje vergeleken met deze...
K heb gehoord er komen nog meer delen kan iemand dat bevestigen??
Why So Sirieus!!
Echt Batman Begins was een scheintje vergeleken met deze...

K heb gehoord er komen nog meer delen kan iemand dat bevestigen??
zie
potc
The One Ring

Het staat allang vast dat er een derde komt. Al voor Batman Begins tekenden Bale, Caine en Oldman een contract voor 3 Batmanfilms.
Jaxxx
Idd,, de vraag is nu wie zijn de villains in de derde film.
-Grote kans op The Riddler. Hij kan serieus overgebracht worden en geen
-Pinguin denk ik, want Nolan had ooit gezegd dat hij dat nooit zou doen in zijn films (The Penguin).
-Andere kanshebbers, misschien weer een of andere maffiabaas (Tony Zucco, The Hangman, Holiday).
-Catwoman misschien, geruchten Angelina Jolie.
-Bane kan een rolletje hebben.
-Calendar Man, villain die moorden pleegt op bepaalde data.
-Misschien ook grote kans op Harley Quinn, want in de comics was deze vrouwelijke villain verliefd op Joker.
-Mr Freeze kan
-Poison Ivy
enz enz... afwachten dus
ArcovandenBroek
Vanavond tweede keer in de bioscoop, voor de film de bioscopen uitgaat.. Heb er zin in!
Martijnnn
Harley Quinn, daar moest ik inderdaad ook al aan denken, zou een optie zijn ja.
- 20609 berichten
Ledger speelt echt goed, steeds die tong uit zn mond
Pastichio Rocker
Idd,, de vraag is nu wie zijn de villains in de derde film.
-Grote kans op The Riddler. Hij kan serieus overgebracht worden en geen
-Catwoman misschien, geruchten Angelina Jolie.
-Bane kan een rolletje hebben.
-Calendar Man, villain die moorden pleegt op bepaalde data.
-Mr Freeze kan
-Poison Ivy
enz enz... afwachten dus
Ik denk dat types zoals Penguin, Mr. Freeze, Poison Ivy, etc. niet realistisch genoeg zijn voor een volgende Batman-film. Nolan wilde toch een bepaald stuk realisme in de film stoppen. In de films van Burton en Schumacher pasten de personages wel, want het was ook totaal niet serieus te nemen.
Riddler, Catwoman, Calender Man etc daarentegen... Allemaal figuren die geen superpowers hebben en best realistisch neergezet kunnen worden.
joaquim05
vond deel 1 eigelijk veel een veel beter
deze is onrealistischer en er word groots gedaan over kleine dingen
en het is niet echt een nieuwe onderwerp.(mafia enz)
dat wil niet zeggen dat ik hem slecht vind kijk naar mijj ratin
SRS
vond deel 1 eigelijk veel een veel beter
deze is onrealistischer en er word groots gedaan over kleine dingen
en het is niet echt een nieuwe onderwerp.(mafia enz)
dat wil niet zeggen dat ik hem slecht vind kijk naar mijj ratin
Deel 1 is veel toegangkelijker en minder zwaar dan deel 2. In deel 1 zit meer humor (ik vond Caine namelijk in deel 1 hillarisch) en dat is in deel 2 weg.
Het eerste half uur van The dark Knight vond ik Deel 1 ook beter, maar daarna gaat het als een speer en word je meegezogen. Ik vind de spanningsopbouw in 2 gewoon geniaal.
Ik vind deel 2 dan toch beter, maar ik snap helemaal als je deel 1 beter vind:)
PartyMarty
goeie film, verbaast me wel dat ie zoveel hoger scoort dan Batman begins?
The One Ring
vind je het gek met al die medicijnen of vind ie het gewoon lekker die make-up!
Je kunt ook te ver gaan, Combi...

fappie
- 2005 stemmen
je moet hem niet vaker dan 1 of 2 keer kijken.. dan begint die steeds lager te scoren.. maar zeker 1tje voor de film top 100(misschien wel 50:P)
serpico
goeie film, verbaast me wel dat ie zoveel hoger scoort dan Batman begins?
Ook qua plot en actie spreekt deze denk ik meer mensen aan.
PartyMarty
Heath=hype inderdaad waarschijnlijk, vind ze beide goed overigens.
frahes
ik snap ook niet helemaal waarom deze zo hoog scoort...Batman Begins was vele malen beter en het verhaal was veel minder chaotisch dan deze. Dark Knight had makkelijk een uur korter gekund, ik vond de film gewoonweg te lang...
maar ja...meningen he...meningen...
frahes
Ik vind de smink van de Joker niet mee gedaan en erg amateuristish. De verf is uitgelopen. Ik heb de film nog niet gezien maar afgaande op de smink weet ik niet of dat ik deze film wel moet zien.
LoL...lekker belangrijk die smink....
awas
Laatst nog gezien .
Ben meer onder de indruk van Two Face dan van de Joker ( beide voortreffelijk gespeeld ) .
Afgezien de enorme Hype rond deze deel is het een goeie film , goed gemaakt , goed gespeeld , maar zonder een "WOW" gevoel .
Tenminste bij mij niet .
En voor de 2 ( Acteurs ) die hun leven lieten R.I.P
Vavi
Is een ijzersterke film, die meer thriller dan superhelden film is. De sfeer is heel goed en de acteurs hebben het prachtig gedaan. Voor de laatste "complete" film dat hij heeft gedaan, mag Heath wel een oscar krijgen voor zijn "Joker".
Ik kijk na dit pronkstuk alvast vor verwachting uit naar een derde!

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold