Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
IS'mH
Afgezien van de rol van Heath Ledger als de Joker, en diens morele "spelletjes" kon het me weinig boeien.
The Last
Klopt niet, Nicholson kreeg zowel de eeuwige lach, als een groen haar en een bleke huid, net zoals in het originele verhaal van de joker uit de stripboeken. Waarom zou hij anders zichzelf gaan schminken, om er menselijk uit te gaan zien, tijdens de mafia-bijeenkomst? Zijn "echte" huid is gewoon bleek.
Excuus, foutje van mij, je hebt gelijk.
Fikret8
Heath Ledger vond ik wel vrij goed in zijn rol, maar hij heeft een veel te jonge gezicht om duister over te komen. Iemand met een babyface een duistere scary Joker laten spelen kwam mij niet realistisch over.
W.M.J.M
Ik zou het gezicht van Heath Ledger in deze film niet echt willen typeren als babyface.
Jaxxx
Het verhaal moet toch ergens beginnen. Batman is ook nog jong, Scarecrow ook. MIsschien kiest Nolan expres voor jongere acteurs. Is toch een keertje iets anders..
THE CRIME
ik heb al van veel mensen gehoord dat deze film top is. kan iemand dit bevestigen want dan ga ik er meteen achter als hij op dvd komt. dank u.
1 tip kijk naar het gemiddelde dat zegt meer dan genoeg,of check boxoffice,maar pas op het is SCHOKKEND.
en kijk in de bios nu het nog kan.
is just a joke
en kijk in de bios nu het nog kan.
je hebt helemaal gelijk, ik heb hem al 2 keer in de bios gezien 1 woord geweldig!!!
Ach gewoon redelijke blockbuster. Dat heel Amerika ervoor naar de bios rent, dat zegt niets, dat deden ze ook voor PotC 3 en Spider-man 3... En veel slechter dan dat worden ze toch echt niet gemaakt.....
is just a joke
waarom vond je POTC 4 niet goed?
oke spiderman snap ik een beetje te kinderlijk en door elkaar maar wel vermakelijk.
L.O.S.E.R
je bedoelt zeker POTC 3
lucdecoster
Een beetje een tegenvaller, matige en lange film met vervelende saaie stukken erin, de actiescènes waren wel goed maar dan hebben we ook alles gezien. Gelukkig heb ik voor deze film niets moeten betalen want ik kreeg een gratis ticket van de familie.
Martijnnn
waarom vond je POTC 4 niet goed?
Dat Spiderman 3 minder is heeft helemaal niets te maken met kinderlijkheid. Zo kinderlijk vond ik hem overigens niet.
The One Ring
Gisteren herzien. De meeste blockbusters van de laatste jaren bleken vooral bij herziening hun plotgaten niet meer te kunnen verbergen en eigenlijk is The Dark Knight daar nauwelijks een uitzondering op. Ik was er al bang voor. Waarom is het de laatste jaren zo moeilijk geworden om een consistent verhaal te vertellen in Hollywood? In ieder geval was mijn eerdere ingeving om zonder herziening naar de 4 sterren te verlagen een goede geweest.
De plannen van de Joker zitten soms zo vreemd in elkaar dat ze zelfs voor hem onuitvoerbaar zijn (hij denkt dat Dent Batman is, gaat op Dent zitten schieten, wordt meteen gearresteerd, maar heeft toch een auto weten te regelen die Dent ontvoerd, zodat die dubbele moord op Dent en Rachel uitgevoerd kan worden, waarna een uithoring volgt in het politiebureau waaruit ineens blijkt dat die mislukte auto-achtervolging van de Joker waarin hij Dent wilde vermoorden allemaal onderdeel was van een plan om Dent te kidnappen? Heh? De Joker schoot verdomme met een bazooka op Dent.) De in scène gezette dood van Gordon slaat nergens op en wordt ook niet goed verklaard (Gordon springt voor een kogel van The Joker, maar sterft nep, met als enige genoemde motivatie om Gordons familie te beschermen, die echter niets van het plan weten en geschokt thuis zitten om de dood van Gordon? Heh? En de Joker deed mee aan dit plan?). En waarom heeft Rachel in Godsnaam die brief geschreven aan Bruce Wayne en neemt ze zelfs afscheid van Alfred? Ik dacht de eerste keer een motivatie gemist te hebben, maar die is er gewoon niet. Schijnbaar wist ze dat ze ging sterven.
Kortom, het loopt allemaal niet gigantisch lekker en dat valt vooral op als je weet hoe het verhaal verder zal lopen. Verder nog een paar gekke dingetjes die weg werden gelaten.
Ik stond zelfs op het punt om naar 3,5* te verlagen, maar ik hou het toch op 4*. Want ondanks deze onhebbelijkheden bleek de film bij herziening toch weer lekker spannend en duister. En alle scènes met de Joker, behalve de al in mijn eerste recensie genoemde scène waarin Dent wordt omgepraat, zijn puur goud. Toch wel een flink bovengemiddelde blockbuster, maar ik zou wel weer eens een grote studiofilm met een kloppend plot willen hebben.
Ramon K
Ik ben het helemaal met je eens. Plotholes, ongeloofwaardigheden, eindtwists die nergens over gaan. De redenen waarom ik al jaren weinig tot niets meer heb met de Hollywoodfilm.
voskat
Ein-de-lijk dan een film die zich kan meten met de comics...!
En ein-de-lijk een echte Joker! (En gelijk ook de laatste keer dat we hem in die hoedanigheid mogen meemaken... RIP Heath
Na al die bagger van Tim Burton en Joel Schumacher is mijn eindeloze geduld en gevloek beloond... woei!
voskat
Passion of the Christ 4?
Heb ik iets gemist?
waarom vond je POTC 3 niet goed?
Lees mijn review, zelden zo'n ongeinspireerd rommeltje gezien.
erkin17
Passion of the Christ 4?
Heb ik iets gemist?
hij bedoelde pirates of the caribean
betyar
Ik vind het matige film waarbij de dood van Heath Ledger goed uitkomt waardoor iedereen deze film wil zien. Ledger speelt een goede rol waardoor hij zeker wordt genomineerd voor een oscar, de rest van de cast vond ik niet echt geweldig.
Door de Hype is deze film zo in trek bij het publiek.
Ik ben dan ook geen liefhebber van action-figure films.
Jammer dat Morgan Freeman deze rol heeft aangenomn er zit zoveel meer in hem.
Pastichio Rocker
Eindelijk tijd om een recensie neer te pennen.
Deze versie is grootser en bevat meer actie dan zijn voorganger, met een klasse performance van wijlen Heath Ledger als de schizofrene Joker.
Zoals ik al eerder heb gezegd vind ik zijn prestatie zeker Oscar-waardig. Hij domineert elke scene waarin hij te zien is. Christian Bale vond ik wat minder dan in de eerste film. Ik weet waar het precies aan schort, maar er zat (te) weinig pit in zijn performance. Hij slaapwandelde een beetje door de film. Verder kregen Morgan Freeman en Michael Caine betrekkelijk weinig te doen. Gary Oldman was zoals vanouds prima als inspecteur Gordon en ook nieuwkomer Aaron Eckhart als crimefighter Harvey Dent wist te overtuigen.
De enige waarbij ik telkens afvroeg of ze een toegevoegde waarde was ten opzichte van Katie Holmes was Maggie Gyllenhaal. Ze viel totaal niet op en haar performance was routineus. Ik had gehoopt dat een prima actrice zoals Gyllenhaal iets meer zou weten te halen uit het personage Rachel Dawes, maar helaas. Rachel Dawes blijft een waardeloze toevoeging.
Met de actie zat het wel snor, maar verhaaltechnisch is het een rommeltje en niet altijd even geloofwaardig. Het verhaal werd nodeloos ingewikkeld gemaakt. Het gedoe rondom Gordon vond ik te gekunsteld en Batman die zoals Superman langs wolkenkrabbers vliegt deden de geloofwaardigheid geen goed. Ook is Gotham City nog steeds een fletse omgeving die te veel lijkt op andere Amerikaanse steden. Dit is iets wat in de Burton Batman's altijd wel goed naar voren kwam. Wat wel goed gelukt is, is de ommezwaai van Harvey Dent van good naar bad guy. Mooi om te zien hoe zijn personage steeds verder afglijdt naar het niveau van de criminelen die hij altijd verachte. De muziek was ook weer van een hoog niveau. Hans Zimmer en James Newton Howard hebben een prima score afgeleverd.
Conclusie: een prima film die hier en daar wat steekjes laat vallen, soms ietwat ongeloofwaardig en ingewikkeld is door de vele verhaallijnen, maar die dankzij de briljante performance van Ledger, de grimmige sfeer en genoeg aktie en spektakel zorgt voor tweeenhalf uur topvermaak. 4*
Baggerman
nieuwkomer Aaron Eckhart als crimefighter Harvey Dent wist te overtuigen.
Nou, nou nieuwkomer????
Tja, ik heb het hier al eerder gezegd: uit deze film blijkt dat Batman flink bijziend is. Hij heet niet voor niets Batman: je moet wel 'as blind as a bat' zijn om verliefd te worden op trolletje Maggie Gyllenhaal!
Koerok
Het is me te grimmig en te serieus. De eerste 4 film hadden humor en meer een cartoonesk karakter, en ik vond dat beter passen bij de originele Batman-strip.
In de twee laatste films wordt een poging gedaan om het hele Batman-concept geloofwaardig te maken. Alsof er in het echt ooit een Dark Knight in een bat-kostuum achter stoute mannen aan zou zitten. Nou, misschien in een darkroom, maar niet in everyday life.
Batman IS fantasy, en paradoxaal genoeg valt het dan JUIST bij de 'realistische' Batman-films op, hoe ONrealistisch het allemaal is.
Ik hoop dat er ooit nog een vervolg komt op de 'Burton'-Batman.
Pastichio Rocker
In deze film wel. Wayne, Fox, Alfred, Gordon, Dawes, Scarecrow etc zaten ook al in Batman Begins.
roc12345
Heb deze film twee dagen achterelkaar gekeken om het beter te begrijpen en om te zien of ik hem wel op dvd wou
eerste in druk was

en ik zeg je ik krijg er geen genoeg van dit is de top van de top
jammer ik twijfelde tussen de 4,5 en 5 sterrren maar mijn 5 sterren blijven nog altijd uit wegens de tegenvallende einde Joker wint altijd
simpel <
Deze film zal zeker in de toekomst willen overtreft worden we zullen zien Mayby Dragonball We shall see
qwatje
Wel een goede film, maar zeker niet de best ever. Ik vond de vorige batman film, batman returns beter als deze! (call me stupid
Aktie scenes waren in deze film gewoon goed en de acteerprestaties ook niet slecht. Maar al met al vond ik het script wat rammelen, en de film werd uitgerekt waardoor de film ietwat langdradig werd. Overal vind ik ook dat de rol van heath ledger wat overschat word. zeker niet slecht, maar zeker niet zo super als wordt voorgedaan. Zijn dood heeft de prestatie echt buiten proporties geplaatst.
Al met al een aardige film die een dikke 3* van mij krijgt
Bartt88
Echt weer genieten deze Batman. Geweldig gespeeld door Heath Ledger maar daarentegen vond ik Maggie Gyllenhaal gewoon irritant in bijna iedere scene.
Behalve Maggie vond ik ook die 'machine' waarmee alle telefoons konden worden afgeluisterd en Batman alle posities van z'n tegenstanders kon zien, wat te ver gaan. Misschien hoort dit een beetje bij de Batmancomics maar van mij mochten ze dat er wel uit laten.
serpico
Hij maakt plannen, maar gooit ze even makkelijk overboord om tot chaos te komen. Zijn hele idee was inderdaad om opgepakt te worden met Batmans Dent-Rachel dilemma etc. etc. Maar evengoed schiet hij Dent al veel eerder neer. Dan maar geen plan. Whatever. Why So Serious?!?
SioM
Ik verlaag mijn stem van 4 naar 0,5 omdat ik het niet begrijp dat deze film zo extreem overgewaardeerd wordt.
Kevin13

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold