Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
W.M.J.M
The Pinguin kan best een goed karakter worden, misschien iets voor Robert de Niro?
lykathea
Ik zie het liefst helemaal geen grote hollywood naam als een nieuwe villain.
Vooral als Catwoman kan je toch echt geen Angelina Jolie gebruiken, want dan krijg je gewoon Jolie in pak.
Sasja
misschien is het wel een beter idee om een villain te kiezen die nog niet in een batman film is voorgekomen. want wat ik had met deze, vordat ik tdk had gezien dan, ik kreeg mijn twijfels over de joker (in vergelijking met the joker die jack nicholson neerzette) en het lijkt me wel leuk om een villain te zien in de volgende BM film die ik niet ken (ik ken namelijk de strips niet en van de cartoons weet ik ook niet veel meer van)
W.M.J.M
Beter Jolie als Cher.
Scarecrow was er ook nog niet, vond hem niet echt geweldig, maar ja, we zullen zien.
Beitel
Jongens, nogmaals: momenteel zijn ze bezig met de vraag óf er een derde film komt en de vraag of ze niet tussendoor een andere film doen. Dan pas komt het verhaal, uiteindelijk het script en daarna kunnen we het over acteurs gaan hebben. Het zal nog wel een jaartje duren voordat de eerste details boven komen drijven.
JohnWilliams
Als er inderdaad een 3e film komt...dan komt die denk ik op z'n vroegst...in 2011
MovieMeteur
Wel een aardige film, maar niet super.
Ben misschien met te hoge verwachtingen gaan kijken, na het zien van de trailers en het lezen van reviews etc. had ik toch wel een stuk meer verwacht in ieder geval.
Had me ook een toffe joker voorgesteld, na alles wat er over hem gezegt werd.. maar persoonlijk vond ik hem niet grappig, en zeker niet zo goed als de indruk op voorhand had laten lijken. En dat geld voor mijn mening over de hele film.
net met mijn broer geweest en ontzettend goeie film
acteerwerk van joker was echt goed mijn eerste film van ledger
en heeft me echt gepakt en ook de humor stukjes
actie was weergaloos.
en ja einde hoop dat er weer een joker komt.......
BS
wat moet ik nog toevoegen na alles wat er al gezegt is .. nou ja, buiten mijn eigen mening om dan
Ik vind het moeilijk om de film te beoordelen want op vlakken is hij goed maar op veel dingen ook weer niet.
Het camera-werk is soms haastig en onoverzichterlijk want een achtervolging totaal niet spannend maakt.
Het betere en wat meer overzichterlijke werk kwam meer in het laatste uur en dat is dan ook beter.
Laten we een kleine verzameling doen te beginnen met the man:
Batman - Christian Bale is een goed acteur en hij doet het ook gewoon goed. Helaas wordt de focus erg oppervrakkig gelaten en info over de batmobiel en de motor vind je niet in de film terug.Die zijn er gewoon. Het nadeel vind ik zijn stem als batman. Het is te zwaar en oververstaanbaar om er iets van te maken. Zijn smoelwerk ziet er niet uit en het verpest mijn visie van het geheel.
Buiten dat, goede actie en hij mag zeker nog even blijven !
The Joker - Dat Heath Ledger overleden is heeft hem goed gedaan.Hij is nu tot een status verheven dat je levent al moeilijk krijgt en alhoewel het natuurlijk triest is gaat hij wel met een knaller !
Veel gepraat over de Joker en grotendeels klopt het ook. Of eigenlijk moet ik zeggen namate de film duurt wordt hij steeds maffer/onvoorspelbaarder/ ziet er "beter" uit en enger.
Helaas is het soms een karakter wat niet te vatten is en waar je echt even in moet groeien. Alsnog lof voor deze prestatie want het is een apart figuur en een op momenten zeer mooi grafisch plaatje !
Two-face - Aaron Eckhart in een heldenrol die later verkracht wordt en hij gaat Tommy Lee Jones achterna. Ik ben niet zo onder de indruk van hem. Zijn kop staat me gewoon niet aan maar hij acteerd gewoon goed en als two-face ziet het er ook erg leuk uit !
Voor de rest van de rollen is eigenlijk weinig meer te zeggen dan dat ze het goed doen. De bekende extra's doen het leuk en fleuren de film op met een glanzend randje.
Met 2,5 uur film waarin vanalles gebeurt is een verhaal lastig te volgen. Je valt meer van het een in het ander. Zoals ik al over het camera-werk zei is het met het verhaal ook zo. In het begin rommelig maar op het eind ( het laatste uur zeg maar ) meer duiderlijkheid en overzichterlijkheid en begint hij echt lekker weg te kijken.
De actie .. tja met een batman-film verwacht je toch wat en zeker met een Joker komen er behoorlijke knallen voorbij. Toch voelt het niet als een "we stampen deze film vol actie"- film. Komt misschien ook omdat hij zo lang duurt maar toch heb ik een gevoel dat het beter had gekunnen.
Om mee af te sluiten het beeld en de entertaintment.
Bij een film als dit verwacht je entertainment en een mooi plaatje om tegenaan te kijken. Je wil achterover gaan hangen en je vermaken en ondanks zijn 2,5 uur heb ik er geen problemen mee gehad ( toen de film opgang begon te komen )
Het plaatje is ook mooi, ja donker, maar in de toonaangevende scenes is het gewoon een mooi visueel geheel.
Al met al een goed stukje vermaak maar toch voel ik me genaait door de grote reclame-campagne en de te stoere posters. Ze doen meer hopen dan dat ze waar kunnen maken en het ver-americanizeerd ( eh .. juist ) het gevoel van de film. Ik heb het idee alsof het echt allemaal zo groots en enorm wordt gedaan zoals ze het doen geloven in de reclames .. en dat is dus niet waargemaakt.
Neemt niet weg dat in de esentie deze film doet wat ik verwacht -> entertainen
rokkenjager
Ik kwam zojuist op IMDB een recensie tegen die op sommige punten perfect uitdrukt hoe ik over de film denk. Vind de recensie ietwat te lang om het hier te posten. Vierde recensie van boven.
Nicholas
Pinquin vond ik geweldig maar misschien inderdaad niet voor een Nolan film. Scarecrow zie ik daarintegen wel graag terug.
Scarecrow vond ik een prachtige personage in "Batman Begins". In "The Dark Knight" hadden ze hem er gewoon uit moeten laten. Hij krijgt te weinig tijd en kan niets neerzetten doordat je al de "giant jerk", The Joker hebt.
Van mij mag hij terugkeren, mits hij genoeg screentijd krijgt en de verhaallijn het toelaat.
Asse
Ik heb hem gisteravond gezien.
De film kon mij in zijn geheel niet zo boeien.
combi
- 20609 berichten
Pimolition
Wel aardig, maar veel te lang. Nolan's streven naar realisme gaat ten koste van de geloofwaardigheid. Te lang, de film werd gerekt door veel overbodige scenes terwijl het verhaal veel sneller kon worden verteld.
De actie zag er erg goed uit al was het camerawerk soms wat gehaast.
Angel25
Ik hou normaal niet zo van dit soort films maar mijn vriend wilde hem toch wel heel graag zien. Nou... ik vond het echt een geweldige film! goed verhaal en ontzettend goed acteer werk.
Mondragon
Aardige film, vooral The Joker werd werkelijk subliem neergezet....vooral het tongetje van hem.
Maar dit is absoluut niet de beste film ooi, bij lange na niet zelfs. Geef hem toch net 4 sterren.
zat er net aan te denken
Smi
Erg goede film naar mijn mening en Idd the joker was erg goed.
Het enige wat me voor kort even stoorde was dat Maggie Gyllenhaal de rol van Katie Holmes (van Batman begins) over had genomen als Rachel Dawes.
Misschien geen verkeerde keuze maar ik vond 't jammer. Maar 't neemt niet weg dat dit toch een van de betere films is van dit genre op dit moment.
willemfilm
Een film met veel spectakel. Niet een erg boeiend verhaal. Uteindelijk had ik niet het gevoel dat ik naar een geweldige film had gekeken. Startte wel verassend. Sleepte wat voort. Achtervolgingscene die niet boeide. 13 in een dozijn. Vond het geen meesterwerk. Niet gezien niets gemist. Gelet op het open einde zal er wel een vervolg op komen.
Milan07
The Joker blijft toch een bijzondere personage. Jack Nicolsen al in 1989 en nu Heath Ledger in zijn grootste rol ooit.
valerio2003
Echt een super goede batman film,wouw wat heb ik genoten zeg.
Toto
Sja, ik vraag me af wanneer deze film geen batman film was geweest of iedereen ook zoveel punten zou hebben gegeven. Tis een goede film maar geen superfilm. Alhoewel de joker-rol inderdaad heel goed was, maar om het daarmee de beste film ooit te noemen??
Was een leuk zaterdagavond vermaak, maar vind het geen ramp als ik hem niet zou hebben gezien.
Roel_
- 2062 stemmen
Batman kan me eigenlijk niet zoveel boeien. Waarom dan toch gaan? The Joker... die kreeg erg goeie recensies. En terecht... Het beste uit de film. Maar het blijft een kinderachtig Batman gedoe uit strips enzo. Ik houd het toch bij 3.0*
gmx
Prachtige gemaakte special effects en actie scenes en het geweldige acteren van 'Heath Ledger' die de rol van 'the joker' vertolkt. Hulde. Daarmee hebben we echter helaas gelijk de positieve punten van 'The Dark Knight' gehad. Want zonder deze zou 'the dark knight' degraderen tot een gemiddelde actiefilm, met een dun, ongeloofwaardig verhaal. En dan heb ik het niet over het feit dat er een man in een vleermuizenpakje het kwaad bestrijd, je weet immers dat je naar een verfilming van een comic zit te kijken, maar over de vele slecht uitgewerkte details ( varierend van een vreemd wit dak in een kelder en duistere belichting in een politie verhoorcel tot aan het omvormen van een GSM netwerk tot een audiotief hologram
Hele krappe 2.5 *
taborano
Gisteren toch maar eens bekeken, en inderdaad is de rol van Ledger oscarwaardig, maar verder blijft het vrij middelmatig, en snap ik niet waar die hoge waardering vandaan komt. Verder snap ik ook niet dat het na de vele batman films nog steeds niet gelukt is de goede acteur te vinden om batman te spelen.
***
maurice32
lange film , had er meer van verwacht .... the joker vond ik wel weer goed , maar ook niet echt super .
3 sterren , voorlopig .
Paul_Hauer
Super! Heath Ledger speelde The Joker fantastisch! Zonder enige vergelijking te maken een briljant vervolg op een sensationele actiefilm met enorm veel spanning en actie. Toppertje!

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold