• 9.492.983 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.225.600)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van rtt

rtt

Film stelde mij teleur. Zwak verhaal en ook de regie was matig. Met name in het tweede deel van de film werden enkele actiepassages te snel afgewerkt. Je moest wel heel erg goed kijken en opletten. E.e.a ging ten koste van de acties in de film. Ik kreeg het idee dat alles werd afgeroffeld.

Terug naar het begin. De film begon wat onsamenhangend. Veel passages vliegen over het scherm en het is even zoeken naar de samenhang. Batman heeft een wel erg zware stem en dat lijkt wat overtrokken. De film is op zich helemaal geen topper. Dan zijn er zeer zeker betere te bedenken en te vinden. De film krijgt denk ik wat extra lading mee door de rol van Heath Ledger die er (helaas) niet meer is. Heath Ledger speelt overigens een glansrol in deze film.

Ik kom echt niet verder dan een 2.5 voor deze film.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Niet het meesterwerk dat ik verwachtte, maar heb me zeker vermaakt. Veruit het slechtste was de belachelijke Barry White stem van Batman.

Het klinkt zo vreselijk wannabe en het contrast met de stem van Bruce Wayne wordt na een tijdje zowel lachwekkend als irritant. Het beste was The Joker, die Ledger laat ondanks zijn tragische dood toch een mooi cadeautje na. Wat een gave rol.

Te snel wisselende beelden, te snel gesproken, niet te volgen.

Weer veel cliches van de oude batman films. En geen originele Gotham achtergronden. Maar gewone steden. Heeft geen magie.

Vind Jack Nickelson 10x zo goed als Joker.

Nee, doe mij de oude Batman films maar.

2 sterren voor 2 uur ergernis

avatar van 606

je bent vergeten te stemmen

een aardige film.

verdient dit belachelijke hoge gemiddelde absoluut niet.

Vond de vorige toch sterker.

de joker, een aardige rol . wordt erg overdreven door sommige mensen, zal wel met zijn overlijden te maken hebben(gebeurt wel vaker, ook bij muzikanten)

3.5

matodonner schreef:

een aardige film.

verdient dit belachelijke hoge gemiddelde absoluut niet.

Vond de vorige toch sterker.

3.5

Nou nee,ik vond Heath Ledger toch echt een top prestatie leveren in deze film.

ik weet niet waar jij of hoe jij dit heb bekeken,maar ik vond dit juist de film van het jaar en ik bedoel het echt.

5 sterren,verdient deze film echt wel.

matodonner

dat kan je vinden, geen probleem.

ben het er alleen absoluut niet mee eens.

ik bewaar 5 sterren voor films die zowat perfect zijn.

datis deze film wat mij betreft bij lange na niet

avatar van geuz

geuz

• 2058 stemmen

Vond onze vleermuisman maar houterig knokken, oei, oei! Maar dat kan de pret niet drukken met een wereldrol van Heath Ledger die in zijn ééntje deze film tot kaskraker heeft weten te maken!

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Geweldige film, met goede cast, vooral Ledger inderdaad, en een onthutsend plot.

avatar van tal1b

tal1b

poeh lange film, had wat korter gemogen, vond hm voor de rest wel goed.

alleen kan ik maar niet wennen aan die houterige batman.

en wat is het verhaal met die stem van batman? jaaa wel stoer!

taborano schreef:

en snap ik niet waar die hoge waardering vandaan komt.

ik eigenlijk ook niet.. misschien schaapjes gedrag

avatar van Sasja

Sasja

dat denk ik ook, tis een geinige film maar niet fantastisch. Beetje langdradig en zovaak zie je de joker ook niet

tal1b

ik eigenlijk ook niet.. misschien schaapjes gedrag

nee dat heet smaken verschillen

avatar van gotti

Schaapjes verschillen...

avatar van Kadafi

Kadafi

Mijn gedachte na de film was: best gave actie, maar waar ging het nou eigenlijk over?

Datgene over te snel wisselende camerashots is inderdaad voor mij ook zeer herkenbaar, jammer was dat.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ach, het kan misschien schaapjes gedrag heten, maar het tegen deze film zijn is meer van het "kijk mij nou elitair zijn want kraak iets wat succesvol is af" gedrag.

avatar van gotti

Soit, dan ben ik maar elitair. Gelukkig dat ik zelf weet hoe het wél zit...

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Gave film om vooral the Joker die alle ellende veroorzaakt. De film was ietwat langdradig en hier en daar onsamenhangend. Toch maakt deze Batman versie het er goed vanaf, acties zijn super en de gemenigheid en heldenstrijd goed neergezet. Give it a four.

avatar van Livefree70

Livefree70

Bad Kitty schreef:

Zeer vreemde opmerking

Wat ik hiermee poog te zeggen is, dat de filmakers hoogstwaarschijnlijk nogmaals "the Joker" als bad guy willen(of wilden) gebruiken, en omdat Ledger dat in mijn ogen meesterlijk deed, is het jammer dat hij dood is en dus niet meer de (volgende) "Joker" kan spelen.

Hoop dat je het nu minder vreemd vind

Jaja een hele mond vol

ik vind het helemaal geen schaapjes gedrag

het is vooral de mensen die hoge verwachtingen hebben die komen van een koude kermis thuis.

ik ging met geen verwachtingen naar de bios en kwam er met een goed gevoel uit

avatar van Nandini80

Nandini80

Ik vond de film goed, maar had eigenlijk beter verwacht.

Heath is wel ontzettend goed als Joker.

Ik geef dan ook 4 sterren, maar zonder zo'n goede Joker was het toch 3,5 ster geworden.

avatar van The Oceanic Six

Jaja een hele mond vol

Dat valt mij ook op. Mensen kunnen er niet tegen als er een film komt die zo goed is dat hij door sommigen tot 1 van de beste films die is gemaakt wordt genoemd. Moeten we dan maar eeuwig The Godfather noemen? Net of er in de huidige tijd geen tijdloos meesterwerk kan worden gemaakt...

Hetzelfde geld trouwens ook dat ik het idee heb dat veel mensen grote titels van vroeger niet durven af te kraken omdat ze maar niet buiten de massa willen vallen

Je hebt helemaal gelijk

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

alleen is dit geen meesterwerk, wel een goede film!

avatar van tn2543

tn2543

Heath Ledger acteerde echt goed!!

avatar van Montorsi

Montorsi

Ajax&Litmanen1 schreef:

Het lijkt er juist meer op dat mensen er niet tegenkunnen dat niet iedereen dit een briljante film vindt.

matodonner

inerdaad ja, fanboy gedrag. en uiteraard verheerlijking van iemand die recent is overleden.

film kijkt best lekker weg,is ook absoluut niet slecht.maar overdrijven is ook een vak. er schort toch een hoop aan. terwijl de regiseur toch een van mijn favoriete is

avatar van Reinbo

Ajax&Litmanen1 schreef:

Asl iets de tand des tijds slecht zal doorstaan is het wel "This Summer's Blockbuster".

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Montorsi schreef:

@ Reinbo, we zullen zien. Dit is niet zomaar een blockbuster.

Ja er zijn inderdaad mensen die dat ook vinden, zo heb je heel veel meningen. Je mag het best een kut film vinden, maar kom dan niet met "als je dit een goede film vind heb je geen verstand van films" argumenten, (dit is overigens niet op jou gericht montorsi.)

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Martijnnn schreef:

@ Reinbo, dit is niet zomaar de zoveelste blockbuster.

dat is het dus wel.

Dit is er een van uitzonderlijke kwaliteiten, die wel lang bij zal blijven.

Een hype film zou allang overgewaaid zijn.

het enigste verschil met batman begins is de joker, hoewel ik in begins bale heath hier vind overtreffen, daarom ook zo jammer dat er geen wayne/joker confrontatie is geweest.

en een hype waait niet zomaar over bij iemands overlijden dat heeft de geschiedenis toch wel bewezen.

avatar van Reinbo

Martijnnn schreef:

@ Reinbo, we zullen zien. Dit is niet zomaar een blockbuster.

@ Reinbo, dit is niet zomaar de zoveelste blockbuster. Dit is er een van uitzonderlijke kwaliteiten, die wel lang bij zal blijven. Een hype film zou allang overgewaaid zijn.[/quote]

Ach dat dacht men indertijd ook van Jaws, Star wars, Raiders, Jurassic Park en Titanic, etc. Ik weet zeker dat die over 15 jaar nog tot de verbeelding spreken en deze dan al lang vergeten is.

Afgelopen week is hij alweer 0,03 gezakt...