Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
serpico
Ach dat dacht men indertijd ook van Jaws, Star wars, Raiders, Jurassic Park en Titanic, etc. Ik weet zeker dat die over 15 jaar nog tot de verbeelding spreken en deze dan al lang vergeten is.
Afgelopen week is hij alweer 0,03 gezakt...
Overigens lijkt dit wel een discussie te worden die niet van het forum te branden is
Slynkin
De film had naar mijn mening beter 'the Joker ' als titel mogen meekrijgen ipv. 'the dark Knight' . De rol van Christian Bale overtreft nergens die van Heath Ledger.
evertkees
Jack Nickelson is beter.
Dat wel, maar het is zeker geen tijdloos meesterwerk.
lykathea
Wéér die discussie, mijn god zeg.
Hoe the fuck weet je nou dat dit geen tijdloos meesterwerk is, kom op zeg. Je vind het géén meesterwerk, en dus voeg je 't woordje tijdloos er ook maar aan toe, om de discussie te voeren.
Niemand weet wat men over deze film gaat vinden over 10 jaar. Niemand. Behalve een handjevol goobacks.
Asl iets de tand des tijds slecht zal doorstaan is het wel "This Summer's Blockbuster".
Geef eens goede argumenten. Wat maakt van pakweg Titanic en Gladiator wel een tijdloos meesterwerk die we jaaaaren later nog herinneren en graag zien, wat The Dark Knight niet heeft...
Dit is niet alleen een sublieme superheldenfilm, dit is ook een sublieme actiefilm en een sublieme blockbuster.
Als deze film nou zonder alle heisa was uitgebracht en men had de film ook zo geniaal gevonden, maar dan met 200 stemmen ipv de 1600 van nu, had je dan hetzelfde geroepen? Het komt steeds over bij mensen dat enkele oude topfilms heilig zijn en dat het bedreigend voelt als een film van nu met een score daar in de buurt komt of zelfs overheen gaat. De tijden veranderden...
Het maakt me niks uit trouwens als mensen deze film niks vinden, maar de argumenten waarom zijn vaak belachelijk. We vinden dit alleen maar een goede film omdat Ledger dood is. Sure, mag ik even lachen.
Ik heb Gladiator niet genoemd, en Titanic was 100 keer baanbrekender. Bovendien is het een verhaal dat al bijna 100 jaar tot de verbeelding spreekt en voorlopig nog een stuk succesvoller is dan TDK.
Daarbij is TDK gewoon deel 6 in de reeks en over drie jaar waarschijnlijk zelfs deel 6 van 8..... Dat helpt niet als je naar de status tijdloos meesterwerk dingt. Verder zie ik ook niet wat TDK nu zo bijzonder zou maken. Meer dan een aardige Blockbuster is het niet in mijn ogen en heb ook nog geen enkel argument gelezen wat 'm daar wel boven uit doet stijgen. Hooguit iets toegankelijker dan de blockbuster actiefilms die het vaak van overdonderende special efects moeten hebben. Maakt het schijnbaar voor een iets bredere groep geschikt.
Verder heb ik ook niet gezegd dat men het over een paar jaar niet wil zien. Ik bestreed slechts jou voorspelling dat het hier om een tijdloos meesterwerk gaat. Terwijl naar mijn mening dit soort films juist snel verouderen. (Kijk maar naar de blockbusters van ruim 10 jaar terug....ik zie in ieder geval geen tijdloze meesterwerken) Denk dat enkel LotR en Titanic die status over een jaar of 20 zullen hebben omdat die verhalen een veel bredere en diepere aantrekkingskracht hebben dan een comicboek verfilming.
Heeft niets met bedreigend te maken. Ik heb dit soort hypes nu al vaak genoeg gezien en uiteindelijk zakken ze allemaal weg..... Natuurlijk zal er af en toe eentje in de top 10 blijven, maar deze zal dat niet zijn. (Zo is mijn voorspelling. Al had ik dat ook nooit van The Greene Mile verwacht. Die hoge waardering is het allergrootste raadsel van de top 250 voor mij.)
Ik denk juist doordat het een Batman film is dat de film wel erg bekend en populair zal blijven. Je had 40 jaar terug al Batman fans en over 40 jaar zullen ze er nog zien. Ik denk dat TDK groter is dan menig blockbuster. Een film als TDK heeft meer indruk op me gemaakt dan bv een andere grote blockbuster als Pirates of the Caribbean (erg leuk overigens).
Bebowebdesign
Hij viel me toch een beetje tegen... de ongeloofwaardige momenten irriteerden me soms nét wat te veel.
Verder was the joker zeer goed en de film zeker wel vermakelijk.
zit te twijfelen tussen 3.5 en 4 toch maar 4*;)
Materny
The Dark Knight:
Had de hoop dat deze film inderdaad zo ongelooflijk goed zou zijn als dat iedereen aan het roepen was. Maar met deze film is het niet anders als met al die andere films waar je hoge verwachtingen voor hebt : hij valt uiteindelijk zwaar tegen en dat is zuur.
Al die maanden gewacht, lekker gemaakt met trailers en goede recensies. Zelfs de meeste critici zwegen, en op deze site was het niet anders. De mensen hier waarvan je van tevoren verwacht dat ze deze film compleet de grond in boren sprongen het hoogst van allemaal in de lucht van enthousiasme. Kon het zo zijn, was er weer een ware topfilm gemaakt in dit genre zoals er maar eens in zoveel jaren 1 voorbij komt ? Als ik afga op het gemiddelde hier en de reacties is dat een dikke Ja !
Spijtig genoeg moet ik mededelen dat ik die mening niet deel.
Daar waar Batman begins nog indruk op me maakte, en wat ik zelf beschouwde als wellicht de beste batman film ooit gemaakt is het diep triest dat deze film hem niet overtreft.
Na tevens zoveel gehoord en gelezen gehebben over Heath '' the Joker'' Ledger viel ook hij me tegen. Niet omdat hij slecht speelde, integendeel. Maar simpelweg omdat hij door alles en iedereen de hemel werd ingeprezen, zowel figuurlijk als uiteraard letterlijk helaas '' Rip''. Je kunt niet ontkennen dat hij een uitstekende prestatie levert, maar om er nou zo'n heisa over te maken is ook wat overdreven. Maar goed, het oscar commité zal hun taak wel doen en braaf het beeldje aan de ouders van die arme jongen geven. Misschien wel terrecht, kan er geen oordeel over doen.
Wat rest ons dan nog ?
Och jah, de vleermuis hemzelf : een keelpastille zou hem geen kwaad doen denk ik. En wat meer screentijd ook niet.
In Batman begins staat de geboorte van Batman centraal wat uiteindelijk dan ook resulteerde in meer screentijd voor Bale. Terwijl hier in Tdk zowel Eckhart, Ledger als Oldman ook behoorlijk wat toegeschoven krijgen. Misschien dat je dat kan compenseren door de lange speelduur, maar het komt het kijkplezier niet ten goede.
Maar uiteraard, de 3 namen van zojuist horen diepgang mee te krijgen, iets wat uiteraard veel tijd in beslag neemt.
Ik denk persoonlijk dat dit het gene is wat me het meeste tegenviel. Het is tevens ook de enige logische verklaring, aangezien ik verder me nergens echt aan gestoord heb. Zowel Caine als Freeman komen er weer zonder kleerscheuren vanaf, bij hun weet je bij voorbaat al dat het goed zit in een film als deze.
Laat ik niet al te gemeen zijn.
Het was namelijk geen slechte film, alleen een tegenvaller.
lykathea
Om titanic nog steeds aan te halen is lachwekkend en hoopgevend tegelijk.
Erg verhelderend allemaal hoor.
combi
- 20609 berichten
Harvey Dent/two-facebegon goed eind slecht.
Joker begon goed eind slecht.
Batman, begin niks bijzonders eind lachwekkend.
een plottwist in een plottwist erg slecht.
Rosie Daws gaat dood verrassend
leek alemaal of het gewoon afgeraffeld werd, het zoveel meer kunnen zijn desalnietemin een goede film, maar meesterwerk!!!!
oja, muziek was ook goed.
Om titanic nog steeds aan te halen is lachwekkend en hoopgevend tegelijk.Die film wordt nu alleen nog maar bekeken om z'n status als grootste commerciele succes, en The Dark Knight wordt als sterke nummer 2 daar dus waarschijnlijk ook een voorbeeld van.
Persoonlijk vind ik Titanic stukken beter, maar dat is een kwestie van smaak.
Behalve de financiele voorsprong (bijna het dubbele) is het ook nog eens de winnaar van 12 Oscars. En je kan er van zeggen wat je wilt, maar dat help wel heel erg als het gaat om status.
En voorlopig staat TDK pas op nummer 6. (eindigt op 4 denk ik.) Over tien jaar staat die ook niet meer in de top 10 lijkt mij.
JacoBaco
Persoonlijk vind ik Titanic stukken beter, maar dat is een kwestie van smaak.
Behalve de financiel e voorsprong (Bijna het dubbele) is het ook nog eens de winnaar van 12 Oscars. En je kan er van zeggen wat je wilt, maar dat help wel heel erg als het gaat om status.
Maakt verder niet uit, maar het zijn er 11 en geen 12. Anders zou Titanic de film zijn die tot nu toe de meeste oscars heeft gewonnen.
Persoonlijk vind ik Titanic stukken beter, maar dat is een kwestie van smaak.
Ik doelde bij The Dark Knight meer op de Amerikaanse markt, waar hij bijna over z'n potentie heen is, en nu dus op nummer 2 eindigt. (Waar Titanic nog steeds royaal op 1 staat)
In 't buitenland is de film nog verre van z'n potentie, en dus zie ik 'm makkelijk die miljard grens passeren. Die top 3 is een garantie.
Sowieso vind ik Titanic nog niet eens in de buurt komen van een klassieker (mijn definitie ervan dan). Mijn god, de film is pas 10 jaar geleden gemaakt. Een Ben-Hur of Casablanca, die hebben de test der tijden doorstaan. Titanic? Die moet nog een generatie of 2 wachten.
Ben ik met volledig met je eens. En ik ben ervan overtuigd dat over twee generaties de Titanic een stuk dichter bij die status zit dan TDK....
En waarom zou de film in het buitenland nog meer potentie hebben? Hij draait overal bijna even lang.... (twee weekjes korter, maar de winst zit altijd in het begin)
Als je op lange termijn wilt kijken, moet je eigenlijk deze lijst gebruiken. Zelfs Grease staat nog hoger.
Titanic heeft ook al 10 jaar video en dvd release erop zitten waardoor ze nog veel meer verkochten en waardoor de film nog bekender en populairder werd. Titanic was 1 van mijn 1e video's die ik zelf gekocht had toen 10 jaar terug. Ruim 40 gulden was die band nog, hoe verzin je het
Ik heb nog altijd het idee dat sommigen TDK het succes niet gunnen omdat hij oude klassiekers met hoge klasseringen bedreigd. Bijna 1700 stemmen binnen 2 maanden op MM en een 4,23 en dat bij een kritische site als MM...dat zegt toch wel wat?
lykathea
Lánge termijn inderdaad. Velen van die films hadden een status en werden toen nóg een keer uitgebracht. - The Dark Knight draait nu pas net 7 á 8 weken. Come on.
En als ik zo kijk naar de buitenlandse cijfers, ik zie géén Japan, Frankrijk(e.a.), Duitsland, Zuid-Korea, Spanje.
Dat zijn toch echt landen waar je flink geld verdient.
Videosales zijn niet meegenomen in die lijst. En jij bent degene die het heeft over 'het bedreigen van'. Een onzinnige redenatie. Zie deze film graag boven o.a. SSR en Green Mile staan. Mijn punt is echter dat ik dat niet zie gebeuren....
Dat zijn toch echt landen waar je flink geld verdient.
Daar heb je een punt. Zal inderdaad nog wel een miljoentje of 150 schelen... maar dan nog.
Jaxxx
De geruchten met personages in een vervolgdeel nemen weer toe:
combi
- 20609 berichten
seymour zo een goeie zijn, liever geen depp heeft al teveel typetjes op zn conto.
joaquim05
The Dark Knight:
Spijtig genoeg moet ik mededelen dat ik die mening niet deel.
Wat rest ons dan nog ?
Laat ik niet al te gemeen zijn.
Het was namelijk geen slechte film, alleen een tegenvaller.
dat heb ik ook heel vaaak als ik al de recencies lees dat gaat het kijken veel beinvloeden ds probeer ik er niet naar te luisteren
als je het kijkt voor de 2e keer zie je vaak wel wat ze wel bedoelen
themaniacboy
dat kan je vinden, geen probleem.
ben het er alleen absoluut niet mee eens.
ik bewaar 5 sterren voor films die zowat perfect zijn.
datis deze film wat mij betreft bij lange na niet
ja dat kan je wel vinden,maar je vind eigenlijk nooit de perfecte film.
ik vond dit eigenlijk de beste film die ik gezien heb,daarom heb ik dit 5 sterren gegeven.
Val.Broman
Na een aantal drukke weken moest ik deze film toch maar eens gaan zien.
De film begon geweldig, je vloog echt de film in door de prachtige muziek, camera werk en geluids effecten. Vind het nog steeds de beste scene en dat zelfs zonder het gezicht van The Joker te zien. Het eerste halfuur vond ik echt geniaal maar toen begon eigen pas de 'Batman' film. En tja ik houd niet zo van Batman films, Batman is als personage gewoon niet boeiend genoeg wat overigens niets afdoet van de prestaties van Bale want die waren gewoon goed in orde.
De scenes met The Joker zijn verder wel leuk maar op een gegeven moment word het me allemaal wat te overdreven en is de verassing er toch wel af. De eind scene vond ik een behoorlijke teleurstelling, het was wel goed verzonnen maar ik miste er iets.
Aan Harvey Dent ergerde ik me rot, maar dat komt meer door z'n kop denk ik.
Na 30 min: 5*
Na 1 uur: 4.5*
Na 2 uur : 4*
En na afloop helaas een 3.5*
matodonner
ja dat kan je wel vinden,maar je vind eigenlijk nooit de perfecte film.
kwestie van goed lezen.
ik had het over zowat perfect.
over smaak valt niet te twisten, maar als je dit de beste film vindt die je ooit hebt gezien, maak je het mij wel erg lastig om er toch niet over te gaan twisten.
homerjay
Zeer goede film met puike acteerprestaties (met name Heath Ledger en Gary Oldman). Met name door de duur en de haastig uitgevoerde plotlijn komt ie toch nog wat te kort.
Nicholas
Johnny Depp als The Riddler en Philip Seymour Hoffman als The Penguin volgens Caine.
Goeie acteurs...
Gister heb ik deze film voor de 2e keer gezien en ook de 2e keer maakte de film grote indruk! Ik blijf de film erg bijzonder vinden, geweldig boeiend en mooi. En ik weet nu waarom. Ik zag van de week de nieuwe Hulk en die had nauwelijks verhaal en moest het hebben van de actie. The Dark Knight heeft een geweldig boeiend verhaal en wisselt dat af met mooie actiescene's. Dat is het verschil. Ik had wel dat ik continue weer uitkeek naar de scene's met The Joker. Batman kwam er wel te weinig in voor voor een Batman film. Ik miste een beetje het Wayne kasteel van de vorige films.
Maar de 4,5* blijft zeker staan!

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold