Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Goodfella_90
Ik denk dat je het gemiddelde bioscooppubliek overschat. Velen weten niet wie Ledger is, dat hij uberhaupt in deze film zit of weten het beide wel maar dan weer niet dat hij dood is.
En tussen die paar mensen die dan nog overgebleven zijn, zitten hoop ik toch ook enkele normaal redenerende lui die de dood van zo'n gozer die toevallig meedoet geen invloed laten uitoefenen op hun filmbelevenis?
- 20609 berichten
maar de mensen die jij opnoemt zullen ook nooit stemmen.
Martijnnn
Veel mensen wisten inderdaad niet eens wie Ledger was, ik denk dat er heel wat mensen zijn die geen andere film van hem kunnen op noemen. behalve dan, die ene, of die met die gitaar of zo.
Dat hij dood was is vast wel bij veel mensen doorgedrongen, maar toen ze het hoorden zal het waarschijnlijk niet meer opgevallen zijn dan een willekeurige andere acteur of artiest die geen wereld faam heeft onder het grote publiek.
- 20609 berichten
Veel mensen wisten inderdaad niet eens wie Ledger was,
nee ik ook niet, tot ie dood was.
klopt idd, denk dat je brokeback mountain bedoelt.
wat ook geholpen heeft is natuurlijk de karakter dat hij speelt in deze film, maar ga mij niet vertellen dat 90% van de bezoekers het niet weten, en dan vooral de stemmers, het is een goede film maar geen meesterwerk zoals vele het nu willen laten geloven, Batman Begins is niks minder bijv.
Hayabusa
Het heeft ook grotendeels te maken met de personage "Joker", Joker wordt door velen gezien als de grootste schurk van de stripboeken, Darkseid, Doomsday, Lex Luthor, Dr. Doom, Kingpin, Red Skull stellen niks voor als je de naam Joker noemt.
En ja, de dood van Ledger heeft meegeholpen met het succes, dit kan niemand ontkennen, net zoals de dood van Brandon Lee meehielp met het succes van The Crow.
donemans
volstrekt absurde conclusie in mijn ogen. kan me niet voorstellen dat mensen zo denken als ze op de film stemmen.
DVD-T
Ik geloof dat toen de teaser en/of trailer uitkwam Ledger nog niet was overleden.Toen werd er al lovend over hem gesproken dat dit waarschijnlijk de rol van z'n leven zou zijn.Als ik dit mis heb neem ik het terug natuurlijk.Zijn dood heeft tot op zekere hoogte wel een rol hebben gespeeld in het succes van The Dark Knight, iedereen natuurlijk wou zien of het echt zo was.
Voor dat ik naar deze film ging zat ik daarmee natuurlijk wel in m'n achterhoofd.Toen de film daadwerkelijk begon was Ledger alweer uit mijn gedachten en was ik gefocusd op de film, want die is zoveel meer dan een alleen op de acteerkunsten van Heath gerichte film.Het is een superhelden film die meer heeft van een crime epic.En na de film dacht ik wel even van, ja deze man had ons nog veel meer moois kunnen laten zien.
En had ik de film slechter gevonden als Ledger niet was overleden, helemaal niet, het gaat immers om het totaal plaatje.Ik ga een film kijken om in eerste instantie, net als iedereen hier op de site, Entertained, of geraakt/ontroerd te worden.Het maakt mij dus niet uit of een acteur is overleden of niet, of we moeten, net als Goodfella_90 al zegt, alle films van Bogart of iedere andere overleden acteur/actrice omhoog stemmen.
henk de vries
een topfilm!! een van de beste sinds tijden! *5
Hayabusa
Tsja, jij kunt geen gedachten lezen. "De een zijn dood, is de ander zijn brood", zo'n spreekwoord bestaat niet voor niets. Ook de regisseur Nolan heeft gezegd dat Ledgers dood tot op ZEKERE HOOGTE mee heeft geholpen aan het succes.
Martijnnn
nee ik ook niet, tot ie dood was.
klopt idd, denk dat je brokeback mountain bedoelt.
Hoezo naief, wat gebeurd er met jou als er een acteur, als jij op de radio hoort dat er een acteur is overleden die je amper kent, denk je er misschien even bij na en ga je verder waar je dan mee bezig bent. Zo ook met Heath Ledger.
Waarschijnlijk dat het bij jou en andere filmliefhebbers anders gegaan is, omdat de meeste daarvan hem wel gekend hebben, maar voor al die duizenden mensen die af en toe een filmpje pakken maar er voor de rest niets mee hebben niet.
Het is triest, maar zo is het wel.
Het heeft zeker meegeholpen in de marketing, maar dat staat uiteindelijk los van hoe de mensen uiteindelijk de film beoordelen...
Drezic
Het is triest, maar zo is het wel.
Het is een wisselwerking; normaal zou Ledger's dood niet zo'n groot item zijn geweest ware het niet dat hij vlak voor zijn dood een geweldige acteerprestatie heeft neergezet. Daardoor krijgt hij een mythische status; hoe goed had hij wel niet kunnen worden?
Met andere woorden: ik denk niet dat Ledger's dood direct invloed had op de filmervaring, maar eerder dat de lovende kritieken op de laastste rol van een jong overleden acteur veel mensen heeft getrokken, want dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Dat betekent dus dat hij wel gewoon ontzettend goed gepresteerd heeft.
Het is wel zo dat mensen vaak met de massa meegaan, en daardoor gaan meelopen in de Ledger verering. Maar dat is niks nieuws, dat gebeurt bij vele grote films. Uiteindelijk doet dat dus niks af aan Ledger's fenomenale acteerprestatie, integendeel.
Daarnaast wil ik nog even opmerken dat ook de film Batman Begins enorm heeft bijgedragen aan het succes van deze film. Die film maakte een dusdanige indruk dat ik vanaf het moment dat ik de endcredits van die film zag uit keek naar het vervolg, en ik denk velen met mij. Dat wordt nog wel eens vergeten in de Hedger hype.
Bad Kitty
Had trouwens wel het gevoel dat het einde ruimte liet voor de "joker" om te ontsnappen, jammer dus dat Ledger niet nogmaals in de huid van de "joker" kan kruipen......
Zeer vreemde opmerking
mister blonde
Lijkt me vrij lastig voor Ledger om nogmaals voor Batman te spelen... Kun je dat niet zelf bedenken?
- 20609 berichten
Lijkt me vrij lastig voor Ledger om nogmaals voor Batman te spelen...
idd, erg lastig aangezien hij de joker peelt.
Wat heeft Ledger met Batman te maken? Livefree70 zegt het prima, het einde liet alle ruimte open voor een vervolg met Ledgers Joker en die was er ook vast gekomen als hij niet was overleden. Doodzonde, wat was Joker cool in deze film, niet normaal.
Naomi Watts
Er wordt aangegeven dat diegene het jammer vindt dat Ledger niet nogmaals in de huid kan kruipen van The Joker. Niets vreemds aan.
Naomi Watts
In Batman spelen, bedoelde ik. Kun je dat ook niet zelf bedenken?
Geef iemand anders maar weer de schuld van jouw fout.
mister blonde
Ik moet me geloof ik niet met films bemoeien, die ik nog niet zag...
- 20609 berichten
Ik moet me geloof ik niet met films bemoeien, die ik nog niet zag...
zoals je het formuleerde. no problem.
Goed idee.
Mja, het leek er een beetje op dat de oorspronkelijke reactie van Live Free erover ging dat door het eind van de film, een vervolg voor Ledger onmogelijk wordt, terwijl dat natuurlijk in de eerste plaats komt door zijn dood. Omdat ik de film nog niet zag, begreep ook ik zijn reactie verkeerd en snapte ik niet dat Naomi niet snapte wat ik verkeerd snapte. Snappie? Daarna maakte ik ook nog een typfout en nu moet ik de door mij in 5,5 jaar opgebouwde, al dan niet dubieuze, staat van dienst hier op MM opnieuw opbouwen. Dus kan me maar beter inderdaad niet meer met films bemoeien die ik nog niet zag.
Hehe laten we 't niet dramatiseren
Tot dat de film op DVD uit gaat komen...
dutchcowboy
Deze film heeft inmiddels 1547 stemmen en is nog niet in de top 250 terug te vinden.Weet iemand waarom? Is de film nog niet oud genoeg ofzo?

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold