• 9.385.205 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.133.224)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van timburton

timburton

Goodfella_90 schreef:

Gaat vanzelf nog wel zakken.

Car-freak heeft gelijk, en ik hoop dat jij ook gelijk hebt. Anders komt 'Batman: The Dark Knight' over 2 jaar op nummer 6 in de top 250. Dan kun je zo'n site niet meer serieus nemen

Goodfella_90 schreef:

Gisteren was het nog augustus...

Ik bedoel dat ze dat begin juli zeiden

timburton schreef:

Inderdaad alsof deze film echt tot de 6 beste films ter wereld hoort

Ik heb the godfather dan wel nog nooit gezien die schijnt echt heel goed te zijn en lord of the rings bijvoorbeeld. Maar niet een film die voor juli 2008 al een hype was. en dit is niet lullig bedoelt maar de film is ook gestegen door de dood van heath ledger. Als hij nog had geleeft had hij waarschijnlijk ook talloze kritieken gehad. maar het is sneu dat hij er niet meer is.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik kan gewoon niet anders dan eens met Car-Freak zijn

Want die score is bijna niet seriuus te nemen

Tuurlijk is af en toe de actie goed

Maar ik heb wel betere actie gezien beter verhaal enzo

avatar van speedfreak

speedfreak

de film zit goed in elkaar en ik heb er graag naar gekeken, maar harvey dent zijn verbrand gezicht komt zodanig fake over dat het gelijk uit een B horror film komt. Ook het feit dat hij slecht wordt op het einde vind ik minder behalve die 2 opmerkingen vond ik het een heel goede film en was hij zeker het kijken waard!

edit: op imdb krijgt hij 9,2!!!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

%%%%%% schreef:

Ik kan gewoon niet anders dan eens met Car-Freak zijn

Want die score is bijna niet seriuus te nemen

Tuurlijk is af en toe de actie goed

Maar ik heb wel betere actie gezien beter verhaal enzo

Actie is wel goed, zelf heb ik die wel beter gezien bij andere films maar dit is gewoon een hele goeie film. Het heeft namelijk alles...Goeie acteurs, muziek, kostuums, verhaal etc...daarom is hij zo goed.

avatar van Livefree70

Livefree70

Voor speedfreak:

Volgens mij was "two-faces" al in de Batman stripverhalen slecht, en volgt men hier dus slechts de strip (en dus de (strip)werkelijkheid). Had trouwens wel het gevoel dat het einde ruimte liet voor de "joker" om te ontsnappen, jammer dus dat Ledger niet nogmaals in de huid van de "joker" kan kruipen......

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Ik had ergens gelezen dat hij (Heath Ledger) contractueel aan een vervolg was gebonden, eeuwige zonde.

p.s. 100 pagina's al, gaat snel. Is er dan alleen bij The Shawshank Redemption meer berichten geplaatst.

Goodfella_90

"dit is niet lullig bedoelt maar de film is ook gestegen door de dood van heath ledger"

Zou dat echt meespelen? Kan me niet voorstellen dat je daar zelfs ook maar aan dénkt tijdens het zien van de film, laat staan dat je het opeens meeneemt in je beoordeling..?

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Die bob Dylan films is toch ook niet zo hoog gewaardeerd? Die kwam ook na zijn dood uit.

• 20609 berichten

zou dat echt niet meespelen? kan me niet voorstellen dat men daar niet aandacht tijdens het zien van de film, laat staan dat je het niet meeneemt in je beoordeling...?

Goodfella_90

Verrek ja, is ga even alle Bogart-films opwaarderen omdat het feit dat hij dood is zijn acteerprestatie nogal verbetert!

• 20609 berichten

en heb het al is eerder gezegd, Batman Begins is niks minder!

Goodfella_90

Je suggereert hierboven toch dat het logisch is zijn overlijden mee te nemen in je beoordeling?

• 20609 berichten

logisch is het niet, wel dat het gebeurd!

Goodfella_90

Dan wel door bijzonder suffe personen..

Goodfella_90 schreef:

Dan wel door bijzonder suffe personen..

maar toegegeven dat heath de joker ook goed neerzet en dat 1+1 dan 2 maakt.

avatar van gotti

Goodfella_90 schreef:

Wat een stupide opmerking. Ledger´s dood heeft natuurlijk een enorm grote invloed gehad, ook bij het kijken van deze film.

avatar van Reinbo

Ik kan slechts voor mezelf spreken, maar de dood van Heath heeft voor mij geen enkele invloed op de beoordeling van de film. Het is gewoon een overgewaardeerde goede actiefilm. Die overwaardering zit 'm in het feit dat de film weinig minpunten of afknap momenten kent . Behoord tot het soort middelmaat* (film voegt niets nieuws toe) die komt bovendrijven als et het aan de massa over laat.

*(Zie ook Shawshank Redemption)

Reinbo schreef:

Ik kan slecht voor mezelf spreken

je doet het toch vrij aardig.

edit, is inmiddels gecorrigeerd.

avatar van Knisper

Knisper

Op het gemiddelde zijn de kleinste dingen van invloed. Je moet maar eens bij jezelf gaan kijken op basis waarvan je beslissing neemt als je heel erg twijfelt tussen twee alternatieven. Dat is bij films niet anders. Het is heel onwaarschijnlijk dat de dood van Ledger 0,0 effect heeft op het gemiddelde, zeker als je ziet hoe vaak het hier nar voren komt.

avatar van Reinbo

Of een acteur dood is of niet weegt toch niet mee in de beoordeling van een film?

avatar van Spetie

Bij de meeste mensen niet nee, maar je hebt altijd mensen, die zich er toch door laten beinvloeden, hoe onwaarschijnlijk en onlogisch dat misschien ook klinkt.

Reinbo schreef:

bekijk alleen al bladzijde 1 van dit topic, zegd voor mij al genoeg.

avatar van gotti

Reinbo schreef:

Wel bij een acteur die onder omstandigheden is overleden als Ledger. Komt nog bij dat de film nog niet was uitgekomen toen dit gebeurde en het hele marketing gebeuren rondom Batman hoogstwaarschijnlijk is aangepast op zijn dood.

avatar van The_Phoenix

The_Phoenix

hele vette film, 5 sterren.

Kijken op Imax scherm in NYC hielp misschien ook wel mee, dat maakte wel wat meer indruk dan bios van Nijmegen, maar naast die geweldige beelden, was ook het verhaal en de psychologie van de karakters indrukwekkend.

5 sterren helemaal verdiend! 2.5 uur genoten!

Car-freak

Maar begrijp me niet verkeerd

Ik vind dat deze film wel een plek in de top 250 verdient maar niet in de top 10 van die top 250

gotti schreef:

Hmm, dan heb je een nogal merkwaardige filmbeleving. Overigens denk ik dat 90% van het bioscooppubliek er geen eens weet van heeft.

je bedoelt in dit geval 10%

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Jawel ze zullen het wel weten stond groot in de kranten en op nieuws enzo