Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
bawimeko
De sterkste thriller die ik de afgelopen jaren heb gezien en een stuk volwassener dan het gros van de 'superheldenfilms'!
Sasja
zozo indelijk een berichtj an iemand die de film niet goed vond. vind ikwel mooi dat niet iedereen de film fantastisch vond. ook al vond ik em zelf wel ewrg goed maar dt betekent dat er mensen zijn die de film niet goed vinden omdat de meeste dat vinden
Woltertjes
Wel een leuke film. Vond vooral the Joker geweldig. Batman had een wat minder grotere rol in deze film en vond ik ook wat minder. Die stem vond ik een beetje jammer. Heb me wel vermaakt in de bios. Had niet het idee dat ik 2.5 uur zat te kijken. Het leek minder lang. Film was dus wel boeiend
DAT MEEN JE TOCH NIET? Als deze film niet recents was zou hij in de Top 250 op nummer 5 staan. Als dat gebeurt kap ik echt met MovieMeter!
Er staan zoveel matige films in de top 250 en er staan er veel te hoog geklasseerd, veto van de massa. En daarbij, dat jij TDK niks vind is jouw mening, maar schijnbaar vinden heel veel mensen hem geniaal, gezien de vele 4* en hoger.
matthijs_013
Prima, maar je hebt geen gelijk. Elke boerenlul kan enigzins eenvoudig dingen aan zowel Wikipedia alswel IMDB toevoegen....
Klein verschil... IMDb gaat het eerst door moderatoren die alles zorgvuldig controleren. Zelfs feiten die wel kloppen worden soms geweigerd. En oja, er wordt geen nieuws op de site geplaatst zonder bron. Dit is veelal The Hollywood Reporter. Het nieuws over de nieuwste Batman komt ook daar vandaan. Voortaan maar beter je feiten checken, voor je uitspraken doet die niet kloppen?
Angrod_Pallanén
Kan wel zijn, maar elke film, hoe dan ook, komt op die site. Als er ook maar geruchten zijn over een vervolgdeel, dan krijgt deze al een IMDB-pagina, vandaar dat je een IMDB-pagina over een mogelijk vervolg niet erg serieus kan nemen. En dan nog, als er echt al sprake is van een derde deel dan zouden er echt wel meer bronnen zijn. En het moge inmiddels algemeen duidelijk zijn dat IMDB en Wikipedia gewoon niet geheel betrouwbaar zijn.
Uhhh, de film brengt waarschijnlijk meer dan 1 miljard dollar op.... dan is er heus wel sprake van een vervolg.
Montorsi
Top 20 gaat wel gebeuren, maar wees niet bang, hij moet nog op DVD uitkomen he.
Angrod_Pallanén
Ja, duh, maar enige informatie daarover, zeker wie de villain wordt, is tot nu toe echt nog speculatie, daar kan toch niets met zekerheid over worden gezegd?
Nee dat klopt. Met die info wachten ze nog even. Film krijgt momenteel genoeg aandacht. Van uit marketing oogpunt is er nu geen reden om wat dan ook bekend te maken. Eerst nog de dvd release en dan kunne ze de markt gaan voeden met diverse geruchten.
Christopher99
Ik heb vele films gezien en ik vond Aliens te gek, ook The Prestige etc. The Dark Knight, zo wil ik een batman film zien: realistisch, veel spanning, goede fx maar toch blijft het realistisch, en het script is bijzonder goed doordacht, ondanks de bijna 2,5 uur zit je eigenlijk de gehele rit op het putje van je stoel. Zo wil ik een film zien en de acteerprestaties zijn ook allen van topniveau.
Kijk, het is natuurlijk niet de beste film van deze laatste tien jaar, alhoewel dit hem best kan zijn:p maar. Ik heb de afgelopen paar jaar nog nooit zo intens een film beleefd in de bios als deze. En daarvoor krijgt deze van mij deze rating. Hij deed op dat moment wat hij moest doen...
Don_Mat
Echt, ik ben gisteravond naar de bios geweest. na lang wachten, kon ik eindelijk naar the Dark Knight. Nou zal ik jullie vertellen, ik was toen in de tijd van Lord of the rings ontzettend fan van deze film, en nog steeds! Ik heb deze film laten vereeuwigen met een tattoo van gandalf the grey op men rechter bovenarm! Maar echt deze film, breekt gewoon zelfs Lord of the rings, en echt niet om dat Heath Ledger dood is. Er zijn maar een handje vol films, die mij zo lang weten te boeien, ik had het idee dat ik na een half uurtje al weer buiten was. En ik ben er echt zwaar van onder de indruk. En ik heb echt heeeeeel veel films gezien in men leven, maar samen met lord of the rings staat hij stipt op Nummer 1. Zo gestoord en verward als the Joker werdt neergezet, laat het ontzettend zeldzame talent van Heath Ledger zien. Ik kende hem als the pretty boy, maar met deze film, heeft hij echt mijn eeuwige respect verdiend!!!!! Deze film zal mij nog vreselijk lang heugen, en geeft heel veel hoop weer in de soms wat onnozele films die tegen woordig vaak in de bios draaien! 5 dikke *****
Tijd voor een tattoo van de Joker op je linkerarm?
Montorsi
Nee grapje toch.. ophouden nu hoor.
Don_Mat
Tijd voor een tattoo van de Joker op je linkerarm?
Ik zit er zwaar over te denken!
plankieplank
Matige film.
Niet mijn smaak.
Overgewaardeerde Joker. Dat dat sjappie zichzelf heeft gedood met medicijnen en drugs etc. maakt hem echt niet zomaar tot de beste Joker. Als hij nog zou leven had deze film echt niet zo'n hoge beoordeling gekregen!
Day-V
Matige film.
Niet mijn smaak.
Net alsof iemand jou serieus gaat nemen als je No Country For Old Men en dit een 2,5 geeft en Ratatouille 2 sterren hoger.
Echt zielig dit soort mensen. Dat jij deze joker slecht vind zegt genoeg. Troll...
voomzap
Net in de bioscoop gezien. Viel toch wel erg tegen. Geen spanning, wel veel explosies en plottechnische nonsense. Acteurs op de automatische piloot behalve Heath Ledger, die was wel grappig in zijn rol, wat deze film nog enigzins bijzonder maakt. Tegen het einde van de film kon ik mijn lach bijna niet inhouden vanwege de clichematige afronding van het 'verhaal'. Heeeel snel weg bij de eerste letters van de aftiteling. Een leeghoofdige film met hoog budget. Die beschikbare centen levert dan ook grotendeels mijn score: Ik geef dit een 2 te danken aan de dure FX.
Kisje
tWordt btw nog eens tijd dat er een film van de jaren '00 in de top 10 terecht komt. Van de jaren '90 zijn er genoeg, de jaren '00 lijken nu (op uitzondering van TLOR-trilogie) maar platte koffie
Hebt ge volledig gelijk in.. Ik was net juist hetzelfde aan het denken...
serpico
gebruiker_56935
Alsof ratatoille met no country for old men te vergelijken is?
Dat zijn 2 totaal verschillende films. Ik heb bv The Lion King ook hoger dan veel echte films. Dat wil niet zeggen dat ik The Lion King mooier vind. Nee ik vind die film goed op het gebied animatie etc. Films beoordeele je apart van elkaar en vergelijk je niet.
Rataouille heb ik geloof ik 4,5* gegeven, werkelijk prachtige animatiefilm. Beetje zwak om iemand aan te pakken op wat hij andere films geeft. Ik vind alleen de mening van die persoon nogal krom. Nergens legt hij uit wat er dan mis was met The Jokers rol.
thebeequeen
Ik vond het een goede film, maar de hype niet helemaal waard. Het 'motief' van the Joker vond ik ook niet schokkend, in de tijd van terroristen en Columbine. The Joker in sommige scenes wel. Als hij 'dood' binnen gebracht wordt, het mes tegen de mond van de gangster aanzet en het verhaal over zijn vader vertelt en zegt 'why so serious, let's put a smile on that face of yours'. Dat was eng.
Het is een soort kat en muis spel de hele film door. Ik denk dat de bioscoop ook zeker bijdraagt aan de indrukwekkendheid van de explosies en het camera werk op hoogte. Maar ben toch blij dat ik hem in ieder geval gezien heb
Renkum
Was wel een mooie film, alleen ik vond hem niet zo speciaal. Ik vond alleen de Joker (heath) goed acteren, de rest vond ik beneden niveau.
SioM
Beetje triest dat velen zo te zien moeilijk kunnen relativeren. Deze film is boeiend tot op het einde, en de beste batman tot nu toe, maarrrr... hij is geen 5,0 waard en blijkt hier op moviemeter, maar ook op imdb serieus gehypt en overgewaardeerd.
tip: laat deze film eerst even een weekje bezinken alvorens er direct de volle 5,0 tegenaan te gooien, of kijk eens een film die tot de "betere film" behoort en plaats van je te beperken tot wat Hollywood je voorschotelt.
lykathea
Sommige mensen willen alle films met elkaar vergelijken en daar de beste uit kiezen, vind ik best. En dan hoort deze film daar absoluut niet bij.
Je kan ook gewoon een veel reëlere vergelijking maken en zeggen, wát heeft (in dit geval) een blockbuster normaal gesproken te bieden, en wat biedt deze film.
Ik denk dat je dan heel makkelijk uitkomt op een 4,5 of hoger.
Don_Mat
zit er veel genoeg actie in deze film ?
Als je met alle actie in deze film niet tevreden bent, weet ik het ook niet meer. Ja dus, maar mede omdat ie zo lang duurt, hebben ze er en veel actie en een goed verhaal in weten te verwerken!
Met de actie valt het toch wel mee? Film is op dat vlak totaal niet vernieuwend. Niets wat ik niet eerder in andere films gezien heb in ieder geval. Da's ook een beetje de kracht en het probleem van de film. Het is een goed uitgebalanceerde mix van verhaal, actie en spanning, maar het is ook totaal niet vernieuwend. Er wordt geen risico genomen. Zo blijkt ook wel uit de hoge score. Weinig mensen storen zich ergens aan.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold